Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mustiqueen talviromut 2x A6 4F

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Mustiqueen talviromut 2x A6 4F

    Noniin. S8 jäi talviteloille parisen kuukautta sitten odottelemaan inspiraatiota pikkufiksailuun. Talviauton metsästys siis alkoi ja koska allekirjoittaneen älykkyys on pienempi kuin innokkuus, niin aloitin siitä väärästä autosta. Suhteellisen sopivaan hintaan löytyi hyvinkin siisti A6 Avant aivan väärällä koneella. Autossa siis 2.4 V6 multitronicilla. -06 mallivuotinen, varusteita löytyy parkkitutkat takaa, nahkapenkit ja MMI 2G (luulisin) ilman navia tosin, sekä monitoimiratti, joskin nelipuolaisena. No sillä ajeltiin viikko ja alkoi kaduttamaan liikaa niin auto eteenpäin isälle ja nelivetoa etsimään.

    No siitä sitten katseet kohti 3.2 V6 koneellisia quattroja ja sellainen löytyi suht nopeasti sedanina tällä kertaa. Ei muuta kuin kättä taskuun ja auto pihaan. Kilventausta siirtyi tähän samantein S8:sta. Tässä -05 yksilössä on ruksittu hieman eri varusteita kuin avantissa; Xenonit, sähkösäätöiset etujakkarat, takana penkinlämmittimet, MMI 2G (taaskin oletus, ilman navia) sekä webasto. Takaata löytyy myös verhot joka ikkunalle, ei mitään hajua onko tämä lisävarusteena vai ei, kun en ole erwiniä vielä tutkaillut. Hieman yllättäen auton ensimmäinen omistaja Turun kaupunki ei ollut lisävaruateista ruksannut kuljettajalle mielestäni sitä tärkeintä, eli kunnon ruoria, sillä autossa on nelipuolainen ratti ilman mitään namiskoja tiellä. Tämähän ei minulle passannut joten ostoon meni kolmepuolainen monitoimiratti tippinapeilla jotka näillä näkymin menee vaihtoon huomenna tänään 1.1. Parkkitutkat lienee tähän autoon jälkiasennetut, vcds ei ainakaan löydä moduulia niille.

    Koska sedanissa on tuo ratti ilman mitään nappeja, niin pitää slipring vaihtaa 6pin mallisesta 12pin malliseen. ostin ratin ebaystä 100$ posteineen, sekä kolmipuolaisen monitoimiratin suomesta kolmipuolaisella bägillä 60€. Ratin asentotunnistin maksoi muistaakseni 27€. Avaimia käsittääkseni tarvitsee T30 bägin ruuvien irroitukseen, T55 ratin irroitukseen ja jonkun pitkän torxin ohjauspylvään muovien irroittamiseen kun kerran asentotunnistimen joutuu vaihtamaan. Tästä huomenna luultavasti lisää.

    Sedanista löytyy myös pari vikaa. Ensinnäkin kierrokset humpaa hieman lämpöjen noustessa 70 tuntumaan. Itse veikkaan MAF:ia, mitä muuta voisi olla hajalla? Vikakoodeja ei ainakaan viimeksi katsoessa ollut. Toinen vika on alustasarja joka tuohon on lyöty. Merkki ei juuri nyt muistu mieleen, ja ei siinä mitään, parantaahan tuo ulkonäköä melkoisesti. Ongelma tässä on mysteerikolina, mielestäni etuoikealta. Edellinen omistaja sanoi että katsastussetäkään ei ollut löytänyt syytä kolinaan, ja tämän toki vahvisti puhdas katsastuspaperi. Tietysti kolina on voinut ilmaantua jälkeenkin, mutta toisaalta kaveri ainakin vaikutti asialliselta joten tiedä häntä. No katsastuksessahan se viimeistään selviää.

    Kuvia lisäilen myöhemmin kun saadaan hieman päivänvaloa tänne etelän harmauteen.


    #2
    Alkuperäinen kirjoittaja mustiquee Näytä viesti
    ..... jonkun pitkän torxin ohjauspylvään muovien irroittamiseen kun kerran asentotunnistimen joutuu vaihtamaan...
    T8 pitkä. Tuskailin niiden muovien kanssa eri malleissa kauan ja perus biltema, puuilo, motonet jne... en tämmöistä irtona edullisesti löytänyt joten päädyin tilaamaan ebaystä. Kummankin dollarin arvoinen :)
    Viimeksi muokannut aakman; 1.1.2020, 10:36.

    Comment


    • #3
      Niinhän se olikin! Noita kyllä löytyy pitkänä, tai sitten käsipelinä joten ei hätää. Muistaakseni motonetistä tota katoin kun hain noi em avaimet mutta ei jostain syystä tarttunut matkaan.

      Comment


        #4
        Jos kierrokset humppaa vedon ollessa päällä niin olisko orastavaa turbiinivaivaa. MAF-anturia ko. keksinnössä ei ole laisinkaan.

        Kaikki takaverhot ovat olleet lisävarusteita ja MMI on tuon ikäisessä tosiaan 2G.

        Comment


          #5
          Ainakin motonetistä löytyy T8 meisseli jossa sai ratinmuovit purettua.

          https://m.motonet.fi/fi/tuote/771552...uvimeisseli-t8

          Comment

          Working...
          X