Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Jarrupalojen kulumisvaroitin.

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Johdon päät yhteen varoitus pois. Jos testailet virran ollessa päällä, varoitus ei poistu vaikka kontakti syntyy ellei virtoja katkaista välillä.

    Comment


      Johdot yhteen niin ei valo pala, jos palaa niin johto on muualtakin poikki.

      Comment


        Olen tilaamassa syksyllä ostamaani A5:een (B9 vm 2017) uudet levyt ja jarrupalat Autodocista kun siellä on tänään hyvä alekampanja. Ajattelin ottaa Brembon levyt ja palat ja jarrupalojen osalta on mainintaa että kulumisenilmaisimen liitin löytyy, mutta erillistä piuhaa ei tule mukana, joten käyköhän orignaali piuha suoraan noihin vai pitääkö nyt jostain kaivella sellaiset palat missä tuo piuhakin tulee mukana? Tai sitten tilata piuha erikseen joltain muulta valmistajalta kun Brembolla ei näyttänyt sellaista olevan tarjolla.

        Comment


          Niin siis palassa on johto ja siinä päässä liitin valmiina. Et tarvitse muuta.

          Comment


            No tämä juuri mietityttää kun Brembon eupalojen kuvissa Autodocissa ei näy piuhaa ollenkaan. Aiempaan autoon tilasin tuolta Ridexin palat ja niissä näkyi kuvassakin tuo piuha.
            Viimeksi muokannut Killeri; 4.3.2024, 16:12. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

            Comment


              Niin, se ei ole irrallinen piuha, eli se joko on tai ei ole. Sitä ei voi jälkikäteen palaan lisätä.
              Kokeile katsoa Autodocista mikä se Brembon palan numero on ja kato mitä google esim kertoo siitä. Melko varmasti siinä on se kulutusanturin piuha.

              Comment


                Kyllä B9-ajoneuvossa on nimenomaan irrallinen johto ja se on sama minkä merkkisenä sen ostaa. Paloissa on lovi mihin johdon toinen pää painastaan kiinni ja toinen pää auton päähän liittimeen.

                Comment


                  Olen muuten törmännyt joihinkin noname jarrupaloihin joissa oli "liitin" myös jarrupalan puolella. Jarrupalan kitkamateriaalissa oli neliskanttinen upotus jossa törötti pinnit pystyssä. Kulumisilmaisimen johto oli irrallaan paketissa ja tökättiin noihin sekä tietenkin toisesta päästään olka-akselissa olevaan liittimeen.

                  Comment


                    Ei näemmä enää vanhaan viestiin saanut kuvia lisättyä. Mutta tästä löytyy malliksi. Suosittelen, että otat uudet johdot, sillä tuo palojen päässä oleva hapristuu herkästi eikä välttämättä lähde irti ehjänä. Eivät kuitenkaan monta euroa maksa.

                    Comment


                      Katos Komulainen viestinnyt samasta aiheesta. Just tuommoinen oli se itselläkin vastaan tullut. En nyt ihan varmaksi muista mihin autoon ne jarrut oli teollaan. Ehkä B8.5 RS5

                      Comment


                        Kiitos näistä vastauksista ja tosiaan kun tarkemmin kävin noita eri jarrupalojen valmistajia läpi, niin osalla oli piuha mukana ja osalla ei. Soitin vielä Audille ja ne vahvisti että edessä vasemmalla ja takana oikealla on anturi. Pitää sitten joko tilata suoraan palat pihoilla tai ottaa ilman ja tilata kaksi erillistä piuhaa mukaan, niin ei tule sitten ongelmia.

                        Comment


                          Vai erillinen piuha, kai saksalainen insinööri voi just semmosen suunnitella tuonne.
                          Aavistus oli moisesta, mutta usko ei riittänyt.
                          Viimeksi muokannut Puuhapete; 4.3.2024, 19:46.

                          Comment


                          • Vaihdoin just A6 C6 2006 eteen palat ja levyt ja ainakin tuossa on molemmissa etujarrussa kulumisen varoitin, sisempi pala molemmilla puolilla ja se sieltä oli huomattavasti enempi kulunutkin. Levyt oli kuluneet puoli milliä vaihtorajan yli, 260 tkm mittarissa.

                            Comment


                              Vanhoja johtoja kannattaa säästää joku jos haluaa eroon noista hälyistä vaikka paloilla joissa varoitinta ei ole. Vanhasta johdon päät puhtaaksi, tinalla yhteen ja sukka päälle niin siinä on plug and remove ”terminaattori” :)

                              Comment

                              Working...
                              X