Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Takaluukku ei aukea

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Takaluukku ei aukea

    Toiminut tähän päivään asti ihan ok mutta ei aukea enää. Ääni kyllä kuuluu luukulta kun kääntää etuovista avaimella, missä voisi olla vika?? Itse luukun lukkopesä ollut jo jonkin aikaa rikki joten toiminut vain keskuslukituksen kautta :(

  • #2
    Kai sinulla on takaluukun lukko (avaimenreikä) asennossa "vaakataso" Muistaakseni sen pitäisi olla siinä asennossa, että keskuslukitus avaa takaluukun? Toinen mieleen juolahtanut asia on, että joku vipu on irronnut takaluukun lukosta. Kurja juttu, jos ei ole kääntyviä takapenkkejä=ei pääse millään muulla kun murtohommilla takakontiin.

    Comment


      #3
      Rekisterikilven takaa pääsee käsiksi joihinkin luukun lukkoa ohjaaviin metallipuikkoihin. Tarkemmin en tiedä mutta näin minulle kerran on eräs korjaamon mies sanonut kun autolleni piti moinen operaatio tehdä. Tietäiskö Hannu asiasta mitään?

      Edit: juu ja tarkasti tämän korjaamomiehen sanoja lainaten: "Siinä muuten menee aikaaja tupakkia jos ei tiedä mitä tekee"

      Comment


      • #4
        Ensimmäisen audini ( 80 1.8E --88, UNP-1168= YK auto) rekisterikilven takana oli muistaakseni pelkkää peltiä, joten ainoa paikka päästä käsiksi lukkoon on rekisterikilven valojen reikä,jos siitäkään???? Avaimella käännettävä lukkohan, muistini mukaan, sijaitsee oikeanpuoleisesa peruutusvalopaneelissa? En enää muista miten siitä vivut kulkevat.

        Comment


        • #5
          Vipu menee melko suoraan lukkopesältä lukkolaitteelle ja vapautusta kannattaisi ehkä kokeilla irrottamalla oikeanpuoleinen rekisterikilven valo. Sieltä kautta ehkä saisi vedettyä jollain rautalankakakoukulla lukon avaavaa vipua niin että lukko aukeaa.

          Voisihan siitä systeemistä ottaa vaikka kuvan ja lähettää jos se helpottaa asiaa.

          Comment


            #6
            sama juttu itellä-->takaluukun lukko ei reagoi. oli temppuillut jo pitemmän aikaa.
            Nyt ei mitään tapahdu vaikka avaimella pyörittelee / ronklaa.....vähän ikävä kun pitäis kohta muuttaa ja viedä jotain romuja audilla....takakontti hukkatilana...

            Taitaa muuten olla keskuslukituskoneisto takakontissa? ei oo ainakaan takapenkin alla. keskuslukituskin on mennyt rikki. Ensin temppuili pelkääjänpuoleinen takaovi. Sen jälkeen simahti kokonaan.

            Comment


              #7
              Homma korjattu jo aikaa sitten, on vaan päässyt unholaan. Eli yritän selittää jos jotain auttaisi. Otin takapenkin alaosan ensin pois, sitten pääsin käsiksi selkänojaan > helppo homma. Sitten irrotin apukuskin puolelta kiinnikkeet että selkänojan yläosa "aukeaa" ja näkyviin tulee siihen välipeltiin tehty reikä. Siitä kattelin fikkarilla ja suoraan edessä näkyy mihin vivustot menee. Siinä päällä on semmoinen muovisuojus minkä sain kepillä ronkittua pois, lähtee kyllä ehjänä ja helposti. Sen jälkeen näkyviin tulee itse lukkopesä ja siihen tulevat vivustohärdelit. Hetken aikaa siitä katselin ja sitten sillä kepillä nostin yhtä vipua (muistaakseni ylimmäistä) ja lukko aukeaa. Kun sain takaluukun auki pääsin kunnolla tutkimaan syytä jumitukseen. Niihin vipuihin ja niiden kiinnityksiin oli tullut vaan vähän väljää ja ennen kaikkea likaa mikä jumitti. Putsasin kunnolla kaikki osat ja rasvasin sen jälkeen ja testasin ennenkuin löin kannen kiinni :) Operaatiosta on aikaa ainakin reilu puoli vuotta ja hyvin toimii edelleen. Toivottavasti tästä oli jotain apua.

              Comment


              • #8
                Hyvä Jarmo, että annoit palautetta. Meiltä monelta se unohtuu asian tultua kuntoon.

                Comment


                • #9
                  Taitaa muuten olla keskuslukituskoneisto takakontissa?
                  Kyllä se siellä kontissa vänkärin puolella on.

                  Comment


                    #10
                    Kunhan saan hieman aikaa, koitan saada takakontin auki takapenkin kautta ja sit sen jälkeen keskuslukitusta ihmettelemään....

                    Huomasin tässä, että kuskin oven kohdalta on mennyt piuhojen suojakumi irti. Voisko siinä olla vian syy keskuslukituksen "pimenemiseen"? Eli tosiaan ensiksi meni pelkääjän puolen takaoven lukitus ja sen jälkeen loputkin...

                    Comment


                      #11
                      kuskin oven kohdalta on mennyt piuhojen suojakumi irti. Voisko siinä olla vian syy keskuslukituksen "pimenemiseen"?
                      Yleisin syy kyllä, oven johtosarjan nirhautuminen poikki

                      Comment


                        #12
                        Sama vika, mutta quattrossa, eli tankki on takapenkin ja kontin välissä. Keskuslukkoa ei ole, eli olisiko lukosta lähtenyt vain se tangolla/vaijerilla menevä välitys irti. Uituttaa suunnattomasti jos joutuu tieten tahtoen laittamaan toisen takalyhdyn rikki, siitähän sinne käsiksi pääsisi. Kuuntelen, jos jollain on parempia ideoita :)

                        Comment


                        • #13
                          Mites jos menis pohjasta muovisen varapyöräkotelon läpi? Kulmahiomakoneella ottaisi "pohjan pois" => vararengas tulee pois => pääsee konttiin. Sitten kokoaa sen uudestaa esim. pop-niiteillä ja pellillä tms. ja tiivistää kunnolla...

                          Ajatus vaan...

                          Comment


                            #14
                            Kyllä ainakin tässä "normi" typ89:ssä vaikka se tankki onkin penkin takana, niin sieltä sivusta silti pääsi kepillä napsauttamaan niitä vivustoja että lukko aukesi. Alä nyt ainakaan mitään lamppuja ala rikkomaan ;)

                            Comment


                              #15
                              Jees kiitos tuosta penkkivinkistä. Itselläni asia ratkaistiin kaverin kanssa niin että otettiin penkki pois ja tehtiin talliharjan varresta hylsyavaimeen jatkovarsi, jolla otettiin takalyhty pois :-) Itse vika oli siinä, että pesässä olevan kierretangon ja lukolta tulevan vaijerin välinen kiristys oli huonosti kiristetty. User Error.

                              Comment

                              Working...
                              X