Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A4 2.0TDi BRE - Konetilassa suhisee, vedot kateissa ja P0299 vikakoodi

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • A4 2.0TDi BRE - Konetilassa suhisee, vedot kateissa ja P0299 vikakoodi

    Motarilla ajellessa yhtäkkiä nytkähti ja tippui vedot pois ja jaksoi hätinä satasta kulkea. Tarkemmin tutkiessa löytyi vikakoodi P0299 (Ahtopaine liian matala) ja konehuoneesta, apukuskin puolelta, kuuluu suhinaa joka mätsäisi aikalailla suoraa turbon toimintaan, eli kun lähtee kiihdyttämään niin suhina alkaa pienellä viiveellä ja hetken päästä vedot katoaa ja suhina lakkaa. Suhinoista ja käytöksestä päätellen turbo ainakin pyörii vielä, mutta kuulostaa kuin joku letku/putki olisi irti tai puhki tms.

    Jälkeenpäin ajatellen, tuo on kyllä pitänyt jo aiemminkin jonkinlaista suhinaa viimeviikkoina, mutta se on ollut selvästi vaimeampaa ja en oo siihen kiinnittänyt tarkemmin huomiota. Vaihdoin viimeviikolla ilmanputsarin, se ei suoranaisesti vaikuttanut(suhisi vähän jo ennen), mutta ehkä nyt se on saanut paremmin ilmaa ja joku paikka joka on ollut irtoamassa/puhkeamassa antoi nytten myöten...

    Onko ideoita mikä tuolla mahtaisi olla hätänä? Ja onko tuolle jotakin tehtävissä "kotikonstein reissun päällä", vai onko se ajettava pajalle?

    Toisekseen, jos tuolle ei tee mitään hetimiten(koska olen reissussa), niin onko tuossa mahdollisuus tehdä jotakin suurempaa hallaa turbolle/koneelle/tms?

    Kyseessä on 2006 A4 TDi farkku jolla on rullattu 425tkm, joten mitään hirveän suuria(kalliita) remppoja ei viitsisi ruveta panostamaan...
    Viimeksi muokannut Vertti; 27.8.2020, 00:27.

  • #2
    Katso se eka putkimutka siitä turbolta välijäähdyttimelle päin. Ei ole kallis osa.

    Comment


    • #3
      OK, kiitoksia vinkistä.


      Tutkin kooveegeestä mitä tuolta mahtaisi löytyä, ja lähin mikä tuli vastaan oli tälläinen sivu, jossa oli ao. kuva. Mahtaako tuo mainittu putki olla tuo osa numero 25?

      Oli miten oli, niin mitä kaikkea tuosta pitää purkaa pois edestä ennenkö tuohon pääsee käsiksi? Ilmanputsarin kotelo ja sen imutötteröt? Jotakin muuta?

      Click image for larger version

Name:	a4-9365.png
Views:	840
Size:	11,6 Kt
ID:	1897656

      Comment


      • #4
        Juuri tuo nro 25 jonka tarkastuksesta on hyvä aloittaa. Merkkiliikkeestä saat ainakin oikeat osat. Purkua sen mukaan mitä on edessä :)

        https://audi.7zap.com/en/rdw/audi+a4.../1/145-145083/
        Viimeksi muokannut Matts; 27.8.2020, 20:39.

        Comment


        • #5
          Noniin, sain nyt "gopro+ledilamppu tikun päässä" viritelmällä kuvailtua tuota putkea, ja siellä tosiaan näyttää alapuolella olevan selvä repeämä.

          Pistin uuden putken tilaukseen, mutta tuota vaihtamis operaatiota ajatellen, onkohan jollakin tarjota valistunutta arvausta onko tuo helpompi vaihtaa yläkautta edessäolevia putkia purkamalla? Vai pääseekö tuohon alakautta paremmin käsiksi jos ottaa pohjapanssarin irti?

          Itellä ei oo käytettävissä tallia tai rasvamonttua niin olisi hyvä tietää josko tuota on järkeä itse koittaa vaihtaa yläkautta vaiko kiikuttaa suoraan pajalle jos tarvii alakautta vaihtaaa. Tai jos pitää puskuria purkaa pois edestä..?

          Comment

          Working...
          X