Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ylimaalaus

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Ylimaalaus

    Mihin hintaan olette ylimaalauttaneet A4:n (B6)?
    Painepesurilla sain lakan lähtee katosta/ konepellistä ja nyt tartteis tehdä asialle jotain.
    Tietoa hyvistä ja kohtuu hintaisista maalareista Pirkanmaalla?

  • #2
    Millasella vehkeellä saa jopa lakat lähteen? Kunnon koneella?

    Tullut autoa pestyä monesti painepesurilla ja erillaisilla, mutta ollut vissiin liian nuhasia tehoiltaan.

    Comment


    • #3
      Ihan normi painepesurilla / rotojet suuttimella. Kiven iskemistä lähti kuoriutuu. Sitäpä tässä itsekkin ihmetellyt et miten voi lähtee...
      Kai ny joku on maalauttanut B6:n lähiaikoina tällä foorumilla? Olis kiva tietää mitä olette maksaneet... kiitos!

      Comment


      • #4
        Kannattais vilkuilla niitä käyttöohjeita. Rotojetillä ei saa pestä maalattuja pintoja, juuri em. syystä. :)

        Comment


          #5
          Ylimaalauksien hinnat on jotain 500-10000e väliltä. Riippuu tekijästä ja tarvittavista töistä ennen/ jälkeen. Jos purat itse kaikki romut pois ennen maalausta ( puskurit, listat, lasit, valot, jne jne) on hinta halvempi.

          Parhaan vastauksen saat, kun menet kyselemään itse paikan päälle maalausfirmoista. Keskihinta lienee jossain 2-3ke välissä "avaimet käteen" periaatteella. Halvin ei aina ole paras.

          Comment


            #6
            Itse olen vähän etsiskellyt kanssa edullisia maalareita täältäpäin, kun pitäisi maalauttaa sinkkirakkuloiden takia A3:sta varmaankin koko perä.

            Lempäälän Hakala yhtiöistä olen kuullut jonkun verran hyvää, mutta itse kävin näyttämässä autoa, soittelin ja pistin mailia perään, tarjousta en sieltä koskaan saanut. Kannattaahan tuolta toki tarjous pyytää. http://www.hakala-yhtiot.com/

            Ruskossa toimii mm. automaalaamo Arto Joki. Siellä kävin kyselemässä ja palvelu oli mielestäni asiallista ja hintataso erittäin vertailukelpoinen. http://www.tampereenkaupat.fi/yritys.php?yritys_id=2405

            Comment


              #7
              Alkuperäinen kirjoittaja pulla Näytä viesti
              Ylimaalauksien hinnat on jotain 500-10000e väliltä. Riippuu tekijästä ja tarvittavista töistä ennen/ jälkeen. Jos purat itse kaikki romut pois ennen maalausta ( puskurit, listat, lasit, valot, jne jne) on hinta halvempi.

              Parhaan vastauksen saat, kun menet kyselemään itse paikan päälle maalausfirmoista. Keskihinta lienee jossain 2-3ke välissä "avaimet käteen" periaatteella. Halvin ei aina ole paras.
              2-3ke-haarukka lienee hyvin lähellä. Omani osui pari vuotta sitten tuon vaihteluvälin halvempaan päähän.
              2keur tai jopa alle mennään jos jätetään osia maalaamatta (esim. jos puskurien ja helmojen alaosat eivät korin värissä) ja/tai jos osia irrotetaan itse - ja tietysti jos maalaamo on halpa.

              Jos taas koko auto maalataan avaimet käteen -tyyppisesti, ja bonarina vaikkapa laitetaan ennestään maalaamatonta pintaa korin väriin, ja vielä vähän kalliimmassa paikassa, ei mitenkään välttämättä 3keur riitä.

              Mahtaakohan auto olla ennestään ylimaalattu jos maalit lähtee noin helpolla, olkoonkin että rotojetillä ei hirveän läheltä kannata maalivaurioita ampua.

              Comment


              • #8
                Alkuperäisessä värissä auto on. Olen pessyt molemmat autoni rotojet suuttimilla kymmeniä kertoja ja ei ongelmaa. Kunnes syksyllä lakka irtosi paikotellen... :(

                Comment


                • #9
                  Tuon takiahan vauriosta tulisi vähintään lakalla vaurion reunojen yli paikkamaalata, niin ei kosteus mene alle ja irroita lakkakerrosta. nm. puskurista hilseilee ja riittävästi paikatut pysyy OK vaikkei nyt ihan läheltä katsottuna nättejä olekkaan.

                  Comment


                    #10
                    Hintahaarukka

                    voi olla alle 1K eurosta n. 3K euroon, riippuen siitä, maalataanko kaikki irto-osat myös, listat, peili jne, puratko auton itse vai avaimet käteen periaatteella. Mulla Audi Coupe typ 89 juuri ylimaalattu, kaikki irto-osat maalattu, apukuskin etuovessa vanha vaurio korjattin uudelleen, perää jouduttiin hiukan oikaisemaan. Kustannusarvio töille tarvikkeineen 1,5 - 2k euroa. Maalaus tehtiin paikallisessa aikuiskoulutuskeskuksessa oppilastyönä, opiskelija teki maalauksen ns. näyttötyönä, tuli HIENO ! Kts. kuvat.
                    Attached Files

                    Comment


                    • #11
                      Itse ylimaalautin 2005 tuon harrasteauto Peugeot 306 S16:n kun alkoi riepoa kaikki pikku kiveniskemät ja pikku klommot. Peltikorjaamolle ensin, 200 eurolla oikoivat perästä takavalojen alta ison painauman sekä etulokarista vekin sekä jokaisen parkkipaikkalommon kyljistä.

                      Sitten maalaamoon jota varten olin purkanut auton siihen kuntoon että pääsivät suoraan pohjatöihin. Tekivät rauhakseen ajan kanssa hommaa ja 3-4vko päästä hain auton pois 1200e taskussa. Pinta oli "viimeisen päälle", samaa maalaamoa käyttävät monet merkkiliikkeet täälläpäin maalaushommissa.

                      Mutta toisaalta taitaa nyt seitsemässä vuodessa olla muuttunut hintataso ihan toiseksi..? Tullut jotain saastemaksuja yms. varmasti lisää.

                      Comment


                      • #12
                        opiskelija teki maalauksen ns. näyttötyönä, tuli HIENO ! Kts. kuvat.
                        Hienoa työtä ja hieno väri myös. Hieman harvinaisempi.

                        Tietysti nuo pakoputkenpäät pitää kiillottaa;)

                        Comment


                          #13
                          Törmäsin moiseen tarjoukseen Groupon sivustolla. Mikäli joku harkitsee tuota maalaamista niin tää kannattaa ainakin tsekkaa... TAMP Oy:stä itsellä ainoa kokemus on, että kun kävin pihassa pyörähtämässä ja näyttämässä autoa, niin ensimmäinen kaveri joka tuli vastaan ei puhunut suomea eikä englantia, seuraava kaveri ymmärsi jo lontoota... Jos jollain on kokemuksia firmas taniin kertokaa ihmeessä!
                          Diili on voimassa vain rajoitetun ajan (tämän päivän 24.03.2012)

                          http://www.groupon.fi/deals/tampere/...334958/.uRVCrA

                          Päivän diilillä saat henkilöauton lommot ja kolhut suoraksi pohjatöillä ja pinnan kiiltäväksi maalilla, kun saat Tampereen automaalaamo ja pellistä pohjatyöt ja vapaavalintaisen korin osan maalauksen vain 250 eurolla (arvo 600 euroa) tai kahden vapaavalintaisen korin osan maalauksen vain 450 eurolla (arvo 1200 euroa) tai kolmen vapaavalintaisen korin osan maalauksen vain 650 eurolla (arvo 1800 euroa) tai koko henkilöauton maalauksen vain 1950 eurolla (arvo 5500 euroa).

                          Comment


                          • #14
                            Kellään suositella hyviä maalaamoja 09- alueella? ( Pitäisi saada virheetön pinta).

                            Comment


                              #15
                              Uskaltaiskohan paikallisella ammattikoululle viedä audin ruiskittavaks? On niin paljon jälkiä maalipinnassa.
                              Ovien alareunat aivan hirveessä kunnossa. Pakko kai niille jotain tehä, attelin sitte että kerralla kuntoon.

                              Tähänkin taitaa päteä se että halvalla ei saa hyvää.

                              Comment


                                #16
                                Riippuu useasti paikasta ja opettajasta, sekä tuurista kuka sen siellä tekee. Aikaa menee enemmän ja laatua pitää itse valvoa jos vain mahdollista.

                                Comment


                                  #17
                                  Niinhän se on, toki saahan sitä pyörittää siellä niin kauvan ku tulee hyvä :D Ei taida kyllä aika riittää moiseen. Pitää käydä kyselemässä jos nyt ovet ja puskurit maalais pekästään. Tai vaihtaa vaan uudempaa ;)

                                  Comment


                                  • #18
                                    Sano vaan että laittaa paljon lakkaa niin sen voi hioa sileäksi. Joku 8 kerrosta lakkaa ja vesihionta ja myllytys niin kyllä tulee kiiltävä.

                                    Comment


                                      #19
                                      Tuokin kävi mielessä, pitänee vierailla pintakäsittely osastoa vaikken sinne enää niin palavasti haluaisikaan...

                                      Comment


                                      • #20
                                        A3 hioin juuri 2000 vesihiomapaperilla ja ajoin kiillotuskoneella kiiltäväksi ja voin sanoa että kiiltää. Kunhan vaan on lakkaa tarpeeksi, saa todella hienon pinnan.

                                        Comment


                                        • #21
                                          Lainataan aihetta vähän.. Korjasin yhden auton takakulmaa, massa pintaan ja reilut kerrokset lakkaa ihan järkyttävällä aplarilla. Hyvin sai pinnan sileeksi 800 vesihiomalla, jonka jälkeen autoglymin hiontatahnoilla eteenpäin. Muistaakseni heti ekan tahnan levityksen jälkeen näytti siltä, että lakka olisi jäänyt jotenkin "huokoiseksi" koska pinnasta tuli täplikäs, ihan kuin haulikolla olis ammuttu nanomillin kokoisia valkoisia pisteitä. "Uunittelin" lakkaa pari tuntia infrapunalämppäreillä seuraavana päivänä ennen kuin aloin hiomapuuhiin. Oisko kuitenki jääny vielä pehmeeks tai jtn..

                                          Comment


                                          • #22
                                            Tuo "huokoinen" valkoisia pisteitä täynnä oleva lakkapinta tarkoittaa että oot laittanut liikaa lakkaa kerralla liian pienillä haihdutusajoilla. Ne ovat haihdutusrakkuloita, alla olevat lakkakerrokset ovat jääneet vielä märiksi ja kun pintakerros on kuivunut, alle jääneet ohenteet puskevat vähitellen läpi, tehden pinnasta samean ja reikämäisen.

                                            Comment


                                            • #23
                                              Joo näin on varmaan käyny.. Kattoo jos liukkarilla ja painepesurilla sais pilkut pois ja lakkais vielä kerran ohuemmilla kerroksilla. Toinenkin problem tuli kun en lakannut osia saumoihin asti vaan häivytin lakan nolliin, siinä missä uusi lakka loppuu, jäi vaalea viiru, joka ei millään hionnalla tai myllyttelyllä hävinny. Ett jos nyt sit lakkais koko osat

                                              Comment


                                              • #24
                                                Ja yhden maalarin kans juttelin lakkauksen hilseilystä. Sanoi että, massa oli kuivunut liian kauan. Lämpötila pitäisi olla sopiva, massalla/pellillä.
                                                Itse pitäisi yhden lötön takapilaria korjailla.. Ihan kilikalilla.

                                                Comment


                                                  #25
                                                  Tänään kävin kysymässä eräästä lähialuuen automaalaamosta ylimaalauksen hintaa ja oli aika kova.

                                                  5000€ avaimet käteen ja jos purkaa auton ite palasiksi niin säästää tonnin.

                                                  Silti 4000€ on aika paljon mun mielestä. Katoin rahapussiin eikä siellä ollu niin paljon flash-moneya, vielä.

                                                  En kyllä ole nyt kun tämän yhden paikan "tarjouksen" kysynyt kun eräs tuttu on muutamaa autoaan siellä maalauttanut ja jälki on ollut hyvää ja ammattitaitoista.

                                                  Olisko kenelläkään lahdenseudulla tietoa mistä maalaimoilta kannattais kysellä?

                                                  Auto menee ylimaalaukseen joka tapauksessa jossain ja jossain vaiheessa.

                                                  Siitä tuli nyt loppuelämän harrasteauto sen jälkeen kun laskin kaikki kuitit läpi mitä siihen on mennyt!!! :)
                                                  Viimeksi muokannut Sabotaasi; 8.5.2013, 15:32. Perustelu: Typo

                                                  Comment


                                                  • #26
                                                    TAKK.. 1500e.

                                                    Comment


                                                      #27
                                                      On tullu mietittyä kyllä tuotakin vaihtoehtoa. Ei tosin tampereen aikuiskoultuskeskusta...

                                                      Edit: Yli sata kilometriä on liian kaukana.

                                                      Comment


                                                      • #28
                                                        Tunnin ajomatkan päässä.. Säästö tuhansia..=)))

                                                        Comment


                                                          #29
                                                          No joo... :)

                                                          Onko satasella omia kokemuksia sieltä?

                                                          Comment


                                                          • #30
                                                            Ei ole kokemuksia, mutta piti viedä yks audi sinne, Mutta tuli muita suunnitelmia.
                                                            Ja ne kuulemma maalaa niin kauan et, on hyvä. Maalit ym. talon puolesta.

                                                            Ja jonoa sinne kuulemma on, kolarimaalauksia jne..

                                                            Comment

                                                            Working...
                                                            X