Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

2.5 tdi v6 2003 tasapainoakseliston ajoitus

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • 2.5 tdi v6 2003 tasapainoakseliston ajoitus

    Öljypumpun ketjulla pyörii tasapainoakselisto. Tarviiko tuo ajoittaa? Nyt kone lukittuna yk kohtaan.

    #2
    oisko tuo ajottunut siinä akselissa olevasta 6mm reiästä, eli kyllä tuonkin pitää olla kohdillaan. Tosin jos se ei ole ollut irti, niin silloin sen asentokaan ei juuri ole päässyt muuttuu.

    Comment


    • #3
      Kaikki ollut irti joten pitäää ajoittaa

      Kurkkia täytyy. Öljy vuotoja tilkinny ja pitänyt purkaa.

      Comment


      • #4
        Ehdottomasti täytyy ajoittaa. Sitä en tiedä että miten tuosta ajoitus katsotaan, mutta ehdottoman tärkeää se on. Tasapainoakseli tasoittaa moottorissa liikkuvien/pyörivien massojen aiheuttamia värähtelyjä aiheuttamalla tismalleen samaan aikaan vastakkaissuuntaisen ja yhtäsuuren värähdyksen, jolloin ulkoiset värähtelyt häviävät. Väärin ajoitettuna tuo siis parhaillaan tuplaa moottorin värähtelyt verrattuna siihen, ettei niitä akseleita olisi kytketty ollenkaan. Eli joko ajoita ne tai sitten ota koko akselit pois etteivät pyöri siellä, kunhan ne ei vaan ole väärässä asennossa.

        Comment


        • #5
          Näkisikö kukaan tuon ajoitusta mistään? Alla olevasta n 6mm reiästä menee läpi n 3nn tappi joka lukitsee tasapainoakselin. Onko väliä onko limpun puolikas taso ylöspäin vai alaspäin? Ajoittuuko tuosta ollenkaan?

          Edit: Limpun puolikkaan tasopinta kun on vaakatasossa taso osa ylöspäin menee tappi akselissa olevaan reikään ja lukitsee akselin. Ehkäpä näin oikein.
          Viimeksi muokannut roadster; 30.5.2016, 13:41.

          Comment

          Working...
          X