Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

3.0 TDI 150 kw vm.2014, öljynkulutus

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • 3.0 TDI 150 kw vm.2014, öljynkulutus

  Moi,

  Onko muilla mitenkä kyseiset pannut kuluttaneet öljyä?

  Itsellä öljynvaihdosta n. 5000tkm ja näyttö näyttää että n. 1/3 olisi pinta vajentunut. Autolla ajettu n. 150 tkm.

  Bensakoneissa olen kuullut öljynkulutuksen olevan enemmän tyyppivika, mutta en dieseleistä.

  #2
  Itsellä öljynvaihdosta n. 5000tkm
  Eihän se tuolla öljynvaihtovälillä mikään ihme ole, jos vähän hupenee öljytaso.

  Moottorin sisäinen puhdistus, esim. Forte-käsittely voi joissain tapauksissa vähentää öljynsyöntitaipumusta (puhdistaa tukkeutuneet öljyrenkaat ym.). Toisaalta ehkä tuo virtuaalinen öljytasomittari ei olekaan se luotettavin info.

  Et ole kuitenkaan ainoa, joka on huomannut ominaisuuden:
  http://www.audiclub.fi/audifinns/sho...d.php?t=127732
  Viimeksi muokannut vV8m5; 5.2.2019, 15:56.

  Comment


   #3
   Tuskinpa näyttö näyttää 1/3-osan kuluneen koko öljymäärästä vaan ehkä kuitenkin täyttövälistä, olisko sitten noin yksi litra. Yleensä näissä öljy ennemminkin lisääntyy kuin vähenee. Mikä öljy lie kyseessä?

   Comment


   • #4
    Juurikin tuota täyttöväliähän tuo näyttö indikoi. Korvaa vanhanmallisen öljytikun. Varmaankin tosiaan tuo näyttöalue oikeasti 1L.
    Öljyä en muista mitä oli Länsiautossa laitettu. Täytyy tarkastaa.
    Mutta joka tapauksessa hieman vaikuttaa huonolta jos joutuu lisäilemään öljyä 10 välein.
    Aikaisempi vm. 2012 A4 2.0 TDI öljyä ei tarvinnut lisäillä koko huoltovälillä.

    Täytyy varmaan harkita tuota Forte käsittelyä tai sitten marssia autokaupoille. :-)

    Comment


    • #5
     Onhan se mittaus nyt sitten tehty samalla moottorin lämpötilalla ja niin, että auto on samassa asennossa (ideaalisti samassa paikassa). Tuolla on nimittäin iso merkitys siihen, mitä se näyttö näyttää. Paras tapa tehdä tuo on ajaa kone kuumaksi. Lyödä se parkkiin (paikkaan, jossa mittauksen voi tehdä sitten myöhemminkin tismalleen samalla tavalla), käydä avaamassa ja sulkemassa konepelti ja sitten parin minuutin päästä katsoa, mitä se asteikko näyttää.

     Eihän se tietysti mukavaa ole, jos moottoriöljyä palaa, mutta jos oletetaan, että mittausolosuhteista tulee hieman heittoa tuloksiin ja todellisuudessa öljynkulutus onkin vaikkapa 1/4 tai 1/5 tuosta täyttövälistä (1 litra), niin nyt puhutaan ~2 dl kulutuksesta 5 tkm:n aikana, eli 15 tkm:n vaihtovälillä öljyä ei edes tarvitse lisätä. Ja sitten vielä suhteutuksen vuoksi tuonne mottiinhan menee yli 7 litraa öljyä. Ei tuo nyt mitään järin hälyttävää vielä ole.

     Ja onhan muuten pohjamuovit ja moottorin kyljet tsekattu? Eli jotta ei syytetä männänrenkaita, kun kulutus johtuukin jostain ihan muusta... Itsellänikin 3.0TDI tihkuu toisen venttiilikopan tiivisteen alta ja yhden suuttimen kansilevyn vierestä ja se, mitä minulla 15 tkm vaihtovälillä öljynpinta vajoaa (tyypillisesti jotain 1/3 - 2/5 täyttövälistä) johtunee ihan jo tuosta. Ensi kesänä pitää nuo fiksailla samalla, kun puhdistaa imusarjat EGR:n läpilaskemasta karstamömmöstä.

     Comment


      #6
      Heh, että 2-4 desiä tulee venakopan tiivisteen välistä.. Kyllä se öljy on sitä luokkaa sotkevaa, ettei tiivisteiden välistä tule kuin senttilitroja vuodessa, tai sitten on joka paikka jo sotkussa. Nykyisin tuntuu joka toinen vag vehje syövän öljyä. Enempi on tuurissaan, jos löytää jonkin koneen, joka ei syö yhtään. Ennen ei autot vaihtovälillä vienyt yhtään ja nykyisin tuntuu kaikki vievän. -99 tt taisi olla ainut minun kalustostani, joka ei syönyt yhtään. Kaikki muut on sitten vieneet sen litran noin kympin pätkällä vähintään. Eläähän sen kanssa, mutta silti hieman harmittaa moinen. Koneina 2.otfsi, pari 3.0tdi:tä ja pari 3.0tfsi:tä. Urssi ei syönyt yhtään, eikä se tt. Muut kaikki enempi vähempi.

      Comment


      • #7
       No joo, ehkä tuo oli liioiteltua, koska ei minullakaan öljy pohjamuoville saakka päädy, mutta kun menen katsomaan, sitä öljypölypaskan määrää toisen venttiilikopan päältä (tihkuu sieltä suuttimien "kansien" väleistä) ja toisen kannen takaa heti venttiilikopantiivisteen juuresta alkaen, niin rohkenen silti olla sitä mieltä, että puhutaan isommasta määrästä kuin senttilitroista.

       Toki varmaan silti sitä ennen sormi osoittaa turbon tai öljyrenkaiden suuntaan. Yhtä lailla en ole huolissani, jos kulutus pysyy tuossa (kuten se on ~70 tkm jo pysynyt).

       Comment


       • #8
        Paljonko nämä 3.0TDI 180kW dieselit saa viedä öljyä ollakseen vielä normaalin rajoissa? Nyt kolmasosalla pudonnut se näytön ”mittari” 11tkm aikana. Ehkei ihan ylärajaan tullut Pörhöllä viimeksi muutenkaan, mutta vajennut kuitenkin.

        Comment


        • #9
         Moro,

         2015 mallin A6 CRTE moottorilla alkoi syömään öljyä huomattavan paljon ja savuttamaan. Mikähän mahtaa hajonnut, onko ajatuksia? Tuliko moottoriremontti eteen 173tkm ajettuun koneeseen...

         Nopeasti haettuna en hirveästi löytänyt tietoa?
         Viimeksi muokannut Teko; 13.1.2021, 20:14.

         Comment

         Working...
         X