Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

3.0TDI CRTE sivuääni

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • 3.0TDI CRTE sivuääni

    Terve,

    en löytänyt suoraan vastaavaa ketjua, jossa olisi samaa ääntä kun tämä niin tehdäänpä uusi. Eli taustaa sen verran, että auto oli Laakkosella tutkittavana paristakin syystä (takuun piiriin) niin piti samalla tätä sivuääntä tutkia. Mekaanikko ei kuitenkaan ääntä edes huomannut ennen kuin kuunneltiin sitten yhdessä. Kivaahan tässä oli vielä se, että koska autosta ei löytynyt mitään vikaa joka korjattaisiin takuun piiriin sain maksaa koko lystin itse. Eli äänen kuultuaan mekaanikko totesi, että en tiedä mitä tuolle tekisin --> johtopäätös, että autossa ei ole vikaa. Olivat verranneet kahteen ääninäytteeseen, jotka molemmat liittyivät ketjuun joten eipä ihmekkään ettei vastaavaa ääninäytettä ollut tarjolla. Sovittiin kuitenkin, että jos nyt jotain hajoaa niin menee tämä aikaisempikin tutkiminen sitten heidän piikkiin. Luonnollisesti tästä syystä olisi mukava tämä selvittää, mutta ei viitti 120€/h hinnalla lähteä "tutkimaan".

    Ääni kuuluu selviten kylmällä koneella muutaman kilometrin ajon jälkeen. (0.5 - 2km) Kun autolla on ajettu 10 - 15km ääntä ei enää havaitse. Erikoinen siriniä, joka kuuluu mielestäni konehuoneen takaosasta etupyörien "takaa". Huomasin äänen aluksi, kun siirsin työpaikalla autoa ja ikkunat olivat auki, jolloin ääni kaikui todella selkeästi auton alta kun toisella puolella oli seinä ja toisella auto. Ilmastoinnilla ei ole vaikutusta asiaan ja ei anna vikakoodeja. Autossa kilometrejä 125k.

    Missään aikaisemmassa 3.0tdi:ssä joka minulla on ollut en ole samaa ääntä kuullut eikä työkaverin vastaava pidä ääntä. Tässä vielä muutama ääninäyte:

    https://www.youtube.com/watch?v=kjFKrbkBAKU
    https://www.youtube.com/watch?v=eX534fxxs3Q

    Herättääkö mitään ajatuksia vai onko tämä ominaisuus?

  • #2
    Moi, mulla oli vastaavanlainen omassa . Laita privaviestiä jos ongelama on edelleen olemassa.
    Viimeksi muokannut Killeri; 17.8.2022, 11:48. Perustelu: Viesti palautettu.

    Comment


      #3
      Mitä jos kerrot meille mikä oli se ongelma ja mitä tehtiin sen korjaamiseksi. Eikö se ole tämän foorumin tarkoitus? Kiitos!

      Comment


      • #4
        OK . eli lyhyesti : Vika on nokka-akseleissa . Mulla oli siis samanlainen ääni omassa . Toimenpiteenä kaikki nokka-akselit vaihdettiin (imu ja Pako) . Valmistaja maksoi osat .
        tiedote 2043172/19 .
        https://www.motor-talk.de/forum/akti...hmentId=768325

        vika koskee alkupään moottoreita 3,0tdi vm 15-16 nokka-akselit on päivitetty muistaakseni 17 -alkaen
        Viimeksi muokannut Killeri; 6.4.2021, 17:13. Perustelu: Viesti palautettu.

        Comment


          #5
          Minunkin auto poti pientä ongelmaa. Siinä oli tyhjäkäynnillä/matalilla kierroksilla melko möreä käyntiääni ja se myös pukkasi MAF-vikakoodia jatkuvasti. Voisin kertoa n. 11500 syytä miksi auto kannattaa ostaa AC:sta. Vaihtoon meni ilmanputsari, MAF, nokat, turbo, nokkaketjunkiristin ja lukuisa määrä erilaisia pikkunippeleitä. Laatikkoakin piti käyttää lattialla osia vaihdellessa.

          Comment


          • #6
            . Just kaivon vanhan videoklipin esiin ,kun olin kuvannut tätä "sivuääntä" ja se on täysin identtinen Takken lähettämään videoklippiin . Erikoista tässä on se että Laakkonen ei ollut mitään poikkeavaa kuullut .
            Viimeksi muokannut Killeri; 6.4.2021, 17:15. Perustelu: Viesti palautettu.

            Comment


              #7
              No ei se niin yllättävää ole. Vaatii monia käyntikertoja ja silti ei merkkiliikkeessä löydetä vikoja mitkä on kuvaillut.

              Comment


              • #8
                Huhhuh.. Kuulostaa melko hurjalta. Omasta juuri ehdotettiin, että menisi Tampereelle kuunneltavaksi niin, että maahantuoja voisi määrittää tarkalleen ottaen missä vikaa. Ilmeisesti mikittävät koko konehuoneen, jolloin pystyvät tarkasti määrittelemään mistä ääni on peräisin. Taitaa olla aika kallis reissu luvassa. Auto ostettu onneksi autokeskukselta vaikka onkin saksantuonti niin ei tule kaikki menemään omasta pussista...

                Pitäisiköhän tässä nyt olla suoraan yhteydessä tuonne missä tätä jo aluksi diagnosoitiin vai käydä vielä jatkotutkimuksissa.

                Auto oli nyt siis toista kertaa diagnosoitavana ja nyt kuultiin ääni, mutta ei silti osannut sanoa Hämeenlinnan Audilla, mistä kyse.
                Viimeksi muokannut takke; 16.8.2019, 16:05.

                Comment


                • #9
                  Katsellut noita videoita tuolta saksan foorumeilta, mutta tuo on kyllä ihan otsikon mukaankin "klang" tai motorclackern, omani on enemmän tuollaista mekaanista suhjutusta. Eipä se taida muu auttaa kuin viedä AC:lle jatkotutkimuksiin.

                  Comment


                    #10
                    Mulla alkoi CRTE kuulostamaan yhtäkkiä tuolta kylmänä kun käynnisti, öljyillä oli ajettu 20tkm. Uudet öljyt sisään ja ääni hävisi. Tänään se hävisi toivottavasti kokonaan kun jakopäähän vaihdettiin uudet ketjut, kiristimet ja laahaimet. Eli vahva veikkaus on Antin autoonkin, että syy löytyy jakopäästä.

                    Comment


                      #11
                      CRT-koneissa on ohjelmallisesti säädetty öljynpaine. Tehdas on noihin tehnyt päivityksiä aiheen tiimoilta.

                      Comment


                      • #12
                        Eikös tuo öljypaineen lisääminen ole vain isomman huollon siirtoa pidemmälle?

                        Oopee, näillä öljyillä oli ajettu 8k kun tuo ääni alkoi. Nyt kun 15k ajettuna, niin ääni on voimakkaampi. Maanantaina varailemaan aikaa AC:lle mikitykseen.

                        Comment


                          #13
                          Oulun Audicenterissä sanoivat ettei CRTE-moottoriin ole saatavilla tuota päivitystä. Hetkellisesti nostavat öljynpainetta kun testaavat kiristimen toimintaa. Olen kyllä itsekin kuullut vähän toisenlaista.

                          Comment


                          • #14
                            Takke ; jos haluat niin voin lähettää sulle työmääräimen(sähköpostilla) mistä näkee kaikki mitä autoon tehtiin .ekana olivat tarkastaneet jakoketjun kiristimen ,eikä siinä vikaa ollut.
                            Viimeksi muokannut Killeri; 6.4.2021, 17:17. Perustelu: Viesti palautettu.

                            Comment


                            • #15
                              Kiitos lähetä vain, siitä on varmasti apua!

                              Comment


                              • #16
                                Tähän vielä tiedoksi, että nämä autosta on jo tutkittu:

                                HTKt 2041591/24. Öljynpaineella ei selvää vaikutusta ääneen.
                                HTKt 2043172/23. Korvakuulolla ei pysty paikallistamaan äänen lähdettä.
                                HTKt 2053095/4. Alipaineletkun irroittamisella ei vakutusta. Tiedotteissa vertailuääni normaali/rikki? Millä voisi verrata autoon? Ääni ei voimakas, mutta kuultavissa, voi olla normaaliakin?

                                Mikitys (PICO-työkalu) tehdään 6.9. Silloin sitten selviää onko ominaisuus vai vika.

                                Comment


                                • #17
                                  Olipas hyvä, että löysin tämän ketjun. Nimittäin itselläni on B8 korinen A4 176kw 3.0tdi moottorilla jolla ajettu nyt 148tkm (ostohetkellä 129tkm). Auto ostettu tämän vuoden tammikuun lopussa liikkeestä. Olen jo jonkin aikaa sitten ollut kuulevinani täysin samanlaista "kaukaista" kalkatus ääntä etenkin moottorin ollessa kylmä ja nyt kun olen kuunnellut ääntä tarkemmin, niin muistuttaa kovasti aloittajan postauksen videoilla kuuluvaa ääntä...

                                  Mikäli omassakin on nokka-akseli vikaa niin mahtaako olla enää mahkuja neuvotella kauppiaan kanssa mahdollisista korjauskustannuksista? Vika kuitenkin todennäköisesti ollut autossa jo pidemmän aikaa. KKV:n sivuilla kauppiaan virhevastuusta ja virheen ilmoittamisesta on sanottu seuraavasti: "Ostajan pitää ilmoittaa havaitsemastaan viasta tai puutteesta myyjälle kohtuullisessa ajassa siitä kun hän havaitsi sen. Kohtuullinen aika on aina vähintään kaksi kuukautta siitä kun ostaja havaitsi virheen."

                                  Comment


                                    #18
                                    Tässä säikeessä kuvattu vika koskee huomattavasti tuoreempaa 3.0TDi moottorigeneraatiota mitä B8 on ollut. Vika toki voi olla sama ja ei siinä nyt häviä mitään, jos tekee reklamaation myyjäliikkelle.

                                    Comment


                                    • #19


                                      Juu tämä tiedossa. Tuosta omasta moottorista (CAPA tai CCWA) ei löydy nettipalstoilta hirveästi imusarjan läppien ja EGR-jäähdyttimen vuotamista kummempia risuja. Kaiken kaikkieaan pitäisi olla todella luotettava motti. Siksi vähän ihmetyttääkin tuo sivuääni..
                                      Viimeksi muokannut Killeri; 26.8.2019, 15:04. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

                                      Comment


                                        #20
                                        Haiseeko moottoritilassa pakokaasu tai muu käry? Tuo etäinen kalkatus voi johtua myös palaneista suutinten alustiivisteistä.

                                        Alkuperäinen kirjoittaja Danukos Näytä viesti
                                        moottorista (CAPA tai CCWA) ei löydy nettipalstoilta hirveästi imusarjan läppien ja EGR-jäähdyttimen vuotamista kummempia risuja.
                                        Ketjunkiristimet väsähtää kaikissa jossain vaiheessa. Milloin öljyt vaihdettu viimeksi?
                                        Viimeksi muokannut vV8m5; 26.8.2019, 13:30.

                                        Comment


                                        • #21

                                          En ole huomannut pakokaasujen käryä. Öljyt vaihdettu nyt kesällä ja ajettu sen jälkeen n. reilu 2tkm. En muista, että olisin kuullut tai ainakaan huomioinut tätä ääntä vielä kun vanhat öljyt oli koneessa. Mutta tuskin öljyillä vaikutusta asiaan kun suosituksen mukaista öljyä laitettiin.

                                          Täytyypä tutkia tuota ketjunkiristintä ja vertailla johonkin youtubesta löytyvään ääninäytteeseen löystyneestä sellaisesta...
                                          Viimeksi muokannut Killeri; 26.8.2019, 15:05. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

                                          Comment


                                            #22
                                            Kurkkaa lampun kanssa jostain välistä pakosarjojen päälle näkyykö yhtään sellaista valunutta mustaa mönjää, ei siis öljyä.

                                            Comment


                                              #23
                                              Alkuperäinen kirjoittaja oopee Näytä viesti
                                              Mulla alkoi CRTE kuulostamaan yhtäkkiä tuolta kylmänä kun käynnisti, öljyillä oli ajettu 20tkm. Uudet öljyt sisään ja ääni hävisi. Tänään se hävisi toivottavasti kokonaan kun jakopäähän vaihdettiin uudet ketjut, kiristimet ja laahaimet. Eli vahva veikkaus on Antin autoonkin, että syy löytyy jakopäästä.
                                              Tässäpä vielä ääninäyte ketjusta ennen remonttia 20tkm ajetuilla öljyillä kylmällä moottorilla.

                                              https://www.dropbox.com/s/ulsvqfc8b2...02.38.mov?dl=0
                                              Viimeksi muokannut oopee; 27.8.2019, 15:21.

                                              Comment


                                              • #24
                                                Kuulostaapa oopee tutulta ääneltä.. :) Ihmetyttää, että ei mulla ollut öljynpaineella vaikutusta ääneen. Muuttuu kuitenkin kierrosten mukana.

                                                Comment


                                                • #25
                                                  Terve,

                                                  Itselläni on MY15 CRTE koneellinen A6 ja se pitää välillä tuollaista ääntä kylmäkäynnistettäessä. Kilometrejä on takana nyt n.123tkm.
                                                  Onko näissä tapauksissa ollut äänenlähde jakopäässä siis kiristäjä vaiko koko kaikkine kilkkeineen?
                                                  Lisäksi kiinnostaa onko näissä korjaustapauksissa tehdas tullut vastaan kustannuksissa ja kuinka suurella osuudella.
                                                  Viimeksi muokannut jupepaak; 1.9.2019, 07:58.

                                                  Comment


                                                    #26
                                                    Mulla ei tehdas tullut vastaan, kilsoja on tosin reippaammin kuin sulla joten kysyä kannattaa. Ilmeisesti se on yksi ja sama kiristin joka ensimmäisenä tulee tiensä päähän. Autoturvan piikkiin meni sen uusinta + työt, mutta halusin että kaikki muutkin hilut vaihdetaan samalla joten siitä tuli joitain satasia kuluja itsellekin.

                                                    Comment


                                                    • #27
                                                      Taas yksi susi VAG ketjujakopää listaan?

                                                      Comment


                                                      • #28
                                                        Mitäköhän kiristimen vaihdolle mahtaa tulla hintaa noin yleisesti ottaen?

                                                        Comment


                                                          #29
                                                          Audicenterillä 4500€.

                                                          Comment


                                                          • #30
                                                            Hyi saa***
                                                            Tuo on ilmeisesti koko jakopään remppa?
                                                            Kestääkö jakopää sitten taas sen 100-200tkm ja sen jälkeen olisi uudestaan remonttia :(

                                                            Comment

                                                            Working...
                                                            X