Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

N95:n + LCD-näytön asennusta autoon...

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • N95:n + LCD-näytön asennusta autoon...

    Tässä pieni projekti N95:n ja Lcd-näytön asentamiseksi profiilin kulkineeseen... eräänlainen "poor man's MMI" siis. Vanha idea jo, ehkä hieman erilainen toteutus.

    Asennusta pitikin miettiä jonkun aikaa, mutta se lopulta osoittautui melko helpoksi, radion lisäksi irti piti ottaa vain keskituuletusritilät. En halunnut kojetauluun mitään reikiä, joten vedin näytön kaapelit ritilän säleiden välistä ilmakanavan pohjaan tehdyn reiän kautta radion taakse. Samaan paikkaan vedin myös N95:n TV-kaapelin keskikonsolin kolikkolokerolta. Näytön kiinnitin Brodit:in kannattimella tuuletusritilään. Virtaa näyttö saa Concertin sähköantenniliitännästä, joten eipä jää päälle vahingossa.

    N95:lta tulevat äänet kytkin Concertiin piilotettuun kasettiadapteriin ja haaroittamalla myös näytön omaan kaiuttimeen. Sieltä kuuluu tarvittaessa HF:n ja Navicoren opastukset musiikin päälle kun Concertissa on radio tai Cd kuuntelussa. Eipä tuo hifiä ole mutta riittävän hyvä kuitenkin. Concert kyllä menee vaihtoon kun mieleinen DVD-soitin löytyy (ehdotuksia miel. punanäyttöisistä soittimista?).

    Puhelimen paikkaa piti tuumailla aikansa ja päädyin asentamaan sen keskikonsoliin jotta N95:sta voi näppäillä kyynärnojalta aidon MMI:n tyyliin. Telineen sille tein näytön mukana tulleesta säätöjalasta ja yleismallin kännypidikkeestä ruuvattuna kolikkolokeroon tiukasti sopivaan puupalikkaan.

    Käyttö kyynärnojalta pienen totuttelun jälkeen on ajaessakin yllättävän mukavaa. Iso osa N95:n toiminnoista hoituu kannen näppäimillä, mutta tekstarin näppäily kyllä hoidetaan pysähdyksissä...

    Lopuksi vielä muutama valokuva "virityksestä", kommentoikaa vapaasti.

    Näyttö:


    Teline:


    Navicore:


    Koko paketti:

    #2
    Tuo on kyllä toisaalta aika huvittavan hauska keksintö :) Kuka olisi keksinyt että puhelimella voi muka katsoa näytöltä videoita ja soitella musiikkia?

    Tuleeko puhelimelta siis kaikki näytön kuvat suoraan tuohon auton näyttöön? Itsellä on myös N95, mutta en ole kertaakaan vielä edes simmiä siihen laittanut...

    Comment


    • #3
      Juu, siis N95:ssä on TV-out joka toimii samasta 3.5mm:n tökkelistä kuin esim. HF.

      Comment


        #4
        Laitakkos vielä siitä näytön jalustasta kuvaa ja tietoa, sellainen olisi hakusassa itsellekin. Nykyinen ritiläpidike on aika rimpula ...

        Hyvää tuossa on ennenkaikkea se, että navin tekstitkin pystyy lukemaan ilman suurennus- tai lukulaseja. TFT-näyttöjä oli ainakin joskus Keskisellä satasen hintaan, Biltemassa puolentoista muistaakseni (TV mukana)

        Comment


        • #5
          Tuon CarTft-merkkisen näytön tilasin pari vuotta sitten tuolta http://www.cartft.de/. N95 sopii mielestäni tosi hyvin autokäyttöön... tehoa ja ominaisuuksia riittää ja esim. joutoaikana (yleensä vaimoa odotellessa) netin kautta tulee iltapäivälehdetkin luettua.

          Näytön ritiläkiinnike löytyy osoitteesta http://www.servcat.com/related.asp?t...duct=87-852472
          Se on alkuperäisenä hieman kuskia kohden suunnattu, joten oikaisin kinnikkeen alareunaa hieman Dremelillä, jotta näyttö tuli kojetaulun suuntaiseksi.

          Vinkkinä vielä, että DivX-leffoja ei tarvitse skaalata erikseen N95:lle vaan samat mitkä näkyy kotiteatterista, näkyy myös N95:ssa. Toimii siis myös "autoteatterina".

          Comment


          • #6
            Juu tuo on kyllä ihan toimiva ratkaisu, itellä on kanssa tuossa s4:ssä samanlainen kötystys tosin vain naviplussan näytöllä. Ja musiikkisoittimenakin ihan välttävä tuo N95. Pistin vaan sen puhelimen kyynärnojaan piiloon kun en tykkää mistään "ylimääräsestä"

            Comment

            Working...
            X