Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A6 3.0 TDI pakokaasun haju sisällä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    #91
    https://aeromotors.fi/kataloog/artic.../883680-elring

    Tuollanen setti varmaan kattaa kaiken tarvittavan?

    Comment


    • #92
      Minulla samaa pakokaasun haju ongelmaa on tutkittu ja korjailtu useampaan otteeseen A6 3.0 tdi vm.15 140tkm. Suuttimien pohjatiivisteiden todettu vuotavan ja nämä vaihdettu. Hajua tulee edelleen sisään. Käytin auton uudelleen huollossa koska samojen vaihdettujen tiivisteiden ympärillä on jälleen hikoilua. Huollon mielestä hikoilu on normaalia, eikä toimenpiteitä tarvitse niiden osalta tehdä?!. Suuttimien arvojakaan ei kuulemma tarvitse mitata.
      Onko oikeasti normaalia, että pohjatiivisteiden vaihdon jälkeen havaittu hikoilu on normaalia ja suuttimien arvoja ei tarvitse mitata? Hajulle ei edelleenkään ole syytä löytynyt. Voiko suuttimissakin olla vikaa, vaikka ei anna vikakoodeja.

      Comment


        #93
        Jos ne prikat on vuotanu jo pitkään niin sinne suuttimen ja kannen väliin kehittyy kyllä melkoinen paskakerros ja jos eivät sitä ole putsanneet kunnolla tai sitten kalvaneet poterot pilalle niin ei ne uudet tiivisteprikat pidä. Ja suuttimilta tulee vikakoodia vasta kun niissä on jotain sähköistä vikaa tai johtosarjavikaa. Mekaanisesti kuluneiden suuttimien korjausarvoista voi päätellä jotain ja ne kyllä kannattaisi tarkistaa.
        Koijaamon vastausten perusteella suosittelen pajan vaihtoa.

        Pakokaasun hajua voi tulla myös ahtimen ja dp:n vuotavista liitoksista. Vuotokohta pitäis näkyä noesta mustuneena.

        E. Vai tarkoitatko tiivisteiden hikoilulla niitä suuttimet venttiilikoppaan tiivistäviä lätkiä?
        Viimeksi muokannut vV8m5; 5.4.2021, 15:05.

        Comment


          #94
          Jos EGR-läppäakselin varressa on välystä niin siitäkin voi vuotaa pakokaasua konehuoneeseen.

          Comment


          • #95
            Moro. Täällä myös käryää 3.0 Bitdi.. ajettu 335tkm, yksi suutin supsuttelee. Prikat hankittu, pitäisi vaihtaa kun kerkeää. Toinen asia, auto kuulostaa varsinkin kylmänä siltä että pakoputki vuotaisi jostin dp:n suunnilta. Outo "kumina" jos ääntä pitäisi jotenkin kuvailla. Kun painaa kaasua se loppuu.. kuumana ääni huomattavasti pienempi. Mietin voisiko olla pakosrj halki jostain? Entä egr? Olen yrittänyt lampulla katsoa mutta mitään epämääräistä ei näy. Selvästikin ääni on sellanen että joku vuotaa. Muukin kuin suutin? ideoita?

            Comment


              #96
              No ensin ne prikat. Kunnollisiin suuttimen ulosvetäjiin ja kalvaumeen investointi ei taatusti harmita remontit alettua. Ja nehän voi myydä sen jälkeen pois.

              Comment


              • #97
                Mitä kustantaisi suuttimien pohjaprikkojen ja tiivisteiden vaihto, CLAA kone, pytyille 2, 3, 4, 5 vielä tekemättä.

                1. pytty teetetty ja 6. suuttimen kanssa, kun ei roppaamo noita prikkoja/tiivisteitä suostunut kerralla tekemään ja nyt niitä sitten menee yksitellen….Hämeenlinna 100km sisällä tai haluaako joku tarjota hommaa tai edes pytylle nro 3.

                Itse en ala kämmentämään.

                Comment


                • #98
                  Ostettiin pari vuotta sitten 2014 vuotinen a6 2.0tdi ja koeajolla puski pakokaasua sisään. Kaupat tehtiin, kun luultiin käryn tulevan eberistä.
                  Syy löytyi lopulta pakoputkistosta joka oli heti turbon takaa poikki. Putki korjattiin hitsaamalla, kun uuden dpf pöntön hinta oli useampi tonni.
                  Nyt jokunen viikko sitten alkoi samat hajut tulla sisään ja yllätys yllätys putki on nyt hiukan taaempaa poikki. Taas teettää parin päivän työt että hiukkaspöntön saa pöydälle korjattavaksi.
                  Nyt lähinnä ihmetyttää, että onko tämä ainut tapaus vai katkeileeko näitä muillakin? Moottorikoodi kaiketi on cglc.

                  Comment


                    #99
                    Oisko joku moottorin/laatikon tukilumi entinen ja pääsee voimalinja liikkumaan liikaa?

                    Comment

                    Working...
                    X