Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Raitisilmasuodatinongelma (A6)

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Raitisilmasuodatinongelma (A6)

    Profiilin mukaisessa autossa tuli aikamoinen ylläri, kun kävin pesettämässä auton. Pesun jälkeen huomasin, että vänkärin puolen lattialle oli tullut vettä. No, ajelin kotia ja rupesin tutkiin asiaa tarkemmin. Vettä oli valunut jostain hansikaslokeron takaa (siis jalkatilan yläosasta) eteen. Lisäksi huomasin, että myös takapenkin lattia oli läpimärkä oikealta puolelta. Lattiat olivat siis todella läpimärkiä! Kuivasin veden lattiasta 3:lla talouspaperirullalla (tai siis imin mitä paperilla sai imettyä).
    Rupesin tutkiin asiaa tarkemmin konetilan puolelta. Raitisilmasuodattimen päällä ei ollut minkäänmoista "suojakantta" ja se oli läpimärkä. Eli vesi oli tullut suoraan raitisilmasuodattimen läpi ilmastointikanaviin ja sitä kautta auton sisälle. Kysymys kuuluukin, että kuuluuko tuon raitisilmasuodattimen päällä olla jonkinmoinen "kansi"? Lisäksi huomasin, että tuulilasia vasten tuleva muovijuttu on kiinni kuskin puolelta mutta vänkärin puolella oli 2-3 mm rako. Voisiko tuo olla syy siihen, että vesi tuli sisälle?

    Yhteenvetona voisinkin kysyä, että osaisiko joku selittää hieman tarkemmin kuinka tuossa pirssissä veden tulo konetilaan (lähinnä raitisilmasuodattimen päälle) on estetty normaalisti?

  • #2
    Ei ainakaan omassa ifassa ole mitään kantta raitisilmasuodattimen päällä,
    ja se akun päälle tuleva suojamuovi pitää olla kunnolla siellä urassa
    tuulilasin etureunassa.
    Akku hässäkän alla on vedenpoistoaukot jotka yleensä on täynnä
    kaikenlaista moskaa syksyn lehtiä ym.

    -epäilisin jompaa kumpaa syyksi kevät tulvalle...
    ; )

    Comment


    • #3
      Ja se tuulilasia vasten oleva muovi täytyy olla tiiviisti lasia vasten, muutenhan se totta kai ajaa veden sinne minne ei pitäisi, eli esim. sen suodattimen päälle.

      Comment


      • #4
        A4 (b5, b6 ja b7) sekä A6 (4b?) vesi tulee sisään tukkeutuneiden vedenpoistoreikien johdosta. Akkukaukalossa olevat vedenpoistoreiät (akun ja jarrutehostimen alla) menevät helposti tukkoon lehdistä, havunneuloista yms, koska niissä on tehtaalta lähtien supistus kumit. Kumien poistosta on olemassa ihan tehtaan oma kampanja. Kun kumit poistettu veden pinta ei pääse nousemaan, jolloin vesi ei myöskään tule sisälle autoon. Nimim. kokemusta on;)

        Comment


        • #5
          Mitenkähän tuon tuulilasia vasten olevan muovin saa helpoiten kiinnitettyä? Ilmeisesti jonkinmoinen liima sinne tulee. Tuota ei varmaan itse kannata yrittää kiinnittää paikalleen... Onko kellään tietoa missä tuon voisi korjauttaa edullisesti Oulun lähialueella?

          Comment


          • #6
            Sain paikannetua omastakin autostani (C5) vuotokohdaksi raitisilmasuodattimen, johon vesi pääsee koska tuulilasin alareunaa vasten oleva muovi ei ole kunnolla kiinni urassaan. Tuo ei tunnu painamalla lukittuvan tiiviisti. Mitenköhän tämä kuuluisi kiinnittää - liimalla?

            Comment


              #7
              Muovissa on pieni lipare, joka tulee tuulilasin tiivisteessä olevaan uraan. Veikkaan muovin rikkoutuneen, sillä liimaa tuohon ei kuulu.

              Comment


              • #8
                Menihän se sinne kun sain ensin putsattua uran kunnolla.

                Comment


                  #9
                  Alkuperäinen kirjoittaja tuukka Näytä viesti
                  Menihän se sinne kun sain ensin putsattua uran kunnolla.
                  Ota samaan huutoon ne aiemmin mainitut kumit pois sieltä vesikaukalon pohjasta. Toinen akun alla, toinen tehostajan alla. Riittää että toisen poistaa niin ei tule vedenpaisumusta.

                  Comment

                  Working...
                  X