Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Tiptronicin öljynvaihto

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Tiptronicin öljynvaihto

  Quattron 5-vaihteiseen Tiptronic 5HP-19 laatikkoon pitäisi siis vaihtaa öljyt ja suodatin. Alkuperäisenä osat ja öljy tuntuu hiukan tyyriinlaisilta, ja onko mahdollista hankkia moisia tarvikkeita jostain muualta sopivasti (Saksasta kerhon kautta tms)?

  -öljyä menee noin 9 litraa, alkuperäinen 18e/litra tai 262e/20litraa
  -öljynsuodatin 109,60e
  -öljysiivilän putken tiiviste 22e
  -öljypohjantiiviste 53,60e
  -öljypohjan suojus (muovitiiviste) 8,60e
  eli reipas 350 euroa pelkistä tarvikkeista

  Lisäksi ohjaustehostimen pumppu vuotaa jossain määrin, tarkoitus olisi lähiaikoina ottaa pumppu irti korjaukseen, vai onko punpun vuotamisen estämiseksi mitään tehtävissä (stefojen vaihdolla tms)? Nyt järjestelmässä näytti olevan vihreät öljyt, lisäsin VW 6002000 öljyä. Mahtaisikohan Shellin Donax TA pysyä järjestelmässä paremmin? Eihän VW/Audin omakaan nyt suuri menoerä ole, mutta 21,40e litralta kuitenkin.

 • #2
  Suodatin ja tiiviste ovat juuri tulleet motonetin valikoimaan.

  Öljyä menee paremminkin 4 litraa kuin 9. Osta alkuperäistä tai itke myöhemmin :)

  Comment


   #3
   Öljyä menee paremminkin 4 litraa kuin 9. Osta alkuperäistä tai itke myöhemmin :)
   Kysyin audilta/volkkarilta nimenomaan öljyn vaihtomäärää enkä koko öljymäärää, väittivät vaihdettaessa menevän 9 litraa, joka kieltämättä kuulosti aika reilulta lotraamiselta. Itse olin kuvitellut vaihtomääräksi jotain luokkaa 5 litraa.
   Tietenkään moisessa asiassa ei kannata paljon nuukailla, sillä 350 eurolla ei vielä paljon laatikkoa korjaile jos jotain hajoaa huollon puutteen takia.

   Comment


    #4
    5HP-19 Kuullostaa ZF:n laatikolta? Kysy noita osia JN-tradingiltä, taitaa osat löytyä aikalailla halvemmalla, ja ovat käsittääkseni ZF:n alkuperäisosia.

    Comment


     #5
     Omaan tippilaatikkoon en saanut sopimaan vaihdossa kun nelisen litraa. Öljypohja oli irti ja suodatin vaihtui samalla.

     Tässäpä Vantaan Stockmannin listahinnat marraskuulta, huom alv0:
     Koodi:
     01V 325 443	tiiviste	18,03
     01V 325 429	siivilä		89,84
     01V 321 371	tiiviste	43,93
     01V 321 377	ruuvi		10,98
     01V 321 379	tiiviste	2,13
     G 052 162 A2	öljy		14,75
     Toivottavasti öljymäärän tarkistusmenetelmä / työkalut ovat tiedossa.

     Comment


     • #6
      Mun autooni saatiin kerralla vaihdettua nahti 4 litraa ,"loput 5litraa ovat turbiinissa,lauhduttajassa ja putkistossa " sano asentaja ja niitä ei pysty vaihtamaan .suositteli uutta öljynvaihtoa muutama kymppi tonnin jälkeen.

      Comment


       #7
       Mullakin menee n 4,5l kerralla laatikkoon. Kokonaistilavuus taitaa olla yli 12 litraa turbiinin kera.

       Comment


        #8
        Mulla meni noin 4 litraa ja laitoin orkkisöljyt ja suodattimen. Öljyt vaihdettiin "nyrkkipajassa" kun ei oo köyhällä vara etes haaveilla merkkiliikkeen hinnoilla. Mutta miten ne öljyt tarkistetaan kun laatikko ei oo oikein hyvä. Välillä kun laitta D tai R asentoon niin kierroksen pitää huudattaa tappiin ennen kun auto liikkuu mutta pääsäntöisesti toimii kunnolla. Ja laatikko nykäisee välillä rankasti ja kolahtaa mutta kolahdus tulee kai perästä.

        Comment


        • #9
         "Mittatikuttomasta laatikoista lämpöiseksi ajon jälkeen lasketaan kyljessä olevasta tarkastus/täyttöpropusta ylimääräinen pois"kertoi asentaja .Ja varmenpi käyttää orkkis öljyjä kun osa jää kumminkin vanhaa ettei tule seosta.

         Comment


         • #10
          Tippilaatikon öljyn ja suodattimen vaihto-ohjeistus:
          http://www.audipages.com/Tech_Articl...servicing.html

          Comment


           #11
           Hyvä ohje vaan pahus kun oli ulukomaaksi niin empä ymmärtäny mittään...

           Comment


            #12
            Suodatin ja tiiviste ovat juuri tulleet motonetin valikoimaan.
            Niinpä näyttää olevan, suodatin on noin 80e ja pohjatiiviste reilut 40e edukkaampia kuin alkuperäiset. Mutta onkohan nuo Motonetin tarvikkeet ihan täyttä rapaa, vai onko joku jo tilannut ja vaihtanut?

            Jani:
            Näyttää Vantaan Stockmannin marraskuun hinnat täsmäävän sentilleen meikäläisen saamiin verollisiin hintoihin. Omassa listassasi ei tosin ollut minulle tarjottua muovisuojusta öljypohjaan (oletettavasti 01V 321 432), siis tuota 'täyttöpropun suojaa". Mahtaa olla melko turhaa vaihdettavaa jos entinen muovipala on säilynyt ehjänä. Ja tuskinpa tuo ruuvikaan 01V 321 377 (poistoproppu) on miksikään mennyt.
            Mutta pitää nyt ostaa sitä alkuperäistä öljyä 5 litraa ja vaihtaa edes se määrä suodattimineen.

            Comment


             #13
             ATOY:lla on ZF:n virallinen maahantuonti ja huolto (http://www.atoy.fi). Alkuperäisosia voi tila heidän jälleenmyyjäverkoston kautta. Hinnat todella positiivinen yllätys. ATF suodatin ja öljypohjan tiiviste reilulla 1/4 hinnalla merkkiliikkeen hintaa verrattuna.

             Osanumerot ZF:n websivulta
             http://www.zf-group.com/am/pc/pt/ampcpt07.phtml

             5HP19 laatikossa käytettävän öljyn (Esso LT 71141) suhteen voi tehdä myös valintoja. Tarkistaa ZF:n sivulta mitä laatikoita käytetään eri merkeissä ja mitä öljyä niissä käytetään. Itse maksoin Esson öljystä 12,5?/litra Jyväskyläläisellä Peugeot jälleenmyyjällä.

             Comment


              #14
              Tässä aikaisemmin Niklas mainitsi http://www.jntrading.fi/
              Ostin männä kesänä ko. paikasa suodattimen ja tiivisteen 40?
              Öljyt marmoritiskiltä 17?/L, jota meni n. 5L

              Comment


               #15
               Eipä oo tullu vastattua tähän ite alottamaani topikkiin, kun (niinkuin moni muukin) asia rönsyilee useassa topikissa.
               Eli tuli vaihdettua tippiin öljyt, suodatin ja tiiviste omatoimisesti. Clubin kautta suodatin n.30e ja tiiviste 20e ja öljyksi Esson ATF LT 71141 n.11e/litra. Öljyä vaihdoin kerralla noin 7 litraa, ensin öpohja tyhjäksi ja tiskaus & suodattimen vaihto, sitten lauhduttimen letkun liitoksen kautta sieltäkin vanhat öljyt pois. Uudella öljyllä täyttö ja pari kertaa vielä lauhduttimen tyhjennys vanhasta öljystä. Kustannukset n.120e +tekemisen ilo.
               Vielä pitäisi vaihtaa periin stefat ja samalla öljyt. Kun tuossa quattron voimansiirtojärjestelmässä on atf:n lisäksi öljyä takaperässä (1.9l) ja etuperässä (0.82l) sekä keskitasauspyörästössä (0.8l), joihin kaikkiin menee tietääkseni normi synteettistä SAE 75w90 GL5. Etuperässä ja keskellä ei tosin ole pohjaroppua, mutta jonkin verranhan niitä saa sieltä silti uusittua.

               Comment


                #16
                Mikäli on saksaan asiaa ja enemmän rinkeleitä pihalla kuten minulla niin suosittelen merkkiliikkeestä:
                G 052 162 A6 atf fluid 20l listahinta 174,50 eur + alv 16%

                Comment


                 #17
                 Nyt on ATF vaihdettu. Kyllä kannatti vaikkei laatikon toiminnassa ollut huomautettavaa. Öljy tumman harmaata ja öljypohjassa jonkin verran "lietettä", ei tosin hälyttävästi. Vinkiksi omatoimihuoltajille, vanhaa öljyä tuli ulos n. 4,5-5 litraa. Valutin tosin tyhjäksi myös jäähdyttimen mutta ei sieltä kovin paljoa öljyä tullut.

                 Kaikki vaihdetut osat alkuperäisiä ZF osia, ei ongelmia sopivuuden suhteen. Hintakin oli todella positiivinen yllätys, kuten jo aiemmin mainitsin. ATOY jälleenmyyjän kautta hankittuna osat 51,50?, sisältäen suodatin, ö-pohjan tiiviste, täyttöpropun tiiviste ja tyhjennysproppu+tiiviste.

                 Comment


                 • #18
                  Soittelin tonne Powematic:iin

                  Antoivat tarjouksen joka oli todella hyvä verrattuna merkkiliikkeen hintoihin. Huuhtelevat laatikon eli vissiin lauhduttimen letku irti ja uutta tupaan niin kauan kunnes letkusta tulee kirkasta öljyä. Sisälsi öljyt ja osat.

                  Ainoa mikä mietityttää niin sanoivat että laittavat DEXRON 3 öljyä tilalle. Näin ovat aiemmin tehneet eikä ole kuulemman ongelmia ollut

                  Onko jollain kokemuksia?

                  Comment


                   #19
                   Eiköhän tuo ole tullut ympäri maailmaa todistetuksi että näihin mm. audeissa käytettyihin ZF:n laatikoihin EI nimeomaan saa laittaa muuta kuin Esso LT 71141 pohjaista öljyä.
                   Tai saa mutta sitten saa sivussa tod.näk. tulee lisäominaisuuksia laatikkoon kuten vaihtamishankaluutta, paukkamisia ja nykimisiä.

                   Taitaa harvempi Dexronin laittanut olla laatikkoonsa tyytyväinen? Kannattaa kysyä että jos ovat aikaisemmin tehneet näin niin onko kyseessä ollut nimeomaan 4/5HP19/24 laatikoita vai jotain "perus" automaatteja?

                   Comment


                    #20
                    Teetin omaani suodatinvaihdon ja öljynvaihdon justiinsa Merkkarilla.
                    Hintaa tuli töineen suurinpiirtein 350-380 eur. Tarkkaa summaa en muista. Samalla vaihdettiin perän ja jakovaihteiston öljyt ja muu perushuolto kaikkine suodattimineen ja öljyineen sekä etujarrupalat. Koko könttä oli muistaakseni noin 850 eur. Elämä on, mutta eipä olisi itellä tullut kuitenkaan tehtyä.
                    Ajamisen ilosta joutuu aina vähän maksamaan.

                    Vastuun otostakin kannattaa jotain maksaa. Nimimerkillä, Non-Stop.

                    Comment


                     #21
                     Joo täällä ei tyytyväinen dexronien käyttäjä. Huuhtelua kaipais ja keltaset tilalle, mutta ei löydy tekijää täältäpäin.

                     Välillä toimii mainiosti, välillä taas ei. 3->4 lämpösenä paukauttaa eli oletan liittyvän öljyihin tuon kyllä. Mulla siis 4HP24A. Lambdojen vaihto auttoi tuoho, että kaupungissa toimii hienosti.
                     Tuo 3->4 ongelma on tosin hyvin paikasta kiinni, ylensä tullaan maantietä johonki ramppiin ja pysähdytään, sitten tulee hitaampi tie missä maleksitaan 40 tai 50:iä. Sillon tuo ilmenee. Jos lukittee 3:n hetkeksi aikaa (minuutti esim) niin taas vaihtaa 3->4 ok.

                     Oletan tuon siis olevan öljyjen syytä..

                     Comment


                     • #22
                      Mites vaihdettiinko sulla kaikki öljyt? vai vaan "pohjallinen"

                      Comment


                       #23
                       Ihan normi öljynvaihto eli suodatin samalla. Eli vain osa öljyistä vaihdettiin.

                       Comment


                       • #24
                        Ok. Ajattelin nyt kuitenkin ottaa ne Dexronit laatikkoon toivoa parasta. Sanoivat että ovat laittaneet useisiin 5hp19 lootiin ja hyvin on toiminut. Kuulemman saksasta tulleet vaihtolaatikot on ollu jo valmiiksi täynnä sitä öljyä.

                        Voihan olla että ei ongelmia tule kun on samaa öljyä kaikki...

                        Täytyy kirjoitella tänne kommentteja kun saan homman hoidettua

                        Comment


                         #25
                         Haloo.
                         ZF kertoo, että 5HP19 laatikkoihin voi laittaa vain Audin omaa öljyä, joka on Esson ATF LT71141 öljyä.

                         JOILLEKIN ZF:N laatikoille voi sitten valita mieleistään Dexron 3 öljyä, mutta ne vaihteistotyypit on mainuttu erikseen luettelossa.

                         Esim BMW:ssä käytettävien 5HP18 ja 5HP30 laatikoiden kohdalla sanotaan suoraan, että väärä öljy johtaa vaihteiston tuhoutumiseen. Audin kohdalla tästä ei ole puhetta, mutta enpä tuosta paljon ottaisi riskejä.

                         LT71141:ä saa suurin piirtein hintaan 12-13 eur/litra, kun kysyy jostain muualta kuin Audilta. Omat öljyni (Merkkarilta) maksoi kuitenkin 18 eur/litra, mutta en ajatellut ottaa 6litraa X 5 eur = 30 euron takia sitten vastuita mistään itselleni, joten päätin tukea huoltoliikettäni tällä(kin) summalla.

                         Suosittelen asian miettimistä.

                         Comment


                          #26
                          Pääsääntönä, että jos laatikon tyyppikilpi on vihreä niin silloin laatikkoon LT71141:stä ja jos lakaatti taasen on musta niin silloin normi ATF:ää.
                          ZF:n Oil Reference Guide

                          Comment


                           #27
                           Sinne pitänee laittaa sen väristä kun sieltä tulee ulos tai sitten pitää huuhdella koko systeemi. Keltasia ja punasia ei sovi sekotella.

                           Comment


                            #28
                            Jos ja kun öljyt vaihtaa 60000 km:n välein niin onko sillä paljon merkitystä maksaako 13 vai 18 ?/ litra

                            Comment


                            • #29
                             Tietääkö joku jonkun paikan eteläsuomessa missä osataan tehdä homman niin että vaihtuu kaikki öljyt ja on oikeaa öljyä saatavilla? Autolla on ajettu nyt 176 tkm ja öljyjä lootaan ei oo vissiin kertaakaan vaihdettu...

                             Ton powermaticin tyypin kanssa tänään lisää keskusteltuani ihmetytti että ei ole tosiaankaan valikoimissa sitä ESSO LT71141:stä

                             Kysyin että onnistuuko jos tuon öljyä mukana niin sanoi että ei kun ei oo kun yks pumppu?


                             Perhana että alkaa menee homma vaikeeks.

                             Comment


                             • #30
                              Tietääkö joku jonkun paikan eteläsuomessa missä osataan tehdä homman niin että vaihtuu kaikki öljyt ja on oikeaa öljyä saatavilla?
                              Vantaan Erikoisauto Oy, löytyy mm numerotiedustelusta.

                              Comment

                              Working...
                              X