Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A6 C5 2.4l automaatti -99 venttiilikopan puhdistus.

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • A6 C5 2.4l automaatti -99 venttiilikopan puhdistus.

    Elikkäs siis vaihdoin tässä taannoin jäähdytysnesteen lämpötila anturin autoon ja onnistuin samalla nojaamaan venttiilikopan tuuletusputkistoon joka käden alla sitten mureni ?‍ ilmeisesti ajan kanssa muovi/kumi päässyt hapristumaan. Siten asiaan irroittelin putken pätkät koneesta ja huomasin että putket ovat umpitukkoon karstaantuneet :s samoin kuten liitäntä venttiilikopasta, joten ajattelin ottaa venttiilikannet auki ja puhdistaa ne kaikesta ylimääräisestä roinasta. Vielä en ole mitään avannut niin olisiko kellään vinkkiä kyseiseen operaatioon mitä tulee ottaa huomioon ja millä näitä sitten puhdistetaan ?

  • #2
    Itse putsailin bräkleenillä ja tiskiharjalla tai muulla muovi harjalla. Isoimmat kokkareet varovasti ruuvarilla tms. Liuotin pesuallas tai vastaava on varmaan paras jos sellaseen on mahdollisuus, mutta ei kannata kumia liuotella.

    WD-40 tai vastaavaa voi myös kokeilla se kun ei haihdu niin äkkiä.

    Ei kannata tiputtaa sitten mitään moottoriin. Kannattaa suojata kansi ja eikä pidä mitään työkaluja/ruuveja siinä päällä.

    Comment


      #3
      Venttiilikopan tiivisteet uusia samalla kertaa, ne pruukaa aina vuotamaan. Aika suoraviivainen hommahan tuo on. Paisari tarvii nostaa sivuun että mahtuu kuskin puoleisen kopan ottaan pois mutta letkuja ei tarvi irrotella. Toisella puolella tarvii irrottaa ilmanputsarilta tuleva haitariputki ja mahdollisesti polttoainelinjat suutinrungon päästä. Niistä tulee hiukan bensaa irrottaessa, joku rätti on hyvä olla ympärillä siinä vaiheessa. Semmonen pitkä pulloharja ja purkillinen bräkleeniä tai vastaavaa auttaa jo pitkälle. Niitä vanhoja muovisia huohotinputkia tosin on ihan yhtä tyhjän kanssa putsata, sama tilata uudet jotka kestää taas seuraavan 20 vuotta. Ne vanhat on niin haperoa että varmaan murenee käsiin kun niitä pitelee.

      Comment


      • #4
        Kiitti vinkeistä Öljyvuotohan tuolta paljastui kuskin puolen kannen alta kun oli tulpan aukot täynnä öljyä ja se rinkulan mallinen tiiviste ihan sileäksi mennyt lisäksi on entisen omistajan aikaan laitettu jonkin sortin tiivisteliimaa kun oli semmoisia purseita kannen tiivisteen välissä. Oli nimittäin mukava noukkia niitä liimapalleroita sieltä rattaiden välistä :d elätellään toivoa että sain kaikki kerättyä. uudet putkistot ja tiivistesarjat tilattu ja kannet likoamassa wd-40:ssä. Illalla pitää hangata puhtaaks ne ja odotella tiivistesarjojen saapumista niin saa kasattua takaisin paikoilleen.

        Comment

        Working...
        X