Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

3.0 TDI nokkien ajoitus

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • 3.0 TDI nokkien ajoitus

    Eli onko kenelläkään tietoa missä saisi 3.0 TDI koneen nokat ajoitettua? BUG moottori -07 Q7 kopassa. Kone irti, tehty kokonaan uusiksi ja nyt pitäisi löytää työkalu/tekijä hommalle. Ite saan tehtyä, jos joltakulta työkalun saa lainaan/vuokrattua tahi voin koneen kiikuttaa johonkin (mielellään Pirkanmaan alueella) jos työkalun lainaaminen ei onnistu. PS: Tampereen Laakkosella ei ole kyseistä työkalua/ajoituspöytää.... Ja siis kyse ratasvetoisten nokkien keskinäisestä ajoituksesta,että voi nokat asentaa kansiin ja sen jälkeen rakentaa jakopään.

  • #2
    Nokkien takapäässä olevat hahlot / urat tulevat vaakatasoon. Pystyy kasaman ilman työkalua koska venttiilijouset eivät laita juuri vastaan. Tällä tavalla kasatessa nokkia joutuu puristamaan sillä "välikannella / laakerikannella", mikä itseänikin aluksi hirvitti, mutta tarvittava voima oli kyllä aika pieni. Muistaa vielä kiristää tasaisesti.

    Sillä oikealla työkalulla vältetään se riski että "välikansi" kieroutuu. Toisaalta olisihan näin miettien purkaminenkin pitänyt tehdä sillä työkalulla..

    Tämä kokemus ASB- & BKN-koneista, mutta eikö tuo BUG ole sama näiltä osin.

    Edit: niin, onhan siinä mahdollista laittaa nokat 180 ast väärin, koska hahlo on suht keskellä nokkaa. Sen imunokan näkee niistä ajoitusmerkeistä että se tulee oikein. Pakonokan voi sitten päätellä siitä.

    Comment

    Working...
    X