Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

B5 S4 WB sedan "all-in"

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Äkkiäkö ynnäilee, nii sunhan kantsii nyt tekasta useampi puskuri nii muottiin käytetty aika per puskin laskee suorassa suhteessa ;)

    Comment


      Kyllä niitä ehkä voi halukkaille leipoa. Ei tuo noin isojen osien teko ihan sitä mukavinta hommaa ole, mutta jos on riittävästi kysyntää, niin ehkä sitten innostun. Ja tärkein syyhän on se, että voin aina tehdä itselleni uuden jos joku sen sattuu rikkomaan.

      Olen nyt odotellut että maali kovettuu kunnolla, niin pääsen kiilloittamaan sen. Sekin on ikävä homma koska ei tuota pääse kiillottamaan koneella kuin osittain.

      Comment


        Siinäpä se viimein on! Aivan hirveä työ, mutta työ tekijäänsä kiittää vai miten se meni..? Puskuri jäi muutamasta kohtaa vähän kiinni, ja oli muuten hikinen homma repiä se irti! Vaikka laitoin muottivahaa moneen kertaan, niin silti se takertui muutamasta kohtaa. Kolme tuntia siinä taistellessa meni.

        Ainoa pieni ongelma vaan on, että tuossa toteutui just se mitä pelkäsin, eli ettei se istu täydellisesti. Kuvista sitä ei näe, mutta vasemman valon takanurkka tulee liian taakse. Muottien liittämisessä on varmasti käynyt joku virhe. Se oli tiedossa koko ajan, mutta tuota on aivan hiton vaikea tehdä peilikuvana ja kun sitä ei voi sovittaa autoon.

        Ei se hirveän huono ole, mutta ei täydellinenkään. En oikein jaksaisi enää alkaa korjaamaankaan sitä. Täytyy nyt vähän vetää happea ja miettiä mitä teen.
        Attached Files
        Viimeksi muokannut okkim; 10.2.2024, 18:44.

        Comment


          Kuvien perusteella ei voi istumista kyllä moittia, aivan järkyttävästi tuo on kyllä töitä teettänyt, hatun nosto kärsivällisyydestä!

          Comment


            Ei niitä virheitä ehkä näkisi jos en sormella osoittaisi. Mutta koska itse näen ne, niin tiedän että ne jäisi aina häiritsemään.

            Olisi pitänyt laskea tuohonkin menneet tunnit, mutta nyt se on myöhäistä. Varmasti yli 100h ainakin. Aivan liian paljon :( Nooh, tulipahan yritettyä.

            Comment


              Ensimmäiseksi versioksi osui kuitenkin todella hyvin tontillaan, täytyy taas heittää virtuaalipeukku hyvästä tekemisestä. Verrataan vaikka aftermarketti pelti osiin, jotka ei aina istu edes sinnepäin, niin tämä on kyllä huippulaatuinen jo. Työmäärään nähden ymmärtää, kyllä jos häiritsee ettei istu aivan 100%.

              Puhutaanko tuossa istuvuudessa kuinka monen millin heitosta?

              Comment


                Oikea puoli istuu aikalailla virheettömästi, mutta vasemmalla puolella puskurin nurkka tulee takavalon alla liian taakse. Olisikohan siinä 5 mm likaa. Ja vasemman puolen pääty on ehkä vähän liian pitkä. Pitäisi olla apumies auttamassa niin sitä saisi katsottua paremmin. Nyt se on hankalaa taiteilla yksin teippien avulla.

                Tuo eri muottien saumakohta onnistui kyllä erittäin hyvin vaikka se oli ihan hiton vaikea tehdä. Siinä ei näy mitään muotovirhettä. Olisi voinut kuvitella että se olisi se isoin ongelma tässä.
                Viimeksi muokannut okkim; 12.2.2024, 07:07. Perustelu: Lisäystä.

                Comment


                  Joskus on kivaa olla väärässä. Yhtenä yönä tuli pohdittua tuota istuvuutta, ja muistin että tuostahan murtui reunat muutamasta kohtaa irroittaessa. No, siitä sitten tuli mieleen että puskurihan saattaa notkahtaa niistä vähän ja muuttaa muotoaan! No, näin olikin! Laitoin puskurin takaisin muottiin, ja vahvistin yläreunan. Nyt se istuu paljon paremmin, jopa niin hyvin että sitä voi käyttää pienen hienosäädön jälkeen. Tuohon pitäisi tehdä kiinnikkeet joiden avulla sen asentoa saisi säädettyä, teippien kanssa pelaaminen on tuskaista.
                  Attached Files

                  Comment


                    Takaluukku sai hoitoa. Hioin ja hapotin perinteiset listan alla olevat ruosteet pois ja maalasin epoksilla pariin kertaan. Toivottavasti ei enää ruostu.
                    Attached Files

                    Comment


                      Mikon tekeminen on kyllä ihan eri levelillä kuin ns. normijampan ranetukset.

                      Comment


                        Onko tää vielä pahempaa ranetusta? :P

                        Aloin tekemään puskurin päätymuotteja, nekin pitää vielä leipoa, ja sitten ehkä puskurin sivukiinnikkeet jos en käytä yhden ässän puskurin osia minkä palat jätin vuosia sitten säilöön :) Ne oli ulkona tallin seinustalla. Mietin alkutalvesta että ne pitäisi ottaa sieltä esiin ennen kuin on paljon lunta. No, en jaksanut. Tänään sitten kaivoin ne sieltä, lunta oli pystyssä olevan konepellin yläreunaan asti :)

                        Onneksi nuo päätymuotit on aivan hemmetin paljon helpommat tehdä, sain ne päivässä jo melkein valmiiksi.
                        Attached Files

                        Comment


                          Nyt ei ihan onnistunut. Muoteista tuli nopeasti hyvät, mutta tuli ilmeisesti hätiköityä osien laminoinnissa koska ne jäi pahasti kiinni muottiin. Varsinkin toinen, se piti tuhota kokonaan. Lämmitin osia ehkä liikaa laminoidessa (koska oli taas kiire), ja ne jäi sen takia kiinni. Tai sitten en vaan laittanut muottivahaa kunnolla. Meinasi ottaa taas kerran päähän, mutta onneksi sentäs toisesta puolesta tuli käyttökelpoinen pienen korjauksen jälkeen. Nää kuituhommat on usein kyllä melkoista kuraa :(
                          Attached Files

                          Comment


                            Nyt onnistui todella hyvin, käytin Marbocoten muottisealeria ja irroitinainetta, ja sen päälle vielä muottivahaa. Kunhan reunat sai irti, niin osa napsahti samantien pois muotista. Laitoin päädyt nyt "liimaukseen". Tein hartsista ja jostain erittäin kevyestä jauheesta tahnaa jolla oli helppo leipoa nuo kiinni. On tuo puskurin teko ihan saakelin työläs homma!
                            Attached Files

                            Comment


                              Siinä pääty valmiina.
                              Attached Files

                              Comment


                              • Upeeta puuhastelua muottien ja kuidun kanssa!

                                Comment


                                • Onhan tuossa työmaata. Mutta eikö Mikko ole melko voittaja fiilis, kun viitsii nähdä vaivaa ja saa sellaista mihin on jopa itsekin tyytyväinen. ISO peukku.

                                  Comment


                                    Ihan vielä ei ole voittajafiilis olo :) Katsotaan kunhan saan tuon homman siihen tilaan että auton voi viedä maalarilla. Nyt on ollut niin kuitti olo ettei auto ole edistynyt yhtään.

                                    Comment


                                      Nyt sellainen alkaa pikkuhiljaa olemaan! :) Tein vielä hienosäätöä että se istuu niin kuin haluan, koska tiedän että olisin harmitellut sitä joka kerta jos se ei istu kunnolla kun katse osuu puskuriin. Tuo perän leveys näyttää nyt aika mukavalta kun puskuri on paikoillaan. Kuvissa se ei tule niin esiin kuin livenä. Jotenkin se näyttää leveämmältä kuin avantissa, en tiedä miksi.

                                      https://www.instagram.com/p/C5GvjB6IATt/

                                      Tuossa on ollut AIVAN järjetön työmaa, mutta nyt se on päätyjen kiinnikkeitä lukuunottamatta valmis. Toivottavasti ne saa hierottua vähän helpommin ja nopeammin.

                                      Vaakavideo :)
                                      Attached Files
                                      Viimeksi muokannut okkim; 29.3.2024, 18:21.

                                      Comment


                                        Oops, I did it again :)

                                        Nyt kun puskuri oli maalausvalmis, alkoi ahdistamaan ajatus siitä että mitäs jos joku ajaa perään tai minä itse tohellan. Noh, ei siinä ollut muuta vaihtoehtoa kuin ottaa aikalisä, ja alkaa rakentamaan toista muottia. Olis ollut niin kiva saada jo vietyä auto maalarille, mutta on se muotti vaan pakko tehdä.

                                        Ostin muuten tässä välissä hiilikuituisenkin puskurin kun silloin aiemmin kuvittelin että tuosta omasta ei tule kalua. Noh, hiilikuituista odotellessa oma tuli fiksattua melkein valmiiksi, ja sitten kun tuo hiilariversio saapui, huomasin että se istui päädyistä vielä huonommin. :( Olin jo aivan puhki noiden kanssa, niin ajattelin että itsetehdyn saa nopeammin hyväksi joten korjasin sen loppuun ja myin tuon hiilikuituisen pois. Olisi senkin korjannut jos en olisi tuota omaa tehnyt ja olisi ollut energiaa jäljellä.

                                        Tuo sopivuusongelma ei ole myyjän vika, vaan sen muotin tekijän joka teetätti itselleen siitä puskurin. Se tuli Slovakiasta.
                                        Attached Files

                                        Comment


                                          Etenee pikkuhiljaa. Tällä kertaa en ahnehdi, vaan teen tuon vähän tarkemmin kun muotin olis tarkoitus olla "tuotantoversio". Eli laitoin nyt ensin vain yhden kerroksen 100g mattoa ja vasta seuraavalla kerralla sitten kunnon kerros paksumpaa mattoa.
                                          Attached Files

                                          Comment


                                            Nyt muotti on tehty. Aikaa laminoinnissa paloi noin 8 tuntia. Melkoisen tuskaista hommaa! Hartsia meni 11 kg, tuossa on nyt neljä kerrosta kuitua, luulisi riittävän.

                                            Täytyy vaan odotella että se kovettuu, ja sitten sormet ja varpaat ristiin ja toivomaan että puskuri irtoa sieltä ilman tappelua. Viimeksihän ei irronnut.
                                            Viimeksi muokannut okkim; 20.4.2024, 19:04. Perustelu: Hartsia menikin enemmän

                                            Comment


                                              Muotti on teoriassa valmis! Ja puskuri irti sekä ehjä :) Viiden kuukauden projekti! :) Kuvittelin aluksi että siinä menisi ehkä kuukausi. Huh huh että tuo on ollut työläs, mutta nyt alkaa helpottamaan.

                                              Pakoputken kolon kohta on periaatteessa väärin tehty, tehtävä osa jää siitä kohtaa mekaanisesti muottiin kiinni. Jouduinkin keksimään hienon ulosvetimen sitä varten, mutta onneksi se irtosi ehjänä. Tiesin että siitä tulee ongelmia, mutta halusin saada muottiin selvän rajan osalle.

                                              Puskuri vaan oli ”liian” jäykkä ja se ei halunnut joustaa riittävästi niin sai vähän taistella. Muutan muottia siltä kohden niin ettei siinä ole negatiivista päästöä.

                                              Muuten puskuri irtosi hienosti muotista, irroitusaine toimi hyvin! Käytin tällä kertaa erilaista ainetta, enkä ollenkaan vahaa.
                                              Viimeksi muokannut okkim; 23.4.2024, 20:26.

                                              Comment


                                                Muotti vaikuttaa pikaisesti tutkittuna oikein hyvältä, poislukien tuo pakoputken aukon muoto. Nuo hankalat paikat (ritilöiden kohdat) onnistui hyvin, gelgoatissa ei ole kuplia. Nyt täytyy vetää loppukiri että saan auton pian maalarille.

                                                Comment


                                                  Rikoin eilen kiireessä kolme kuskin ovenkahvaa kun purin niitä modausta varten. Alkoi kyllä hivenen ärsyttämään! Ainakin yksi jäi vielä ehjäksi. Korjasin kaksi rikkoontunutta Beltozonalla joka on todella vahvaa kemiallista metallia. Saapa nähdä kestääkö nuo. Täytyy vielä hifistellä noita kunhan ne kovettuu kunnolla.

                                                  Comment

                                                  Working...
                                                  X