Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A4 B5, pientä pintaremonttia

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • A4 B5, pientä pintaremonttia

    Elikkäs tuli tuossa viimesyksynä hommattua tuollainen 1.8 turbo farkku nelikko. Mietin jo viimesyksynä, että laitanko suoraan tänne projekti osioon jonkinsortin kertomuksen autosta.

    Noh en sitten saanut syksyllä aikaiseksi tuota ja nyt, kun tässä illat o pidentynyt niin ajattelin tämän pienen kertomuksen tänne kirjoittaa ja lisäillä aina mitä tulee tehtyä.

    Eli sitten asiaan, aloitetaan vaikka yleisesti auton tiedoista:


    - Audi A4 B5
    - 1.8T AWT
    - Quattro
    - Avant
    - 217 tkm
    - Värinä on nogaro blue
    - Vanteina toimii kesällä 18" aluvanteet ja talvella 17" audin orkkis alut
    - Silmänilona on vielä S4 korisarja joka tosin vaatisi pienen ehostuksen
    - Täydellinen huoltokirja

    Sitten hieman osapuolta tekniikasta:

    - MTM-lastu
    - 3" putkisto ahtimelta taakse
    - K04 ahdin
    - TT-audin by-bass

    Alusta:

    - Koni (en muista nyt tarkkaa mallimerkkiä)

    Sisutaa:

    - Recaron sähkösäätöiset kuppipenkin mustalla nahalla
    - Jalopuu listat
    - Ahtopaine mittari

    Humppavehkeet:

    - Alpinen soitin
    - Vakio kaiuttimet
    - Alpinen 12" basso
    - Twisterin vahvistin

    Sitten itse prjoektipuolelle.

    Kun auton hommasin tuli ensimmäisen ruettua tekemään ahtoipainemittarille telinettä ja opiskellessa kaikkea uutta täältä foorumilta. Siinä se talvi sitten menikin ja kevättä odoteltiin jo innolla että pääsee auton kimppuun paremmin, kun tuo tallitila rajoittuu taivasalle suurimmaksi osaksi.
    Subbari ja vahvistin tuli auton mukana ja sen laittelin kiinni ensimmäiseksi, kun auton ajoin kotipihaan, koska kaapelit oli valmiiksi vedetty takakonttiin ja lattiaan oli sahattu valmis reikä.

    Lämpömittari rupesi elämään omaa elämäänsä viimesyksynä, mutta ilmeisesti tuo termostaatti kuitenkin toimii niinkuin pitääkin, koska ilmastoinni näytöltä katsottuna tuo lämpötila on 90 C, mutta menee kesällä vaihtoon samalla, kun tuo lämpötila-antrurikin.

    Tein keväällä vielä tuon surullisen kuuluisan jarruremontin koska etupalat olivat kuluneet talven aikana loppuun. Remontistahan ei selvitty tietenkään ilman ongelmia.
    Jarruremontissa eniten päänvaivaa tuotti tuo ilmaaminen ja tuo kokoaminen, koska epähuomiossa olin laittanut sen rautalangan väärään asentoon ja ehkä tästä johtuen ei jarrut meinanneet ilmaantua.

    Jarruremontti olikin sitten kevät-talven ainut homma mitä tein tosin tuon ahtopainemittarin asensin joskus talvipakkasella.

    Tänään (30.5-12) aloitin sitten tuon jalopuulistojen teippauksen tuolla hiilikuitukalvolla. Tosin teippailin keväällä jo tuon vaihdekepin ympäryksen ja soittimen ympäryksen.
    Sain tänään purettua varmasti vaikeimman osuuden tuosta eli sen kojelaudan koristelistan, tuli kyllä tuossa prjoektissa taas huomattua, että ilman tätä foorumia olisi jäänyt tekemättä tuokin homma. Huomenna sitten ruetaan laittamaan kasaan tuota ellei tule muita ideoita mieleen;). Toki jos jollakin on ideoita mitä kannattaa huoltaa/tehdä kun oikeastaan kaikki siitä listan alapuolelta on purettu.
    Hermot meni heti kättelyssä noihin omastamielestä onnettomiin listojen kiinnitys "rikkoihin" ja tein sitten kierteet niihin tappeihin (M5) ja laitoin rikat ja lukkomutterit, toivottavasti kestävät paikallaan.

    Kun sitten toivottavasti saan tuon kojelaudan joskus kasaan olisi tarkoitus teipata vielä ovien listat ja sen jälkeen siirtyä takakontin, korisarjan ja etu-saranoiden kimppuun.

    Painetestin tein autolle kanssa ja en havainnut mitään vuotoja tosin otin tuon pannukakku venttiilin irti joten tuosta huohotuspuolesta ei ole tietoa onko hapristuneita letkuja.

    Korisarjasta pitäisi hieman paikkailla kivenisketymiä sekä etupuskuria ja helmoja ehostaa muovihitsillä ja sitten maalilla.

    Sitten vielä hankintalistalla olevia osia:

    - Lambda anturit, koska kulutus noussut melkeen 2l viime syksystä ja ei ole mitään tieto paljonko noilla on ajettu
    - Uudet vanteet
    - Uusi alusta
    - By-bass
    - Jonkinsortin diagnostiikka työkalu esim. ross-tech

    Kuvia laittelen jahkat opin niitä tänne laittamaan ja auton kokiessa muutoksia.

    Kaikki ideat, neuvot ja kommentit ovat tervetulleita, toivottavasti ei mopo karkaa ainakaan kovin pahasti käsistä tämän homman tiimoilla;)

  • #2
    Tänään sain tuon auton kasaan mitä eilen purkinkin ja tein vielä samalla tuohon vaihdekeppiin tuon tee-se-itse short shifterin. Toivottavasti tulisi joskus tilattua ihan tuo oikea shifteri. Vielä pitää hieman säätää tuota keppiä.

    Huomenna sitten jos aika ja kelit sallii niin tarkoitus olisi tehdä tuo takakontin korotus loppuun, kun suurin osa tavaroista on tallissa, mutta en ole saanut aikaiseksi tehtyä sitä. Samalla oli tarkoitus laittaa takakonttiin vaimennukset, kun levyjä jäi ylitse tuon lattian vaimennuksesta.

    Tietääkö joku, että millä kierteellä mahtaa olla ne takakontin lattiassa olevat lenkit?

    Listoista laittelen kuvia jahakt opin niitä laittamaan, eli voisiko joku vähän jeesta, että miten niitä tänne lisäillään:D

    Comment


    • #3
      https://picasaweb.google.com/1069113...Naz6tPwv4DvuwE

      Tuossa on joitakin kuvia autosa ja mitä on tullut tehtyä mm. ne listat, joitain kuvia jarruremontista ja painetestistä.

      Comment

      Working...
      X