Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

TSI: A4 B8 automaattisesti tummentuvan taustapeilin jälkiasennus

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • TSI: A4 B8 automaattisesti tummentuvan taustapeilin jälkiasennus

    Tummentuva taustapeili on varuste, jota ilman ei vaan voi olla jos sellainen edellisessä autossa on ollut. Tuumasta toimeen ja A4:ään löysi tiensä uusi taustapeili n. 2 tunnin värkkäilyn jälkeen. Samaa ohjetta voi soveltaa myös A5:een ja A6:een, koska peilit ovat samoja.

    [SIZE=3]Automaattisesti Tummentuvan Taustapeilin Jälkiasennus[/SIZE]

    Oma autoni on mallia Suomi-Business, eli sade/valotunnistin löytyi jo valmiina, mutta peili oli mallia vivusta tummentuva. Autoissa, joissa s/v-tunnistin on jo vakiona on johtoja vaille täysi valmius myös automaattisesti tummentuvalle peilille, mutta autoissa joissa s/v-tunnistinta ei ole valmiina on ilmeisesti erilainen tuulilasi ja peilin kiinnike. Johdot peilille ovat valmiina vain autoissa, joissa on 3-alueilmastointi koska ilmastoinnin ilmankosteusanturi käyttää samaa liitintä kuin peili.

    Peilejä on lisäksi useita erilaisia:
    3-sakarainen kiinnitys, 6-pinninien liitin = ”Perusmallin” peili, jossa ei ole paikkaa ilmastoinnin antureille tai kaukovaloassistentin kameralle
    3-nastainen kiinnitys, 8-pinninen liitin = Highline-peili, jossa on paikka ilmastoninnin ilmankosteusanturille ja / tai kaukovaloassistentin kamera
    4-sakarainen kiinnitys, 6- tai 8-pinninen liitin = A5:stä, en tiedä onko näitä myös A4:ssä

    Ensimmäisenä kannattaa siis varmistaa mikä kiinnitys ja liitin omassa autossa on. Minun autoni tapauksessa päädyin tuohon perusmallin peiliin. Harkitsin myös kaukovaloasssitentin asennusta samalla, koska käytettynä peilien hintaero on vain max. 50EUR, mutta käyttäjäkokemusten perusteella jätin kaukovalot vielä kuljettajan käytettäviksi.

    Kytkennän voi tehdä useammalla eri tavalla. Alkuperäisessä kytkennässä peilille on oma sulake ja suosittelen itse tätä lähestymistapaa. Peili ei vaadi toimiakseen kuin virran ja maan, joten toinen vaihtoehto on ryöstää virta s/v-tunnistimelta ja maadoittaa peili esimerkiksi kattovalon kiinnityysruuviin.

    1.) Tarvikkeet ja työkalut
    Oikean mallinen tummentuva taustapeili, minun tapauksessani 4F0 575 511 E
    Taustapeilin johtosarja esim. Kufatecilta tai omavalmiste. Ostin oman johtosarjani Tuning-Fanatics Shopista Saksasta. Se tarvitsi lisäksi kaverikseen korjausjohtoja:
    1kpl. Kattovaloon kytkentään = 000 979 009 E
    1kpl. Sulaketauluun = 000 979 135 E
    Jälkeenpäin ajateltuna fiksumpi vaihtoehto olisi ollut ostaa Kufatecin johtosarja, jossa ilmeisesti on kaikki liittimet valmiina.
    1kpl. M6 lyhyt, esim 16-20mm pitkä koneruuvi maadoitusta varten.

    VCDS 908 tai uudempi (ei pakollinen)
    T25 Torx-meisseli tai kärki
    8mm hylsy ja sopiva meisseli / räikkä
    Muovinen verhoilunpurkutyökalu
    Teräväkärkiset pihdit
    Pieni talttapäämeisseli liittimien irrotukseen
    Johtosarjasta riippuen kolvi, tinaa ja kutistesukka
    Eriste/sähköteippiä

    2.) Valmistautuminen
    Osat omaan projektiin hankin ulkomaisilta purkaamoilta, koska ne Suomesta hankittuna ovat erittäin kalliita. Pelkkä peili marmorilla nappeineen maksaa lähes 400EUR! Purkaamolta löysin http://www.ebay.de kautta 99% uutta vastaavan peilin 75 eurolla.

  • #2
    3.) Peilin vaihto
    B8:n taustapeilin irtoaa kahdessa osassa. Peililtä kattoverhoiluun menevä johtokouru irtoaa varovasti yläreunasta verhoilunpurkutyökalulla raottamalla ja kääntämällä. Itse peili on kierretään paikoilleen. Irrotus tapahtuu kiertämällä peilin jalkaa varovasti vastapäivään n. 30-astetta, jolloin kiinnitysnastat vapautuu ja peili irtoaa kiinnikkeestä. Peilin jalassa sijaitsee s/v-tunnistin, joten sen kanssa kannattaa olla varovainen.

    Johtosarjan vetoa varten täytyy myös sisävalo irrottaa. Aurinkolasikotelon pohjassa on yksi T25 Torx-ruuvi. Sen irrotuksen jälkeen valo irtoaa kampeamalla sitä etureunasta alaspäin. Kattovalossa on kaksi liitintä, joista suurempaan lisätään johto. Valon voi jättää roikkumaan liittimistä jos haluaa, sillä johdoissa on vedonpoisto.

    Kattovalon irrotuksen jälkeen voi uuden johtosarjan viedä peilille raottamalla kattoverhoilua ja työntämällä peilin liitin peilille johtavaan johtokouruun. Tässä vaiheessa kannattaa kytkeä uusi peili johtosarjaan ja asentaa se paikoilleen tuulilasiin, jotta johtosarjan oikean pituuen arviointi helpottuu. Johtokourun sisällä ei ole paljon ylimääräistä tilaa, joten löysää ei saa jäädä. Johtokouru asennetaan takaisin painamalla sen peilin pää paikoilleen ja sen jälkeen kattoverhoilun päästä painamalla saa kiinnitysklipsit naksahtamaan paikoilleen.

    4.) Johtosarjan veto sulakerasialle
    Johtosarja kannattaa vetää kuljettajan jalkatilaan. Tätä varten A-pilarin verhoilua tulee raottaa, jotta johtosarjan saa kulkemaan nätisti turvatyynyn ohi. Pilarin verhoilu on kiinni AIRBAG-merkin takana sijaitsevalla T25 Torx-ruuvilla. Merkki lähtee kampeamalla sitä alareunasta esimerkiksi sopivalla meisselillä tai verhoilunpurkutyökalulla. Tämän jälkeen pilarin verhoilun saa vedettyä yläreunasta irti. Kokonaan verhoilua ei tarvitse irrottaa, sillä johtosarja on helppo pujottaa verhoilun väliin.

    Kuljettajan jalkatilasta täytyy irrottaa konsolin alaverhoilu. Tämä on kiinni kolmella 8mm kantaisella ruuvilla. Yksi ruuvi sijaitsee sulakerasioiden vieressä päätykannen alla ja kaksi verhoilun alareunassa. Kun ruuvit ovat irti saa verhoilun irti vetämällä sitä yläreunasta kohti auton takaosaa.

    5.) Kytkennät
    Kytkennän vaihtelevat riippuen siitä mitä peiliä olet autoosi asentamassa. Perusmallin peilin kytkentä on seuraavanlainen:
    Pin 1 = +12V, Kuljettajan puolella mustan sulakerasian sulake 9, 5A
    Pin 2 = Maa
    Pin 3 = Signaali peruutusvaihteelta, keskuselektroniikan ohjainlaite takakontin oikean verhoilun takana, liitin T32C - Pin 32
    Pin 4 = T27, Pin 7 A-pilarissa. Vasemman tummentuvan ulkopeilin signaali
    Pin 5 = T27, Pin 25 A-pilarissa. Oikean tummentuvan taustapeilin signaali
    Pin 6 = Signaali kattovalolta, 8-napainen isompi liitin Pin 6
    Toiminnan kannalta oleellisia ovat vain virta ja maa. Muut johdot voi jättää kytkemättä jos niin haluaa, mutta peili silti toimii. Itsekään en vielä tätä kirjoittaessa ole kytkenyt pinnejä 3, 4 ja 5. 8-pinnisen liittimen kykentä on muuten sama, mutta siinä on lisäksi kaukovaloassistentin ja/tai ilmastoinnin anturin kytkentä.

    Peilin liittimen pinnin 6 johto kytketään kattovalon ison liittimen pinniin 1. Liittimen suojus on kiinni sen sivussa olevalla pienellä klipsillä, jota raottamalla saa suojuksen liu'utettua syrjään. Tämän jälkeen liittimen voi laittaa takaisin paikoilleen ja kattovalon asentaa takaisin. Samalla voi toki vaihtaa sisävalot ledeiksi kuten itse tein.

    Alkuperäinen peili tulee kuljettajan puolella mustan sulakerasian sulakkeeseen numero 9. Rasian saa vapautettua painamalla sen alareunassa oleva klipsiä ja vetämällä rasia irti kiinnikkeestään kohti sen takaosaa. Kiinnitys tapahtuu käänteisessä järjestyksessä. Maan voi ottaa niin ikään kuljettajan jalkatilasta kojelaudan kiinnitysraudasta. Raudassa on valmiit kierteet M6 koneruuville. Tässä vaiheessa kytkentä on valmis mikäli ulkopeilien johtoja ja peruutussignaalia ei kytke.

    Ennen auton kasausta kannattaa laittaa sulake 9 paikoilleen ja testata, että peili toimii. Helpoiten peilin testaus onnistuu peittämällä valoanturi peilin etupinnassa ja osoittamalla peiliä esim. taskulampulla. Virran merkiksi peilissä palaa vihreä valo, mutta valoisalla peili menee automaattisesti pois päältä. Sen merkiksi virtakatkaisijan valo sammuu ja vastaavasti taas pimeällä syttyy. Peili toimii vain auton virtojen ollessa päällä.
    Attached Files
    Viimeksi muokannut turbokiisseli; 8.12.2013, 20:44. Perustelu: Pin 3 ja 6 kytkentäohjeet päivitetty

    Comment


    • #3
      Hyvin dokumentoitu ohje, hienoa.

      Comment


      • #4
        Kytkentäohjeet Pinneille 3 ja 6 päivitetty.

        Comment


          #5
          Onko tuo taustapeilin irroitus miten vaativa homma mustaksi dippausta varten? Audizinellä taisi olla juttua että ovat särkeneet tuulilasia ja peilin kiinnitystä. Omassa peilissä on sade- ja valoisuusanturi.

          Comment


          • #6
            Peili irtoaa kiertämällä ja jos siinä ei käytä väkivaltaa tai lasi ei ole ennestään halki, en näe peilin irrotuksessa mitään vaaraa.

            Comment


              #7
              Ei varmaan mitään vaaraa myöskään siihen,että sadetunnistin ottaisi irroituksessa itseensä? Näyttää nuo automaattisesti himmentyvät peilit olevan ebayssä n. 100€.

              Comment


              • #8
                Peilin kiinnitys on kierrolla oleva "pikakiinnitys". Sadeanturi ja peilin jalka on teipillä kiinni lasissa. Sadeanturi on uudelleen käytettävä jos tuulilasia vaihdetaan, ainoa mitä pitää vaihtaa on sen kiinnitykseen käytettävä erikoisteippi.

                Multa periaatteessa olisi saatavilla ylimääräinen B8:n himmentyvä taustapeli (tehdasasennettu), mutta vaatisi sen, että vaihdan tuon kaukovaloassistentin kameralla olevan ensiksi itse paikoilleen kun se on jäänyt tilaajalla ruksimatta. Ei ole vain tullut vielä tehtyä, kun ei ole ollut aikaa johdotuksille.

                Comment


                  #9
                  Jouni,laita yv mikäli kiinnostaisi päästä tuosta himmentyvästä eroon. Voisin olla kiinnostunut.

                  Comment


                  • #10
                    Hieman aiheeseen liittyen. Autossani (vm. 2010 B8) on automaattisesti tummentuva taustapeili, osaako kukaan sanoa onkohan tuossa johdotus valmiina tummentuville sivupeileille? Toinen asia mitä kaipailen niin lämmitettävien/tummentuvien sivupeilin lasien varaosanumerot, tietääkö kukaan?
                    Viimeksi muokannut Hepe; 12.2.2015, 19:14.

                    Comment


                    • #11
                      En osaa sanoa onko johdot valmiina sivupeileille. Veikkaan, että on, mutta selviää varmasti kun tarkistaa taustapeilin liittimestä johtojen määrät.

                      Tummentuvat sivupeilinlasit ovat sitte aivan törkeän hintaiset. Miltei kannattaa etsiä vaikka ebay.de koko peilit ja saa yhden lasin hinnalla.

                      Comment


                      • #12
                        Hyvä ohje, kiitokset. Tuli hommattua kaukovaloassistentilla varustettu peili, jonka kytkentää aprikoin. Eroaako vain himmentimellä varustetusta jotenkin? Peili on vielä matkalla, mutta 8-pinninen liitin siinä taitaa olla.

                        Comment


                        • #13
                          Jos haluat kaukovaloassistentin toimimaan niin peili pitää kytkeä väylään ja väylän ohjainlaite pitää olla ns. Laajennettua mallia, joka tukee side assistia, kaukovaloassistenttia, adaptiivista vakkaria, yms. Muistaakseni Kufatecilla oli myös KVA:lle oma johtosarja.

                          Comment


                          • #14
                            Ohajinlaite pitäisi olla oikea, sillä sadetunnistin, lane assist ja adaptiivinen vakkari löytyy. Tilasin peilille kaveriksi tän johtosarjan https://www.kufatec.de/shop/de/audi/...8k-a5-8t-q5-8r 8-pinnisenä. Väylä kaiten löytyy ohjainlaitteesta lähetä peiliä?

                            Comment


                            • #15
                              Tuo johtosarja on pelkälle peilille. Väylän ohjainlaite on hanskalokeron takana ja johdot sille täytyy vetää hanskalokeron puolen kojelaudan päätylevyn alla olevaan CAN-jakajaan. Meikäläisen parkkitutkan asennusohjeessa on muistaakseni tuosta pari kuvaakin.

                              Comment


                              • #16
                                Löytyihän se oikea kaapelikin mukaan: https://www.kufatec.de/shop/en/audi/...8k-a5-8t-q5-8r. Mukana tulee kuvalliset ohjeet asennuksesta - eikä hintakaan päätä huimaa.

                                Comment


                                • #17
                                  Sain kufateciltä piuhan, mutta kytkentäohjetta ei ollut saatavilla kyseiselle kaukovaloassistentin johdolle. Kaksi johdinta Delphi-liittimin molemmissa päissä. Enää tarvitsisi tietää PIN-paikat 8-liittimessä ja can-moduulissa. Osaisiko joku auttaa miestä mäessä?

                                  Comment


                                  • #18
                                    Itse itselleni vastaten: https://onedrive.live.com/view.aspx?...FdI-2TJKquooUg Linkin takaa löytyy kytkentäohjeet kuvineen. Löytyi A5oc.com -foorumilta.

                                    Comment


                                    • #19
                                      Johtosarjat on nyt paikoillaan ja kytketty. Kaikki on muuten kunnossa, paitsi sadetunnistin taitaa olla yhteensopimaton uuden peilin kanssa. Vanhassa mekaanisessa peilissä on nelikynsinen tartunta-akseli, uudessa kolme. Nyt kiinni olevassa sadetunnistimessa taitaa olla kosteusanturi ilmastointia varten, uudessa kokoonpanossa tämä on leivottu peiliin. Sadetunnistin taitaa mennä vaihtoon? Sadetunnistinhan on geeliliimalla lasissa kiinni, lähtenee leikkaamalla irti - varovasti esim. mattoveitsellä? Googlettelinen uutta tunnistinta ja löysin osanumeron 8K0955559B, jossa näyttäisi olevan uutta peliä vastaava kiinnitys.

                                      Comment


                                      • #20
                                        Muistaakseni peilin kiinnike ei tule tunnistimen vaan tuulilasin mukana.

                                        Comment


                                        • #21
                                          Peilin kiinnikkeelle ei taita löytyä osanumeroa? On varmaankin kiinnitetty lasiin pysyvästi, ja kun lasi vaihtuu, vaihtuu myös kiinnike. En jotenkin osannut kuvitella että peilile olis useampaa kiinnitystapaa, mutta näin on.. Tais mennä tämä retrofittaus pahasti metsään.

                                          Comment


                                          • #22
                                            Näin on. Peilin jalka tulee lasin mukana eikä sitä taida irtaallaan saada muuten kuin irrottamalla vaikka irrotetusta lasista mattoveitsellä missä oikeanlainen jalka on.

                                            Comment


                                            • #23
                                              Mattoveitsen kanssa lasiliikkeeseen siis :) Eiköhän jokin pk-seudun lasiliike myy vaihdetuista laseista kiinnikkeen vaihtotöineen. Mikäli on heittää vinkkejä, niin otan ilolla vastaan!

                                              Comment


                                              • #24
                                                Jatketaanpa täällä hieman keskustelua. Tämhän on hyvä keskustelu! :)
                                                Tarkoituksena olisi siis asentaa s/v anturi ja saada ajovaloautomatiikka sekä sadetunnistin toimimaan. Tätä lueskellessani huomasin että tarvitsen uuden peilin, anturit ja jotain johtojako? Entäs jos tahdon myös kaukovaloavustimen? Ebaystäkö näitä löytää kaikista helpoiten?
                                                Tällä hetkellä autossa näyttää peili tältä. Ja ei ole himmenevää taustapeiliä. Enkä välttämättä sellaista tarvitsekkaan.

                                                (Jostain syystä kuva ei tykkää kääntyä, mutta ei puututa siihen :D )

                                                Comment


                                                • #25
                                                  Ei näyttäs ainakaan tarviivan lasia vaihtaa. Näyttäisi että tarvii peilin, geelilätkän peilin alle ja johdotustöitä.

                                                  Comment


                                                  • #26
                                                    Kaukovaloassistentin jälkiasennus vaatii lisäksi laajennetun väylän. Jos autossa on ennestään avustinjärjestelmiä kuten adaptiivinen vakkari, kaistavahti, tms. niin on aika kivuton homma, mutta muutoin pitää myös väylän ohjainlaite vaihtaa.

                                                    Comment


                                                    • #27
                                                      Olisin rupeamassa kasaamaan tarvikkeita netin maailmasta tuota aikaisemmin mainittua valo/sade anturin asennusta varten.
                                                      Ensimmäiseksi ongelmaksi tuli heti tuo peilin hankkiminen. Olen tässä koittanut ebaytä selailla ja etsiä peiliä, mutta en osaa varmaksi sanoa mikä on oikea peili minun tapauksessani. Miltä peili valoanturin paikalla näyttää? Entä mitkä nuo rihlat tuossa oman peilin jalassa nyt jo on?
                                                      Tällaisen löysin, mutta en osaa sanoa onko edes oikea tai onko hinta edes järkevä :D
                                                      http://www.ebay.de/itm/Audi-A4-8K-A5...EAAOSwOVpXZTe4

                                                      EDIT:
                                                      Löysin myös tällaisen missä pitäisi KAI olla kaikki tarvittavat?
                                                      https://www.k-electronic-shop.de/AUD...uestpaket.html
                                                      Tuon mukaan itseni ei tarvisi edes peiliä vaihtaa? Onko se valoanturi tuossa sadeanturin kanssa samassa? Eli kiinni lasissa kohti taivasta.
                                                      En tiedä, että enkö osaa käyttää vai miksi tuo ebay ei esimerkiksi anna hakusanalla Audi A4 2013 lichtsensor - tai rengensensor yhtään mitään järkeviä tuloksia?
                                                      Viimeksi muokannut Limetic; 27.7.2016, 21:35.

                                                      Comment


                                                      • #28
                                                        Näkyy noita saavan saksan ebaystä halvemmallakin (100e+pk), puolan purkaamoilta tuolla koodilla löytyy alkaen 40 euroon mutta eivät toki toimita ulkomaille.

                                                        Comment


                                                        • #29
                                                          Puhuttiinko nyt peilistä vai valmiista paketeista?
                                                          Ja miksi itselläni ei anna mitään tuollaisia hakutuloksia. Millä hakusanalla niitä pitäisi etsiä? Tunnen itseni ihan tyhmäksi vaikka useampi kymmenpakettia tilattu ebaystä.
                                                          Viimeksi muokannut Killeri; 27.7.2016, 22:00. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

                                                          Comment


                                                          • #30
                                                            Antamani hinnat oli tuolle ebayn otsikossa mainitulle 8T0857511AD osanumerolle.

                                                            En tiedä, että enkö osaa käyttää vai miksi tuo ebay ei esimerkiksi anna hakusanalla Audi A4 2013 lichtsensor - tai rengensensor yhtään mitään järkeviä tuloksia?
                                                            Et osaa käyttää, jätä vuosimalli hakusanoista pois ja korvaa se mallitunnisteella B8 tai mikä se nyt sitten onkaan. Tämän lisäksi kannattaa käyttää ebay.de tai ebay.co.uk -portaaleja ja valita hakuehdoista tuotteen sijainniksi Eurooppa. Parempi/paras toki jos hakee suoraan tuolla yllä mainitulla varaosanumerolla, toki kannattaa varmistaa että se on oikea.

                                                            Comment

                                                            Working...
                                                            X