Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A6 4G "S6 LOOK"

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • A6 4G "S6 LOOK"

    Pitkään muiden autoista lukeneena koitan nyt tehdä pientä kertomusta omasta autosta :)

    Eli kyseessä -12 vuoden A6 3.0TDIq johon ruotsissa vaihdettu S6 korinosat / sisustaa. Auto oli -19 vuonna tuotu suomeen ja itse auton ostin -20 keväällä autoliikkeestä "korjattavaksi" tyypitettynä.
    Tähän syynä se että autossa ei toiminut ACC, Navi, Lane assist, parkkitutkat, penkkien hieronta / osa säädöistä, rattivaihteet sekä ratin lämmitys.

    Autoon on siis retrofitattu full led etuvalot, individual contour penkit ja s6 look monitoimiratti, muut varusteet ovatkin olleet tehtaalta jo ruksittuna.

    No aika pian oston jälkeen tulikin ruksittua VCDS rattivaihteet päälle ja ne rupesi toimimaan, seuraavaksi tutkimaan muita ongelmia ja vikakoodia pukkasi mm. GPS antennista ja muutamasta parkkitutkasta. Hommasin ebaysta halvan GPS palikan ja törkkäsin sen kiinni soittimeen, vikakoodi poistui ja navi rupesi toimimaan mutta muut ongelmat jatkuivat. Auton takaluukusta löytyi kourallinen parkkitutkia joten rupesin epäilemään johtosarjaa, etu ja takapuskuri irti autosta ja kappas, osa johdoista oli poikki. Johtojen korjauksen jälkeen rupesi myös ACC, Lane assist ja parkkitutkat toimimaan :) Ratin lämmityksen toimimattomuuteen selvyys tuli helposti yhdestä foorumi A7 topicista ja syyksi paljastui väärä slipring joka tarvitsisi hommata ja vaihtaa.

    Välissä tuli hommattua JR vanteet, H&R jouset alle, tiputettua takapöntöt pois / uudet ulostulot ja ohjelmoitua. Viimeaikoina olen koittanut perehtyä penkkien hieronnan / ristiselän säätöjen toimimattomuuteen ja tästä syystä can gateway boksista kävin Audilla purkamassa component protectionin pois. Isoimpana ongelmana on nyt penkkien oikea koodaus / näkyminen MMI:ssä. VCDS:n kautta output testeistä hieronnan saa toimimaan mutta penkin napista ei mitään tapahdu ( väylä poikki/kytkemättä ?). Niin sanotut multicontour penkit on myös ilmastoidut mutta tätä toimintoa ei ole tarkoitus saada toimimaan ainakaan tällä hetkellä, vaatisi ilmastointipaneelin vaihdon ja mahdollisesti johdotusta. Ehdotuksia / apuja kaivattaisiin penkkien kanssa :D

    Katsotaan mitä kaikkea autolle tulee vielä tehtyä :)

    Vielä muutama kuva autosta ostohetkellä ja matkanvarrelta, sisäkuvia lisäilen myöhemmin.

    #2
    Kivasti nuo S-osat piristää ilmettä.
    Eikö tuo kuskin etukulman AEZ jo pikkusen tärryyttänyt tuossa kunnossa? :)

    Comment


    • #3
      Hieno yksilö ja hyvillä varusteilla! AIkamoinen listaus toimimattomia ominaisuuksia, mutta todella vähällä vaivalla olet saanut (lähes) kaikki kuntoon. On tosiaan vähän hämmentävää, että GPSn ja parkkitutkien toimimattomuus vaikuttaa esim. ACCn, mutta niin se vaan on :)

      Ja hyvä, että rattilämmityskin ratkesi ;) Ja eikös nuo penkitkin kannattaisi yrittää laittaa täysin kuntoon, kun on enää niin pienestä kiinni..

      Comment


      • #4
        AEZien kanssa kävi "hauskasti", kun autoa siirrettiin Vaasasta oman kylän toimipisteelle oli kuski noin 15km ennen saapumista ajanut suureen kuoppaan tiellä ja etu/takavanne solmuun :D yllättävän vähän kyllä 80kmh vauhdissa tärytti. Autokaupan kanssa saatiin yhteisymmärrys korvauksesta ja kyseiset vanteet myin kaverille joka sai edukkaasti ne suoristettua talvivanteiks.

        Kyllähän sitä itsekin ihmettelin aluksi, mutta ihan "järkevät" syyt siihenkin on miksi ne vaikuttaa :) Penkit olisi tarkotus saada toimimaan ja onhan näitä ulkomailla retrofitattu mutta aivan täydellisiä ohjeita ei ole kerrottu, varsinkaan koodauksien osalta. Mutta eiköhän nekin toimimaan saada :)

        Comment


        • #5
          Olen nyt muutama iltana kuskin penkin hieronnan/comfort säätöjen toimimattomuutta koittanut selvittää, nyt kuitenkin rupeaa itseltä ideat loppumaan. Vikakoodiksi antaa tuon "Switch for multi-contour seat / no signal". Otin penkin ja jalkatilan muoveja irti, että pääsin johtosarjaan käsiksi ja kaikki tarvittavat johdot näyttäisi olevan lisättynä punaiseen liittimeen penkin alla auton päästä (tämä siis comfort moduulin liitin). Audizinen foorumilta löytyi retrofittaus ohje kyseisille penkeille ja sen mukaan penkistä tulevassa punaisessa liittimessä oleva sin-pun johto on comfort moduulin +12v johto, mittailin virran tulevan johdolle, sekä johdon olevan ehjä penkin alla olevalla matkalla.

          Auto käynyt syksyllä Audilla CP:n poistossa ja CAN-Gateway moduuliin lisätty multicontour penkit + muistipaikat. Penkkien lämmittimien täpät poistettu 09-moduulista, kun lämmitykset toimii nykyään penkin moduulien kautta.

          Penkkien eteen/taakse, korkeus sekä selkänojan säädöt ja lämmitykset toimivat siis normaalisti, tai no kuskinpuolen penkinlämppärin laittaa päälle niin myös apukuskin lämpiää x)

          Output testeistä kuitenkin hieronnan "pallurat", ristiselänsäätöä yms. saa testattua ja ne toimii, joten kaikkien moottorien ja CAN väylänkin luulisi olevan kunnossa. Jääkö tässä ainoaksi vaihtoehdoksi että hieronnan / comfort säätöjen painikkeet olisi penkistä rikki ? Epäilen kuitenkin että molemmat napit olisivat mykkänä ja ei vikakoodikaan oikein siihen viittaisi.

          Apukuskin puolen penkistä antaakin jotain epämääräistä vikakoodia (saksaksi) CAN-väylästä, mutta saisi nyt tämän kuskin penkin edes toimimaan ensin.
          Viimeksi muokannut Teemu_H; 19.1.2022, 08:37.

          Comment

          Working...
          X