Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Soodapuhallus (puhdasta vai "puhallus")

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Soodapuhallus (puhdasta vai "puhallus")

  Yksi "auto"projekti alkaa lähestymään vaihetta, jossa pitäisi saada kori puhtaaksi vanhasta maalista, kiteistä yms. epätoivotusta jotta päästään paremmin peltitöihin.

  Kokemuksia (ja mielipiteitä) soodapuhalluksesta ja toimijoista toivotaan, sekä minkä kokoluokan projekteja on puhallettu ja niihin tarvittu aika.

 • #2
  Ei omakohtaisia kokemuksia, mutta todettua ja kuultua muista projekteista mitkä oon nähnyt tuon toimenpiteen jälkeen.

  "poisto-ominaisuudet" on vähän samat kuin hiekalla, eli maali kyllä lähtee, mutta pohjamassat/yms ei. Ruoste ei lähde mihinkään, vaan ruostekohdat vaatii hiekkapuhalluksen jälkeenpäin. Ruosteen jääminen on ongelma jos on joku sellainen kohta missä se ei ole pahaa, ja ei sitä osaa pellistä vaihdeta.

  Eli oma mielipide on se että ajaa asiansa, mutta ei se ole lähelläkään sitä luokkaa mitä hypetystä siitä välillä kuulee. Semmoiset peltipinnat ajaa santapaperilla aika äkkiä puhtaaksi mitä ei voi hiekalla puhaltaa, ihan niin että tulee tuntipalkkaa laskiessakin halvemmaksi kuin soodapuhallus.

  Comment


   #3
   Myös kiinnostunut ruosteisen korin puhdistamisesta. Pari puhaltajaa vasta "haastatellut" muita kokemuksia ei ole.

   Sooda on hellävarainen mutta ei ota pois massaa eikä edes pakkelikerrosta. Pikkuauton puhallus min. 1000?. Jättää suojakalvon metallin pintaan joten ei tarvitse heti maalata jos säilytystila kuiva.

   Hiekka, silloin kun puhaltaja tietää mitä tekee, on selkeästi kustannustehokkaampi vaihtoehto. Jopa alle 500? pikkuauto. Tarvitsee ilmeisesti heti jonkin suojavärin pintaan??? Tästä vois joku kokemusta omaava kommentoida.

   Comment


    #4
    Hiekkapuhallettu pinta rupeaa ruostumaan välittömästi. Huonoa peltiä (japsi) ja vähän kostea ilma niin ei kerkiä autoa kiertää kun on jo ruskea. Nuo vanhat ameriikanpellit ei ole niin herkkiä, vuosikausiakin sisällä hiekkapuhallettuna olleet ei oo vielä ottanut väriä.

    Comment


    • #5
     Korkeapainepesu on myös vaihtoehto ja sillä lähtee kaikki ylimääräinen korista. Ilmeisesti soodapuhalluksen luokkaa kustannuksiltaan.
     Sitten on vielä hiilihappojääpuhdistus hellavaraisempana vaihtoehtona, hinnasta ei tietoa.

     Comment


      #6
      Joskus 90-luvulla Jyväskylässä pesetin kaverille yhden bemarin hylsyn. 850bar paineella muistaakseni vetivät ja sillä lähti kaikki kitit ja massatkin.

      Comment


       #7
       Mietoisissa katselin korkeapainepesurilla pesua, toimii myös kuin vesileikkuri hieman rapeemman pellin kanssa. Mutta lähti massat ja maalit hienosti.

       OT. sairaalassa katselin kaverin jalkaterää mistä oli pesurilla vedetty puolet pois, ei kumisaapas ollut paljoa tehoa vienyt..

       Comment


       • #8
        sooda on kyl hellävaraisin, sillä puhalluttaisin ulkokuoren. päinvastoin väitteitä, niin kyllä se myös ruosteeseenkin puree.. säästyy paljolta sitten maali & pohjahommien kanssa.

        sisäosien kanssa sit voi käyttää hiekkaa, kvartsia, vettä tms mikä on vain saatavilla. sooda on tyyristä isommalla mittakaavalla.

        Comment


        • #9
         Ehkä olen nähnyt sitten vain huonostipuhallettu ruostekohtia, mutta onko oikeasti joku nähnyt niin hyvin puhdistetun ruostekohdan soodalla, että siihen voi hyvällä omatunnolla laittaa maalin päälle? Alustan puolellahan voi helposti olla monia kohtia missä on pikkaisen pintaruostetta enemmän, mutta kuitenkin niin vähän ettei peltiä tarvitse välttämättä vaihtaa. Itse kun olen kuullut että jotkut soodapuhaltajat tämän takia vielä sitten hiekkapuhaltaa ruostekohdat läpi.

         Comment


         • #10
          taitaa olla tuo korroosion aste tässä se vaikein arvioinnin kohta. tarpeeksi kun syvää kuoppaa on ruosteen keskellä niin eihän siihen kyllä pure muu kuin kvartsi/hiekka.
          semmoinen semiskidipuoliruoste mitä noissa maalien alla aika usein tuppaa muhimaan on itellä irronnut ihan ok soodan kanssa. (tiiä sit, onkohan tää semmone makuasialta haiseva juttu ?)

          Comment


          • #11
           Varmasti, minä kun olen vielä vähän allerginen ruosteisen pellin jättämiselle, niin mieluiten projekteissa haluan olla varma että se ei enää ikinä sieltä pintaan puske. Kevyt pintaruoste aika varmasti tosiaan lähtee/lähtenyt, mutta vähänkin isommat kraateriset ruostepaikat on ollut sen näköisiä, etten maalia päälle laittaisi. Joskus on vain järkevää hieman oikoa peltihommissa eikä vaihtaa kaikkea hieman ruosteista peltiä.

           Ilmeisesti meillä suht sama näkemys mihin se sooda pystyy.

           Comment


           • #12
            Huh huh nyt on pakko puuttua tähän keskusteluun. Ensinnäkin mistä ihmeestä tuo juttu on peräisin että soodapuhallus ei poista alustamassaa ja pakkelia?? Todellakin se sen tekee ja hyvin tekeekin, esimerkkejä löytyy lukematon määrä! Ja tuo VÄHINTÄÄN 1000e pikkuauton soodapuhallus kuulostaa myös liiottelulta. Ruosteeseen se ei pysty niinkuin lukikin, pelkkä pintaruoste lähtee..Minuun voi ottaa yhteyttä tässä asiassa tarkemmin jos kiinostaa soodapuhallus palvelut.

            Comment


             #13
             Alkuperäinen kirjoittaja zanppa1 Näytä viesti
             Huh huh nyt on pakko puuttua tähän keskusteluun. Ensinnäkin mistä ihmeestä tuo juttu on peräisin että soodapuhallus ei poista alustamassaa ja pakkelia?? Todellakin se sen tekee ja hyvin tekeekin, esimerkkejä löytyy lukematon määrä! Ja tuo VÄHINTÄÄN 1000e pikkuauton soodapuhallus kuulostaa myös liiottelulta. Ruosteeseen se ei pysty niinkuin lukikin, pelkkä pintaruoste lähtee..Minuun voi ottaa yhteyttä tässä asiassa tarkemmin jos kiinostaa soodapuhallus palvelut.
             Niin, nuo kyseenalaistamasi "faktat" sain kyllä suoraan soodapuhaltajalta. Jos olet sitä mieltä, että massat ja pakkelit sekä kaikenkarvaiset ruosteenesto kerrokset lähtevät soodalla helposti olen pelkkänä korvana. Varsinkin jos tuo 1k? on selvästi yläkanttiin!

             Onko sinulla yritys joka tarjoaa soodapuhalluspalvelua? Laita yhteystietosi niin otan yhteyttä.

             Comment


              #14
              mistä ihmeestä tuo juttu on peräisin että soodapuhallus ei poista alustamassaa ja pakkelia??
              Tämä oli vähän syy miksi halusin kokemuksia yms. Olen kanssa saanut kahta tietoa ja näkemystä tästä.

              Itselläkin on homma tulossa ajankohtaiseksi, eli pistä ihmeessä privaa, jos on tarjolla edullista ja hyvää suorittajaa...

              Comment


              • #15
               Täällä olis kolmas kori vailla puhallusta..

               Comment


                #16
                http://www.youtube.com/watch?v=V2KNU6p3COU

                Comment


                • #17
                 Kyllä soodalla saa ruosteet pois. Yksi kaveri juuri puhallutti kopan, tosin vain alustan, hinta oli ~100e/h. Työtä tehtiin ~5h.
                 Firma oli http://www.uudenmaansooda.fi/

                 Myös massat lähti hyvin pois 35v vanhasta kopasta. Soodasta jää suojaava pinta, joten maalia ei tarvitse samalla sekunnilla laittaa.

                 Comment


                 • #18
                  Joo eli täällä kun ei varmaan saa suoraan "mainostaa" tätä meidän firmaa?? niin halukkaille laitoin yksityisviestiä miten edetä asiassa..

                  Comment


                   #19
                   Laita nyt kuitenkin jotain yleistä faktaa vähän, että mitä voi puhaltaa, mitä kannattaa puhaltaa, missä hintahaarukassa pyöritään tms?

                   Comment


                    #20
                    zanppa1, varsinainen mainostaminen toki on kielletty näissä normiketjuissa, mutta tähän olisi ihan asiallista kertoa yrityksen nimi ja yhteystiedot, se ei ole palvelujen tyrkyttämistä, vaan selkeästi ketjuun liittyvää asiaa kun kerran kiinnostuneita on.

                    Comment


                     #21
                     Sami antoi tällaiset tiedot:

                     Keski-Suomen Soodapuhallus Oy

                     Nettisivut löytyvät osoitteesta www.sodaclean.fi

                     Comment


                     • #22
                      Joo hyvä että nuo saa nyt tuossa näkyä niin rohkeasti vaan yhteyttä ottamaan ja tarjouspyyntöä lähettämään :)
                      Pitää aina olla vähä varpaillaan näitten mainostelujen kanssa ettei mene "spämmi" puolelle.
                      Viimeksi muokannut zanppa1; 7.12.2010, 19:34.

                      Comment


                      • #23
                       Tässäpä vielä kuvan muodossa todistetta nuihin yllä oleviin "epäilyihin" massan,pakkelien ja maalin lähtemiseen soodalla. Ruoste ei tosiaan lähde niinkuin kuvasta näkyy vaan täytyy sitten käyttää esim.hiekkaa.


                       Comment


                        #24
                        onko kukaan testannu motonetin Nordblast Home Soodapuhalluslaitetta??

                        Comment


                         #25
                         Kokemusta ei ole, miettinyt ihan tavallista puhallussysteemiä ja letku vain pönttöön/aineen sekaan. Eli yksinkertainen "puhalluslaite" ei paljoa muuta ole (mallia massaruisku/letku hiekkapuhalluspistooli).

                         Viikolla tuli katseltua erästä projektia puhtaana, kyllä vahvistui itselle käsitys, että sooda pääasiallisen materiaalina + yhdistelmä muita puhallusmateriaaleja (hankaliin/ruoste kohtiin) on ihan hyvä vaihtoehto ja tulee myös piakkoin (toivon mukaan) omaan projektiin teetettyä.

                         Comment


                          #26
                          Pvc pinnoite pohjassa tuntui olevan haasteellista soodalle. Tai ainakin vei paljon aikaa. Pakkelit ja massat lähti hyvin ja ruostepaikat puhaltaja otti ensin soodalla, sitten lasikuulalla ja vielä viimeksi soodalla jotta korroosiosuoja jäi. On sitä puhallettua koria kiva katsella ja kaikki yksityiskohdat hyvin esillä.
                          Sen tonnin se vain otti vaikka pieni kori.

                          Comment


                          • #27
                           Soodahan jättää suojan pinnalle ettei ruostu mutta ei myöskään maali tartu, kaverin ja omista kokemuksista joutuu etikalla pesemään "neutralisoimaan" pinnat ennen maalausta.

                           Comment


                            #28
                            Vesipesu ennen maalausta kertoi puhaltaja.

                            Comment


                             #29
                             Noniin. Tässä ekalla saikkupäivällä soitti yks soodapuhaltaja minulle, jota yritin pari päivää sitten tavoittaa. Eli kyselin häneltä tuota Quattron korin puhaltamista. Sanoi yleensä hintojen pyörivän 800-1500€ paikkeilla riippuen kohteesta ja käytetyistä menetelmistä. Tarjoaa myös lasimurske mentelmää, sekä sitten ihan perus hiekkapuhallusta.

                             Kyseessä siis http://www.kaakonsoodapuhallus.fi/

                             Ensi viikolla tulee käymään, joten jos e-karjalan alueella on kiinnostuneita katsojia näkemään, minkänäköinen Urkista tulee toimenpiteiden jälkeen, niin eikun rohkeasti paikalle!

                             Comment


                             • #30
                              Itekkin kyselin kantti quattron pohjan soodapuhallusta ja ainakin lapin soodapuhalluksen kaveri meinas että massatkin pitäisi lähtä aika tehokkaasti. Tuumasi vaan että jos on valkosta,vahan tapasta mönjää/massaa normi mustan massan alla niin se on vähän tiukemmassa ollut yleensä mutta pois on lähtenyt?

                              Comment

                              Working...
                              X