Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Tuulilasin vaihto

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Kyllähän siellä alunperin maali on, ja sen päälle laitetaan primeri. Mutta tein nyt niin että laitoin vaan primerin koska ei ollut aikaa alkaa maalailemaan.

    Comment


    • Omaan B7 tuli vaihdatettua tuulilasi. Kokonaishinta osineen ja töineen oli 620e. Onneksi meni lasivakuutukseen ja täytyi maksaa vain 200. Hyvän hinnan on liike kyllä ottanut tuosta kun lasille antoi hinnaksi 340e. Kaippa tuossa on tovi vierähtänyt sit kuitenkin :)

      Comment


      • Törmäsimpäs tällaiseenkin kun Audi Q5 vaihdokkiin oli vaihdettu tuulilasi ja seuraavana päivänä ilmestyi pre-sense-vikailmoitus. Audi Centerissä ilmoittivat että vaatii alkuperäisen Audi-lasin että järjestelmä voidaan kaliboroida toimivaksi. No auton kaupannut yksikkö kuitenkin halusi korjauttaa vian kolmannella osapuolella. Varsin vakuuttava tuulilasialan toimija (Saint-Gobain -tuulilasit) vaihtoi uuden tuulilasin, mutta ei saanut kaliborointia tehtyä niin että vika-ilmoitus olisi poistunut. No kuukausi sitten odottelua ja lasi vaihtoon Audille. Eli varautukaa vaatimaan alkuperäinen tuulilasi jos törmäätte vastaavaan. Kysyin muutamalta 3. osapuolen lasifirmalta onnistuuko kaliborointi heillä ja kaikki lupasivat että onnistuu. Epäilen.

        Comment


          Mulle tuli kysymättä kameran kalibrointitodistus koska kuulemma jotkut vakuutusyhtiöt sellaista vaativat. Saint Gobain tuulilasi A7:aan. Toimii ilman vikailmoituksia.

          Comment


          • Liekö sillä mitään merkitystä, onko autossa Matrix LEDit vai ei? Edellisen A4:n ja nykyisen Q5:n kohdalla paikallinen merkkiliike sanoi, että Matrixien kanssa pitää käyttää Audin lasia ja merkkiliikkeen kalibrointia. Vakuutusyhtiöltä tuli jupinaa mutta suostuivat kuitenkin merkkiliikkeen lasinvaihtoon A4:n kohdalla (Q5:stä kysyin vaan jo etukäteen) joten omakohtaista kokemusta muiden kuin merkkiliikkeen lasinvaihdosta ei ole Matrixien kanssa.

            Comment


              Sama A7, Saint Gobain "tarvikelasi" ja autossa MatrixLED, kaistavahti a.k.a tuo hienompi kamera. Kameran ohjainlaitteen kalibrointipaperin mukaan seuraavanlaisella laitteella tehty. En oikeen jaksa uskoa että Audi Centerillä on yhtään hienompia laitteita tuohon.

              Itsehän luin täältä foorumilta jostain toisesta ketjusta että olivat merkkiliikkeessä vaihtaneet vakuutusyhtiön vaatimuksesta tarvikelasin joten ajattelin ottaa varman päälle ja mennä autolasiliikkeeseen mistä tietää tarkkaan mitä on saamassa.



              https://youtu.be/sfb5Muczuj8

              Comment


                Alkuperäinen kirjoittaja MKKallio Näytä viesti
                Törmäsimpäs tällaiseenkin kun Audi Q5 vaihdokkiin oli vaihdettu tuulilasi ja seuraavana päivänä ilmestyi pre-sense-vikailmoitus. Audi Centerissä ilmoittivat että vaatii alkuperäisen Audi-lasin että järjestelmä voidaan kaliboroida toimivaksi. No auton kaupannut yksikkö kuitenkin halusi korjauttaa vian kolmannella osapuolella. Varsin vakuuttava tuulilasialan toimija (Saint-Gobain -tuulilasit) vaihtoi uuden tuulilasin, mutta ei saanut kaliborointia tehtyä niin että vika-ilmoitus olisi poistunut. No kuukausi sitten odottelua ja lasi vaihtoon Audille. Eli varautukaa vaatimaan alkuperäinen tuulilasi jos törmäätte vastaavaan. Kysyin muutamalta 3. osapuolen lasifirmalta onnistuuko kaliborointi heillä ja kaikki lupasivat että onnistuu. Epäilen.
                Tottakai merkkari sanoo noin, koska he kun sen vaihdon tekevät, kaikki järjestelmät varmasti toimivat sen jälkeen - toivottavasti ainakin. Sitä en usko että itse lasi olisi jotenkin poikkeuksellinen ja kokolailla ainoa erottava tekijä on lasissa olevat merkinnät, eli ensiasennuslasissa on Audin leimat ja jälkiasennuslasesista ne useimmiten puuttuvat, vaikka Audi Center myy niitä OEM-laseina.

                Comment


                • Halkesi tuulilasi q-autosta ja kun kaikki pitää tehdä ihan periaatteesta itse niin tilasin lasin ja tarvikkeet. Ennen kuin alan purkamaan, onko jollain heittää vinkkiä miten sivuissa olevat listat kiinnitetty ja miten irtoavat ehjinä? Vähän nurkasta kokeilin nypätä mutta ihan vähällä voimalla ei lähtenyt. Auto on Q7 4L.
                  Viimeksi muokannut Killeri; 17.10.2021, 09:28. Perustelu: Otsikko ei ole osa viestiä.

                  Comment


                  • Itse itselleni vastaten, ihan nostamalla kohtisuoraan irtoavat normaalisti. Omassa Q7 4L yksilössä oli edellinen lasinvaihtaja päättänyt liimata nuo listat kiinni niin ei irronnut kuten olisi pitänyt..

                    Comment


                      Suosituksia / varoituksia tuulilasin vaihtopaikoista Espoossa? Touaregiin (7P) pitäisi.

                      Comment


                        Ted's Garage Suomenojalla, XXL kellarissa

                        Comment


                        • Tässä mietityttänyt tuulilasin vaihto kun tuli audi a6 c5 2.4l sedan ostettua ja kun tutustunut autoon niin ainakin itsellä ongelma oli tuulilasin alareunan muovin kanssa..
                          Pestessä auton niin raitisilmasuodatin märkänä vaikka urassaan muovi on ollut. No ratkaisin asian tekemällä metallista suojan siihen lasin alareunan kohtaan ettei vesi pääse enää läpi (kuva)

                          Mutta itse kysymys kun jos ei oem lasia hommaa (saako edes enää) niin ei taida lasissa olla sitä uraa alhaalla mihin muovi tulee? Liimaavatko ne sitten muovin vaan kiinni lasin alareunaan vaihdon yhteydessä?

                          Vai pitäiskö vaan kysellä liikkeistä ketkä vaihtavat vain oem lasin? Hintaa kyllä varmasti paljon enemmän.

                          Onko kellään kokemusta lasin vaihdosta kyseiseen autoon?

                          Comment

                          Working...
                          X