Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Thule kattotelineen irroitus

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Thule kattotelineen irroitus

    Taitaa olla ihan idioottimainen kysymys, mutta lytätkää minut jos tarvetta on! :) (Insinööri ei voi kaikkea tietää)

    Eli tuossa hiljan hankkimassani Touranissa on paikoillaan kattotelineet enkä millään ymmärrä kuinka ne oikein saa irti. Nettiä on tullut jonkin verran koluttua mutta Thulen omista "pikaoppaista" jotka löysin ei suurta apua ollut. Eli pitääkö nuo suojamuovit (jossa Thule teksti) irroittaa ja jotenkin sieltä väännellä että irtoo. En tohtinut kovin paljoa siellä kronklata etten riko mitään. Ymmärtääkseni kyseessä kuitenkin on jonkinnäköinen "pikakiinnitys" joka ei mitään erikoistyökaluja tarvitse. Telineet päivätty 10/2006, mutta tarkemmasta mallista ei tietoa, luultavasti jokin katokaiteillisten autojen yleismalli...

    Tuossa A6:ssa myös Thulen telineet, mutta siinä vanha ja hyväksi todettu ruuvaamalla kiinnitys ja irroitus, toki taitavat olla lähemmäs 10v vanhempaa mallia.

    #2
    Lienee malli josta putken päätypala on ruuvin nuppi. Jos avaimen reiällä, myös lukittava. Toimii nykäisemällä kädellä nuppia hieman ulos putken päästä, jolloin kiertämällä vastapäivään kiristysruuvi avaa käpälän kattokaiteen ympäriltä.

    Comment


      #3
      En nyt ole aivan varma mitä tarkoitat, mutta ilmeisesti kyse ei ole samasta mekanismista. Liitteenä kuvatukset tuosta kiinnitysjalasta. Sori epäselvät kuvat, mutta kamerassa akut loppu niin ei kerinny alkaa asetteleen!
      Attached Files

      Comment


        #4
        Selevä homma, reiästä työnnetään sisään pitkävartinen Torx-avain jolla ruuvataan kiristys auki. Punaisella T-kahvalla varustettu kattotelineiden mukana tullut avain.

        Comment


          #5
          No tuota kans hiukan ajattelin, mutta kun oli secure-torx niin ei suoraan hyllystä iteltä kyseistä avainta löytynyt ja ajattelin josko tuossa kuitenkin olis joku pikakiinnitys. Sitä mukana tullutta avainta ei autossa ole näkynyt ja tuskin olis kattotelineetkään kaupassa mukana tulleet mikäli myyjällä olis kyseinen avain ollut. Pitääpä käydä huomenna hakemassa sopiva kärki niin saa kesäksi hiukan tuulen suhinoita pois! Talvella sitten taas suksia katolle niin voi pistää takas! Kiitoksia vaan Olli sinulle!

          Comment

          Working...
          X