Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Hehkun vilkkuminen ja mahdollinen vika?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Hehkun vilkkuminen ja mahdollinen vika?

    Jokin aika sitten profiilin mukaisessa kulkineessa alkoi hehkun merkkivalo vilkkumaan, kun ajelin motaria n. 110kmh. Vilkkuminen lakkasi, kun nopeuden laski kävely vauhtiin. Tämä ilmiö toistui hieman myöhemmin uudelleen. Autossa en huomannut minkäänlaista vikaa. Auto toimi moitteetta vaikka hehkun merkkivalo vilkuttelikin.

    Nyt tänään ajelin, kohtuu tyhjällä tankilla (ajotietokone näytti, että polttoainetta jäljellä 20km matkalle), kun auto hyytyi tielle yks kaks. Samalla hehkun merkkivalo alkoi vilkkumaan. Käynnistin auton uudelleen ja pääsin taas liikenteeseen. Jonkin aikaa ajettuani sama ilmiö toistui, eli auto hyytyi tien penkalle. Auto käynnistyi taas ilman ongelmia ja ajoin sen n. 300m päässä olevalle huoltsikalle. Tankkasin auton ja sen jälkeen ongelmia ei ole ainakaan vielä ollut.

    Eli, onko näin, että tuo hehkun merkkivalon vilkkuminen johtuisikin polttoaineen syöttöongelmasta (tankki tyhjä). Toisaalta ihmetyttää miksi auto sammui kokonaan mutta suostui silti käynnistymään ilman mitään ongelmia. Luulisi, että jos polttoaine loppuu niin se on kertaheitosta seis.

    Onko kellään vastaavia kokemuksia? Tai olisiko jollain faktaa voiko tuo hehkun vilkkuminen johtua siitä, että esim. polttoainepumppu ei saa haluamaansa määrää löpöä?

  • #2
    Mulla alkoi hehkun valo vilkkumaan muutama kilometri ennen kuin nafta loppui tankista. Mittari näytti kyllä vielä n. 1/4 tankillista. (tankin antureissa on vissiin vikaa). Että kyllä se ilmeisesti polttoaineensaannin ongelmiin viittaa.

    Eikä muuten lähtenyt tämä moottori käymään ilman ilmaamista. Aina on kuitenkin 1.9 TDI:t lähtenyt käymään suht helpostikin. Varmaan joka autolla loppunut jossain vaiheessa polttoaine=)

    Comment


    • #3
      No nyt tuo hehkun merkkivalo vilkuttelee aina, kun tankki on alle puolillaan ja ajelee yli 100kmh. Tarkoittaako tuo sitä, että tankki menee vaihtoon lähiaikoina vai mistä moinen vika voi johtua? Vaikuttaa kuitenkin siltä, että löpön saantiongelmasta kyse. Polttoainepumppu on vaihdettu vasta joten siinä ei ole vika.

      Comment


        #4
        Minulla kanssa vilkutteli hehkun valo ja aikani sitä ihmettelin ja syynä oli lopulta viallinen anturi polttoaine suodattimen pohjassa joka ilmoittaa kun suodattimen pohjalla on vettä.
        Vilkutteli vaikka vaihdoin suodattimen ja pari kertaa laskin "vedet pois" suodattimesta, mutta lopulta otin anturin johdon liittimestään irti ja hyvin toimii eikä vilkuttele!
        Ensitten kyllä tiedä miten asia on että onko uudemmissa autoissa vastaavia antureita mutta kannattaa tarkastaa!

        Comment


          #5
          Tankissa on anturit, jotka estävät kuivana ajon. Kun ainetta on antureiden mielestä liian vähän auto sammuu olipa tankissa ainetta eli ei. Siis tarkoitus on A) suojata kallis ruiskupumppu ja B) suojata käyttäjää työläältä ilmaukselta (ON siis helpompaa hakea lisää polttoainetta ja startata auto käyntiin KUIN hakea ainetta, ilmata suodattimet yms, ja sitten yrittää startata...). VP44 ei ilmaa itseään kovin hyvin, jos ilmaa on paljon.

          Muistaakseni polttoaineen määrä mitataan 3:lla anturilla, joilla voidaan laskea aika tarkasti tankissa todellisuudessa olevan aineen määrä. Joskus nämä anturit eivät enää toimi kunnolla yhteen ja siitä saattaa seurata sitten yhtä ja toista. Hehkuvalon vilkkumiselle on useitakin syitä, selittäköön joku joka muistaa ne paremmin

          Comment

          Working...
          X