Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mikä alustasarja A4 B6?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Tuli asennettua sitten Bc racing V1 alustasarja. Jos nyt ei oteta huomioon nuita asfaltinraapijoita(:D) ja puhutaan nuiden oikeaoppisesta säätämisestä, niin milläs jousen esijännitys asetuksilla on porukka nuita sarjoja säätänyt? Jousi löysälle muttei hölsky? Makuasioitahan nämä toki on mutta silti.. :D Jouset on 12kg versiot edessä ja takana.
    Viimeksi muokannut bonus; 25.7.2016, 23:55.

    Comment


    • Ainakin D2-coilien (hyvin pitkälle vastaava kuin BC?) ohjeessa käskettiin juurikin ottamaan "löysät pois", muttei tiukata yhtään varsinaista esijännitystä. Oli ihan hyvän tuntunen B5-audissa noilla säädöillä.

      Comment


        Löysät pois + 10mm

        Comment


        • Itellä kolmosessa on 2-3mm:ssä esijännityksen säätö ja hyvin pelittää. Ohjeen mukaan siten ettei jousi pääse hölskymään nostettuna.

          Comment


          • ECS Coilover add on kit

            Onko kenelläkään kokemusta tällaisesta ja onko mitään hypoteettista mahdollisuutta edes saada leimasta läpi?

            https://www.ecstuning.com/b-ecs-part...n-kit/b6b7cok/

            Alla siis autossa Eibach + Bilstein kombo jo ja tuo etupää jää paljon ylemmäs eikä coilovereihin haluaisi satsaa ihan heti kun alusta toimii muuten hyvin nyt.

            Comment


              B5:n jousilautasilla saisit keulasta ~sentin pois ja on aika epätodennäköistä, että leimalla sanotaan mitään. Vai kuinka paljon se keulii?

              Comment


              • B5 jousilautaset ei taida toimia Bilsteinien kanssa :( Joskus ne oli, mutta piti vaihtaa pois kun tuli Bilsteinit alle.

                Noin 1.5cm pitäisi ainakin saada etupäätä alaspäin vielä. Ehkä sentti enemmänkin.
                Viimeksi muokannut Janne_Amunet; 10.9.2016, 09:14.

                Comment


                  No nyt korkkas Eibachin iskari takapäästä! Milläs tuon korvais? Eibachin setti siis jouset+iskarit, madallusta öbaut 30mm. Oisko OEM s-line alustan iskari tuohon sopiva korvaaja??

                  Comment


                  • Profiilin B6 A4 etuveto 1.8t sedan, ja tuleva sarja Eibach Pro Kit B12. Rekisteriotteella etuakselimassa 1045 kg ja taka-akselin osalta 1020 kg. Ei ole ilmeisesti ongelma, jos sarjan akselimassa on suurempi mitä auton ilmoitettu? Mietin vaan, kun ilmoituksissa puhutaan ristiin 8E2 ja 8E:stä. Eikös 8E2 meinaa farkkua?

                    https://www.ebay.de/itm/EIBACH-BILST...kAAOSwImRYPodQ

                    Tuo olisi siis kyseessä, mutta ota nyt selvää käykö tuo sedaniin, farkkuun tai molempiin?

                    EDIT: Eibachin sivuilla on selkeä haku, josta tarkistin oikeiksi.
                    Viimeksi muokannut Kraftwerk; 23.3.2018, 21:57. Perustelu: Täydennetty

                    Comment


                    • Nyt on Febi Bilsteinin tukivarsisarja eteen asennettu. Samalla laitettiin alle uusi Eibachin Pro-Kit ja Bilsteinin B8:t. Kaikki alustan kolinat ja epämääräisyydet katosivat. Kohtuu jämäkkä on, mutta ei missään nimessä kivireki. Aika matalalta tuo omaan silmään edelleen näyttää, vaikka ennen alla olivat vanhat H&R:n (uutena -35 mm) madaltavat vieterit.

                      Käytin pirssiä operaation jälkeen heti nelipyöräsuuntauksessa ja asentaja ei saanut takapään aurauksia säädettyä jämähtäneiden pulttien takia. Auraukset molemmissa takanurkissa yli vihreän alueen. Jälkikäteen aloin miettimään, että eikös aurausta saisi säädettyä taka-apurunkoa löysyttämällä?

                      Comment


                        Jos pitää leimaa varten vihreälle saada arvot, niin siihen kyllä keinot keksitään mittapäille. Jos haluaa oikeasti auraukset kuntoon, niin ne jumahtaneet pultit avataan ja vaihdetaan tarvittaessa uusiin ja säädetään niillä. Apurungon jättäisin rauhaan.

                        Comment


                        • Jep, juuri noin toimittiinkin. Sen verran OCD olen, että nyt epäilee jatkuvasti auton alustan toimintaa ja ajettavuutta vajaavaiseksi takapään kulmien takia. Onko tuo 0" 20' astetta aurausta oikealla kuinka paha? Tuntui suuntauksen jälkeen, että suoraan ajaessa ratti jää havaittavasti vasemmalle kallelleen.

                          Motivaatiota täytyy kyllä ainakin jokin aikaa keräillä, että uuteen alustaremonttiin alan autokatoksen betonilattialla :)
                          Attached Files
                          Viimeksi muokannut Kraftwerk; 19.4.2018, 21:48.

                          Comment


                            Onko tohon vasempaan etu casterin muutokseen joku selitys? Etu auraus ilmeisesti saatu ihan säätämällä jiiriin, eli paperilla todelliset arvot?

                            Onhan tuo taka-auraus aika levällään, vasen ja oikea miltei ääripäissä toisistaan, vaikuttaa varmasti ajettavuuteen, en tiedä heittääkö silti rattia vinoon. Jos siis edelleen samassa tilanteessa ja vain mittapäitä korjaamalla arvoja muutettu, eikä tehty varsinaista säätöä.

                            Kyllä onnistuneen suuntauksen jälkeen tulee olla ruori suorassa. Ratin asentoon eniten vaikuttanee se etupyörien asento, eli olisiko mahdollisesti etu auraukset kuitenkin pielessä?

                            Ite oon tykänny käydä eka koeajolla, jotta tuntee miten auto kulkee ennen säätöjä. Sen mukaan sitten säädöt kohdilleen, koeajo ja tarvittaessa vielä tarkistus ja hienosäätöä, jos tuntuu ettei ratti ole täysin suorassa. Ei kehtaa luovuttaa autoa jos on ratti vinossa :)

                            Comment


                            • Tuosta casterista en kyllä osaa sanoa. Pitäisikö huolestua? Etupään auraukset saatiin säätämällä kuntoon. Takapään muutos tosiaan mittapäillä.

                              Taidanpa tarjota autoa vielä takaisin, jos Vianorilla takuuseen laittaisivat. Täytyy takapään säätöpultit ja ylätukivarren puslat vaihtaa tai vaihdattaa jossain vaiheessa. Käväisi vaan mielessä, ettei auraus ole takana mennyt pahemmaksi, kun apurungon pultit jouduin jousia vaihtaessa aukaisemaan.

                              Comment


                              • Joku tarkentakoot jos olen hakoteillä. Auto a4 b6 quattro avant.
                                Eikös etuiskareiden jousilautanen ole eri levyinen vakio alustassa ja s-line alustassa? Ja sielä sijaitseva kumi sen mukainen?
                                Itsellä autossa s-line alusta. Tarkoitus olisi laittaa eibachin -30mm jouset ja madaltavat jousilautaset jotka ovat taas käypäset normaalialustaan.
                                Kuinka palikat istuu toisiinsa? Iskarin halkaisijahan on s-linessä ja vakiossa sama

                                Comment


                                  Alustan päivitys alkaa olemaan ajankohtainen.

                                  Tarkoitus olisi päivittää auton alustaominaisuuksia paremmaksi. Haen hieman napakampaa tuntumaa ja olen ajatellut Bilsteinin b6 sport iskareita. Näille vakio jouset eteen ja vahvistetut jouset taakse. Ilmeisesti noiden vahvistettujen jousien pitäisi kantaa kuormia hieman paremmin. Hieman kyllä epäilen että ovat edes vahvistettuja jousia jos kaupataan lähes samaan hintaan.

                                  Tuleekohan noilla sitten lopulta mitään isoa parannusta vai pitäisiköhän suoraan hommata foorumilla muutamaan kertaan mainitut : Eibach Pro -Kit/ Bilstein B8.
                                  Hintaa tulee lähes saman verran.

                                  Ja eipä taida tuo -30mm madallus normaali ajoa häiritä 17" 225 renkailla?

                                  Comment


                                  • Mitäs porukka nykyisin suosittelee ns. bang for the buck alustaksi B6 korimalliin (1.8tq)? S-line alusta tuossa on nyt ja takaiskarit vuotaa, tammikuun 7. pitäs olla vaihettuna. Oon kattellut että alkuun hommais bilsteinin b8 iskarit taakse lahonneiden tilalle ja myöhemmin myös eteen. Onko vaan ihan pommi idea käyttää noita vakio s-line jousten kanssa? Eibachin jousten kanssa hinta nousee sitten BC-racingin coilover setin hintoihin, jota taas tässäkin ketjussa oli kehuttu ja mieluummis sitä toki säädettävän ottaisi niin saa ainakin korkeuden just mieleisekseen. Eikai nuo BC:n sarjat sitten vaan ole pintakovia? Kaverin ministä olen joskus kyseisen valmistajan sarjan irroitellut kun oli aivan pöljän kova ajeltava.

                                    Tällä hetkellä siis s-line alustassa eniten risoo pintakovuus mutta silti aika kova kallistelu, jos noista jomman kumman saisi kuriin muita ominaisuuksia juuri heikentämättä niin rahankäyttö olisi vähän perustellumpaa ;)

                                    Comment


                                    • Mulla on B7:ssa (ja sehän pääosin sama alustaltaan ku B6) Eibachin Pro-Kit 30 milliä tiputtavana ja Konin keltaiset Sport-iskarit. Tuolla yhdistelmällä on ainakin tullut hyvä ajettava - jämäkkä, muttei ollenkaan pintakova. Toki säädettävyyttähän tuossa yhdistelmässä ei ole. BC on kyllä reilusti jäykkä alusta, mikäli oikein muistan kaverin C5:sen kyydeistä parin vuoden takaa.

                                      Kyllähä nuo varmaan pelaa vanhojenkin jousten kanssa, mutta ainakin oma filosofia on se, että kannattaa samaan konkurssiin uusia mahdollisimman paljon, niin ei tarvi jatkuvasti olla aukomassa paikkoja :D

                                      Comment


                                      • Täällä myös B7:ssa Konin keltaiset tolpat ja kaverina H&R:n -45mm jouset. Nämä on todettu ihan jumalattomat pintakovaksi yhdistelmäksi verrattuna aiempaan B6:n BC racingin alustaan, vaikka se oli säädetty takapäästä niin alas kuin iskarit antoi periksi. Jäykkyyssäädöt oli iskareista ruuvattu tappiin, mutta silti oli mukava ajettava.

                                        Comment


                                        • Eihän kukaan ole kokeillut st-coiloverseja? Nuo ovat käsittääkseni KW V1 mutta galvanoidulla rungolla, kestääköhän suomen talvea?

                                          Comment


                                          • Moro, ois tarkotus madaltaa kulkinetta ja rupesin miettimään että mikä olis hyvä ja suht edullinen alustasarja? Kyseessä siis b6 sedan ja etuveto, jos merkitystä. Ehdottakaa/laittakaa linkkejä, kiitos etukäteen.

                                            Comment


                                              S4:ään pitäisi miettiä alustaa. Tällä hetkellä vakio. Vaihtoehtoja olisi oikeastaan kolme:

                                              H&R:n jouset ja vakioiskarit (iskarit tuntuvat olevan ihan hyvässä kunnossa, taakse vaihdettukin jossain vaiheessa)
                                              H&R + Konin iskarit
                                              BC Racing BR säädettävä

                                              Olisiko suosituksia? Pelkät jouset olisi tietysti halvin, mutta toimiiko miten hyvin vakioiskarien kanssa? Tuossa ylempänä lateski mainitsee, että H&R + Koni olisi pintakova. Onko näin? Mites BC Racingin laatu ja toimivuus? Näyttää olevan vain yhtä vaihtoehtoa, mahtaakohan sopia V8:n kanssa miten hyvin?

                                              Comment


                                                Sanoisin että H&R ja vakio s-line punaisetpamput yhdistelmä on semihyvä kompromissi, hivenen pintakova se semmoisenaankin tosin on. Itsellä nyt Konin punaiset H&R:n parina, ihan ok, ei vielä kovin vahvaa mielipidettä ole tuosta osannut muodostaa näillä ajoilla kun auto tallissa eberi purettuna.
                                                H&R -45mm jousien kanssa näillä on taipumusta vaan jättää auto keulimaan, tai ainakin näyttää siltä koska takakaaret jäävät korissa matalammalle kuin etukaaret. Itsellä ei madaltavat jousilautaset tulleet kysymykseen, koska auto menee sitten keulastaan ajokelvottoman matalaksi ja konttorin nosturilla jouset heiluu vapaina.
                                                Tein takajousien yläpäihin n. 10mm korokepalat ja mielestäni nyt ollaan aika hyvässä balanssissa (takana napa-kaarimitta reilu 335mm ja edessä n.340mm, laskee keulasta kunhan uudet kumit asettuu).
                                                Click image for larger version  Name:	Screenshot_20210216_225124_com.android.gallery3d.jpg Views:	0 Size:	191,3 Kt ID:	1911449

                                                BC-racingin laadusta on monenlaista mielipidettä, osalla ei tunnu kestävän tolpat ollenkaan.


                                                E. Mulla oli entisessä 2.5v6 tdiq B6:ssa Lesjöfors/Kilen (noin -25mm) jouset oem-laatuisten Sachs-iskarien parina. Se ei ollut yhtä matala kuin B7 mutta mukavampi, oikeastaan aika sikahyvä, ei ollenkaan pintakova.
                                                Viimeksi muokannut vV8m5; 16.2.2021, 23:42.

                                                Comment


                                                  Tuossa kuvassa ollaan kyllä turhan korkealla. S4 on lähes samalla tasolla tehtaalta, ei paljoa puutu. 350/345 mm etu/taka mitattuna. No, luulisi S4:n H&R:llä tippuvan sen, mitä lupaa.

                                                  Comment


                                                    Noi 340/335 on nyt uusilla iskareilla, tukivarsilla sekä jousen ylä- ja alapäänkumeilla (edessä) ja hyvin vähällä ajomäärällä. Etupää tullee asettumaan alaspäin ja peräkin varmaan vähän, koska ennen remontinkorjuuta vastaavat napa-kaarimitat oli 330/320 (etu/taka).

                                                    E. Takana siis vanhat jousen ylä- ja alakumit, ja lisäksi n.10mm korokepalat. Edessä uudet (painumattomat) jousen alakumit ja ylälimput vaikuttaa varmasti yli 5mm, joten keula asettuneen jonnekin 330-335milliin.
                                                    Viimeksi muokannut vV8m5; 17.2.2021, 15:18.

                                                    Comment


                                                      Minkä verran maavaraa noilla napa-kaarimitoilla? Omassa KW V3 ja mietin mikä olisi turvallinen talvi- ja kesäasetus hidastetöyssyjen kannalta.

                                                      Comment

                                                      Working...
                                                      X