Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A6 4F etujarrusatulan jouset irtoaa

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • A6 4F etujarrusatulan jouset irtoaa

    Onkohan kenelläkään ollut vastaavia ongelmia jarrusatuloiden jousien irtoilemisen kanssa...

    Tuohon -05 3.0Tdi:hin vaihdettiin TRW:n tarvikepalat eteen pari kuukautta sitten. Sen jälkeen huomasin että palat eivät sisäänajon jälkeenkään ottaneet kiinni koko levyyn ja lisäksi kesällä ikkuna auki mukulakivellä ajaessa etupäästä kuuluu hienoista kilinää.

    Siinä samalla korjaamolla asiaa ihmetellessä huomattiin viimein että satuloista puuttuu ne lattarautajouset, jotka tulevat satulan ulkosivulle. Useimmissa autoissahan saman asian ajaa teräslanka. Nuo jouset ovat puuttuneet sieltä todennäköisesti niin kauan kuin olen auton omistanut. Tarkistin talvikuvista ettei silloinkaan jousia näkynyt, eli tämä palat vaihtanut korjaamo ei niitä ole hävittänyt.

    Nyt marmoritiskiltä tilattuja jousia on yritetty laittaa kiinni sen viiteen kertaan ja aina on saanut keräillä ne tien pientareelta max sadan metrin ajon ja jarruttelun jälkeen. Mallia on otettu samanlaisista aakutosista ja aivan samalla tavalla ne näyttää siellä olevan, mutta ei. Satuloihin vaihdettiin myös kumipuslat, joten liikaa väljyyttäkään ei pitäisi olla.

    Olisiko mahdollista että jarrupalat vaikuttaisivat asiaan? TRW:n eri vaihtoehdot (oliko se 4kpl) katsottiin ja niiden mitat olivat kyllä samat lukuunottamatta parin millin paksuuseroa yhdessä mallissa. Ei luulisi moisen haittaavan kun jouset eivät tule itse paloihin kiinni. Vai onko merkkipaloissa jotain erikoista, muutakin kuin tupla- vai oliko se triplahinta?

    Jouset maksaa 60? pari, joten niitä ei viitsisi enemmälti kylvää kaduille :) Joten olisiko vinkkejä missä vika?

    #2
    Onko paloissa se peltihäkkyrä mihin toi jousi tulee kiinni? Kaikissa tarvikepaloissa ei ole ja jousi lähtee aika rivakasti

    Comment


      #3
      Sama tuli minulle mieleen. 2004 mallisen 2.5 TDI:n kanssa todettu että vain orkkispalassa on nuo kiinnikkeet.

      Comment


      • #4
        Pitäisikö kyseinen pelti olla siinä kohdilla, mihin ne jousen kiinnitysväkäset tulee? Vai siinä satulan keskellä olevan reiän kohdilla mihin se jousessa keskellä kiinni oleva neliskulmainen metallilätkä tulee?

        Tsekkasin kyllä palat kun ne ostin, mutta kun en niitä itse laittanut, niin ei jaksa enää muistaa mitä niissä oli. Mutta niissä jousen väkästen kiinnityskohdissa ei ainakaan mitään peltiä ole.

        Comment


          #5
          Paljonko tarvikepalat maksoi ?

          Comment


          • #6
            Tarvikepalat oli jotain 48?, kun alkuperäiset muistaakseni 150?. Eli melkoinen ero, jonka vuoksi TRW:n paloihin päädyin. Jos ens viikolla nyt selviäisi että puuttuko niistä jotain oleellista.

            Esa, niin missä kohtaa paloja se peltihäkkyrä pitäisi olla?

            Comment


              #7
              Tuossa minun tapauksessa se (peltinen) kiinnike oli orkkispalassa selkäpuolella keskellä ja jousi kiinnittyi sen alle. Kannattaa ainakin käydä marmoritiskillä vilkaisemassa onko erilainen kuin tarvike.

              Edit. kokeilin googlen kuvahaulla löytää mallia, tuossa jotain:
              http://www.parts2go.de/Bremsanlage/B...::1086662.html
              Viimeksi muokannut TDIq; 5.9.2010, 18:32.

              Comment


              • #8
                Kiitos Esalle ja Janille vastauksista!

                Nyt ollaan hieman viisaampia mahdollisesta ongelman aiheuttajasta, eikun renkaat taas vaan veke ja paloja ihmettelemään...

                Comment


                  #9
                  arvikepalat oli jotain 48€, kun alkuperäiset muistaakseni 150€
                  Juu sillä vaan kun välillä omani "söi" noita jarrupaloja oikein urakalla. Palat oli loppu yhdellä öljynvaihtovälillä..

                  Mutta nää viimeiset on kyllä olleet aika sitkeät, ajettu varmaan jo 50 tkm. Tosin tuulilasinpyyhinautomaatti ei ole enää ikinä päällä.

                  Comment


                  • #10
                    Nyt ois ongelma ratkaistu, eli vääränlaiset palathan siellä oli. TRW:ltä löytyi myös oikeanlaisella peltihärpäkkeellä varustetut, mutta hinta oli sen 48€ sijasta 107€. No kuitenkin hieman vähemmän kuin alkuperäisillä ja tarvikekaupasta saa paremmat alennukset :)

                    Satuloiden kilinätkin loppu siihen ja palat rupes jo heti uutena ottamaan koko levyyn kiinni. Saihan tuota ihmetellä tovin, mutta loppujen lopuksi koko palashowx2, puuttuvat jouset ja vaihdetut satuloiden kumipuslat tuli maksamaan yhteensä sen mitä normi etupalojen vaihto merkkiliikkeessä.

                    Comment


                      #11
                      Mulla tarvike palat kesti takapäässä n 10tkm 38e sarja, olipa pikku yllätys kun vaihdoin talvikumit alle, orkkis etupalat ei juuri yhtään kuluneet sinä aikana eli säästöä ei ainakaan niillä saa.
                      Tuulilasinpyyhinautomaatti ei ole päällä muutakuin satella.

                      Comment


                      • #12
                        Lainataan topikkia, A4 B7 etujarrusatulan jousi ei pysy paikallaan. Uusi jousi laitettiin 2 viikkoa sitten ja tänää irtosi vauhdissa. Asentaja kertoi että autossa ilmeisesti ei alkuperäislaatuiset satulat että jousi ei sen vuoksi istu kunnolla. Voiko vaikuttaa näin,eli meneekö satula vaihtoon vai onko muuta tehtävissä. Ei koskaan aiemmin kyseistä asiaa sattunut kohdalle.
                        Viimeksi muokannut Killeri; 7.9.2020, 20:52. Perustelu: Otsikko ei ole osa viestiä.

                        Comment


                        • #13
                          Lainataan topikkia, A4 B7 etujarrusatulan jousi ei pysy paikallaan. Uusi jousi laitettiin 2 viikkoa sitten ja tänää irtosi vauhdissa. Asentaja kertoi että autossa ilmeisesti ei alkuperäislaatuiset satulat että jousi ei sen vuoksi istu kunnolla. Voiko vaikuttaa näin,eli meneekö satula vaihtoon vai onko muuta tehtävissä. Ei koskaan aiemmin kyseistä asiaa sattunut kohdalle.

                          Comment

                          Working...
                          X