Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

1.6tdi CR vinkuva jakohihna

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • 1.6tdi CR vinkuva jakohihna

    Olen nyt vuoden verran ja 2 hihnasarjaa tapellut Polo 6R 1.6tdi:n kanssa. Ongelma on vinkuva hammashihna. Kuuluu kierroksilla 1100-~1500rpm ja erityisesti kun kierrokset laskee. Ensimmäinen sarja oli Gates, joka huusi kuin hyeena, vaikka kireys katsottiin kaksi kertaa kuntoon. No, tästä sarjasta antatui vesipumppu (vuoto) ~20tkm ajettuna, joten vaihto oli senkin takia ajankohtainen. Gatesin "uuden mallinen" kiristäjä oli myös aivan hanurista vanhaan verrattuna. Uusi sarja on SKF, jossa Daycon hihna. Tämä pitää huomattavasti vähemmän meteliä ja on vanhemman mallin kiristäjällä, mutta ei silti ole äänetön, kuten yleensä jakohihnat ovat olleet. Pyörissä ei mielestäni ole merkittävää, eli tuntuvaa kulumaa ja ruuvimeisseli stetoskooppina kuunneltuna ei mikään näkyvä rulla pidä toista suurempaa ulvontaa.

    Olen aiemmin vaihdellut hihnoja 1.9tdi PD ja 2.0tdi PD/CD eikä niissä ole vastaavaa "ominaisuutta" ilmennyt. Onko niin, että nykyhihnat nyt vaan ovat kovaäänisempiä, Polon äänieristys jotenkin huono, tai vika esim. korkeapainepumpussa? Kokemuksia?

  • #2
    Tsekkasin hihnan kireyden vielä kerran ja kaikki näyttäisi olevan kunnossa. Epäilys kohdistuu nyt DSG:n kytkimiin. Auto menee joulukuun alussa kytkimien ja vauhtipyörän vaihtoon, koska vauhtis pitää jo nyt aika pahaa kalkatusta. Saa liike samalla tutkia vinkumista tarkemmin.

    Comment


    • #3
      Kytkimet ja vauhtipyrä vaihdettu Kamitecilla ja taas pelittää normaalisti!

      Comment


        #4
        Paljonko oli mittarissa kun kytkimet ja vauhtis meni uusiksi?

        Comment


        • #5
          157000km ajettu, mutta vauhtipyörä piti kylmänä kalkatusta jo varmaan viimeiset 10tkm

          Comment

          Working...
          X