Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Q3 renkaiden ja vanteiden hankintaan vinkkejä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Q3 renkaiden ja vanteiden hankintaan vinkkejä

    Uusimman korin Q3:en 17 tuuman renkaat alkaneet kesän aikana tuntua liian pieniltä ja noussut kova kuume hankkia 19 tuumaiset tilalle. Osaisitteko neuvoa amatööriä mitä käytännön asioita pitäisi ottaa huomioon ja mistä kannattaisi näitä kysellä? Audin oma konfiguraattori tarjoaa 19 kokoisiksi sekä 235/50/R19 ja 255/45/R19 renkaita ja erikoisvanteet.fi kautta löytyi pulttijaon, pulttien kierteen, off setin ja keskireiän speksit. Onko 235/50 vs 255/45 isokin ero ajotuntumassa kaupunki ja maantie? Olisiko vanteiden hyvä olla suorasovitteisia ja onkohan vielä jotain oleellista mitä olisi hyvä ottaa huomioon?

    Kiitokset kaikista kommenteista jo etukäteen!

    #2
    Leveämpi on yleensä hiukan uraherkempi ja märällä kelillä nousee helpommin vesiliirtoon. Itse valitsisin noista kapeamman.

    Sillä ei nykyisin ole isoa merkitystä ottaako vanteet suorasovitteisena (eli käytännössä orggisvanteina) vai sovitteiden kanssa. Kunhan sovitteet ovat oikean kokoiset niin kaikki on ok.

    Vanteiden paino vaikuttaa ajotuntumaan, kiihtyvyyteen sekä kulutukseen todella paljon. Harmillisesti vanteiden painoja ei ole etukäteen helppo selvittää ja lisäksi yleensä keveys tuppaa maksamaan ekstraa. Esim. OZ tekee erittäin laadukkaita ja hyviä vanteita, mutta valitettavasti ne eivät ole ihan ilmaisia. Toisaalta laatuvanteisiin panostaminen kyllä palkitsee. Tässä valikoimaa: https://www.ozracing.com/find-your-car/audi/q3

    Orggisvanteet on myös varma valinta. Niitä voi katsella ja ostaa esim. tuolta: http://www.original-räder.de

    Comment

    Working...
    X