Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A3 8V Sedan -17

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    A3 8V Sedan -17

    Ajattelin ensin etten tästä kolmosesta taida tarinaa tänne tehdä, mutta ei näitä sedaneita montaa ole tainnut projekteissa olla joten menköön sitten. :)

    Kyseessä siis A3 8V sedan vuodelta 2017:
    - 40tkm
    - 2.0 TFSI quattro
    - S-tronic
    - S Line sisä- ja ulkopaketit
    - LED-ajovalot
    - LED-sisävalopaketti
    - Panorama avattava katto
    - Drive select
    - Ja siinäpä ne "erikoisemmat" varusteet olikin

    Ei siis kovin järeästi varusteltu tämä yksilö, mutta kaupunkiajeluihin ihan riittävä. Meillä oli aiemminkin A3 8V SP facelift, mutta ilman S Line ulkopakettia ja auto oli etuvetoinen. Ulkoapäin ero on huikea. Audi on tehnyt tähän mielestäni tarpeeksi rohkean S Line-ulkopaketin. Ostohetkellä myynnissä oli myös huomattavasti paremmin varusteltu vegas yellow, mutta kommentti autolla enempi ajavalta oli että ei tule. :(

    Tämä toimittaa tällä hetkellä siis käyttö- ja pienimuotoisen harrasteauton yhdistelmää. 18" rotorin repsut tuli mukana, ajellaan niillä tämä talvi nyt. Alusta vaihdettiin BC Racing BR:ään. Kesävanteita tällä hetkellä ei ole, ja niitä onkin mukava tutkia tässä talven päälle millaset sopisi kivasti. Etulasiin mätsiksi 50% kalvo (tehdastummennus laseissa joten ei saa pois) ja softaa voisi miettiä. RS3-maskin tilasinkin jo. Tarkoitus kuitenkin OEM-henkisenä pitää tämä aika pitkälti.
    Attached Files
    Viimeksi muokannut oopee; 2.12.2020, 21:02.

  • #2
    Kopsakka kampe. Tuo S-line tekee tästä kertaheitolla komiamman, vaikka ei karvalakki-8V ruma auto sekään ole. Ja varusteistakin löytyy melkeenpä ne olennaisimmat kuitenkin :)

    Comment


      #3
      Upea yksilö! itsekkin jo 4 vuotta ajellut vm 16 Daytona Grey sedan S-linella ja en vaan kyllästy sen ulkonäköön. Hieno on tämän FL-versio, kivasti saatu vähän särmää keulaan ja perään. Tuota panorama-kattoakaan en ihan jokaisessa a3:ssa ole nähnyt, sopii hyvin tuon valkoisen kanssa. P.S jos olet noista rotorin repsuista renkaineen(tai ilman luopumassa) jossain välissä niin heitä viestiä, hakusessa talvivanteet 17" oem-kiekkojen tilalle.

      Comment


        #4
        Kyllä mä Heikki ajattelin tän talven ajella noilla vanteilla ja renkailla. Ei noita muutenkaan kannata kenenkään ostaa. Jälkiä on ja yhtä vannetta piti hitsatakin Wheel Doctorilla, oli sisäkannu reunasta halki.

        RS3-maski tuli ja asentelin sen paikalleen. Kyseessähän on aftermarket osa. Alkuperäisen hinta on melko suolainen eikä se sovi suoraan muuhun kuin RS3-puskuriin. Helpompi ratkaisu tämä vaikken yleensä tarvike/kopio-osien perään olekaan. Ensimmäinen auto muuten itselle jossa RS-maski, S-maskeilla hyvin pitkälti on menty tähän saakka. Lyhensin hieman mukana tullutta kilventaustaa, jotta kilpi peittää sen kokonaan. Pitänee jossain vaiheessa vaihtaa finnittömät kilvet ja jonkinlainen pikakiinnitys niille sitten.

        Maskinvaihdossa monesti ahtain paikka on maskin takana oleva runkopalkki ja sen päällä oleva pehmuste. Niin tässäkin. Vuolin keskiosaa pari senttiä matalemmaksi. Pehmusteen päällä oleva muovi mahtui olemaan vielä paikallaan ja sen vedin mustaksi dipillä ettei pistä silmään maskin takaa niin pahasti. Mutta ihan kiva modi, ehkä sopii paremmin auton muotoihin kuin S3 suorilla rivoilla oleva. Nykyvehkeissähän on jo kennomaskit S Line varustepaketissa.
        Attached Files

        Comment


          #5
          Olenkin odotellut jo että koska tästä tulee topic =) Ilo katsella kun topic on kuorutettu hyvillä kuvilla ja tarinalla. Hyvännäköinen pelihän tuo on, diggailen tuota lasikattoa sedanissa, ei ole kovin yleinen varuste mielestäni. Uusi maskikin sopii hienosti kokonaisuuteen.

          Comment


            #6
            Kesäksi vanteita katellessa tuli vastaan Ebayssa käytetyt uudemman mallin rotorit. S3 8V konfiguraattorissa on ollut samoilla spekseillä ja värillä ainakin valittavana. Toki aakkoseenkin varmasti on halutessaan saanut, RS3 on eri leveyksillä etu vs. taka. Mitat on 19x8" ET49. Renkaat tullee olemaan 235/35, joten hieman suojaa vanteelle tulee kumin reunasta. Ajoonhan nämä on tulossa eikä koristeeksi, muistutuksena kaikille että vaimo ajaa tällä enemmän. Tosin voihan se kanttarivahinko itsellekin sattua, vai voiko. :) ET hierotaan sopivaksi tarvittaessa. Kaksi vanteista on Speedlinen valmistusta ja kaksi Ronalin. Eipä se menoa haittaa, ainoa kosmeettinen ero on jonkinlainen uritus kannun ulkokehällä keskellä.
            Attached Files

            Comment


              #7
              Tuli askarreltua maskin taakse oikeat päreet, eli yläkehys ja taustalevy. Nyt maski näyttää enempi alkuperäiseltä ratkaisulta. Quattro-kirjaimet liimailin myös. "Alumiiniset" OEM peilienkuoret löysin käytettynä, ne ei juuri silmään pistä kun auto on valkoinen.

              Kilometrit tällä on ollut vähissä, viikonloppuisin lähinnä mutka siellä täällä. Onkin ihan mukava käydä koittaa miten tämä menee jääradalla Rovaniemellä. Sinällään uutta hommaa itsellekin, koska en ole siviiliautolla koskaan jääradalla isommalti ajanut.
              Attached Files
              Viimeksi muokannut oopee; 7.2.2021, 21:28.

              Comment


                #8
                Tuli käytyä ensimmäistä kertaa Rovaniemen jääratapäivillä. Ja tuli tajuttua se, että olisi pitänyt olla ehdottomasti kaksi päivää yhden sijasta. Päivä meni nimittäin hyvin pitkälle kuvaillessa muiden ajoja, ensi kertaa sellaista testanneena varsin mukavaa hommaa. Mutta onneksi ehdin itsekin vähän autoa käydä jäällä kokeilemassa. Keli oli loistava ja taas näki uusia tuttavuuksia. Loistava tapahtuma kaikkinensa!

                Mutta sitten tähän "rojektiin". Harmaa takadiffuusori maalailtiin kiiltävällä mustalla, verkot jätettiin mattapinnalle. Äkkiseltään voisi kuvitella että noin olisi pitänyt jo tehtaalta olla kun harmaita osia ei autossa muita ole, orkkis maskikin on musta keskeltä. Takavaimentimessa on lähdöt myös toisen puolen pilleille, mutta ei uskaltanut alkaa rei'ittää kun ei tiedä mitä takana on vai onko mitään. Pitänee jossain vaiheessa hommata S3 takavaimennin ja takadiffu niin saa molemmin puolin ulostulot.

                Kesärenkaat vaihdoin alle kun tällä tulee etätöiden takia ajettua tuskin ollenkaan / viikonloppuisin päivällä. Renkaat Michelin PS4 235/35/19. Vanteet siis S3 8V OEM 19x8" ET49. Edessä nyt 5mm ja takana 10mm limppu.
                Attached Files
                Viimeksi muokannut oopee; 28.3.2021, 00:04.

                Comment


                  #9
                  Paranee vaan kokoajan. Hyviä modeja hyvään autoon, tykkään isosti. Itsekkin ihmetellyt tuota S line paketin harmaata takadiffuusoria, kolmesta omasta audista tullut myös aina maalattua tuo mustaksi koska parempi niin, sopii kokonaisuuteen, näin myös tässäkin tapauksessa.

                  Comment


                    #10
                    Samin sanavalinta onkin hyvä, täsmämodeja joo, ei tätä isommin projektiksi ehkä voi luokitella. :) Pari lisää leivottiin tänään: Etulaseihin 50% kalvot mätsiksi muihin laseihin (tehdastummennukset) ja katon takaosa kiiltävän mustaksi. Sekin oli vähän jänskän näköinen alunperin kun luukun takana oli 40cm valkoista ennen takalasia. Puskuriin tilasin vänkärin alaritilän uuden niin saa kesäksi pois lämppärin pistokkeen näkyviltä. Voisi muutenkin letkulämmittimen ohittaa, tuntuu ettei ainakaan haittaa ole jos lämppäri ei koko kesää sahaa kuuma/kylmä -väliä.

                    Voisin laittaa apukädet myös tähän jos jollain vastaavia hommia tulee eteen Oulun alueella eikä kaikkea osaa / ole tiloja tehdä kuten minun kohdalla. :) Teipit / kalvot -Carmaikel, alustan toimitus + asennus, renkaat -Lapin Kumi, maalaushommat -Mutek.fi.

                    Parit kuvat jänskästä kulmasta laajiksella.
                    Attached Files
                    Viimeksi muokannut oopee; 31.3.2021, 17:09.

                    Comment


                    • #11
                      On kyllä hyvän näköinen! Tämä menee seurantaan.
                      itsellä saman värinen S-line -16 mutta 1.4 tfsi ja vajaaveto.

                      Comment


                      • #12
                        Hyvännäköistä tekemistä! Näyttää kyllä kaikin puolin hyvälle.

                        Comment


                          #13
                          Pientä hiplausta taas suoritettu. S3 oem takakontin lirputtimen ostin ja pitkän musta vai valkoinen -pähkäilyn jälkeen se on nyt valkoinen. Aika huomaamaton ja pieni yksityiskohta, mutta en oikein isompaakaan lintulautaa halunnut. Muistin että maskin mukana tuli myös mustat rinkulat joten ne testiksi paikalleen ja takakontista rinkulat kokonaan pois. Pitää hetki totutella onko hyvä vai ei. Kunnon pesun tein myrkkyjen kanssa ja niskaan Fusson kovavaha. Maalipinta on säilynyt kohtuu siistinä eikä tarvetta myllytellä vielä ollut.
                          Attached Files
                          Viimeksi muokannut oopee; 9.5.2021, 23:09.

                          Comment


                            #14
                            Hyvän näkönen vehje.

                            Comment


                              #15
                              Hyvältä näyttää. Omaan silmään kromirinkulat on paremmat. Perä ei näytä yhtään huonolta ilman rinkuloita. Äkkiähän tuo spoilerin teippaa mustaksi jos tuntuu että mieli muuttuu :)

                              Comment


                                #16
                                Hieno ja maltillinen look. Musta takalippa rikkoisi kyllä omaan makuun estetiikan, eli valkoinen oli hyvä valinta. Tonia komppaan, että mustat rinkulat ei paras valinta.

                                Mitäs jos rinkulat vetää vanteiden sävyyn tai vielä vähän tummemmaksi hopeaksi? Pienen kontrastieron maskiin nähden se minun silmään kaipaa, mutta ei kromia.

                                Comment


                                  #17
                                  Mulla on TT:n nokalla musta merkki. Sopii minusta ihan hyvin mustavalkoiseen autoon. Ainakin paremmin kuin se krominen.

                                  Jonkun valkoisen Skodan näin mustalla takalipalla. Yleensä mustat kilkkeet pakkaa häviämään, eli jos haluaa keventää lookkia tai "hävittää" ulokkeita, mustaa se. Tuota valkoista vasten se kyllä erottuu. Mustan takalasin ja diffun kanssa voisi toimiakin. Saattaa myös näyttää irtonaiselta. Kokeilemalla selviää.

                                  Comment


                                    #18
                                    Ympäri mennään ja yhteen tullaan. Antonin innoittamana kokeilin useampaa sävyä rinkuloihin, tummaa harmaata, hopeeta, valkoista.. Mikään ei oikein istunut silmään, joten kromisilla mennään. Ja ehkä ne passaa nyt kokonaisuuteen kun autoon tuli hopeiset vanteet joksikin aikaa. Alla olleista rupesi maali irtoamaan puolien reunasta heti oikeastaan kun alle laitoin. Ostin ne siis Saksasta ebaysta myyjältä, jolla on melko reilusti käytettyjä ja kunnostettuja OEM-vanteita myynnissä. Jotain on mennyt jossain kohtaa vikaan, vanteet täytyy maalata uusiksi. Pari kuukautta sitten tilattujen Rotiform DTM:ien toimituspäivää ei vieläkään osattu kertoa, joten katseltiin sitten mitä mallia suomen puolella mahtaa olla. Alla nyt siis Rotiform Six 19x8.5" ET45 samoilla 235/35 misukoilla. Aika rohkisti puolat on kehää ulompana, saa nähän kauan ensimmäiseen kanttaripusuun menee. :D
                                    Attached Files
                                    Viimeksi muokannut oopee; 15.5.2021, 10:54.

                                    Comment


                                      #19
                                      No nyt on paljon parempi ku rinkulat sekä kontissa että keulassa... Vannekset soppii kyllä erittäin hyvin.

                                      Nuo puolat tulee samalla lailla näköjään ulos ku Rotiformin KPS vanteissa jotka oli Golffissa talven. Kyllä niihin kohtiin tuli luonnollisesti eniten kiven iskemää ja lähti väriä.

                                      Comment


                                        #20
                                        Aikasta kivat värit oot tilannut taustalle näihin kuviin. :)

                                        Comment


                                        • #21
                                          Mielipiteitä on tosiaan monia, mutta olen samaa mieltä, että nuo merkit sopivat hienosti eteen ja taakse, ja tosiaan vielä kromisina. Ja kaikkinensa todella tyylikäs yksilö!

                                          Comment


                                            #22
                                            Helppo jatkaa samalla linjalla edellisten kanssa. Paljon parempi kromisilla merkeillä, mun mielestä näihin vaan kuuluu noi merkit eteen ja taakse, kromisina. Toimii parhaiten niin. Vanteet on hienot, sopii hyvin kokonaisuuteen. Ja nää kuvat tässä topicissa, ai että.

                                            Comment


                                              #23
                                              Tässä joku päivä tuli vastaan valkoinen A3 8V josta ensin katsoin että rinkulat puuttui kokonaan koska vain harmaa maskin muovi näkyi. Kohdalla vasta huomasin että olihan siinä myös mustat rinkulat.

                                              Omakin ääni kromisille merkeille, ainakin keulalla.

                                              Comment


                                                #24
                                                Tämä vannemalli ei ihan suosikki irrallaan ollut, mutta ihan hyvin käy omaan silmään auton alla. Muutenkin näkynyt enempi pienempien autojen alla (golf jne) ja tuntuu sopivan paremmin niihin nämä SIX:t. Jospa puolien kyljet tämän kesän kestäisi / kunnes saa rotorit takaisin. Tulee ainakin koeponnistettua Rotiformin maalauksen laatu, josta on kyllä kuulunut monenlaista. Hyvää ja huonoa. Näin jälkiviisaana olisi pitänyt ostaa alun alkaenkin taas kerran vaan joltain kerhoveljeltä ne rotorit tai peelerit alkuperäisessä maalissa. :D

                                                Autoja ja maisemia on ihan kiva kuvailla ja joskus ne sattuu samaankin ruutuun. :) Ulkoapäin tämä alkas olemaan tässä, ohjelmaa ja jarruasioita tutkailla sitten seuraavaksi.

                                                Comment


                                                  #25
                                                  Positiivista vaihtelua nuo Rotit niiden ainaisten rotoreiden tai potatopeelerseiden virtaan.

                                                  Comment


                                                    #26
                                                    Jarruasioita sitten seuraavaksi. Löytyi hyvässä iskussa olevat S3 8V jarruttimet kilpineen päivineen, joten helppo asennus tähän. Haastavinta oli saada takasatulan ylimmäinen kiinnityspultti auki. Justiin 14mm xzn hylsy mahtuu, mutta ei vääntimen kanssa. Mikähän lienee oikeanlainen avain siihen, normi taivutettu avain minkämoinen muoto on kuusiokoloseteissä on voisi mahtua. Ei löytynyt siihen hätään, mutta putkipihtien avustuksella auki sain. Pari kuvaa eilen illalta Kuopijosta.
                                                    Attached Files
                                                    Viimeksi muokannut oopee; 14.6.2021, 00:08.

                                                    Comment


                                                      #27
                                                      Hyvännäköistä tekemistä jälleen, ja paranee vaan. =)

                                                      Comment


                                                        #28
                                                        Rotorit (vai voiko tota mallia sanoa niin) kävi maalauksessa ja väriksi tuli satiinimusta. Niille oli tarkoitus laittaa kitkat ja ajella ns. välikelit. Malttamaton kun olen niin kitkat jäi vielä odottelemaan ja vanteille laitetettiin kesärenkaat vähäksi aikaa. Noh pari tuntia homman jälkeen alkoi sitten tulemaan taivaan täydeltä lunta. Jospa ne pian sulaa pois, liian aikaista talvelle vielä näillä korkeuksilla. Navat maalasin mustiksi, keskikupit punaisella. Ehkä vähän tulee nassesetä-olo niistä, täytyy katsoa vaihtaako ne mustiin. Pulttien hatut on mattamustat mätsiksi vanteisiin. Rinkulat eteen ja taakse vaihtui kiiltävän mustiin. Aika lailla musta/valko teema höystettynä pienesti punaisella alkaa olemaan, livenä varsinkin toimii omaan silmään mukavasti. Aina kun on kuvia puhtaasta ja kuivasta autosta niin nyt ei ole. :D
                                                        Attached Files

                                                        Comment

                                                        Working...
                                                        X