Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A4 2.0 TDI CGLC ääni ahtimesta?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    A4 2.0 TDI CGLC ääni ahtimesta?

    Olen havainnut epämääräistä rohinaa / hieman kolisevaa ääntä audissa joka on paikantunut korvakuulolla konehuoneeseen ja turbon ympäristöön. Äänen saa parhaiten kuulumaan todella kevyesti kaasua annostelemalla, kun lähdetään paikaltaan liikkeelle. Myös esim. peruutettaessa tyhjäkäynnillä, ääni tulee hyvin esille. Myös paikallaan kaasuttaessa ja nopeasti päästettäessä kaasu ylös kuulu selkeä rohina ahtimen suunnalta. Sanoisin 95% varmuudella että turbo on äänen lähde. Eli kertauksena, ääni tulee parhaiten esille, kun kaasua annostellaan kevyesti. Mistä ääni johtuu, niin tähän kaipaisin hieman näkemyksiä? Turbon laakerointi lopun edellä vai jokin muu vika ahtimessa? Auto A4 Allroad 2.0tdi -13 CGLC.

  • #2
    Kyllähän se äkkiä siltä vaikuttaa että turbossa olisi jotain hajoamassa.... Voisi olla hyvä purkaa se nyt heti ennen kuin ehtii hajota täysin? Voisi selvitä pienemmällä rempalla (turbon korjaamalla, ei vaihtamalla).

    Seuraan topikkia kiinnostuksesta, koska itsellä taitaa pyöriä nokalla vastaava kapistus, tosin 1v. vanhempi vielä. Se ei ole onneksi (kop kop) oireillut vastaavasti.

    Comment


    • #3
      Turbo ei montaa hetkeä pyöri jos se kolisee. Itse jos sitä haluaa tarkistella niin imuputki irti ja kokeilee ettei akselissa ole yhtään pitkittäistä välystä ja vain niin vähän poikittaista, ettei siipipyörä pääse koskettamaan ympärillään olevaa koteloa.
      Rohina todennäköisesti häviää kun ahtimen säätökellolta ottaa alipaineletkun irti. Jos näin niin sitten se on ihan normaalia pakopaineen aiheuttamaa ääntä.

      Comment

      Working...
      X