Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A6 ZF5HP pitää pahaa ääntä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • A6 ZF5HP pitää pahaa ääntä

    Hei!

    Täällä uutena foorumilaisena ja semi tuoreena audin omistajana kyselen, kyseinen laatikko piti todella pahaa ääntä, ääni oli samanlainen kuin esim. Ohjaustehostimen pumppu pitää väljänä, tämän jälkeen katsoin öljyt jotka oli ok, ajettiin autolla vielä pieni siirtymä ja se päättikin sylkäistä kaikki laatikkoöljyt pihalle. En ole vielä tutkinut mistä öljyt tuli, mutta mikä noista laatikoista pettää? Mietin, kannattaako alkaa korjaamaan tai korjauttamaan. Tuollainen perinteinen automaatti ei ihan täysin vieras itselle ole, mutta mitään venttiilipöydän vaihtoa kummempaa en ole itse tehnyt, työkalut kuitenkin pysyvät kädessä ja joskus näitä vehkeitä ihan ammatikseni huoltelin. Onko järkevää etsiä uusi (käytettt) laatikko? Purkaamoilta mielestäni aika kovan hintaisia.

    Kiitos teille, keillä riittää aika vastailla :)


    #2
    Veikkaan että ääni on ollut laakeri joka lähtenyt pyörimään väärästä kohtaa. Jos on vaikka ensin hinattu moottori sammuksissa joka on aika yleinen tapa paskoa automaattivaihteisto. Sit se on lopulta pettänyt lopullisesti ja lentänyt stefoineen pihalle.

    Comment


    • #3
      Hei
      kiitos vastauksesta, ei ole minun aikanani autoa hinattu, vanhana jenkkiautomiehenä tiedän kyllä, ettei automaattia saa hinata. Tuossa vanhaa laatikkoa purkaessa huomasin öljyn tulleen ulos ilmeisesti kuskinpuolen vetolaipasta, veikkaisin siis tasauspyörästön vikaa. Uusi laatikko löytyi kuitenkin sopivasti joten en jaksa vanhaa tutkia sen tarkemmin!

      A.

      Comment


        #4
        Turbiinin kaulan tukilaakereita näistä on joskus mennyt (ja sen seurauksena akselitiiviste antautunut -> öljyt mäellä).
        https://www.audiclub.fi/audifinns/fo...B6ljyt-pihalle

        Kannattanee tuokin tarkistaa.

        Comment


        • #5
          Morjens

          Tässä pienessä v*tutuksessa kyselen varmistusta epäilyyni. Vaihdoin audiin tuon laatikon, ostin käytetyn kun kaveri lupaili kovasti että on ehjä, kaks päivää pihalla remppasin ja sain tuon lähes 100kg painavan laatikon paikalleen, öljyt laatikkoon vaihteet läpi ja uudestaan katsomaan öljyt. Nyt vielä auto ilmassa kävin vaihteet läpi, renkaat pyöri, kunnes yks kaks ei enää pyörinyt ja nyt mikään vaihde ei kytkeydy. Auto käynnissä kun avaa tarkastusropun niin öljyä valuu valtoimenaan, eli onko minun nyt ymmärrettävä että tästä laatikosta on öljypumppu hajalla ja öljy ei siksi kierrä ---> ei kytke vaihdetta? Vikatilaan laatikko ei mene, ainakin näyttö pysyy normaalina ja vaihteet siirtyvät valitulle kohdalle. Koodeja en juuri nyt pääse lukemaan kun testeri on hallilla.

          A

          Comment


            #6
            Ei pitäisi valtoimenaan öljyn ulos valua, ellet sitten ole epähuomissa laittanut liikaa öljyä laatikkoon. Ylitäyttökään ei ole automaattilaatikolle hyväksi.

            Comment


            • #7
              Oli vähän huono sanavalinta, tarkoitin lähinnä, että öljyä tulee sieltä oli auto käynnissä tai ei, vaikka jos pumppu nostaisi paineen niin silloinhan sieltä pitäisi tulla vähemmän/ei ollenkaan.
              Viimeksi muokannut okkim; 17.6.2019, 11:17. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

              Comment


                #8
                Millä tavalla täytit lootan öljyt?

                Comment


                • #9
                  Täyttöropusta öljyä niin kauan kun tuli ylitse, sen jälkeen auto känytiin ja uudestaan täyttöroppu auki, tuli öljyä saman verran sieltä. Eli ei siis sopinut enenmpää.
                  Käyttelin äsken jäähdyttimen putket auki, on siellä öljy hetken kiertänyt kun jäähdyttimestä sitä tuli ihan reilusti. Nyt kuitenkin koitin autoa käynnistää putket irti eikä tullut pisaraakaan öljyä. Eli ei kierrä öljy. Kannattais varmaan vielä tsekata suodatin että meneekö siitä öljy varmasti läpi...
                  Viimeksi muokannut Killeri; 17.6.2019, 15:25. Perustelu: Viestit yhdistetty.

                  Comment


                  • #10
                    Vaihdoitko suodatinta? Suodattimia on kahdella imuputken korkeudella, eli voisko siellä olla liian pitkällä imuputkella oleva suodatin ja painaa öljypohjaan eikä öljy kierrä? Muistaakseni niin, että A8 ja Phaeton ovat sillä pidemmällä ja muut kait lyhemmällä.

                    Oliko momentinmuunnin varmasti kolmen naksun verran sisällä?

                    Comment


                    • #11
                      Hei

                      En vaihtanut, oli tarkoitus koekäyttää ensin, ennenkuin alan kokonaan vaihtamaan suodattimen ja öljyt. Meinasin hetken keräillä voimia ja sitten mennä raapaisemaan ö-pohjan poijes, joskos siitä jotakin selviäisi. Jos ei, niin kohta lähtee kuusakoskelle puhelua =D

                      Oli turbiini niin pohjassa kun meni ja laatikko meni todella nätisti koneen perään, ei siis tarvinnut pulteilla vedätellä tms.

                      Comment


                        #12
                        No eikai tuossa ole mitään muuta vaihtehtoa, kuin että öljy ei kierrä auton käydessä, jos se tulee pihalle. Melko huonoa tuuria.

                        Comment


                        • #13
                          Jeps, kiitosta vaan kaikille ketkä on kerenneet kirjoitella. Irroitin öljypohjan ja suodatin näyttää todella hyvältä, tuskin on kamalan vanha. Laatikon pohjalla olevat magneetit olivat keränneet aika paljon metallia itseensä, joten otaksun tässä vaiheessa öljypumpun olevan rikki. Pari päivää eteenpäin tästä aijoin juoda olutta ja omissa päissäni pohtia mitä aijon autolle tehdä. Jos saankin idean alkaa sitä uudestaan vielä askartelemaan, niin mistä saa fiksun hintaisena osia noihin laatikoihin? En kehtaa sinne käytettyä pumppua laittaa, on se sen verran iso homma tuo purkaminen...

                          A.

                          Comment


                            #14
                            Tuolla on aika halpa pumppu: https://vaihteistokauppa.fi/product/...di-kunnostettu

                            Comment

                            Working...
                            X