Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

C4, A6 2.5tdi avant quattro rengaskulmien säädöistä.

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • C4, A6 2.5tdi avant quattro rengaskulmien säädöistä.

    3kk vanhat kesärenkaat 18" ja 225 leveet alkaneet kulua todella pahasti sisäreunoista edestä ja myös takaa. Samalla huomasin että kuviointi mennyt sisäreunoista sirkkelinterälle, myöskin ulkoreunat saaneet samaa kuviointia ja kulumista, ei kuitenkaan niin paha kuin sisäreunoissa. Ja joka rattaassa sama homma.
    Viime vuonna alkoi syömään orkkis 16" renkaat ainoastaan sisäreunoista, vaihdoin alatukivarret ja iskarin yläpäät kun ne oli tosi huonossa kunnossa. Käytin tämän jälkeen luonnollisesti nelipyöräsuuntauksessa. Sitten tulikin jo talvirenkaiden vaihto ja eipä mitään erikoista huomannut talven aikana. Kesällä vaihdoin raidetangon päät, ostin uudet 18" vanteet+renkaat ja käytin etupään säädätyksessä. Nyt toista kuukautta myöhemmin huomasin perustarkistuksen yhteydessä että varsinkin etupää ja myös hieman takapään rattaat kuluneet kuten alussa kirjoitin.
    Käytin rengasliikkeessä jotta tarkistaavat uudestaan kulmat ja olivat koneen mukaan täysin rajojen sisäpuolella. Alusta on tuo 1BE johon vaihdettu 30mm madaltavat jouset.

    Voisiko etukelkan puslat olla kaput? Ei kuitenkaan mitään ylimääräistä lotinaa kuulu alustasta. Luulisi tuntevan ratissakin jos nuin pahasti syö renkaat, muutenhan se on sellainen ajaa kun 18" vanteilla vaan auto on uraisilla teillä. en siinä hirveästi ole huomannut eroa entisiin autoihini samankokoisillä rattailla.

    Minkähänlaisia arvoja olette käyttäneet jos jollain sattuisi olemaan samanlainen alusta?? Voisi hieman verrata nuihin nykyisiin.

    #2
    Alusta on tuo 1BE johon vaihdettu 30mm madaltavat jouset.
    Onkos tuo sitten joku tehtaa oma sportti alusta?

    Mulla on ollut ihan perus alustalla tuo oma C4q johon vaihdettu 35/30 vai 30/35 eibachin jouset ja bilsteinin iskarit eli aika saman moiset alustat meillä tällä hetkellä ainakin korkeudeltaan.

    Etu campereita en ole kummassakaan omistamassani madalletussa C4:kussa saanut kohdalleen ilman että olisin venyttänyt etummaisten ylälimppujen reikiä. Alustan arvoina olen kyttänyt ihan perus arvoja, ovat muuten samat C4 perusmalleissa ja ässä malleissa. Apurungon puslilla en ole huomannut olevan vaikutusta renkaan kulumiseen mutta uraherkkyyteen sitäkin enemmän. Nykyään etu-apurungon puslat onkin alumiinia ja taaksekin on tulossa alumiiniset viellä ennen talvea.

    Mikä tärkeintä kaikki renkaat ovat kuluneet tasaisesti, tänä kesänä tosin ei sitäkään kun auto ei ole liikkunu toukokuun lopun jälkeen. Kiireessä venähtänyt moottori remontti kesken.

    Comment


    • #3
      Juu pitäisi olla jokin tehtaan sportti alusta. No nuita yläpään reikiä en kyllä ole venyttänyt, taisi mainita että on tapissaan mut pitäisi kuitenkin olla suurinpiirtein kartalla. Muistaakseni aika rajoilla kuitenkin, et voisi säätää vielä tarkemmin jos olisi varoja. Pitää vielä nuo kyl käyttää auki ja näyttää pirraa. Aika pieni vara on kyllä yläpäässä kun kuitenkin vasta pieni madallus omasta mielestä :)

      Comment

      Working...
      X