Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Tuulilasin vaihto

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • #61
    Ihan samaa tavaraa se "varaosalasikin" on kuin alkuperäinen, ainakin kun puhutaan Saint-Gobain Sekurit-laseista. Osasta ko. merkin jälkimarkkinoille suunnatuista laseista itseasiassa logot on jälkikäteen poistettu.
    Lasin paksuus on vuosien varrella ohentunut, koskee aivan jokaista autovalmistajaa, joka on lähtenyt muotoilu- ja säästötalkoisiin mukaan. Tyypillinen lasin paksuus on tällä hetkellä 2.1/2.1mm, eli ulompi ja sisempi lasi ovat saman paksuisia. Jos lasi on voimakkaasti kaareva, käytetään usein ohuempaa lasia sisäpinnalla. Joissain kombinaatioissa esim. 2.1/1.6mm ja tämäkään ei sinänsä tee lasista juurikaan sen helpommin hajoavaa. Suurin syy on korin vääntöjäykkyys ja jatkuvasti kasvava lasipinta-ala.
    Halkeamiseen vaikuttaa myös erityisen paljon kohta, missä iskemä on.
    Mitä lähemmäs lasin reunaa mennään, sitä herkemmin se halkeaa.

    Suomen markkinoilla on tarjolla käytännössä vain muutama merkki, jotka ovat hyväksyttyjä OEM-laseja.
    Kolme yleisintä on jo mainittu tässä threadissakin, joista S ja G alkuinen käytännössä kattavat VW-konsernin osalta noin 90% käytetyistä laseista, vaihdellen toki mallikohtaisesti. Nykyään ei ole epätavallista tavata S, P ja G - kombinaatiota samasta autostakaan...
    Miksi asennuttaa muutaman kympin halvempi lasi, jotka ei autovalmistajakaan ole huolinut autoihinsa?

    Comment


      #62
      Kesällä vaihdatin omaan b6 tuulilasin 330€. Ei ole orkkislasi mutta en kyllä nyt muista kenen valmistajan se on.

      Ainoa mikä jäi hieman vituttamaan on se kun taustapeilin kiinnitysmekanismi on hieman väljä :/
      Peili ei tärise eikä liiku ajaessa tai muuten mutta kun sitä käsin liikuttaa niis se heiluu.
      Kävin siitä sanomassa mutta asentaja sano vaan että ei voi mitään. Jos tarvikelasin kiinnikkeen toleranssit on pielessä niin ne on.

      Meinaan sen jotenki kyllä liimata että seuraavalla tuulilasinvaihtajalla menee vati sitä irrottaessa :)

      Ja mun vakuutusyhtiön tuulilasivakuutuksen omavastuu olis ollu 150€.
      En viitti siitä maksaa. Jos se hajoo niin hajoo. Valmistus/asennusvirheet menee asennusliikkeen takuuseen 1 vuoden ajan muistaakseni.

      Comment


        #63
        Sen peilin kiinnikkeen saa luultavasti taivuteltua pihdeillä tiukemmaksi kun irrottaa peilin. Vastapäivään 60-90 astetta kiertämällä irtoaa.

        Comment


          #64
          Joo tiedän miten irtoaa kyllä. Se vaan vaikutti sellaselta ettei sitä paljon taivutella...

          Comment


          • #65
            Olisi Poloon ja keväämmällä Passattiin tuulilasin vaihto edessä. Oisko viimeisintä tietoa hinnoista Lahdessa ja kenties suosituksia firmasta? Äkkiseltään kysyttynä 330-350€ on tarjottu.

            Comment


            • #66
              Minkälaista lasia kaipaat? Hinnan perusteella (jos se on passatin lasi pelkästään) se olisi lämmitettävä ja sadetutkalla? Tampereella paras tarjous tuollaiselle oli 370e asennuksineen.

              Comment


              • #67
                Käytin Autojerry.fi palvelua. Poloon halvin 245€. Valitsin Windglassin, hinta 260€, tulee uudet sulat samaan hintaan. Tunnetuimmilla liikkeillä hinta 330€. Kysellään passattiin myöhemmin.

                Comment


                • #68
                  Hyvää iltaa arvon audi(ni)stit.

                  Mielenkiinnosta voisi koota omakohtaisia kokemuksia lasinvaihdosta. Paikka, aika, merkki, erikoisuudet.

                  Hakua pläräsin läpi omasta mielestäni tuloksetta. Päädyin lähettämään tarjouspyyntöjä 3 kpl. Yksi Viroon, kaksi tähän pääkaupunkiseudulle. Vastaukset perillä jo nyt. Eli hinnoittelut tämän päivän mukaisesti ja tarjoukset voimassa toistaiseksi kunnes toisin päätetään.

                  Autossani (A6 4F 2008) on "erikoisuutena" sadetunnistin, valotunnistin sekä lämpöä heijastavat lasit. Valotunnistin nähtävästi on tuo mokkula tuossa kojelaudassa lasille puhaltivien venttiilien seassa, eli ei liity tuulilasinvaihtoon. Ja lämpöä heijastavasta lasista ei ainakaan erikseen mainittu minulle, joten sitä ei nähtävästi ainakaan näistä em. liikkeistä saa tai se on vakio näihin käyvissä laseissa. Eli pelkästään sadetunnistinteippi tuo ainakin 10 euroa hintaa (123tuulilasin laskelmassa ainakin).

                  Hinnat:
                  Viron autoklaas1: 180e sis. uudet sulat. Takuut: lasille vuosi, työlle 10v.

                  Carglass: 460e. Ei sis. sulkia. Takuut: lasille ei mainintaa, työlle niin kauan kuin omistan auton.

                  123tuulilasi.fi: 311e. Ei sis. sulkia, sis. sijaisauton korjauksen ajalle. Takuut: lasille vuosi, työlle elinikäinen.

                  123tuulilasille olen jo saanutkin suosituksia, ja sijaisauto tulee olemaan tarpeeseen. Lasi menee vaihtoon ennen seuraavaa katsastusta (heinäkuussa) mutta kuitenkin pyrin vaihtamaan sen ennen talvea.

                  Ja ei, en omista lasivakuutusta. Olisi jo tullut kalliimmaksi se vakuutus (ottaen omavastuun huomioon) kuin maksaa em. 300e vaihtotyö materiaaleineen.

                  Comment


                  • #69
                    Kaikki 4f audit on sadetutkalla sekä valotunnistimella, joka sisäänrakennettu sadetutkaan. Eli se siitä erikoisuudesta. Lämpöä heijastava uv lasi taitaa maksaa jo enemmän kuin koko hinta noissa tarjouksissa, ole tarkkana.

                    Comment


                    • #70
                      Viron hinta kuulostaa epäilyttävän halvalle ollakseen täysin identtinen lasi.

                      3BG Passattiin kyselin vuosi sitten lämmitettävää sadetutkallista tuulilasia, sain monesta Tampereen alueen firmoista 400e +-50e tarjouksia, lomareissun yhteydessä etelä-Puolassa kyselin myös parilta paikalliselta nyrkkipajalta ja molemmista annettiin hinnaksi 300 euroa. Olettaisin että lasin osuus tuosta oli vähintään sen 250 euroa, ja muistelisin myös että saman valmistajan lasi kuin mitä suomessakin tarjottiin.

                      Comment


                      • #71
                        Virossa tuo lasi maksaa päälle 100e. Eli ei tuo hinta nyt ihan keturalleen voi olla, ottaen huomioon tuntihinnan siellä. Onhan siinä se vaivakin vielä raahautua sinne ja viettää leppoisa päivä Viron kulttuurissa. Otin nyt vaan hintaverrokiksi naapurimaan kustannukset.
                        Tuo lämpöä heijastava lasi tosiaan nyt vähän ihmetyttää. En kyllä mieltäisi nykyistä lasia sellaiseksi tai ihan huuhaatouhua koko heijastus. Orkkislasi kuitenkin näyttää nykyinen olevan ja kuntokin sen mukainen, että tehtaalta asti ollut kiinni.

                        Comment


                          #72
                          Lasien paksuudessa ja muissa ominaisuuksissa on eroa jo ihan suomessakin.

                          Comment


                            #73
                            Pilkingtonin 2015 hinnastosta (löytyy googlaamalla) A6 4F lämpöä heijastava lasi 585€, peruslasi 345€.

                            Click image for larger version

Name:	4F tuulilasit.JPG
Views:	1
Size:	31,2 Kt
ID:	1633693

                            Click image for larger version

Name:	tuulilasit lyhenteet.JPG
Views:	1
Size:	369,4 Kt
ID:	1633694

                            Comment


                            • #74
                              Mokkula kojelaudan päällä on ilmastoinnin aurinkotunnistin. Valotunnistin on taustapeilin takaosassa (tai osoittaa siis eteenpäin mutta kuitenkin)

                              Onhan noi halventuneet jo, aikanaan pari tollaiseen uusineena en tainnut päästä edes Konalan Autokeskuksessa Pilkingtonin lasilla alle 700€, tämä joskus 2005-2011 välillä. Tai Pohjola ei päässyt. Marmorilla taisi olla yli tonnin silloin.

                              V8 koneiseen C5 Avantiin maksoi Pohjola marmorilla tammikuussa inan yli 900€.

                              Comment


                              • #75
                                Pakko korjata, valoihin vaikuttava valoisuustunnistin on nimenomaan sadetunnistimessa. Peilissä oleva tunnistin on himmenevälle peilille ainoastaan.
                                Viimeksi muokannut Killeri; 27.8.2016, 09:13. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

                                Comment


                                • #76
                                  Kiinnostaisi kyllä, että minkämoiset mittaerot löytyvät näistä mainitsemistani lasifirmojen laseista verrattuna näihin pilkingtonin laseihin. Lasissa on selvä hintaero, mutta tuo Pilkingtonin kas+sad+ctd lasi on kuitenkin tuon 475 joka sisältää tuon heijastuskalvon (sekö siinä maksaa...) ja koska paksuudessakin on varmasti jonkinlaiset euronormit/standardit jotka pitää läpäistä ennenkuin voi laittaa markkinoille tahi asentaa autoon. Jos laskee samaisen työn ja materiaaliosuuden siihen, hinnan pitäisi olla 600 hujakoilla, tai sitten työlle on ihan sikamainen kate. Tuulilasinkin hinnassa mitä luultavimmin on myös vielä katetta jota rapsuttaa pois.
                                  Tekisi mieli ihan huvikseen kokeilla tuo varaosalasi, koska lämpöheijastusominaisuutta en ole käytännössä päässyt edes vertailemaan ja lämmin tuossa kopissa kyllä tulee kun sattuu aurinkoinen keli eteen (noin 30/365)

                                  Comment


                                    #77
                                    Minä en kyllä vaihtaisi lasia nyt syksyllä jos ei ole ihan pakko. Pari kertaa niin tehnyt ja lasissa halkeama viimeistään seuraavana keväänä.

                                    Comment


                                    • #78
                                      No ajatuksissa oli vähän tuo talven näkyvyys. Edellinen talvi vielä meni aika rajoilla pimeällä ajaessa (koko lasi helotti jo silloin valkoisena, niin kulunut oli jo silloin). Nyt vielä lisääntynyt pari kymmentä kiven iskemää ja puoli metriä pitkä halkeama kuskin kohdalla. Ei varmasti näytä hyvältä valokeilaan päästessä, varsinkaan niiden idioottien jotka eivät ota pitkiä pois vaikka kuinka omia väläyttelisi.. Otin huomioon kyllä sen, että talvella ja varsinkin keväällä ropisee nastoja ja hiekoitushiekkoja ikkunaan niin maan perkeleesti. Kyllähän se sapettaa jos asennettu tuulilasi menee tuhannen päreiksi ensimmäisten ajokuukausien aikana.

                                      Jännä juttu tuo lasitakuu kyllä, eihän se taida kattaa muuta kuin vain sen, että lasi ei sumene kymmeneen vuoteen. Työlle kun on oma takuunsa melkein joka puljussa. Olisi lasifirmat pian tappiota tekemässä jos se takuu kattaa halkeamatkin.

                                      Comment


                                      • #79
                                        Kyllä se nyt syksyllä on vähän pakko alkaa vaihtamaan kun auringon paistaessa matalalta päin, ei näe enää ollenkaan eteensä. Passatin lasin vaihdan itse. Imukuppeja vaille työkalut on kuitenkin jo olemassa. Touaregin lasi on jo niin kallis että lasivakuutus kannattaa. Plus että se on jo niin hankalalla korkeudellakin.

                                        Mutta tosiaan kun nyt on uusi lasi jo tallissa odottamassa ja katsoo noita viron hintoja, niin ei noihin meinaa päästä edes itse tekemällä koska tarpeet maksaa jo saman verran.

                                        Comment


                                          #80
                                          Ei taida lopultakaan olla montaa tarvikelasivalmistajaa mitä Suomen maalla myydään. Paksuus pitäs olla kuitenkin lähes sama kuin alkuperäsessä.

                                          Sen olen kolmen lasinvaihdon kokeneena nähnyt, että tarvikelaseissa on laatuheittoa.
                                          Yksi oli jotenkin väärän muotonen, kun pyyhkijä jätti pyyhkimättä aina saman kohdan lasista. Toinen on ok, mutta näkee "valuvikaa" jos tarkkaan katsoo. Vähän kuin vanhan ajan laseissa, jotka valuu koko elinikänsä. Kolmas on takalasi. Ei täysin vastaa muodolta tai koolta alkuperästä listoiltaan ja jää vähän rakoa.

                                          Comment


                                          • #81
                                            Pakottaako vakuutusyhtiö ottamaan tarvikelasin ja käyttämään määräämäänsä korjausliikettä lasivakuutuksessa?

                                            Comment


                                              #82
                                              Vakuutusyhtiön piikkiin saanut tähän mennessä valita paikan/lasin täysin itse. Muistaakseni 4 lasia mennyt noin.

                                              Comment


                                              • #83
                                                Vuosi sitten 4F:ään lämpölasi vaihdettuna pitkälti toista tonnia. Lasivakuutus on näissä aika pakollinen.
                                                Itsellä on vielä lisänä kaistavahti ja mitä kaikkea muuta rojua sinne saa sullottua.
                                                Toki vaihtamalla vakiolasiin saa gepsit ja kännykät toimimaan paremmin auton sisällä :)

                                                Muutta vaihtamalla lasin tyyppiä pitää aika monta koodausta sitten muuttaa samalla.

                                                Comment


                                                • #84
                                                  Onneksi ei ole kaiken maailman himmeleitä kiinni omassa 4F:ssä. Karvalakki bisnesmalli. ;) Pääsee halvalla kun ottaa tärkeimmät (ainoat tässä tapauksessa), eli sade- ja valotunnistimen vielä vaihdonkin jälkeen toimivaksi.

                                                  Comment


                                                  • #85
                                                    Audi Center sanoi viimeksi että Pohjolan kanssa on ikivanhoihin ollut joskus ongelmia alkuperäislasien maksussa, itsellä kuitenkin meni Pohjolasta ilman mitään kyselyjä mahdollisista tarvikkeista. If on kuulemma AC:n kannalta ollut kaikkein ongelmattomin vakuutusyhtiö. Asiakkaan puolelta en Ifin osalta osaa sanoa.

                                                    Comment


                                                      #86
                                                      Fenniasta suositeltiin jotain heidän suosimaansa puljua, mutta marmorilla vaihdatin B6 lasin.

                                                      Comment


                                                        #87
                                                        Jyväskylän autolasista antoivat Skoda Superbin lasin vaihdolle 290€ tarjouksen.
                                                        Peilin jalassa sade ja valoanturit.
                                                        Viimeksi muokannut Lipponen; 29.8.2016, 05:16.

                                                        Comment


                                                          #88
                                                          Pilkingtonin lasi A4 B7 sade-/valoanturilla, asennettuna 320,- eur. Paikkana Windglass Lahti.

                                                          Comment


                                                          • #89
                                                            Vielä yksi tarjous tuli kyseltyä Pilkingtonin laseilla.

                                                            Perus Pilkingtonin lasi (sadetunnistimelle ei voida taata 100%:sta toimivuutta) 357e.

                                                            Lämpölasilla (takuuvarma 100% istuvuus kaikkien varusteiden kanssa, koska auto kalibroitu ko. sävylle [mit.. vitt..?!]) 487e.

                                                            Molemmista löytyy siis tuo aurinkolippa ja ilman sitä lasia ei saakaan.

                                                            Comment


                                                            • #90
                                                              Sadetunnistimen koodauksissa on eri vaihtoehtoja eri lasien valonläpäisykyvylle. Johonkin autoon noita koitin vaihdella mutta purkki ei hyväksynyt koodausmuutoksia.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X