Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A4 B6 (2004) jarruletkujen vaihto eteen?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • A4 B6 (2004) jarruletkujen vaihto eteen?

    Elikkäs auto on vm. 2004 A4 B6 Avant 1.8T. Katsastuksessa tuli hylky kun etuvasemmalta jarruletku murtunut ja etuoikeallakin huonossa hapessa.

    Mitenkäs kyseiset osat tulisi oikeaoppisesti vaihtaa vai soitanko saman tien Laakkoselta ajan? Tilat ja työkalut löytyy eli jos vaihto ei ole rakettitiedettä, eikä erikoistyökaluja tarvita niin ajattelin ainakin koittaa suoriutua omin voimin.

  • #2
    Letku maksaa kympin motonetissä, vaihto onnistuu jos renkaankin osaa irroittaa. Mutta ilmauksen kanssa voi joskus olla ongelmia. Kaveri ei saanut ilmattua B6:sen etujarruja ja luovutti lopulta homman korjaamolle. Joku paineistaa jarrunestesäiliötä kunnes ilmantulo loppuu, joku luo alipaineen sinne ilmausnipaan, joku pyytää kaveria polkemaan jarrua, joku vie lopulta korjaamolle... :)

    Comment


      #3
      Ei tartte erikoistyökaluja. Vain kaverin ja vähän letkunpätkää, että saa vanhat mehut ohjastettua kuppiin. Ilmaaminen onnistuu, kun pitää jarrunestesäiliön nestetason tarpeeksi korkealla ja pyytää kaveria polkemaan jarrupoljinta. Ite availet ja suljet ilmausnippaa samaan tahtiin kun kaveri painaa/päästää jarrupoljinta.

      Comment


      • #4
        Etuvasenta jarruletkua olisin vaihtanut mutta ulompi nippa ei aukea (eli siitä "telineestä). On öljytty ja lämmitettykin varovasti. Mutterikaan ei ole ihan parhaimman näköinen. Jos ottaisi telineen pois vanhoine letkuineen ja katkaisisi pois koko putken. Uusi putken pätkä tilalle...mutta mistä uusi putki? Motonet ei ainakaan listaa putkea....

        Comment


          #5
          Ottaa mitan siitä niin nehän tekee uuden.

          Comment


            #6
            Itse hommasin juuri muutama viikko sitten eteen satulan ja jarruletkun väliin tulevan putken ihan paikalliselta marmoritiskiltä eli K-Caarasta. Hintaa kuskin puolen putkelle oli pari kymppiä. Kulkine siis tuo 1.8Tq B6 cabrio eli samat himmelit.

            Comment


            • #7
              Motonetissa olisi valmiita suoria putkia erinäisillä nipoilla / liittimillä eli täytyy varmistaa nuo liittimien koko ja putken kokonaispituus, joka sitten pitää taivutella muotoonsa. Merkkiliikekin kävi kyllä toki mielessä. (Vasen etuputki ilmeisesti 8E0611721)
              Viimeksi muokannut Rusty; 7.10.2019, 19:05.

              Comment


                #8
                Katso varustetarrasta (esim. huoltokirjasta) millä koodilla etujarrut on ja sen mukaan löytyy oikeat osat vaikka nettietkasta. Omassa oli esim. PR-koodilla 1LT ja varaosanumero oli 8E0 611 721 B. Merkkarilla toki löytyvät myös mitä siellä on.

                Comment


                • #9
                  Juu, 7zap:stä kattelinkin jo. 1LB jarrut on kirjattu. Sahasin siitä mutterin kohdalta poikki joten nyt on vanha letku telineestä irti ja putken pätkä vaikka viedä malliksi.
                  Viimeksi muokannut Rusty; 7.10.2019, 20:28.

                  Comment


                  • #10
                    juuhok: Oliko merkkiliikeen putki jo valmiiksi taivuteltu oikeaan "muotoonsa"? Pitää ensin kokeilla tuollaista suorasta tehtyä...paikallinen varaosaliike tekee putken ja itse pitää taivutella.

                    Edit: taivuttelu oli hieman aikaa vievä rasti ja sai jonkin verran värkkäillä. Melkein suosittelisin tuota merkkiliikkeen valmista. Ainakin näin alustavasti näyttää ja tuntuu siltä että asennus onnistui ainakin siltä osin että jarrunesteet pysyi sisällä tallissa jarrutellessa ja ilmauskin onnistui. Koeajolla ei laahannut enää samalla tavalla kuin aiemmin koska sopivasti tietä ajamalla jarruttelematta ja rullaamalla pysähdyksiin molemmat jarrut oli käytännössä "kylmät", aiemmin tuo vasuri oli pahimmillaan jopa kuuma. Saattaahan tuo toki vielä yllättää negatiivisesti...Tässä tapauksessa vaihdoin siis ensin satulan kun luulin että se aiheuttaa (pelkästään) laahaamisen kun sekään ei ehkä parhaiten liikkunut. Pitää testata sitä ja purkaa se.
                    Viimeksi muokannut Rusty; 8.10.2019, 19:39.

                    Comment


                      #11
                      Juu toki oli. Eli ei tarvinnut muuta kuin asentaa paikalleen.

                      Comment

                      Working...
                      X