Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A6 allroad 2,7tdi -08 Mikä vikana? Hehkuvalo vilkkuu/moottorinvikavalo palaa

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • A6 allroad 2,7tdi -08 Mikä vikana? Hehkuvalo vilkkuu/moottorinvikavalo palaa

    Pakkasten tultua yritin starttaa Audia käyntiin, sitten kun käynnistyi niin moottorinvikavalo syttyi ja Hehkuvalo alkoi Vilkkumaa. On siis vikasietotilassa ja tehot poissa. Yleismallin vikakoodilukijalla tuli vikakoodit: p2002 ja p2002 p. Eli ensimmäinen koodi DPF:stä (hiukkassuodatin tukossa) Kävin Kempeleessä Elekmalla että katsoo paremmalla lukijalla mitä vikana ja että käynnistäsi polton hiukkassuodattimessa ja saatais siten puhdistettua se. Ei kuitenkaan onnistunut saamaan polttoa käyntiin kun on vikatilassa heti nollauksen jälkeenkin.
    Tuumasta toimeen siis, eilen irroitin hiukkassuodattimen ja puhdistin ohjeiden mukaan Liguit molylla siten että puhalsin paineilmalla 8bar ensin litran puhdistusaineen ja sitten puolen litran huuhteluaineen. Likainen ja musta vesi tuli puhdistuksessa ja silminnähden on nyt puhdas. Laitoin pöntön takaisin paikalleen ja ajoin autolla n.2h reiluilla kierroksilla että DPF kuivaa kunnolla.
    Edelleen Hehkuvalo vilkkuu ja moottorinvikavalo palaa ja auto menee tehottomaksi melkein heti käynnistyksen jälkeen n.10sek ja siinä yhteydessä kun hehkuvalo alkaa vilkkumaan. Eli pikaisen kiihdytyksen ehtii tehdä täystehoisena kun käyttää virrat poissa.
    Yleismallin lukijalla taas nollattiin vikakoodit mutta tulee heti takaisin koodi: p2002 p.
    Mitä se tarkoittaa ja mikä ihme siinä on vikana, voisitteko auttaa jos jollain on tietoa?

    #2
    Veikkaisin turbon ohjainta, joka ei jaksa enää säätää siipiä ja aiheuttaa vikatilan kun toteutunut ahtopaine eroaa liian paljon pyydetystä paineesta. Voi tietysti olla joku ahtoletku irti/löysällä, mutta oireet viittaa vahvasti tuohon turbon siipien ohjaimeen.

    Vikakoodit kannattaa kuitenkin ensin luetuttaa jollain kunnollisella lukijalla joko merkkiliikkeessä tai sitten hankkimalla Ross-techin lukijan.

    Ohjaimen voi korjauttaa tai vaihtaa ilman koko ahtimen vaihtamista.

    Comment


    • #3
      Vika selvitetty/ratkaistu. DPF:n pesu puhtaaksi ja hyvin virtaavaksi ja diaknostiikan kautta vikakoodien nollaus sekä sinne että DPF -vaihdettu-
      Nyt ei syty valot eikä mene vikatilaan :)

      Comment

      Working...
      X