Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Muovin korjaus, hitsaus tms.

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Muovin korjaus, hitsaus tms.

    Viime kesänä peittelin golffista lampunpesimien reiät. Vastaavasta muovista leikkelin täsmälleen reiän kokoisen palan. Alle ohutta verkkoa lasikuitukitillä kiinni. Saumat päältä umpeen 100W kolvilla sulatellen -terällä voi sivellä pinna tasaiseksi. Hionta, kevyt pakkelointi ja maalaus. Keväällä voisi kokeilla peittää orkkis vilkkujen paikat. Tuota puskurimuovia olen keräillyt talteen ainakun on eteen sattunut.
    Jotkut on käyttäneen poppareita tukemaan isompia kappaleita paikoilleen.

  • #2
    Mulla halkes puskuri viime talvena ja siihen tuli n. 20cm halkeama. Sen sulattelin kolvilla yhteen käyttäen lisä-aineena puskurista leikeltyjä palasia enkä laittanu taakse mitään. Ihan hyvin kesti.

    Comment


      #3
      Noita pintajuttuja voi hyvin paikata hiilikuitupakkelilla. Ei tarvitse välttämättä muovihitsausta, mutta ei se siellä alla haittaakaan. Kestää kyllä aika kovatkin tällit, on tullut kokeiltua...

      Comment


        #4
        Kuumailmapuhaltimella pystyy näköjään tekemään yhtä sun toista (linkki). Pitää vain olla avaruusajan puhallin ja säkillinen erikoispäitä.

        edit: Löytyi lisää mielenkiintoista. ( http://www.hedtec.fi/tuotteet_hedtec )

        Comment


          #5
          Hiilaripakkelia saa autotarvikeliikkeistä, ainakin hyvin varustetuista. Itse olen ostanut SMC-merkkistä, keltamusta purkki.

          Kyllä tuokin sopii normaaliksi pakkeliksi, mutta se on työläämpi saada tasaiseksi. Laittaisin tuollaisiin joustaviin osiin silti ennemmin sitä kuin tavallista.

          Tuo kuumailmapuhallin on kyllä paljon näppärämpi kuin kolvi, varsinkin jos siinä on sopiva suutin. Kolvi tahtoo aina polttaa muovia liikaa.

          Comment


          • #6
            Oon nyt lootannut 9kpl muovisia sisälokasuojia S8:iin. Niistä 3kpl on ehjiä, ja ehjistäkin kaksi tuplaa. Eli pari lisää tarvisi ehjätä, jotta saisi täyden satsin. Ostin motonetistä tuollaista Permatex muovihitsaus 25ml 60-2325 : https://www.motonet.fi/fi/tuote/6023...vihitsaus-25ml

            Nyt jälkikäteen on hyvä kysellä, että pystyykö tuolla korjaamaan muovissa olevia halkeamia? Riittääkö jos halkeaman reunoja hieman hioo/viilaa ja vetää tuollaisella aineella osat yhteen, ja esim. jesaria tueksi takapuolelle? Vai pitääkö/kannattaako ylijäämälokasuojista leikellä tukipaloja ja liimailla niitä takapuolelle? Kenties vielä pop-niiteillä kiinnittää tukipala lokariin?

            Itselläni ei ole kuumailmapuhallinta eikä 100W kolvia, eikä välttämättä huvittaisi ostaa sellaisia jos ei ole tarpeellista. Jäljellä tai ulkonäöllä ei ole mitään merkitystä, vaan sillä että saisi noi sisäloksut korjattua niin, että kestää ja ei pääse lika ja kura välistä läpi. Olisin ostanut uudet lokarit marmorilta, jos niitä olisi vielä saanut.

            Comment


            • #7
              Ne lokarit on melkolailla varmasti PP-muovia ja tuo liima ei siksi tule niissä pysymään. Eli muovihitsailua tai päällepaikkailua vaativat.

              Comment


              • #8
                Jos ylimääräisiä loksuja on mistä leikellä niin, reilu pala halkeaman taakse, niittejä ja sikaliimaa. Tulee ikupäiväinen korjaus.

                Comment


                • #9
                  Juuh sähläsin ensin ja tutkin sitten. Loksun päällä on > PP < mikä vissiinkin tarkoittaa sitä, että ei käy liima. Noh askarrellaan. 100W kolvi maksaisi 20€, ilmeisesti sillä voisi sitten sulattaa muovia niin, että se kuivuttuaan pysyisi kasassa? No täytyy kokeilla eri vaihtoehtoja. Varmaan myös huonekalunitojalla saisi ammuttua muovin läpi.
                  Viimeksi muokannut Ihmemies; 28.6.2019, 18:17.

                  Comment


                  • #10
                    100W kolvaus toimi hyvin. Perus "tasapäämeisselin" näköinen kolvi ei välttämättä ollut paras, sellainen tiffany-kolvi, jossa on 45 asteen kulmaan leikattu tangon pää, olisi saattanut olla parempi. Hinta olisi ollut sama, 20€, motonetissä. Ehkä noita kärkiä voi vaihtaa tarvittaessa.. Heikkoihin kohtiin sulattelin myös lisää muovia, leikkasin luovuttajalokarista pitkän tikun ja sitä syötin kolville.

                    Täytyy joku päivä lisää harrastaa tätä, korjattavia muoveja riittää! Ilmeisesti tuo permatex toimii kuitenkin ABS-muoviin. Käsijarrun suojalistasta puuttuu pari väkästä, sellaisia voisi leikellä muovista ja kokeilla liimata.
                    Viimeksi muokannut Ihmemies; 1.7.2019, 10:25.

                    Comment


                      #11
                      Jos tietää korjattavan muovin materiaalin, nyt 3D tulostamisen aikakaudella varmasti löytyy lankaa joka on juuri oikeata.

                      Comment

                      Working...
                      X