Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

xenon vilkkuu

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • xenon vilkkuu

  Eli kyseinen b7 a4 toinen valo vilkkuu satunnaisesti ikää n.3v onko kellään kokemuksia menossa rikki vai kytkentä häiriö,uuden hinta yms??

 • #2
  Itsellä tehnyt kuskin puolella samaa, mutta vain yhtenä iltana muutamia kertoja. Mitään en ole sille tehnyt.

  Comment


  • #3
   Katso ettei johdot ole nirhatuneet mistään kohtaa. Yleensä aiheuttaa juurikin tuollaista omituista vilkkumisongelmaa esim. tärinän takia..

   Comment


    #4
    Maavika löytyi villkumisen syyksi. Aluksi vilkutteli mutta jäi palamaan, myöhemmin ei enää jaksanut palaa...

    Comment


    • #5
     Huomasin juuri että korkeus säätö ei toimi,oliko se jollain niin että silloin voisi olla ballasti rikki?Kuinka kannattaisi toimia mistä hankkia yms.ainakin aika paljon tavaraa edessä mutta purkamalla tietysti selviää onko valoissa yleensä omat poksit molemmille?Eli voisi kokeilla ristiin vai miten kannattaisi menetellä pystyykö niitä esim.mittaamaan?

     Comment


      #6
      Jos tuossa sun mallissa on nuo valoumpiot yhtä helpot ottaa irtipois kuin omassa B6:ssa, niin eikun vaan kummatki potut irti, ja pohjassa ainakin mulla on ne ohjainlaitteet (ballastit) mistä johtui että pimeni valot ja ei säätö toiminu. Toinen vaihtoehto voi olla alustassa olevan säätöanturin vika. Kokeilemalla juurikin ristiin on helppo todeta onko vika mutikassa vai jossain muualla. Älä osta ainakaan merkkiliikkeestä, maksaa aivan järkyttävän paljon. Joko ebaysta tai sit täällä oli jollain kokemuksia kun tilasin jonkun liikkeen kautta, tuli HUOMATTAVASTI halvemmaksi kuin orkkikset.

      Comment


      • #7
       On ilmeisesti jonkinlainen tyyppivika. Itsellä vilkkuu myös kuskinpuoleinen valo ehkä n. 10min liikkeellelähdöstä ja loppuu sitten useimmiten. Itse en ole tehnyt asialle vielä mitään muuta kuin tutkaillut osoitteesta: http://www.audizine.com/forum/search...earchid=968408. Tuolla haulla löytyi asiasta jotakin.

       Tuntuu johtuvan erinäisistä asioista. Jollain auttanut polttimon vaihto, jollain ollu vikaa ballasteissa ym.ym.
       Viimeksi muokannut KuiKelo; 11.3.2009, 08:35. Perustelu: .

       Comment


        #8
        Itsellä kerran pääsi auto sammumaan ja startin jälkeen ei toinen xenoni enää palanut. Kotipihassa se kyllä syttyi (valot pois-valot päälle), mutta vaihdoin uudet polttimot enkä jäänyt ihmettelemään missä se vika oikeasti on.

        Mulla olisi yksi pari uusia Osramin polttimoita ylimääräisenä.
        http://www.audiclub.fi/audifinns/showthread.php?t=72043

        Comment


         #9
         Täällä myös vilkkui ja sopivalla kelillä myös alkoi sahaa ylös alas. Liitokset täytynee käydä läpi, missäs noi auton asentoanturit on?

         Comment


         • #10
          Mä en oo vielä huomannu korkeudensäädöissä mitään, ainoastaan vilkkumista. Eikös ne "asentoanturit" oo takaiskareiden/ripustusten yhteydessä...? Tai ainakin siellä.

          Toisesta ketjusta poimittua:

          Siellähän ne pilkistelee alustanvaihto-ohjeiden kuvissa.
          Viimeksi muokannut KuiKelo; 11.3.2009, 17:49. Perustelu: Lainaus.

          Comment


          • #11
           Liityn joukkoon... B7 vänkärin puolen valo värähtelee epätasaisella alustalla ajaessa. Onko kertynyt kokemuksia mitä kannattaa tutkia/vaihtaa?

           Comment


           • #12
            Sama vika täällä TT:ssä.. aluks vilkku repsikan puoli ja tolla valot pois-valot päälle sai sen taas tuikkimaan. No ostin sit uudet kseenonit slamitilta ja nyt on kirkkaat mut nyt vilkkuu kuskin puolen valo (sammuu töyssyssä)... Malli on TTQ ja vm -99, valojenkorkeussäätö nappula löytyy mutta ei auta vaikka kuinka pyörittelis :S Voisko joku viisas keksiä jonkun ratkaisun?! Alkaa jo häiritsemään :D

            Comment


            • #13
             Samoja oireita täällä. Kuskin puolen xenon alkaa vilkkumaan satunnaisesti, joskus pelaa pitkäänkin ihan ok, joskus vilkkuminen heti startista. Lopulta sammuu kokonaan ja kojelautaan tulee siitä ilmoitus. Valot pois käyttämällä vika korjaantuu, ainakin hetkeksi. Valon väri on ihan ok silloin kun se palaa, poltinkin pitäisi olla vaihdettu syksyllä edellisen omistajan toimesta.

             Vielä en ole kokeillut vaihtaa polttimoita ristiin, mutta sen kokeilen heti kun kelit vähän paranevat. Jos tuo ei auta, mistäs vikaa sitten voisi etsiä, onko kokemuksia? Maaongelma? Ballasti? Ja miten ongelma kannattaa ratkaista?

             Comment


             • #14
              Sama välkkyminen oli munkin B7 kuskinpuoleisessa xenonissa viime kesänä, syynä oli rikkinäinen ballasti.
              Eilen sitten alkoi välkkymään toinen puoli.

              Comment


              • #15
               Itsellä helpotti polttimoiden vaihdolla. Polttimohan on tyypiltään D1S, jossa on sytytin kiinteänä polttimossa, ja ilmeisesti se sytytin siellä oli prakannut koska tuo valot pois - valot päälle -temppu auttoi minullakin aikansa, kunnes sammui lopullisesti.

               Comment


               • #16
                Lainaan vanhaa topiccia, koska itsellä samaa ongelmaa molemmin puolin. ilkkapoika (voi muutkin vastata) mistä hommasit nuo D1S:t?

                Motonet tarjoaa tällaista:
                Xenon-D1S 12V/35W Zenstart+syt 43-0006 A4-II Lähivalo jos Xenon-D1S sisäänrakennetulla sytyttimell [2001 - 2007] 89.50 €

                Onko tuosta mihinkään vai onko peräti ihan samaa paskaa eri paketissa?
                Itelläni on siis kääntyvät BI-Xenonit
                Viimeksi muokannut risu; 12.10.2010, 13:39.

                Comment


                 #17
                 Jos tuo on kappalehinta niin huhhuh.

                 Ns. laatupolttimoita saa Suomesta esim. http://www.meronet.com/catalog/produ...products_id=29

                 Ebaysta löytyy vielä hieman edullisemmin.

                 "Halpispolttimoita" halvalla esim. http://www.katuauto.fi/product_info....dec2827a01e6d0

                 Comment


                 • #18
                  Vinkkinä että älkää asentako halpispolttimoita.. Luulenpa et kärähti ohjausboksi yhden 40e polttimon vuoksi, jokatapauksessa nyt asennettu uusi piirilevy ja molemmat uudet polttimot (530€ + 2x100€ liikkeestä). Halpispolttimo kesti vain noin 6kk, ensi oireilut välkkymisestä tuli jo ekan kuukauden jälkeen. Ja koska varmasti tiedätte että polttimon vaihto ei ole se helpoin toimenpide Audissa, suosittelen satsaamaan kerralla hyvään ja varmaan lyhtyyn. Ei niitä kuitenkaan montaa kertaa tarvitse auton historian aikana vaihdella..

                  Onko joku selvittänyt korjaustoimenpiteitä välkkymiselle? Arvelen että värinä johtuu umpion "valoleikkurista" joka leikkaa valokeilan, olisikohan sitä mahdollista jotenkin kiristää/pehmentää/vaimentaa? Itsellä toisen umpion sisältä kuuluu tästä kyseisestä leikkurista melko kovakin kolahdus kun räpsyttää pitkiä päälle ja pois joten jotain siellä on höllässä.

                  Viime renkaanvaihdon aikana hävisi sitten kaarrevaloautomatiikka. Mitä lie tapahtui, pitää selvitellä loppuviikosta kun saadaan auto taas nosturille ja testeriin..

                  Comment


                   #19
                   Aika kaukaa haettua että mikään ohjausboksi hajoaisi polttimon takia - ja en kyllä usko että ballastiakaan polttimo ihan heti rikkoo. Ettei ihan olisi omia aikojaan hajonnut.

                   Ja lisätäänpä vielä, että öbaut tuohon hintaan saa täysin OEM laatua olevat polttimotkin, samat mitä siellä Audicenterissä myydään (esim. Philips). 100eur kappale on kutakuinkin laillistettua ryöstöä, tai sitten B7:ssä polttimon vaihto on Todella Vaikeaa (olettaen että työn osuus sisältyi).

                   Comment


                   • #20
                    Mulla oli pari vuotta sitten auto xenon polttimoiden vaihdossa liikkeesä eikä siis vaihdettu kun vaan polttimot.. Hinta oli pyöristettynä 500e ja aikaa hommaan meni asentajalta 3h.. Onneks meni autoliikkeen piikkiin.. :)

                    Comment


                    • #21
                     Kyllähän siihen saa aikaa menemään, kun pitää puskuri irrottaa.

                     Comment


                     • #22
                      tohon vilkkumiseen voi olla syynä ksenonien sytytin.....

                      Comment


                      • #23
                       Hyvin mahdollista, mutta se on tuossa D1S-polttimossa yhtä pakettia varsinaisen polttimon kanssa.

                       Comment


                       • #24
                        Minun kokemukset B7 xenonin satunnaisesta vilkkumisesta sai tänään virallisen vahvistuksen diagnoosin myötä. Eli ongelmana on ollut täysin satunnainen välkkyminen vänkärin puolen xenonissa. Asiaa on ite tutkittu X määrällä tunteja ja vaihdettu niin ballastit että polttimot. Tarkistettu myös liitokset umpiossa.

                        Annoin vihdoin periksi ja vein auton Laakkosen sähkömiehelle, jolta meni 7h (!) selvittäessä että vika on sähköverkon ohjainlaitteessa eli sähkökeskuksessa ja se katkoo jännitettä oikealle etuvalolle. Eli sähkökeskus vaihtoon (8E0907279J) niin homma taas toimii. Ei ihan ensimmäisenä tullut tuo kyllä mieleen....

                        Comment


                         #25
                         Antaako tuollainen mitään vikakoodia?

                         Comment


                         • #26
                          Polttimot lopussa itsellä ja vaihtoa suunnittelen. Mitä pitää ottaa huomioon? Umpiot pöydälle ja siitä sitten? Onko virtojen kanssa jotain kikkailua vai suoraa toimintaa?

                          Toivotaan että räpsyminen korjaantuis polttimoiden vaihdolla. Huomasin että tuossa ylempänä että polttimon tyyppi olisi D1S..Varaosaliikkeen kaveri myi Osramin D2S:t.

                          Comment


                          • #27
                           Anteeksi tyhmä kysymys, mutta onkos tuossa 4f A6:ssa myös tuo D1S polttimo?

                           Comment


                           • #28
                            Polttimot lopussa itsellä ja vaihtoa suunnittelen. Mitä pitää ottaa huomioon? Umpiot pöydälle ja siitä sitten? Onko virtojen kanssa jotain kikkailua vai suoraa toimintaa?
                            Luukut auki ja polttimot vaihtoon, eli ihan suoraa toimintaa. Tyyppi on tosiaan D1S.

                            Comment


                             #29
                             Alkuperäinen kirjoittaja viinikka Näytä viesti
                             Anteeksi tyhmä kysymys, mutta onkos tuossa 4f A6:ssa myös tuo D1S polttimo?
                             A6 4f D2S
                             A6 4f facelift -09 => D3S

                             Comment


                             • #30
                              Eli B7:ssa siis D1S:ssät? Pitää käydä vaihtamassa vielä jos näin on...

                              Comment

                              Working...
                              X