Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

2.0TDI Terävä käyntiääni kylmänä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • 2.0TDI Terävä käyntiääni kylmänä

    Tässä uutena audistina olen ihmetellyt tässä aamujen viilennyttyä ihmeen terävää/naputtavaa käyntiääntä kylmänä. Koneen lämmettyä ei käyntiääni ole samanlainen. Onko näissä ollut jotain suutin/nostaja vikoja? Autona A4 2.0tdi 2014, ajettu 180tkm ja kaikki huollot tehty ajallaan. Kaverin samanlainen auto käy paljon sievemmin kylmänä vaikka sillä menty jo 260tkm.

  • #2
    Kiinnostaisi myös tämä...Oma A4 2.0tdi -14 käyntiääni muuttunut karkeaksi. Varsinkin aamulla käynti todella karkeaa/naputtavaa, kuulee selvästi sisälle. Olen laittanut forten diesel puhdistusainetta tankkiin, mutta ei ole ainakaan ääneen vaikuttanut. Ehkä jopa lisääntynyt hiukan sen jälkeen. Mikähän voisi olla vikana..? kilsoja 128tkm..vikavaloja ei pala. Dpf polttoja on mielestäni ollut aika tiheästi, mutta tarkemmin en ole seurannut. Autolla ajetaan pääasiassa työmatkaa 20km/suunta ja maantiellä.
    Viimeksi muokannut Timpe85; 15.9.2020, 17:05.

    Comment


    • #3
      Kylminä aamuina itselläkin tuntuu eniten naputtavan ja kuuluu kabiiniin varsinkin jos radio kiinni ja puhallin pienellä. Hetken ajettua käy taas ihan nätisti. Vastaile ihmeessä tänne jos löydät jonku selvän vian autostasi.

      Comment


        #4
        Paljonko on edellisestä öljyvaihdosta matkaa? Kyllähän nämä kylmänä varsinkin lämmittämättä näillä keleillä käy karkeammin jo, mutta jos selkeästi esiintyy joku naputus niin voihan jossain jotain sanottavaa olla.
        Mulla tosin on volkkari, mutta sama kone se on käytännössä.

        Comment


        • #5
          Öljyt vaihdettu 15tkm välein ja edellinen tapahtui 120tkm huollossa. Öljyinä käytetty Castrolia. Kylmänä kalkatus ja kilkatus on selvästi kovempi mutta kyllä se lämpimänäkin pitää terävää ääntä. Ääni tulee selvästi alakierroksilla, jossain 1600-2200rpm..tyhjäkäynnillä ei tule normaalista poikkeavia ääniä. Mitään vikavaloja ei pala ja auto toimii muuten normaalisti.

          Comment


            #6
            Kannattaa varmaan ainakin kurkata niitä öljyjä. Omassa ainakin muuttuu ääni terävämmäksi juurikin alakierroksilla, kun alkaa öljyn alaraja lähestymään.

            Comment


            • #7
              Öljyt ollu ajotietokoneen mukaan ylärajassa. Nyt laitettu uudet öljyt, mutta ääni on ja pysyy. Tänään huomasin dpf polton jälkeen, että pakoputken päät ovat valkoiset ja mielestäni turbo viheltää enemmän ku ennen. Jäähdytinnestettä ei kulu ja ne on pysynyt min ja max merkin puolessa välissä. Vaikuttaako egr jäähdytin tai karstoittunut egr ääniin?
              Viimeksi muokannut Timpe85; 29.9.2020, 16:54.

              Comment


                #8
                Turbon vihellys tuskin liittyy karkeaan käyntiin, mutta toisaalta mistä kuulet turbon? Sen ei pitäisi ajossa kuulua kabiiniin.
                Vaikea tuosta on sanoa onko siellä jotain vikaa, kun ääninäytettä ei ole.

                Comment


                • #9
                  Jotain on nyt selvinnyt äänistä. Auto kävi marmorilla tutkittavana ja ainakin vauhtipyörä pitää ylimääräistä ääntä..aika heikkoa tekoa kun vauhtipyörä ja kytkin on vaihdettu 60tkm sitten.

                  Comment

                  Working...
                  X