Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A6 C5 2.5 v6 AKE TDI ruiskupumppuvika vai

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • A6 C5 2.5 v6 AKE TDI ruiskupumppuvika vai

    Ajoon lähtiessä tehot hukassa ja yskii pahasti. 200m ajettuani pääsin takaisin talliin ihmettelemään vikaa kun kone pudotti kierrokset alle tyhjäkäynnin,
    eikä enää reagoinut kaasupolkimeen. Sitten uusin hapertuneet suuttimien paluuletkut, lisäsin polttoainetta tankkiin, katsoin vcds-ohjelmalla polkimen toiminnan,
    vikakoodia ei muutenkaan, tarkistin myös letkut ja liittimet vikojen löytämiseksi,
    polttoaine kulkee putkistossa hyvin eli kaikki hyvin.
    Käynnistellessäni moottoria toisinaan lähtee käyntiin ja jää käymään alle tyhjäkäynnin reagoimatta ärsykkeisiin,
    toisinaan yskii hetken yrittäen vastata polkimen painallukseen kunnes hyppää taas koomatilaan.
    Aivan kuin kyseessä olisi jonkinlainen turvamoodi.
    Arvelen syyn olevan ruiskutuspumpussa mutta onko jollain asiasta oikeaa tietoa.

    #2
    Jos olisi vikamoodissa niin kyllä siellä joku vikakoodi jäisi muistiin. Pumppuviathan ei ole tuossa moottorissa mitenkään poikkeuksellisia.
    Hakuun VP44 niin löytyy jotain. Mitä nopeasti löysin niin suodattimesta voisi lähteä liikkeelle ja tarkistaa ettei varmasti saa ilmaa mistään. Muistaakseni ilmaaminen näissä VP44:ssa on tosi tärkeää, koska voi polttaa "aivonsa" jos joutuu sahailemaan. Sulla sitä ongelmaa ei vielä ole.
    On tuolla niitäkin, joissa pumpin ennakon säädin takeltelee etc. Tuon ikäiset dieselit tuskin on enään sisäänajossa, että varmasti on jo paljon kilsoja takana?

    Comment


    • #3
      Itsellä kun syksyllä hajosi pumpun aivot niin jätti ensin koodin, mutta sen sai nollattua ja sen jälkeen sitä ei enää ilmestynyt vaikka starttailin, ja pumppu oli kyllä täysin kuolleen oloinen, eli ei mitään yritystäkään ollut käynnistyä kun koitti startata, mutta ilmeisesti nuokin pumppuviat voi oireilla liki yhtä monella tavalla kuin on autojakin, satunnaisesti, huonosti käynnistymällä, reagoimatta kaasuun jne tai täysin kerrasta kuolemalla, kuten omani teki, ei vaan lähtenyt parkkipaikalta enää käyntiin vaikka edellispäivänä toimi normaalisti ku ajoin parkkiin.
      ​​​​​.

      Comment

      Working...
      X