Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

TT:n apukuljettajan oven säätö

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • TT:n apukuljettajan oven säätö

    Olisiko kenelläkään tietoa, voisiko joku neuvoa tai muuten vaan "jyvällä" TT 1,8T quattron (vm. 2000) ovien säätämisessä?

    Viime kesänä auton maalauksen yhteydessä piti ottaa (maalaamon) apukuljettajan puoleinen ovi pois. Edellisen talven riennoissa tuli kosmeettisia vaurioita ja niiden korjaamisen yhteydessä ovikin piti ottaa irti. Maalaamon kaverit ottivat ja asensivat sen takaisin. Mutta, mutta ovipa ei vaan istunutkaan paikalleen kunnolla. Nyt sen kanssa on "nilkutettu", kun se on jollain tavalla toiminut. Haluaisin sen kuitenkin hyvin kohdalleen ja ajattelin kysyä apua klubilaisilta.

    Siis, minkälainen homma minulla on tiedossa?

    #2
    Jos irroittaa saranan kiinnityspultit korista, niin sieltä voipi löytyä säätömutteri.
    Ainakin Coupessa on saranassa iso säätömutteri kierteellä, jota voi säätää suurella kuusiokoloavaimella. Varsinainen kiinnityspultti menee kuusiokoloreiän läpi runkoon.
    Voisi olettaa, että käyttävät samaa hyvää systeemiä myöskin TT-malleissa.

    Comment


    • #3
      Onko se ovi vai lasi vai molemmat mitkä pykältää tai menee huonosti kiinni? Lasilla kun on omat säätöruuvinsa oven alareunassa, mitkä kääntää lasia eteen/taakse ja sivusuunnassa. Tätä epäilen viaksi jos maalattu ja karmi irrotettu. Toinen mitä luulen on että oven kallistus sivusuunnassa kusee. Siihen auttaa kun löysäät saranapultteja oven puolelta saranaa ja väännät ovea suorempaan. Jos taas ovat maalanneet oviaukon niin lukon vastakappale on irotettu. Silloin voi olla että ovi on kohdallaan, mutta vastakappale kampeaa oven väärään asentoon.
      Viimeksi muokannut LauriJT; 12.1.2014, 08:29.

      Comment


      • #4
        Kiitoksia vastauksista, tuossa on monta asiaa mitä pitää tarkistaa. Toivottavasti onnistutaan.

        Mielestäni koko ovi on hieman lukon puolelta alhaalla (sivulta katsottuna) ja sarana pää on lähellä oikeaa korkeutta (kun katsotaan pokkauslinjaa). Lisäksi oven linja auton kyljen mukaan on aavistuksen edestä ulkona. Lukko on otettu irti maalauksen ajaksi (itse ottama ja asentama).
        Oven säätöjen jälkeen on mahdollista, että lasinkulkulinjaa voi joutua hieman säätämään ja tarkistamaan myös vastakappaleen paikan (tällä hetkellä vastakappale on merkkien mukaan keskellä). Tällä hetkellä silmämääräisesti katsottuna ovi ei ole kohdallaan / linjoissa ja lukko "kantaa" hieman.

        Comment


        • #5
          Joo, kannattaa aloittaa ehkä sillä lukon vastakappaleella että saat takareunan linjaan korkeus ja syvyyssuunnassa. Sitten löysää oven puolelta vain toista saranaa kerrallaan niin saa haettua etureunan syvyyden kohdalleen. Jos molemmat löysää samaan aikaan, valahtaa etureunan korkeussäätö helposti ja tulee enemmän säädettävää. "Karmin" säätöä varten kannattaa ehkä irrottaa oviverhous että selkeytyy se säätömekanismi. Ne säätöruuvit oli siellä alareunassa pituussuuntaista kallistusta varten ja pituussäätö oli muistaakseni oven takareunan heijastimen takana. Siellä taisi olla etureunassakin jossain säätö. Noihin pääsee käsiksi ilman verhouksen irrotustakin, mutta itselleni oli helpompi säätää kun näki mitä tapahtuu. Sitä lasia säätämällä saa sitä ajon aikaista suhinaakin kuriin, mulla oli silloin TT:n hankkiessa jostain syystä karmien pultit hieman löysällä, ilmeisesti lasinnostimen vaihdon jäljiltä ja samalla säätö pielessä.

          Comment


          • #6
            Kuskin ovi on hiukan säätöjä vaille koska kun oven avaa/sulkee ottaa lasi takareunastaan hiukan kiinni siihen tiivisteen huullokseen ja varakuskin taas ei eli välyksiä saranoissa ei tunnu ja mietinkin alanko oven etulaidasta löysäämään ruuveja ja hiukan nostaa ovea ylemmäs vai kuinka menetellään?

            Comment


            • #7
              Ostin omaan TT:hen uuden alasaranan kuskinpuolelle ja mietin kuinka vaikea on purkaa sitä sisäverhoilua ja muoveja jotta pääsee käsiksi siihen kiinnityspulttiin joka pitää saranaa kiinni? Lähinnä etten riko mitään kiinnikkeitä.

              Yllätyksekseni Lahdessa Audia myyvä liike varaosapuolelta möi saranan hintaan 89€, ei mielestäni hintana paha.
              Viimeksi muokannut marko69; 27.10.2021, 20:54.

              Comment


                #8
                Tuon perusteella voi arvioida omat skillzit.

                Comment


                • #9
                  Lähinnä kiinnostaa se kynnyksen ja sivumuovien irroituksen

                  Comment

                  Working...
                  X