Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Jarrusatulan jousen oikea asennustapa (C5 FNR-G60 satula)

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Jarrusatulan jousen oikea asennustapa (C5 FNR-G60 satula)

    Ainakin C5 Allroadeissa käytetyn FNR-G60 etujarrusatulan jousen oikea asennustapa mietityttää. Elsassa oikein painotetaan että "Pay attention", mutta eivät sitten ole viitsineet laittaa kuvaa siitä oikeasta tavasta. Eli tuleeko jousi kahden tapin suhteen kuvan A vai kuvan B tavalla? Kuvat on kaivettu Googlesta nettiromuttamoiden sivuilta ja kuten kaivetuista kuvistakin näkee, oikean tavan selvittäminen on ollut haasteellista muillekin kuin minulle :) Jos joku tietäisi oikean tavan tai keksisi mistä muualta kuin Elsasta löytyisi ohje. Ehkä Bentleyn opus tms?

    Jousen osanro: 4B0615269

    Elsa ohje:
    Retaining spring
    ◆ Pay attention to correct installation position.
    ◆ Engage on both studs of brake caliper housing and on the outer pad retaining spring.
    Note:

    After engaging the retaining spring in the two studs, press it under the brake carrier. If incorrectly installed, it is not possible to adjust the wear of the outer pad, and the pedal travel will be increased as a result.
    Attached Files

    #2
    https://www.audiclub.fi/audifinns/fo...41#post1935341

    Onkohan minullakin nuo jouset väärin? Laitoin ne niin kuin maalaisjärki sanoi, mutta ei tuo kai nyt olekaan ihan päivänselvää miten ne sinne pitää laittaa. Nimittäin tuo ETKAn viankuvaus mätsää aika hyvin nyt.

    Comment


      #3
      Täysin mutulla, minusta kuva a on oikea tapa. Kuvan b tavassa ei noilla tapeilla ole oikein pointtia, pelkkä kyhmy olisi ajanut saman asian.

      Comment


        #4
        Eikö tuo "engage on both studs" yritä tarkoittaa juurikin, että lukitse ensin niiden nastojen alle?

        Noissa on muuten saksalainen välillä vähän oikonut englannille kääntämisessä, varsinkin vanhemmissa ELSA:n ohjeissa. Saksaksi sama ohje menee näin, joka minusta myös viittaa että laitetaan nastojen alle:
        Nach dem Einhängen in den beiden Stehbolzen muß die Haltefeder unter den Bremsträger gedrückt werden. Bei fehlerhafter Montage kann der Verschleiß des äußeren Belages nicht nachgestellt werden, so daß sich dadurch der Pedalweg vergrößert.

        Comment


          #5
          Kiitos vastauksista! Tässähän oli taustalla sellainen että mulla jouset on asennettuna A-tavalla ja toinen satula pitää järkyttävän kovaa narinaa. Tästä syystä lähdin kyseenalaistamaan että onhan jouset nyt aivan varmasti oikein. Päädymme siis siihen että jouset on oikein (A-tapa) ja narina johtuu jostain muusta syystä :)

          Comment


            #6
            Mulla on tavalla A ja toimii hyvin. Taivuttelin viimeksi jousen päitä vielä lisää niin että painaa kannaketta varmasti kunnolla.

            Comment

            Working...
            X