banner  

Palaa takaisin   Audifinns > Yleiset > Muu tekniikka
Audiclub.fi etusivulle forum

Muu tekniikka Kaikki autoihin liittymätön tekninen keskustelu. esim. rakentaminen, kodinkoneet, jne.

Vastaa
 
Työkalut Display Modes
Antti5 Antti5 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #1  
Vanha 17.10.2010, 13:31 Koti-hifi kaiuttimien valinta

Ois tuossa nyt aikomuksena rueta laittaan uusia kotihifi kaiuttimia ja on tuossa nyt pari sarjaa mistä pitäs valita ensimmäisenä ois tuo Jamo S606hcs3 ja toisena ois Jamon S426hcs3 johon tulis subiksi Jamon sub200.

Näistä pitäs valita siis eli tuos S606 olis siis ilma subia ja tuo S426 ois sit subin kans hintaa nuilla paketeilla ois suunnilleen saman verran.

Nyt tarvis siis kuulla vähän mielipiteitä. Itteä kiehtos tuo S606 sarja mut askarruttaa tuo subin puuttuminen, et riittääkö siinä sit basson toistoon nuo mitkä siinä jo on kylessä.
Asunto on rivitalo joten ei nyt aivan mitään hirveitä vehkeitä tarvi olla muttä ois silti kiva jos tuo alataajuuksien toistokin ois sopivan tukeva.
Juzabomber Juzabomber ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #2  
Vanha 17.10.2010, 13:51

Minkälainen budjetti sulla on käytössä? Jos hyvää haluaa, niin tuommoisiin valmiisiin sarjoihin ei yleensä kannata sotkeentua.

Hyvä valinta minun mielestäni olisi 5 samanlaista kaiutinta, kun halutaan hyvä surround ääni. Tällöin äänikuva samanlainen joka puolella. Yleensä tuollaiset jamon isot etukaiuttimet tuottavat paljon midbassoja, ei niinkään matalia taajuuksia ja äänikuva on usein värittynyt. Etenkään musiikille ei niin hyvä.

Parhaimman lopputuloksen pienehköllä budjetilla saa aikaan, kun ostaa jalustakaiuttimet. Näille lisäksi subbari tukevoittamaan alataajuuksia etenkin leffoilla, mutta myös musiikilla (tosin kaikki eivät tarvitse subbaria). Lisäksi tuon yhdistelmän etu on huomattavasti parempi säätöjen mahdollisuus. Isoilla etukaiuttimilla säätöjä ei hirveästi voida tehdä ja etenkin betonibunkkereissa voivat kumista helposti. Subbarin sijoituksella ja säädöillä tätä voi helposti ainakin parantaa.

Jos budjetti on rajallinen, niin hommaa aluksi vain etukaiuttimet ja mahdollisesti subbari. Hyviä merkkejä esimerkiksi Tannoy, Wharfedale yms. Myöhemmin sitten voit laajentaa helposti settiä samanlaisilla kaiuttimilla. Kannattaa katsella dvd plazan foorumia, siellä on paljon hyviä keskusteluita samasta aiheesta: http://www.dvdplaza.fi/forums/

ja erityisesti tämä keskustelu liippaa aika läheltä tätä aihetta, kannattaa lukasta läpi: http://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=82612
Antti5 Antti5 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #3  
Vanha 17.10.2010, 14:20

Budjetti ois siinä 500€ paikkeilla.
En tässä nyt kuitenkaan mitään huippu vehkeitä ole hakemassa ja ois nyt tarkotuksena laittaa kaikki kaiuttimet kerralla.
Olen toki kuunnellut hyvikin kaiuttimia joihin näitä nyt ei voi verrata millään lailla mutta niillä kaiuttimilla nyt ois sit hintaaki melekosesti..

Ja joo onneksi talo ei ole betoni bunkkeri eli kaikki seinät olohuonessa on puu rakenteisia.

Tuota S426 sarjaa mietin sillä koska tuommoset lattia kaiuttimet tarvii sitä vahvistin tehoakin jos niistä meinaa sitä kunnollista bassoa saaha nii tuohon sarjaan ku sais tuon subinkin samaan hintaan.

Ja joo tiedossa on myös näiden valmis paketeitten laatu ja kun tuota rahaa ei voi poimia puista ja pensaista niin sillä tässä nyt oisin laittamassa sit kaikkia kerralla.

Nuista jamoista ainakin myyjä sanoi et ne ois siinä mielessä hyvät että ne ei jätä musiikin kuuntelussa sitä ääntä sinne kaiuttimille nii kuin jotku merkit tekee, tiiäppä tästä sitte.

Nuista sarjoista nyt kuitenkin oisin sitä valintaa tekemässä, asia ois sit erikseen ku ois sellanen talo missä sais kunnella sitä musiikkia kunnolla.
RS2 RS2 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #4  
Vanha 17.10.2010, 14:48

Kannattaa ihan kuunteluun käydä kaiuttimet hakemassa, jos mahdollista. Saa vertailupohjaa hieman ja voi analisoida sointia siinä tilassa, mihin kaiuttimet tulee.
Juzabomber Juzabomber ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #5  
Vanha 17.10.2010, 15:07

Ehdottamasti kannattaa käydä, jos mahdollista, myös hifi liikkeissä kuuntelemassa eri vaihtoehtoja. Oulussakin muistaakseni sellainen löytyy. Valitettava totuus kyllä juuri on, että kotona ne voikin sitten kuulostaa aivan erilaiselta akustiikan takia. Eli jos mahdollista, kokeile myös kotona kuten Pasi sanoikin. Hifi liikkeissä ymmärtävät yleensä tämän ja tarjoavat mahdollisuutta siihen.

Yleensä kodinkonekauppiaiden tietämys kaiuttimista ei ihan kauhea ole, niiden myyntipuheet jättäisin omaan valoonsa. 500e taitaisi saada näin esimerkkinä jo 5 kappaletta wharfedalen 10.1 kaiuttimia tai tannoyn mercury v1:siä.
hopsis hopsis on kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden kerholainen 2017
ACF jäsen

  #6  
Vanha 17.10.2010, 15:12

Totuuspohjalta alle 1000€ ei minun hifikorvalla saa kovaa kovaa soivia kotivehkeitä. Toiset pärjää vähemmällä, jotkut ei saa edes johtoja tolla rahalla. Perus simexin ämyrit palvellut meikäläistä monta vuotta samantyylisessä ympäristössä(rivari).

Kerran tuli naapurin rouva avautumaan kun oli posliinienkelit pudonneet tärinästä lattialle rikki eli riittänee paukut. Halvalla saa hyvää kunhan pyytää vaikka kaverin mukaan ostoksille jos ei ite oo kokemusta.
arto s arto s ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden kerholainen 2014
ACF jäsen
Moderaattori

  #7  
Vanha 17.10.2010, 15:19

Kannattaa myös tutkia käytettyjen markkinoita. Sieltä voi löytyä valmis satsi joltain päivittäjältä ja hintahan ei ole sama kuin kaupassa. Kaiuttimia harvoin luukutetaan ihan paskaksi asti, mutta tarkkana kannattaa toki olla.

Itse aloitin pelkästä stereoparista. Tuli ostettua käytetyt Amphion Argonit ja Musical Fidelityn X-A50 -päätepari. Subi oli tarkoitus etsiä myös, mutta Argonit hoitaa basso-osaston niin pitkälle, ettei ole ollut kiire sen subin kanssa. Tarkoitus olisi laajentaa 5.1 -ääneen pikkuhiljaa, vaikka kyllähän tuo stereoparikin pieksee pelkän telkkarin äänen. Mikään kiire ei siis vielä ole.
Artsi Artsi ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #8  
Vanha 17.10.2010, 16:32

Itsellä käytössä Jamon 5.0 halppis setti alle 1000€. Etukaiuttimissa 4x8". Yllättävän hyvä ääninen ja hyvin toistaa bassoa, ainakaan toistaiseksi ole subia tarvinnut. Midejen erottelu kyky yllättävän hyvä.
toma- toma- ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #9  
Vanha 17.10.2010, 17:30

Itellä 2 paria Wharfedale Diamond 10.2 ja keskikaiutin Wharfedale 10.CS. Omaan korvaan hyvät, oli kuitenkin vielä ihan järki hintaiset. Ajattelin että tarttis subbarin leffakäytössä mutta en ole kaivannut, musiikin kuuntelussa olen myös tyytyväinen ollut. Tasapainoinen setti jonka voi laajentaa 7 ämyrille lisäämällä parin noita 10.2
Antti5 Antti5 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #10  
Vanha 17.10.2010, 17:57

Tuotahan vois kyllä kysästä et saisko nuita mahollisesti koe kuunteluun.
Joo nuohan on vaan myyjiä enpä niitten puheita koskaan ota tosissaan vaan onhan se aina kiva kuunnella mitä ne sanoo :) Alan liikkeet on sit aina erikseen.

Itellä on mieltymykset tuollasiin torni kaiuttimiin eessä ja joo myös tuohon subiin koska ei oikein ole vielä tullut vastaan sellasia kaijuttimia jotka ois mielyttäny mun basso korvaa.

Tuohon 500€ hintaan ois hyvä saaha kaikki.

Toki heti laittasin jotku kunnon kaiuttimet jos ois varaa laittaa tuo 500€ kpl..

En sitten tiä nuista pikku kaiuttimista et miten ne toimis muutaku et mitä olen kuunnellut tuommosia amphionin ion sarjan kaiuttimia nii ne kyllä oli aika kivan kuuloset ja kun viela oli subina AudioPron B1.36.
Tämä sarjahan jo menee meikäläisen budjetin yli reilusti..
Duke Duke ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #11  
Vanha 17.10.2010, 18:42

500€:lla et tule saamaan UUTTA edes siedettävästi soivaa koko settiä.
Säästä, osta ensin vaikka vain pääkaiuttimet tai sitten tutkit käytettyjen markkinoita. Joskus voi tehdä melko löytöjä. Jos budjetti on nuinkin rajallinen kannattaa torni kaiuttimet unohtaa ja keskittyä jalusta malleihin. Etsi viisi samanlaista jalustakaiutinta käytettynä. Subbarin voit lisätä myöhemmin.
Tolkkju Tolkkju ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #12  
Vanha 17.10.2010, 18:46

Mulla on ollut nyt risat 4 vuotta Jamon setti kotikinossa. Hyvin tuolla on pärjätty.
Tosin tuo taitaa olla kertaluokkaa kalliimpi setti, eli yhteensä oli jotain risat 1300 tuo silloin...
D590 + E7 center + E7 SUB.

Nyt tietysti joku sanoo, että tuolla rahalla olis jo saanut sen ja sen, mutta pointtini on tässä se että tuommoiset jos sais käytettynä, niin voisi harkita. Ja vaikkei vielä ole frouvan kaapista perintökulhot lattialle tippuneet (kerrosta alempana), niin se on vaan ajan kysymys. Tuo aktiivisubi taisi olla jtkn 500W:n luokkaa...
XiuDaa XiuDaa ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #13  
Vanha 17.10.2010, 18:51

Audiopro tekee myös hyvällä hinta/laatu suhteella asiallisia pönttöjä. Itsellä 4 kpl 130 wigoa, wigon keskikaiutin ja saman sarjan subbari. Ei todellakaan valittamista. Wigo 130 Voitti myös jonkun testin linkki
Antti5 Antti5 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #14  
Vanha 17.10.2010, 19:15

Tuokin siedettävästi soiva on ihan kuuntelia kohtanen.

Tällä hetkellä on ollu tuommonen AudioPron basig F100 pari ollu käytössä ja omasata mielestä on ollu ihan kohtuulliset kaapit.
Mielessä on käynyt jos nuiden lisäksi hommais loput kaiuttimet ja subin.

Rajotuksena nuille kaiuttimille on ainoastaan se että niiden pitää olla mustat.

Nii ja tuo vahvari ei nyt oo oikeen mikään mutta soittaahan tuolla jotenki, se on sit vaihtolistalla myöhemmin.
RistoEe RistoEe ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #15  
Vanha 17.10.2010, 19:18

Itse löysin aikoinaan huuto.netistä Amphionin Neon+:t ja pilkka hintaan lähti. Noilla pärjää nyt toistaiseksi. Joskus kun rahatilanne antaa periksi niin takakaiuttimiksi jotkin amphionin pikku kajarit. Varmaankin argonit.

Olkkarin viihdekeskus, kuva tosin vanhasta kämpästä, nyt on onneks vähän paremmat paikat kauittimille.

Viimeksi muokannut RistoEe 17.10.2010 19:30 Perustelu: Kuvan lisäys.
RS2 RS2 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #16  
Vanha 17.10.2010, 19:41

Tuossa ihan esimerkikksi, jos rakennella haluaa:http://www.powerset.fi/kotihifi/index.htm Ja audiokit, AW-10 Excel - High End kaiutin
Jeppaa Jeppaa ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #17  
Vanha 17.10.2010, 21:57

Omasta kokemuksesta voin sanoa, et tuo Jamon 606-setti on ihan jees =) Siinä on kuitenki kotelon kyljessä 8" basso, joten potkii myös alempia taajuuksia. Vaatii tosin sitten hieman sitä vahvistintehoa. Itse olen duunipaikan kuunteluhuoneessa (kodintekniikkaliikkeessä) noita kuunnellut useaan otteeseen ja verrokkina on ollut esim. audiopro:ta, yamahaa ja OR:ää. Hintaisekseen ovat erittäin asialliset, myös kaiuttimen runkoon on panostettu. Tuo pääkaiutinpari painaa yli 50kg =) Ylä-äänialueella tuossa on hieman metallinen soundi, ei välttämättä miellytä kaikkia, mutta muuten erittäin toimiva yleiskaiutin =) Nuo pitäs iha sopivaan hintaan saada vielä tingattuakin ;)
an13 an13 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #18  
Vanha 18.10.2010, 11:39

Tuollaisella budjetilla voisi lähteä katsomaan pääkaiuttimiksi Simex SA4Ti http://www.autostudio.fi/index.php?cPath=1_96_193_194

Voittanut mm Hifimaailman testin.
Puuhapete Puuhapete ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #19  
Vanha 18.10.2010, 11:56

Kokeilkaapa laittaa näitä hyvin soivia halpoja kajareita jonkun hyvän rinnalle kuten Aurelia yms.
Itse kuuntenkin Aurelia Graphican rinnalla Monitor audion RS6:ia.
Eipä RS6:t enään niin hyviltä kuulostanutkaan tuon jälkeen :)

Hyvä kaiutin tarkoittaa muuta kuin muhkeeta alapäätä ja kirkasta yläpäätä.

Ja ei lattiakaiutin sen enempää tehoa vaadi kuin jalustakaan, jos elementit on vain samoja. Kaikki nykypäivän av-vahvaritkin jaksaa soitella lähes kaikkia kaiuttimia ongelmitta.
sonikk sonikk ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #20  
Vanha 18.10.2010, 13:57

Mites olisi Simexin Anniversary lattiakaiutin, itellä ei kokemusta mutta voittanut näköjään Hifimaailman testin joten ei se aivan susi voi olla.

Edit: Antti oli nopeampi
Antti5 Antti5 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #21  
Vanha 18.10.2010, 20:26

Eihän niitä nyt kannata vertailla erohan niillä on ku yöllä ja päivällä.

Nii nuita torneja ei nyt ihan pakko oo hankkia kun on jo yhet, mutta jos nii nuo keski ja taka kaiuttimet ja vielä subi pitäs ainaki hommata.

Nuo ois varmaan helpompi löytää paremmat tuolla budjetilla.
Duke Duke ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #22  
Vanha 19.10.2010, 11:58

Muistutan edelleenkin siitä että viisi samanlaista toimii yleensä paljon paremmin kuin se että on erilaisia kaiuttimia.
pasi_orava pasi_orava ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #23  
Vanha 19.10.2010, 13:20

Just laitoin omat uskolliset jamot myyntiin tänne foorumille, jos joku tuntee itsensä vaillinaiseksi kaiuttimien osalta, voi ottaa minuun yhteyttä.
Antti5 Antti5 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #24  
Vanha 19.10.2010, 14:31

Juu sen oon pistäny mieleen.

Pitää tuossa viikonloppuna käyvä hifi messuilla kunteeleen eri kaiuttimia nii jos sitä taas vähän viisastus :)
Henri Ekberg Henri Ekberg ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #25  
Vanha 20.10.2010, 11:42

Itse ostin pitkän pähkäilyn jälkeen Klipschin RF82:t. Ovat olleet nyt käytössä pari kuukautta ja olen erittäin tyytyväinen. Äänenlaatu hyvä, soi tarvittaessa lujaa ja viimeistely laadukas.

http://www.klipsch.com/na-en/product...pecifications/
toimeve toimeve ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #26  
Vanha 20.10.2010, 15:04

...Jamoista kokemuksia: itellä justiinsa tuo sub 200W, aivan ehoton valinta (tai siis subbari yleensäki), jos haluaa elokuva/musiikkinautinnosta syvällisemmän. Normikaiuttimet, vaikka kuinka hyvät bassotoistot oliski, ovat kuitenkin kompromissit.

Hinta/laatu kulkee jollain tapaa käsikädessä, mutta ittellä kokoonpano on sellainen, että
- 2x120W Jamon pienikokoiset mutta laadukkaat kajarit
- 200W subbari (Jamo)
- LG:n 1000W setti (4xlattialla seisovaa n. 140cm korkeaa tornia ja hyvä keskikajari eteen)

Ja noitten soinninhan takaa tietysti kohtuuhyvä vahvistin, mulla Sonyn 7.1 -mahollista vahvistin. Kotiteatteripaketin mukana tullutta LG:n soitinta/vahvistinta en asentanu, samoin sarjaan kuuluva subbari on paketissa (vois laittaa myyntiin...).

Mutta kuten moni jo tuossa aikasemmin kirjotteli, niin kokkeilemalla siinä omassa olo-, tai missä huoneessa systeemi sitten onki, tuota aikomaansa sarjaa, niin siitä se löytyy.

Tärkeää vahvistimessa on mielestäni myös se, että pystyy säätämhän kaikki kajarit paikan mukasesti, eli jokaiseen kanavaan saa (kuten esim tuossa Sonyssa) laitettua kaiuttimen etäisyyden kuulijasta, jolloin tasot helpompi säätää mahollisimman lähelle optimitilannetta.
arto s arto s ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden kerholainen 2014
ACF jäsen
Moderaattori

  #27  
Vanha 20.10.2010, 15:20

Kun hifistä puhutaan, unohdetaan ihan ensimmäiseksi ne watit. Ne kun ei kerro kaiuttimesta MITÄÄN.

En ole vähään aikaan seurannut, mitä viihde-elektroniikan tällä saralla tapahtuu, mutta kuvittelisin, että lähes jokaisessa ns. kotiteatterivahvistemessa on sen verran DSP:tä, että aikakorjaus (siis etäisyyden säätö kaiutin kohtaisesti) onnistuu. Näin tuntui olevan ainakin 10 v. sitten, kun viimeksi asian kanssa tuli puljattua.

Subilla saadaa toki voimaa bassontoistoon, mutta sillä on myös helppo pilata kaiuttimien (mahdollisesti) tasapainoinen toisto. Subin on monesti tarkoitus jatkaa kaiuttimien taajuuskaistaa, eikä nostaa bassojen tasoa. Jakosuotimillahan tuokin on toki ratkaistavissa.

Oma dilemma noiden Amphionien kanssa on niiden 40 Hz asti ulottuva taajuusvaste. Subin kaistaksi jäisi siis siitä se viimeinen oktaavi alaspäin, mikä tahtoo rajata pois kaikkein pienimmät ja edullisimmat vehkeet. Tuossa on kaapissa autosta ylimääräiseksi jäänyt Peerlessin XLS, josta olisi tarkoitus alkaa protoilemaan jotain kotiin, mutta kohtuullisen kokoinen koppa siitä kuitenkin on tulossa. Sen jakotaajuudeksi (alipäästö) pitäsi saada jotain 35 Hz, ettei sotketa vasteita ja vaiheita ihan täysin. Ei siinä isoa kaistaa enää toistettavaa jää.. =)
Puuhapete Puuhapete ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #28  
Vanha 20.10.2010, 15:26

Unohtakaas nuo watit sitten heti, kun puhutaan kaiuttimista.
Niillä ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa.

Normikäytössä kaiutin käyttää ehkä muutaman watin. Esim putkipäätteet on kaikki luokkaa muutama watti, mutta silti ne pystyy nykykajareita helposti ajamaan.

Kotona mulla on pääte joka pukkaa 1.6kw(mitattu) 4ohm about maksimina subille.
Se ei kuitenkaan tarkoita, että sieltä tulisi älyttömästi desibelejä pihalle eikä kerro muutenkaan yhtään mitään miten tuo subi soi.

Allekirjoitan tuon subin tuoman ongelman kyllä. Itellä on 2x18" elementtiä molemmat omissa +300l koteloissa. Yksi vain käytössä tällä hetkellä ja vaikeahkoa on säätää ettei se jyrää jossain kohtaa muuta kalustoa. Noh leffoille nuo on tehtykin.
Subista ja pääkajareista riippuen jakotaajuus pitää etsiä kohdalleen. Mulla taitaa olla nyt 80hz, koska muuten ei tunnu pelaavan juuri ollenkaan. Vaihesäätökin olisi tietysti kiva olla olemassa.

Viimeksi muokannut Puuhapete 20.10.2010 15:31
toimeve toimeve ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #29  
Vanha 20.10.2010, 17:26

...nuo watit tuossa ittellä vain sen takia, kun en nyt tuonne yläkerthan kiikkunu kattomhan mallimerkintöjä...hyvä-äänieristyksisessä rivitalossa niitä on kuitenki ihan riittävästi...ja ne toimii ittelleni oleellisesti, eli ääni tullee myös "pienellä" hyvätasosena.

Tuossa Jamon subissa on kolme eri säätöä takana, niin tiiä niistä, mutta iso merkitys kuitenki. Ja kaiutin on alaosassa, eli komiasti paineistaa pitkin tiloja ;o)

Mutta se mikä on oleellista, niin kotiteatterilaitteella/-soittimella ei saa läheskään sammaa tasoa ääntä kuin tuon erillisen vahvistimen kautta.
Antti5 Antti5 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #30  
Vanha 20.10.2010, 18:40

Eli tuommonen jamo vois olla subiksi ihan hyväki hankinta näi rivitalo asuntoon.

Oishan se ihan kiva et nuo vehkeet ois sit semmoset että niitä ei tavi huuattaa että kuulee kaikki äänet.
arto s arto s ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden kerholainen 2014
ACF jäsen
Moderaattori

  #31  
Vanha 20.10.2010, 18:57

Itse pidän erottelukykyä yhtenä laitteiston tärkeimmistä ominaisuuksista. Bassojen kohdalla tuo äänenpaine vaan on sellainen pakollinen asia, mitä matalampi ääni, sen epäherkempi ihmiskorva sille on (siis bassotaajuuksilla).

Jos asia kiinnostaa, kirjastoista (varmaan netistäkin nykyään) löytyy aika hyvin tietoa ääniaallon käyttäytymisestä ja ihmisen tavasta aistia niitä. Joku äänentoiston perusteet tms. kirja on kasannut perusasiat aika kivasti nippuun ja helpohkosti ymmärrettäväksi paketiksi. Kannattaa tutustua. Matkalla vaan on syytä muistaa, ettei eksy aiheesta. Helposti sitä hairahtaa harrastamaan laitteiden takia, eikä itse musiikin kuuntelun tai leffojen äänimaailmasta nauttimisen tähden. ;)

Point being; itse ajattelin kasata paketin, jolla saa musiikista ilon irti. Se ei tarkoita, että joka komponentin pitää olla omassa kotelossaan ja maksaa mansikoiden lisäksi karhunvattuja.
Antti5 Antti5 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #32  
Vanha 20.10.2010, 20:12

On tuossa joskus nuorempana tullu luettua jonkun laista kotihifi kirjaa missä oli kaiken laista kaiuttimista(rankentamista ja paljon muuta) Ei siitä vaan enää muista ku sen että sellanen kirja löytyy :)

Kyllähän se on niin että nuo kaijjuttimet on sit lopksi valti oman korvan mukaan, et mikä se itestä kuullostaa hyvältä.

Ite oon tässä kotihifi homassa vähän alkutekiöissään vielä, mut ei se nyt kovin kauas tuosta autohifistä heitä.
Merza Merza ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #33  
Vanha 21.10.2010, 15:21

Juuri äsken tuli hankittua Amphion Helium+ -kaiuttimet.

Pienen koekuuntelun jälkeen tuntuu ainakin loistavilta.
Koekuuntelun laitteistona Aura Evolution integroitu, PC ja Cordialin kaapelit.

Ainakaan omassa käytössä ei subwooferia tarvitse. Käsittämättömän hyvin toistaa myös matalia taajuuksia.
Ja Made in Finland!
Antti5 Antti5 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #34  
Vanha 22.10.2010, 16:21

Oisin tässä nyt päätymässä tulokseen että taidan laittaa tuon S606 kaiutin satsin ja sit vahvariksi jossain vaihessa tulis joko ONKYO TX-SR508 tai ONKYO TX-SR608.
Toki voi jotain muitakin 7.1 vahvareita ehottaa.
vepek vepek ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #35  
Vanha 22.10.2010, 22:25

Jos on budjetti tiukalla, kannattaa harkita kaiuttimiksi laajakaistoja. Niissä on yleensä yllättävän hyvä ääni, koska jakosuodin ei muokkaa ääntä. Pientä taajuusvirhettä voi olla, mutta toisaalta soundi on hyvä. Meillä Hifiharrastajien sivuilla on paljon juttua halvoista ja kalleista laitteista. Tuossa nyt ainakin DIY-osastolta laajakaistoista: http://www.hifiharrastajat.org/forum...opic=1001702.0
Niin ja HifiExpo on Messukeskuksessa 6...7.11.2010

Viimeksi muokannut vepek 22.10.2010 22:30
fjonga fjonga ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #36  
Vanha 23.10.2010, 01:16

Lukematta läheskään kaikkia vastauksia niin...:

- Tein omakotitaloon 7.1 systeemin, niin että takakajarit upotettiin takaseinään. Saatanan makeen näkönen. Mut ei kuulonen.
- Muutettiin tänne Italiaan ja ostin ihan kohtuuhintaset 2+1+1 syteemit tänne. Eli stereo eteen, puhe ja subi.

Laffoissa ne takaäänet on aika vähäisessä osassa. Jos sulla ei o tarpeeks isoa tilaa (min 40m2) niin unoha koko surraundi. Jos on yli ton, niin sitten paat euroa ojoon elämäs loppuun asti alkaen 100kg painvasta CRT projusta.
arto s arto s ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden kerholainen 2014
ACF jäsen
Moderaattori

  #37  
Vanha 23.10.2010, 06:45

Ihan noin kovaa tuomiota en sentään antaisi. =)

Mulla oli vielä noin vuosi sitten 5.1 -setti JPW:n Minimonitoreista ja Yamahan subista tehtynä. Takakaiuttimet oli pultattuna noin 15 cm katonrajasta, toinen ikkunan yläpuolella kapassa kiinni ja toinen välikaton rajassa. Itse asiassa etukajarit oli silloin sijoiteltu samoin. Tuon piirin pinta-alaksi jäi joku kymmenkunta neliötä noin 30 neliön tilasta. Kyllä siinä leffoja katseli ihan mielellään, jopa vanhasta 28" kuvaputkitöllöstä. Enpä muista musiikinkuuntelunkaan olleen mitään tuskallista.. =)
Antti5 Antti5 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #38  
Vanha 23.10.2010, 09:09

Tuossa ois tuo 7.1 lähinnä sen takia et nuita jamoja sais soitettua tuolla bi-amp systeemillä nii vois olla tuo basson toistokin vähän parempaa, eli ois kuitenki 5.1 järjestelmä.
sonikk sonikk ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #39  
Vanha 23.10.2010, 18:14

Ei kai se niin onnistu että toiset surround-kanavat kytkee lisäks pääkaiuttimille? Kyllä ne pitää molemmat olla pääkanavia jos en ihan väärin oo ymmärtäny.
Antti5 Antti5 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #40  
Vanha 23.10.2010, 19:03

Nuissa vahvaressa ainakin sen pystyy tekeen nuissa ku pytyy käyttään myös etu kaiutin lähtöinäkin nuita lisä kanavia.
Oon tuossa kattonu tuommostaki vahvari Sony STR-DN610 onko tuo sony nyt sit minkälainen vahvari?
Antti5 Antti5 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #41  
Vanha 24.10.2010, 16:53

On se hyvä et tässä tullee kateltua nuita kaiuttimia nyt löyty tuommoset sitte Wharfedale Crystal CR-30.2 taakse,
Crystal CR-30.5 eteen ja Crystal CR-30.C keski.
Ois varmaan paremmat ku jamot vai onko.
Ois vielä alanlikkeessä nii varmaan parempi mahollisuus saaha koe kuunteluun.
janne_s janne_s ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #42  
Vanha 24.10.2010, 18:38

Suosittelen käymään katsastamassa jjhifillä myös dalin concept sarjan kaiuttimia. Ovat hintaansa nähden todella miellyttävän kuuloisia joita jaksaa kuunnella pidempäänkin
Puuhapete Puuhapete ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #43  
Vanha 25.10.2010, 09:44

Vaikea sanoa onko noi Crystalit paremmat kuin jamot. Wharfedalella on ihan ok kajareita, mutta aika verhoutuneita ovat olleet.
Kokemusta on Diamond ja Rubianceista itsellä. Toi Crystal on halpasarjaa, joten itse en odottaisi kovin laadukasta ääntä.

Ps, mulla on SVS SBS-01 5/7.0 satsi kaupan, jos haluaa kaiuttimia, jotka voi asentaa myös hyllyihin lähelle seinää. Kotelot on suljettuja, joten kovin kovaa ei matallalle mennä ja sarja vaatii muutenkin subbarin täydentämään. Lisäksi on Wharfedalen Diamond 8.3 pari.
niksu niksu ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #44  
Vanha 08.12.2010, 19:33

Nonii, Yamaha RX-V667 tuli ostettua. Kytkin etukajareiksi kotona olleet 2kpl Wharfedale Diamond 9.1 -kaiutinta ja subbariksi jonkun Velodynen tuotoksen. Mitäs sit seuraavaksi? Uudet etukaiuttimet, eli jotkut hyvät lattialle sijoitettavat, jolloin noi Wharfedalet siirtyis taakse ja sitten sen jälkeen keskiääni? Kun ajattelin ostaa vähän kerrallaan niin voi ostaa vähän kalliimpia.
jannekk jannekk ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #45  
Vanha 08.12.2010, 19:44

Sitten kun lakkaan köyhtymästä, niin hankin tuollaiset. Olen noita muutamaankin eri kertaan kuunnellut ja aina vain olen yhtä vaikuttunut.
Juuso R Juuso R ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #46  
Vanha 09.12.2010, 09:13

Lainaus:
Mitäs sit seuraavaksi? Uudet etukaiuttimet, eli jotkut hyvät lattialle sijoitettavat, jolloin noi Wharfedalet siirtyis taakse ja sitten sen jälkeen keskiääni?
No sehän on sinusta kiinni:
- paljonko saa maksaa ?
- sijoituspaikka
- hellasärön määrä > koko & näkö

Ei voi sanoa kuin päätä ensin hinta ja sitten marssit vaikka Hifi Mestaan tai HighEndStudioon ja alat kuuntelemaan. Ota muutama mikä liikkeessä miellyttää kotiin kuunteluun koska kaikki tilat on erilaisia. Se mikä soi liikkeessä hyvin ei välttämättä todellakaan soi kotonasi hyvin ja päinvastoin.
Tuo Yammu on AV eli siitä nyt ei niin sanotusti Hi-Fi:nä saa kaikkea irti, eli vaikka ostat 4k€:n kaiuttimet, voit saada 800€ saman äänen ulos.
Puuhapete Puuhapete ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #47  
Vanha 13.12.2010, 09:44

Suositushan on, että kaikki kaiuttimet on identtisiä. Hyvänä kompromissina samasta sarjasta löytyy esim 9.4:t jos isoja lattiakajareita kaipaa.

Jos taas ei pidä noista Diamond 9:n soundeista niin sitten ainoa vaihtoehto on lähteä koekuuntelemaan liikkeisiin vaihtoehtoja.
Murtsi Murtsi ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #48  
Vanha 13.12.2010, 22:35

Komppaan muutamia kommentteja, joiden mukaan käytettynä hankkiminen on hyvä veto. Itse olen kaikki kaiuttimet ostanut käytettyinä, ja vahvistimet myös. Paitsi että säästää, saa myös valmiksi "vetreytetyt" kajarit, joiden ääni on heti mitä parhain. Viimeisin settini on B&W 600 S3-sarjaa viidellä uuden veroisella kajarilla 500 euroa.

Edit: minulla oli aikaisemmin 9.5:t, nekin käytettyinä hankitut. Ei moitittavaa, olivat vain liian jykevät silloiseen asuntooni joten myin ne halvalla vanhemmille...
vilik vilik ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #49  
Vanha 14.12.2010, 15:37

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja niksu Näytä viesti
Nonii, Yamaha RX-V667 tuli ostettua. Kytkin etukajareiksi kotona olleet 2kpl Wharfedale Diamond 9.1 -kaiutinta ja subbariksi jonkun Velodynen tuotoksen. Mitäs sit seuraavaksi? Uudet etukaiuttimet, eli jotkut hyvät lattialle sijoitettavat, jolloin noi Wharfedalet siirtyis taakse ja sitten sen jälkeen keskiääni? Kun ajattelin ostaa vähän kerrallaan niin voi ostaa vähän kalliimpia.
Oletko kuunnellut noita uusi Wharfedalen Diamond 10.xx sarjalaisia? Kuulostavat todella paljon paremmilta kuin nuo vanhemmat, ainakin mitä kahdella kaverilla olen kuunnellut. Toidella 9.1:siä ja toisella stereovahvarissa 9.2:set.
Itselläni on Tannoy Mercury F2 pari (näitä ei ilmeisesti enää valmistetakaan). Joskus sai Mareksoundilta ~230 €:lla, kun kaupassa maksoivat 330€.
Mikse Mikse ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #50  
Vanha 14.12.2010, 16:59

Itsellä oli 10v vanhat O.R EX400 (1500mk/pari) joiden tilalle piti saada paremmat pöntöt. Noita Wharfedale 10.5 (550€/pari) oli kehuttu hyviksi kaiuttimiksi ja sellaiset hain kotia testiin. Ensikuuntelulla ei vanhoihin romuihin meinannut eroa huomata mutta pienen kuuntelun jälkeen totesin, että onhan noissa eroa (erottelu kyky selkeästi parempi) mutta minkäänlaisia "vau" elämyksiä ei tullut.

Nälkä kasvoi sen verran, että paljon hevimusiikin kuunteloilta kehuja saaneet B&W 683 (1395€/pari) oli seuraava kiinnostuksen kohde. Niitä pääsin liikkeessä kuuntelemaan Wharfedalen rinnalla. Oma testilevy oli mukana joten musiikki oli oikeanlaista omalle testille. 683 oli suuri pettymys todella "verhoutuneen" saundin takia. noin 30min testailin noita kahta kunnes myyjä sanoi, että tossa ikkunassa olis B&W CM7 esittelypari että varmaan tykkäsin niistä (oli kuunnellut kommenttejani wharfedalesta ja 683:sta).

Pistettiin sitten CM7 (1600€/pari) soimaan 683 jälkeen ja suu loksahti auki ja mielessä tuli mainittua muutama voimasana.. Nyt tiesin miltä kaiuttimen PITÄÄ kuullostaa. Aivan järkyttävän paljon paremmat noihin kahteen muuhun nähden. Niitä siinä sitten fiilistelin ja piiitkän pähkäilyn jälkeen kaiuttimet lähti mukaan ja Todella tyytyväinen olen ollut vaikka pudjetti lähes 3x alkuperäiseen suunnitelmaan nähden.

Referenssinä voin sanoa, että CM7 rinnalla kuuntelin Amphion Argon 3L (2390€/pari) ja olivat selkeästi ponnettomammat vaikkakin olivat hyvät ja helppokuunteluiset. CM7:llä selkeäsi dynaamisempi soundi.
niksu niksu ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #51  
Vanha 15.12.2010, 17:55

En oo vielä kuunnellu mitään kaiuttimia. Koitetaan eka saada toi vahvari pelittää niinku pitää ja säästetään sit rahaa uusin kaiuttimiin.
Puuhapete Puuhapete ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #52  
Vanha 16.12.2010, 14:54

Siiten kun tosiaan kuuntelee kunnon materiaalilla kunnon kaiuttimia kunnon vahvistimen ja CD:n kautta niin tietää mihin pyrkiä. Tuossa onkin sitten hieman jo hintaa kertynyt :)

Isoin moka on koekuunnella liikkeessä jonkun XXXXe maksavan stereopäätteen kautta ja kotona kytket sen siihen 500e maksaneeseen Av-vahvariin ja ihmettelet miksi tämä kuulostaa erillaiselta.

Se miltä kauittimien tulisi kuulostaa on hyvin subjektiivinen käsite. Sen voin sanoa, että kaverilla olevat Aurelia Graphicat on hyvin lähellä sitä mitä itse hain laadukkaita äänitteitä toistamaan. Ne eivät toimi kuitenkaan leffoilla.
Ja jos kuuntelet MP3:ia läppäriltä niin et tarvitse 2000e kaiuttimia :) Suurin osa CD:stä on kuraa, jonka huomaa kuunnellessaan sitä hyvän erottelun omaavista kajareista. Toki kultakorvia on eritasoisia.
jazzass jazzass ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #53  
Vanha 18.12.2010, 11:20

Alkuperäiseen otsikkoon oikea vastaus on Genelec 8030a tai pienempi versio 8020a. Ei vaan tarvitse muuta.
mremonen mremonen ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #54  
Vanha 18.12.2010, 15:30

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja jazzass Näytä viesti
Alkuperäiseen otsikkoon oikea vastaus on Genelec 8030a tai pienempi versio 8020a. Ei vaan tarvitse muuta.
+1 Mulla on 8020B:t (5kpl) tietokoneessa 7050B-subbarin kanssa. Hieman hukkaanhan ne tietsikassa menee, mutta äänenlaatua ei voi valittaa...
jari_t jari_t ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #55  
Vanha 18.12.2010, 20:03

helpoin tie...päätä.. eli 2 vaihtoehtoa joko musiikki tai leffa....ja sen mukaan rakennat systeemin..helppoa eikö...mutta jos haluat leffan mukaan niin tarvit subbarin...jos teet musiikin mukaan niin et tarvi subbaria..vaan kunnon pääkajarit.....joten kaikki riippuu kuuntelutavasta....yksinkertaista...

Viimeksi muokannut jari_t 18.12.2010 20:14
Antti5 Antti5 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #56  
Vanha 18.12.2010, 23:19

Sanotaanko, etttä painottuu tuonne leffa puolelle ku autossa tulee sit kuunneltua se musiikki.
LauriJT LauriJT ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #57  
Vanha 19.12.2010, 23:50

Lainaus:
Alkuperäiseen otsikkoon oikea vastaus on Genelec 8030a tai pienempi versio 8020a. Ei vaan tarvitse muuta.
Täällä myös etukajarit on 8020B ja loput 5.1 systeemiä on harman/kardonia. Genelecit on musatoistossa pelkästään stereona ja surroundit tulee mukaan vain leffoissa ja peleissä missä tarvitaan 5.1. Tasoja säätämällä sai aika hyvin pelaamaan nuo kaikki yhteen.
Puuhapete Puuhapete ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #58  
Vanha 20.12.2010, 09:48

Genet kannattaa käydä kuuntelees ennen kuin ostaa niitä. Ei muuten sovi kaikille niiden ääni. Genet kun omaa vahvistimen itsessään, ei tarvita av-vahvaria vaan av etunen riittää. AV Vahvarin jos omaa, niin siitä pitää löytyä preoutit.

Eihän aloiteta Genelec paatosta täälläkin?
LauriJT LauriJT ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #59  
Vanha 20.12.2010, 20:05

Eihän niitä hehkuttamaan tarvii alkaa. Ite vaan kovasti tykästyin niitten ääneen ja siksi ne halusin. Olisin ottanu isommat, mutta alkoi tuntua aika arvokkailta. Ei muuten tarvii pre outtia välttämättä. Genelecillä on olemassa omat vaimennetut kaapelit kaiutinlähtöihin, mutta maksavat niinsanotusti hunajata. Oli ne kuitenkin uutta vaffaria halvempi ratkaisu.

Viimeksi muokannut LauriJT 20.12.2010 20:11
Tommi[FIN] Tommi[FIN] ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #60  
Vanha 09.02.2011, 23:11

Lainataanhan hieman tätä aihetta

Elikkäs suosituksia 5.1 kaiuttimista tietokoneeseen hintaluokassa max 150€.
Mitään huippulaatuahan tuolla rahalla ei saa, mutta ilmeisesti kuitenkin jotain. Käyttö tulee olemaan pitkälti leffojen katselua sekä musiikin kuuntelua.

Tällä hetkellä koneessa on kiinni labtec 5.1 kajarit, mutta nuo eivät mene riittävän matalalle eli basso puuttuu lähes kokonaan. (maksoivat 3v sitten 45€ :D)

Ominaisuudet:
- oltava säädettävissä muualta kuin subin takaa eli kaukosäädin (langallinen ta langaton)
- 5.1 tai 7.1

Itse olen katsellut Sharkoon Audics 5.1, Creative A520 sekä Logitechin Z506
jsahlman jsahlman ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #61  
Vanha 10.02.2011, 04:41

Itselle hommasin tuossa Magnatin 603 kaiuttimet. 3 kpl otin samanlaisia etupäähän.

Aikamoinen sointiero vanhoihin romuihin oli :)

Yhden Magnatin kun kytkin niin vanhoista kaiuttimista ei enää kuulunut mitään. Soi sen verran paremmin nuo uudet.
arto s arto s ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden kerholainen 2014
ACF jäsen
Moderaattori

  #62  
Vanha 16.02.2011, 17:22

Paremmin ja kovempaa on kaksi erillistä asiaa.. =)
jsahlman jsahlman ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #63  
Vanha 16.02.2011, 17:30

Niin onhan ne kaksi eri sanaa ja vielä erikseen kirjoitettuna.
Jos tietäisit mitkä olivat vanhat kaiuttimen niin ymmärtäisitkin :D
amalin amalin ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen
Moderaattori

  #64  
Vanha 16.02.2011, 21:32

Lainaus:
Genet kannattaa käydä kuuntelees ennen kuin ostaa niitä. Ei muuten sovi kaikille niiden ääni.
Ihan samaa mieltä. Sopii studiotyöskentelyyn, mutta soundi on niin raaka kotikäyttöön, että ei välttämättä sovi kaikille. Varsinkin kun suurin osa äänitteistä kun on ylikompressoitua ja huonolaatusta.
Ehdottomasti kuitenkin hyvät kaiuttimet.
LauriJT LauriJT ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #65  
Vanha 17.02.2011, 17:25

vaikken paljoa kajareista tiedäkään niin jopa minä huomasin noissa geneleceissä tuon ominaisuuden että ne paljastaa huonolaatuisen audion armotta. hyvä laatuinen taas soi todella nätisti. Näköjään kannattaa myös käännellä niitä takapuolen dippikytkimiä ohjeen osoittamaan asentoon. Muuttui ääni melkoisesti.
4Ringspeed 4Ringspeed ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #66  
Vanha 21.03.2011, 08:30

Kaiutin mieltymyksiä taitaa olla yhtä monta kuin on kuuntelijoitakin :-)

Eniveis tässä hommassa kannattaa luottaa ehdottomasti siihen mitä omat korvat sanovat. Joku taisikin jo tuon Aurelian jossain vaiheessa mainita:
http://aurelia.fi/

Parissa liikkeessä käynyt noita rinnakkain kuuntelemassa suurinpiirtein samassa hintaluokassa olevien kilpailijoiden kanssa ja joka kerta ovat äänellsiesti tuoneet itsensä edukseen esille :)

Kaikista halvimpiahan nuo eivät kylläkään ole, mutta harvapa sitä kaiuttimia on joka vuosi vaihtamassa.
sv sv ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #67  
Vanha 21.03.2011, 11:37

Itellä löytyy Amphionit. Kuuntelin Amphioneita ja Genejä peräjälkeen vuorotellen ja oma korva sanoi, että Amphioneissa oli sellainen ääni mitä halusin.
Mic-3 Mic-3 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #68  
Vanha 07.05.2011, 20:51

http://www.verkkokauppa.com/fi/produ...tinjarjestelma

Mitä tuosta oltais mieltä?
Tarkotuksena tv:lle saada parempi ääni. Ei ole oikein sopivaa löytynyt mikä miellyttäisi, pitäs olla 2.0 tai 2.1 sarja ja vielä joku fiksun näkönen että prinsessalle kelpais, eli genelekit on pois suljettu.
Juuso R Juuso R ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #69  
Vanha 09.05.2011, 09:16

Itselläni on tv:ssä kiinni nämä: http://www.verkkokauppa.com/fi/produ...tava-valkoinen
Äänen ulostuloon kiinni ja vola toimii tv:n säätimestä. Päällekin menevät samalla kuin tv. Semmoisella master/slave töpselillä.
Pointti oli siinä ettei tartte tehdä mitään ylimääräistä kun käyttää eli herää henkiin kun tv:kin. On mulla yksi snadi 10" Jamo noitten jatkona. Perus tv äänentoistoksi todella toimiva. Onhan noita aktiivikaiuttimia muitakin. 300,- näihin ja sitten 300,- johonkin snadiin subbariin. Suosittelen.
sv sv ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #70  
Vanha 09.05.2011, 13:13

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Mic-3 Näytä viesti
http://www.verkkokauppa.com/fi/produ...tinjarjestelma

Mitä tuosta oltais mieltä?
Tarkotuksena tv:lle saada parempi ääni. Ei ole oikein sopivaa löytynyt mikä miellyttäisi, pitäs olla 2.0 tai 2.1 sarja ja vielä joku fiksun näkönen että prinsessalle kelpais, eli genelekit on pois suljettu.
Tai Amphion Ion + tuo nuforce. Mulla on nuo Ampionit kiinni ihan vahvarissa subbarin kanssa ja tuo NuForce sitten taas läppärissä äänikortin virkaa toimittamassa.

Spotify Premium laatuinen ääni hivenen selvenee tuolla NuForcella kun vertaa esim. Sonyn läppärin omaan äänikorttin. Tulee kyllä lähinnä kuunneltua flac / cd laatuista kamista jos vain mahdollista.
-Matti- -Matti- ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #71  
Vanha 09.05.2011, 20:56

Onkos kenelläkään kokemusta näistä kaiuttimistahttp://www.hifilux.fi/tuote.php?t=16136??
Tuollaiset olisi menossa tilaukseen tämän viikon aikana..
Alunperin olin wharfedalen 10.2 kannalla,mutta melko tumman kuuloiset olivan verrattuna noihin polk audioihin..
Onhan noi polkit vähän kalliimmat,mutta omaan korvaan miellyttävän kuuloiset..

Viimeksi muokannut -Matti- 09.05.2011 20:57 Perustelu: ..
RS_Performance RS_Performance ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #72  
Vanha 10.05.2011, 21:37

Kirkassointiset kaiuttimet sopivat itselle. Kohtuuhinnalla esim. Chorus 662. Kannatan myös hyvien kaiuttimien ostoa vähän käytettynä.
Mielummin hyvä 2.1 setti, kuin halvat kaiuttimet ja 5.1 setti. Tuosta on hyvä lähteä rakentamaan.

Pari settiä löytyy kotoa. Vahvistimet eivät ihan uusinta mallia, mutta äänenlaatu näillä on ihan ok.

Vahvistin: Sony STR - DB 840 EQ
Kaiuttimet edessä: OR 230 Hi
Keskikaiutin: OR 200 Hi
Takakaiuttimet: Chorus Mondo 55
Sub: Audio Pro B 1.36 (menossa seuraavana vaihtoon)

Vahvistin: Technics SU-VX920
Kaiuttimet edessä: Amphion Argon 2
Jalustat: Dynaudio Stand 4
Sub: Amphion Impact 500
4Ringspeed 4Ringspeed ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #73  
Vanha 21.05.2011, 11:26

Kajareiden pariksi josko hommaa asiallisesti varustellun vahvistimen, niin joitain tiettyjä kuunteluhuoneen ja kaiuttimen "ikäviä" piirteitä saattaa päästä korjaamaan ihan mukavasti, jopa automaattisesti.

Muistaakseni ainakin tätä Audyssey:n automaattista huonesovitusta on kehuttu paljon.
Tuota sovituskalustoahan taisi saada ihan erillisenäkin, mutta ainakin Onkyolla löytyy myös AV vahvistimia joihin se on jo valmiiksi integroitu osaksi isompaa kokonaisuutta.

Esim. tässä:
http://www.eu.onkyo.com/products/TX-NR1008.html
oopee oopee ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #74  
Vanha 23.05.2011, 19:43

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja sv Näytä viesti
Tai Amphion Ion + tuo nuforce. Mulla on nuo Ampionit kiinni ihan vahvarissa subbarin kanssa.
Mitäs Aleksi luulet miten noi ionit toimis vähän isommassa tilassa pikku subin kanssa? Käyttö musa, pleikka, tv asiallisilla volyymeillä. Olisi nimittäin ekat kaiuttimet jotka kelpais mammallekin. :)
Hifisti Hifisti ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #75  
Vanha 25.05.2011, 18:01

Genelec piste :)

Itsellä on 8040 ja eipä ole näiden jälkeen tarvinut edes miettiä vaihtoa...tosin 8050 himottaisi....

Ei näitä turhaan käytetä karkeasti sanottuna jokaisessa huippustudiossa ympäri maailman.
oopee oopee ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #76  
Vanha 25.05.2011, 18:26

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Hifisti Näytä viesti
Genelec piste :)

Itsellä on 8040 ja eipä ole näiden jälkeen tarvinut edes miettiä vaihtoa...tosin 8050 himottaisi....

Ei näitä turhaan käytetä karkeasti sanottuna jokaisessa huippustudiossa ympäri maailman.
Kai se on uskottava kerran hifisti niin sanoo. :) Ei vaan on noi genelecit pyöriny kans mielessä. Täytynee hakee molemmat koekuunteluun sitten kunhan taloon pääsee muuttamaan.
sv sv ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #77  
Vanha 25.05.2011, 18:50

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Hifisti Näytä viesti
Genelec piste :)
Ei näitä turhaan käytetä karkeasti sanottuna jokaisessa huippustudiossa ympäri maailman.
Nimenomaan studiossa. Mites kotihifikaiuttimina? Ei tuu kesää.
LongJohn LongJohn ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #78  
Vanha 25.05.2011, 19:02

Itse ne on tehtävä jos hyvät haluaa. ;)
gedu gedu ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #79  
Vanha 25.05.2011, 20:44

Kaiuttimien, Vahvarin ja soittimen valinnassa on aina pohdittava se, että mistä oma korva pitää, suosituksia voi pyytää, mutta kyllä se on pakko omalla korvalla valita.

Itselläni on tietokoneen perässä pikkugenet, ja jos nyt pitäisi lähteä pistämään 5.1/7.1 tai vaikka 9.2 järjestelmää olisi oma valinta Genelec... jotkut vihaa, toiset pitää, makuasioita, sano koira ku muniaan nuoli.

Kuulokkeiksi taas otan mielutin sitten Sennheiserit ;)
janike janike ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #80  
Vanha 27.05.2011, 20:06

Samaa mieltä että turhaan kyselee muiden mielipiteitä. Kaiuttimia vaan kotiin testiin ja kuuntelemaan mikä omaan korvaan ja musiikkiin passaa.

Ite testailin kaiuttimia (-01) ja kotiin jäi amphionin argonit, sen verran tyytyväinen oon valintaan ollu että ei oo ees tarvinnu harkita vaihtoa. Kyytipoikina rotelin rc-1070 etunen ja rb-1070 pääte.
Jukuri Jukuri ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #81  
Vanha 28.05.2011, 00:07

Hifi 85/3:t kuulostaa edelleen hyvältä, tosin pienen OR:n subbarin avustus ei haittaa. Hinta/laatusuhteesta en osaa sanoa, saa ehkä Hifitalosta tai jostain viekä rakennussarjana.
amalin amalin ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen
Moderaattori

  #82  
Vanha 28.05.2011, 11:09

Muistakaa myös, että akustiikka on yksi pullonkaula tossa hommassa. Hyvät kaiuttimetkin voi kuulostaa kuralta huonossa akustiikassa.
Välillä on huvittaavaa kun kuuntelee jonkun high-endiin hurahtanen juttuja tuhansien €:en kaapeleista, mutta kaverilla ei ole mitään käsitystä akustiikasta.

Lainaus:
Itse ne on tehtävä jos hyvät haluaa. ;)
JEP :) ite väänsin jokusen vuosi sitten Proac 2.5 clonet ja hinta/laatusuhde on kohdillaan. Kyseinen kaupallinen kaiutin taisi maksaa joskus n.3000$. DIY hinta taisi jäädä 500€:oon.
http://diy-nation.blogspot.com/2007/...e-project.html
Tolkkju Tolkkju ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #83  
Vanha 29.05.2011, 08:13

Itse rakentaen saa vähintään "kertaluokkaa" paremmat pöntöt samalla budjetilla. Toki edellyttää jonkinnäköisiä tiloja ko. askartelua varten. Jos ei itseä huvita rakentelu, niin sitten kyllä kannattaa ottaa muutama setti kotiin kuunneltavaksi. Se mikä kaupassa kuulostaa hyvältä, ei välttämättä kotona ole parhaimmillaan. Ainakin kunnon hifikaupat lainaa kaiuttimet vertailuun, giganteista ja vastaavista lienee turha kysellä.
Noize Noize ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #84  
Vanha 29.05.2011, 10:12

Lainaus:
Itse rakentaen saa vähintään "kertaluokkaa" paremmat pöntöt samalla budjetilla. Toki edellyttää jonkinnäköisiä tiloja ko. askartelua varten.
Allekirjoitan tämän ja lisään vielä että näin pystyy vaikuttamaan ulkomuotoon sekä pintakäsittelyyn. Kaupalliset kaiuttimet kun todella harvoin istuu omaan sisustukseen täydellisesti.

Jos itseltä ei tiloja löydy tai epäilee omia taitojaan niin ei kannata epäröidä kysyä jos harrastajien joukosta löytyisi joku joka kotelot tekisi. Esim. multa voi kysellä.
LongJohn LongJohn ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #85  
Vanha 30.05.2011, 07:47

Onhan noissa markkinallisissa aika paljon kompromisseja siellä sun täällä lukuunottamatta ehkä joitain kärkipään malleja. Omaa suunnitteluakin voi hyvin soveltaa kun perehtyy perusteisiin.
LauriJT LauriJT ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #86  
Vanha 01.06.2011, 21:22

Nyt kun tässä on kajareiden lisäksi vähän sivuttu vahvareita sun muita sinne päin, niin olisiko jollakulla kokemusta sonos zoneplayer 90:stä? Alkanut houkuttaa tuollainen kokonsa käytettävyytensä ja laajennettavuutensa takia. Pystyykö suosittelemaan?
RS_Performance RS_Performance ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #87  
Vanha 01.06.2011, 22:19

Sonosta pystyn kyllä suosittelemaan. Tuon Sonos ZP90 kaveriksi esim. Peachtree Audio Nova, jossa myös mahdollisuus käyttää analogista putkea.
http://signalpathint.com/index.php/Nova/Nova.html
LauriJT LauriJT ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #88  
Vanha 02.06.2011, 06:18

Oijoi! Nyt täytyy kuitenkin vaan tyytyä siihen että pistän genelecit suoraan kiinni sonosiin ja kannan H/K viritinvahvarin ja ämyrit varastoon odottamaan uutta elämää, kunhan hankitaan lisää huoneita. Siis kunhan käyn sen sonosin eka hakemassa. Täällä siis lähdetään 5.1 -> 2.0 downgrade linjalle ja hassusti ei juurikaan edes kaduta. Vielä ainakaan =)

Edit: Sonos paikallaan ja genet kuulostaa entistä paljon paremmilta! Tätä vaihtoa ei kyllä kadu sekuntiakaan, ei kyllä laitetta ole turhaan kehuttu.

Viimeksi muokannut LauriJT 04.06.2011 16:40
James Potkukelkka James Potkukelkka ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #89  
Vanha 19.06.2011, 17:39 Sonos

Millaisia kokemuksia olette saaneet tuosta Sonoksesta?

Ajatuksena on että panostaisin Spotify premiumin ja sitten jonkin tuollaisen musiikkivehkeen joka olisi helposti siirrettävissä vaikka saunaosastolle tai terassille, minne ikinä haluaakin, langattomana. Tai tarvittaessa tv-huoneen kiinteään musiikkijärjestelmääni. Mitään huikea musiikkielämystä tuosta ei kai saa mutta se ei ole tarkoituskaan. Lähinnä taustamusiikiksi illanistujaisiin jne. Siis Sonos S5 + lähetinyksikkö oli mielessä.

Entä onko Spotify mielestänne hintansa arvoinen sijoitus? Sonera taitaa mainostaa että "saatavilla kaikki maailman musiikki" mutta ihan ei taida asia niin olla?

Viimeksi muokannut James Potkukelkka 19.06.2011 19:36
James Potkukelkka James Potkukelkka ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #90  
Vanha 20.06.2011, 18:50

Tuli noudettua Sonos ZonePlayer S5 ja ZonePlayer 90. Yhden illan kikkailun perusteella ei voi muuta kuin suositella. Spotify Premium tuli myös hankittua ja pääosa haetusta musiikista on löytynyt ongelmitta. Thumbs up!
juhagee juhagee ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #91  
Vanha 06.07.2011, 17:40

Onko kellaan kokemuksia Aphion -kaiuttimista. Kävin paikallisessa hifi liikkeessä ja vakuutuin äänestä. Pitää käydä poimimassa ensi tilistä televison viereen :)

Kyseessä siis Aphion argon3
Juhi Juhi ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #92  
Vanha 06.07.2011, 17:50

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja juhagee Näytä viesti
Onko kellaan kokemuksia Aphion -kaiuttimista. Kävin paikallisessa hifi liikkeessä ja vakuutuin äänestä. Pitää käydä poimimassa ensi tilistä televison viereen :)

Kyseessä siis Aphion argon3
siis Amphion.

Itellä Amphionin Xenonit + 3x Argon2 --> ihan jees menettelee kaikinpuolin.
Marqs Marqs ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #93  
Vanha 06.07.2011, 18:10

Amphion Helium 510 Tommoset on itellä tv/yleis kaiuttimena ja hyvin on pärjänny. Subi on vielä kaverina jos/kun leffoja kattelee. Musiikkia kuunnellessa pärjää hyvin ilmankin.
Antti5 Antti5 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #94  
Vanha 17.11.2011, 21:47

Taas palaan tähän. Ei vielä ole tullut hankittua mitään uutta kun on tässä tullut vähän mietiskeltyä ja siinä sivussa sit hajos tuo vahvarikin. No hyvät puolensa siinä että nyt sitten on hankinnassa hieman parempi vahvistin YAMAHA RX-V2600 siskon mieheltä kun saa halvalla :). Suunnitteilla ois nyt laittaa tuollanen Wharfedale diamond 10 cs keskikaiutin ja Wharfedale diamond MX subi katsoo sit myöhemmin lisää nuita kaiuttimia.
Tuli tuossa viikonloppuna kuunneltua Amphionin kaiuttimia tuolla aiemmin mainitulla vahvistimell ja kylläpä sitä alko toivomaan sitä äkki rikastumista. Kaakattimina oli Amhion helium520 ja keskikaiutin Amphion ION ja subina Amphion impact 500, kyllähän oli mahtavan kuulosta :)
dumo dumo ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #95  
Vanha 17.11.2011, 22:49

Onko sulla siis vastaavat Wharfedalen pääkaiuttimet (diamond 10.1), joiden kaveriksi ostat keskikajaria? Jos ei, unohda, ja sijoita keskikajarista ja subista jäävät rahat kalleimpiin kunnon pääkajareihin joihin on varaa - tuskin petyt. Laajentaa sitten samanmoisilla keskikajarista lähtien kun on varaa, takana kehtaa pitää vähän halvempiakin kunhan säädöt kohdillaan. Tuo vahvari on ihan OK.

Puhun kokemuksesta: Mistälie eri sarjojen (vaikka jopa saman merkkisiä) kyhätty "surround" setti on jotain ihan järkyttävää (sellaisella joskus itseään rääkännyt). Kunnon stereokaiutinpari lähtökohtana on ainoa oikea, ja siitä siirrytään monikanavaisuuteen lisäämällä samanmoinen vähintään keskelle. Niin ja kunnon vahvari. Ja tärkeimpänä: Kaiuttimet oikein sijoitettuna. Subbarin voi ostaa jos raha polttelee taskuja tai pitää saada astiat helisemään kun leffassa helikopteri laskeutuu...

Ja lopun "unelmakokoonpanosta": Helium520 (pää) + Ion (keski) + Impact (sub) -yhdistelmässä ei ole juuri järjen hiventäkään. Helium520 ei kunnon vahvarin kanssa tarvitse subia, varsinkaan musakuuntelussa. Ja kun ilmeisesti leffoja siis katsotaan, Ion on väärä valinta keskelle. Vähintäänkin etukaiuttimien (vasen, oikea, keski) tulisi olla samanlaiset tai edes samat elementit. Tuossa on nyt pää+keski+sub hinta ~3300eur (ei takakajareita). Samalla rahalla saa esim. 5xHelium510 + Impact400, ja loppurahoilla voi ostaa vaikka muutaman korin kaljaa leffojen kyytipojaksi - ja onpahan takanurkissakin samanmoiset purkit. Jos taas painopiste on musiikissa, ostaa 2x Argon3mk2 ja loppurahat kunnon integroituun vahvariin ja DACiin.
Dieselman Dieselman ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #96  
Vanha 18.11.2011, 03:31

Wharfedale 9 -sarjan etukaiuttimet (2x 9.2 + cs) päivittynevät ensikuussa Monitor Audion RX -sarjalaisiin, tulevat siis ainakin kotikuunteluun ensin. Vielä on pähkäiltävänä lopullinen setti, 2x RX6 +RX1, 2x RX6 +RX-LCR vai 2x RX8 +RX1. Taakse jää vielä Wharfedale 9.1:set, subina SVS PB12-NSD. Onko joku vertaillut RX6 ja RX8 malleja? Saako isompiin sijoittamalla lisäarvoa?
Puuhapete Puuhapete ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #97  
Vanha 18.11.2011, 10:00

Se mitä RX6:ia kuuntelin kaverilla oli niissä aika muhkee basso.
Ja vähän semmoset ummehtuneen kuuloset muutenkin. Toki tää johtu siitä, että vieressä oli 10 kertaa kalliimmat Aurelian kajarit, joihin niitä vertas.

En välttämättä ostas RX8, kun sulla on kunnon subikin. Toi keskikajari taas sitten pitäs melkeen testata, että onko se paree kun RX1.
Taakse sitten joskus RX1:t myös.
Sama 6" basso kuin RX6:ssa. RX2:ssa on 8" basso. Suositushan on, että kaikki samanlaisia tai edes samoilla elementeillä.
Antti5 Antti5 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #98  
Vanha 18.11.2011, 21:51

Löytyyhän tuohon kokoonpanoon vielä ION:t taaksekkin ne vaan ei ole käytössä huonojen tilojen vuoksi.

Ei ole vilä tuon sarjan etu kajareita vaan valmiina on nuo aijemmin mainitut AP kaiuttimet, jotka ois kyllä sitten menossa vaihtoon jossain vaiheessa.

Onko muuten nuista Klipsch kaiuttimista mihinkään onko kokemuksia? Aattelin huomenna käyä kuunteleen jotain kaiutimia.
sv sv ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #99  
Vanha 19.11.2011, 20:20

Ionit on kyllä hyvät etusetkin jos löytyy subi kaveriksi. Itteni mielestä ioneissa parempi ääni ku heliumeissa.
Antti5 Antti5 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #100  
Vanha 19.11.2011, 21:00

Kävin tuossa hifistudiolla kuunteleen Whafedale 10.5 ja sitten System Audion saxo30 ja olihan niillä ero, alkaa kallistuun nuihin SA kaiuttimiin kun oli ääni paljon selkeämpi kun Whafedale:ssa. Hintaa nuilla oli kyllä sen 700€ että pitää vielä miettiä, niitä kun eivät anna kotiin koekuunteluun koska on pianolakattut. Pitää alkaa vaimokkeelle ehottaan uusia sisustus elementtejä joista kuuleen myös suomalaisten elokuvien äänet hyvin :)
Tuli käytyä samalla gigantissa kuunteleen nuita Klipsch kaiuttimia ja ihan hyviltä nekin kuulosti hintaluokkaansa nähden, tosin isossa kaupassa ja sinne tänne kaiuttimet nakattu niin ei oikein saa kunnolla kuunneltua.
Vastaa

Palaa takaisin   Audifinns > Yleiset > Muu tekniikka > Koti-hifi kaiuttimien valinta


Aktiivisia käyttäjiä katsomassa tätä aihetta: 1 (0 käyttäjää ja 1 vierasta)
 
Työkalut
Display Modes

Kirjoittamisen säännöt
Et voi aloittaa uusia aiheita
Et voi kirjoittaa viestejä
Et voi liittää liitetiedostoja
Et voi muokata viestejäsi

BB-koodi on Päällä
Hymiöt ovat Pois päältä
[IMG] koodi on Päällä
HTML koodi on Pois päältä


Samanlaisia aiheita
Aihe Aiheen aloittanut Aihealue Vastaukset Viimeisin viesti
Hifi päivitystä, muutama kysymys (Alpine CDA-117Ri + Rainbow IQ) Jatama Sisusta ja sähköt 4 15.09.2010 21:09


Kaikki ajat ovat GMT +2. Kellonaika on nyt 04:50.


vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.