Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ilmansuodattimen merkitys ?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Ilmansuodattimen merkitys ?

    Auto on A4 B5, 1995 ilmanturboa. Huomasin juuri sellaisen erikoisuuden, että ilmansuodattimesta moottoriin menevän paksun ilmaputken voi tukkia kädellä, ilman että se vaikuttaa moottorin käyntiin. Ei edes ääni muutu hiukkaakaan, puhumattakaan siitä, että moottori sammuisi. Putken päässä ei tunnu juuri minkäänlaista virtausta. Mistä moottori vetää ilmaa niin paljon, että se käy normaalisti, ilmaputken tukkimisesta huolimatta ? Ilmansuodattimellahan ei tässä tapauksessa ole mitään merkitystä, kun moottori saa ilman suodattimen ohi. Lisäkysymys: Onko Länsi-Uudellamaalla audigurua, joka voisi korvausta vastaan käydä Siuntiossa jeesaamassa pienessä rempassa ?

    #2
    Ilmeisesti tyhjäkäynnillä kokeilit jolloin kaasuläppä on kiinni? Tyhjäkäynnillä ilmamassat on kai jotain muutama gramma/sekunti. Eiköhän siellä ala virtaus tuntumaan kun hiukan antaa kaasua ja kaasuläppä aukeaa.

    Comment


      #3
      Jos mielestäsi tukit moottorin ilmanoton täysin, niin nyt kannattaa selvittää mikä siellä vuotaa. Kyllä koneen pitäisi vähän ajan päästä sammua, ja kädessä tuntua imua.

      Comment


      • #4
        Kyllä tukin ilmaputken täysin. Kone tyhjäkäynnillä. Pitää kokeilla vielä kierroksilla. Saisikohan moottori tuuletusputken kautta sen verran ilmaa tyhjäkäynnillä, ettei käynti muutu?

        Hytissä haisee kuulemma bensa. Mitään vuotoa ei ole näkyvissä. Pakosarjan tiivisteet (kahtapuolen) vaihdoin viime viikolla, joten pakokaasun hajua ei voi olla. Kannentiiviste vuotaa öljyä jonkin verran. Voisikohan se aiheuttaa tuota "bensan" hajua?

        Comment


          #5
          Huohottimet soseena imusarjan alla.

          Comment


            #6
            Tuota rakennetta en tunne, mutta jos siis imusarjalle menevän putken tukkii kokonaan eikä moottori sammu niin jossain on kyllä reilumpi imuvuoto. Viimeaikasia kokemuksia turbottomista on vain toi A8, jossa ilman putsaria kyllä semmonen imuääni käy ettei voi olla kuulematta.
            Vaihtoehtoja ei liene kovin paljon. Imusuotimen letku halki tai liitos vuotaa, imusarja vuotaa jostain isommasti. Mitä muuta vois olla? Huohottimesta ja imee jostain öljytikulta tms ilman?

            Comment


            • #7
              Irrotin moottorin keulasta tulevan suorakaiteen muotoisen ilmaputken ilmansuodattimesta ja tukin suodatinkotelossa olevan aukon, niin alkoi tapahtumaan eli moottori sammui tukehtumalla. Eli imupuoli toimii normaalisti, kun suodatin on paikallaan ja kotelo on suljettu. Jos suodatinkotelon irrottaa kokonaan imusarjaan menevästä putkesta ja tukkii putken kädellä, niin moottori jatkaa käymistä aivan normaalisti, ei pienintäkään muutosta käynnissä eli jossain täytyy olla ilmaventtiili, joka aukeaa, kun imuputken tukkii. En ole löytänyt tuota venttiiliä, eikä tällä hetkellä ole tarvetta löytääkään, koska moottori toimii oikein.

              Comment

              Working...
              X