banner  

Palaa takaisin   Audifinns > Yleiset > Esson baari
Audiclub.fi etusivulle forum

Esson baari Keskustelut asiasta ja sen vierestä. Ei tekniikkakysymyksiä!

Vastaa
 
Työkalut Display Modes
TeroPee TeroPee ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen
Moderaattori

  #1  
Vanha 16.07.2007, 19:05 Avautumista Audin huoltohinnoittelusta

Käytinpä tänään pikkukakkosen huollossa valtuutetulla pajalla. Pelkän huollon lisäksi autoon laitettiin vakionopeudensäädin sekä jarruja. Tässä muutama rivi ja hinta huoltolaskusta. Alkaa vaikuttaa että Audeja on vähän liikaa työsuhdeautoina ja niiden laskuihin voi laittaa "ihan mitä vaan" vai mitä sanotte näistä:

Työ: Uudet jarrupalat eteen, uudet jarrupalat ja levyt taakse
Hinta yhteensä: 332,24 euroa joka muodostuu seuraavasti:
* 56,00 €, jarrupalat eteen
* 61,60 €, jarrulevyt taakse
* 46,80 €, jarrupalat taakse
= 164,40 €, osat yhteensä
* 44,00 €, jarrupalat, edessä irrotus ja kiinnitys
* 61,60 €, jarrulevyt, takana irrotus ja kiinnitys
* 32,64 €, jarrut, herkistys
* 30,00 €, pyörien irrotus ja kiinnitys
= 168,24 €, työt yhteensä

Muut ymmärrän melko sujuvasti, jarruosat olivat oikeastaan suorastaan halpoja, mutta 30 euroa pyörien irrotuksesta ja kiinnityksestä on aika suolainen hinta. Etenkin kun momenttiavaimesta oli turha haaveilla. Voihan tietysti olla että momentti on juuri oikea OZ Superleggeroille, mutta pahoin pelkään että pultit on vedetty kireyteen joka tunnetaan termillä varman päälle ja pikkuisen lisää.

Työ: Vasemman ajovalopolttimon vaihto
Hinta yhteensä: 13,30 euroa.

Vasen ajovalon polttimo oli pimeä. A2:ssa se on varsin tympeä vaihtaa (umpio irti (torx), lampun vaihto, umpio kiinni) joten 8,80 euroa sen vaihtotyöstä on jotenkuten ymmärrettävissä. Lamppu itsessään oli halpa, 4,50 euroa. Tämän jaksan käsittää jotenkuten, tosin muistelen että joskus ennenvanhaan lamput vaihdettiin huollossa ilman erillistä työveloitusta.

Työ: Tuulilasinpyyhkijän vaihto

Hinta yhteensä: xx,xx euroa.
Nyt päästään siihen mikä sylettää ihan tosissaan. Minulta kysyttiin voiko tuulilasinpyyhkijän (A2:ssa yksi pyyhkijä) vaihtaa huollon yhteydessä. Ajattelin että vaihtakoot, edellisestä vaihdosta olikin jo n. vuosi. Lisäksi olisin ostanut sulan kuitenkin marmorilta. Ja vaihdettuhan se oli. Ja vaihtotyö laskutettu. Pelkkä sulka maksoi 24,20 euroa. Nyt voisikin oikeastaan laittaa arvauskilpailun pystyyn siitä, kuinka paljon maksaa koodi 92271900 Lasinpyyhkimen sulka, irr+kiin. Lähimmäksi arvannut saa palkinnoksi hel*etin hyvän mielen että ei ole niin tyhmä että vaihdattaa pyyhkijänsulan merkkihuollossa.

Niin joo, ja olihan toki sähkökaasulliseen TDI:hin vakionopeudensäätimen asennuskin sen verran hankala juttu että siitä laskutettiin yli 350 euroa työstä ja 52 euroa osista. Ai miksi osista "vain" 52 euroa? No siksi että vein viiksen itse..

Ihan vain yleistä avautumista huoltohinnoista

Jos Audin huollot hinnoitellaan mallimerkinnän mukaaan periaatteella "kirjain kertaa numero, konsonantti on kalliimpi kuin vokaali, ei-suomalaisperäinen konsonantti vielä kalliimpi", olen tyytyväinen että mulla on A2. Pelottaa ihan ajatellakin mitä huolto maksaisi jos se autona olisi joku muu..
A x 2 = "vaikeasti ymmärrettävä"
A x 6 = "paljon"
S x 4 = "kallis"
S x 8 = "v*tusti kalliimpi"
Q x 7 = "no mutta kun tää auto on niin suurikin"
R x S x 4 = "niin, saahan tällä rahalla ostettua myös pari banaanivaltiota"
R x S x 6 = "no mutta mitäpä Sinä olisit sillä kuudella tonnilla platinaa tehnyt?!?"

Se on muuten sitten huuhaata että Audeissa osat on kalliita. Mun laskusta osien ja tarvikkeiden osuus oli noin 35 % eli karvan yli 400 euroa (jarru- ja vakkariosat tulikin lueteltua, öljyä ostin koneeseen oikean määrän + litran pönikän takakonttiin; yhteensä 113,56 euroa eli 675 markkaa). Loppu olikin sitten työtä, 742,20 euroa. Koko laskun loppusumma oli yli 1.150 euroa.

Kyllä sylettää.

Viimeksi muokannut TeroPee 16.07.2007 19:18
Teukka Teukka ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #2  
Vanha 16.07.2007, 19:32

Vetäähän tuo sanattomaksi.
Sen olen huomannut mitä huoltoihin tulee että ei ne osat ole mitkään erityisen kalliit.
Itse olen 80tkm ajalla huollot tehnyt, paitsi kerran.Silloin sen teki eräs pikkupaja.
No, olihan mun ECU:n vaihto sentään satkun halvempi kuin tuo em. operaatio.:)
Vähän syletti,kieltämättä.
jannekk jannekk ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden Kerholainen 2016
ACF jäsen

  #3  
Vanha 16.07.2007, 20:10

Profiilin A6:n LL-huolto noin 400 €,

lisätyöt:
-jarrupalat ja -levyt eteen
-ulompien vetonivelien suojakumien vaihto.
Lisätyöt yhteensä noin 600 €.

Ihanan kallista -Audi on!
jiisimula
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Guest

  #4  
Vanha 16.07.2007, 21:33

Eihän se ole tyhmä joka pyytää.....

Ihmiset ilmeisesti ovat vaan valmiita maksamaan siitä VAG:n liikkumisturvasta sun muusta poskettomasti.
VilleP VilleP on kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #5  
Vanha 16.07.2007, 21:38

Huh kun on kallista touhua. Onneksi on tilat ja työkalut missä voi nuo asiat tehdä itse.
-V- -V- ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #6  
Vanha 16.07.2007, 23:11

Ei tuo kyllä millään tavalla erikoiselta kuulosta. Osat ovat halpoja kuin Corollassa, työ maksaa joka paikassa. Jokainen tunti minkä auto vie huoltohallissa paikan, maksaa - touhuttiinpa sen kimpussa jokainen minuutti tai ei. Jonkun se on lasipalatsien ylläpito maksettava.

Yhteenvetona voisi todeta ettei Audin huollattaminen sen kalliimpaa noin yleisesti ottaen ole kuin minkä tahansa muunkaan merkin. Työ se on joka maksaa. Jos itse pystyy tekemään niin paljon säästää.
okkim okkim ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Tee-se-itse -mies
ACF jäsen
Moderaattori

  #7  
Vanha 16.07.2007, 23:54

No osienkaan hinnat ei ole aina ihan halpoja, MAFfin ja ilmanputsarin välinen O-rengas maksaa 46€! Ihan käsittämätön hinta niin yksinkertaiselle osalle.
jtlukkari jtlukkari ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #8  
Vanha 17.07.2007, 07:34

Liikkumisturvastaan liittyen, tuttavani oli meidän rouvan kanssa pari viikonloppua sitten matkalla Kuopiosta Turun tienoille alle kaksivuotiaalla Golfilla, kun Lahden lähellä keltainen valo syttyi kojetauluun. Matkaa ei voitu jatkaa, kun ei ollut tietoa vian aiheuttajasta, vaan ohjekirjan mukaan pitäisi ottaa yhteyttä merkkihuoltoon.

Selvitin heille netin kautta mahdollisuutta Liikkumisturvan käyttöön. Liikkumisturvan palvelunumero palvelee vain arkisin, mutta sitten tuttavani muisti, että hänellä olisi IF:n autopalveluvakuutus.

Auto siis hinaukseen (merkki)korjaamolle, vuokra-auto alle ja takaisin tien päälle. Vakuutus korjasi niin kuljettajan kuin myös matkustajan hotelliyöpymisen auton kunnostusta odottaessa. Vika ei lopulta ollut iso, mutta huolletut, uudetkin autot voivat jättää tien päälle ja silloin on hyvä olla vapaaehtoiseen vakuutukseen liitettynä autopalveluvakuutus.
TeroPee TeroPee ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen
Moderaattori

  #9  
Vanha 17.07.2007, 08:19

Suurin ärsytys mulla on pienistä töistä tuleva laskutus, kuten tuo 30 euroa pyörien irrotuksesta ja kiinnityksestä jarruremontin yhteydessä. En ole koskaan kuullutkaan eri laskutuksesta pyörien irrotuksesta!

Se aiemmin mainitsemani tuulilasinpyyhkijän vaihtotyö maksoi 17,60 euroa! Miettikää, pitkälle yli 100 markkaa siitä että joku vaihtaa yhden tuulilasinpyyhkijän! Sulka sitten vielä erikseen. Aikaa tuohon menee pahimmillaankin 3 - 5 minuuttia. Tuntilaskutus on siis 211 - 352 euroa. Ei se työ voi jumankauta maksaa noin s**tanan paljon! Mutta niin vain maksoi. Mulle ei tullut pieneen mieleenkään että huollon yhteydessä tuulilasin pyyhkijän vaihtotyöstä veloitetaan erikseen. Ymmärrän kyllä silloin jos asiakas tulee Express Serviceen vaihdattamaan tuulilasin pyyhkijän sulkia, silloin vaihtotyöstä voisi ottaa esim. viiden tai kymmenen euron maksun. Silloinkin 17,60 euroa työstä on aika rosvousta.

Eli jos joku on viemässä autoa merkkihuoltoon ja siellä kysytään "vaihdetaanko pyyhkijät" niin suosittelen vastaamaan kieltävästi. Ellei sitten ole ihan tolkuttomasti ylimääräistä rahaa. Mutta ilmeisesti nykyisin ihmisillä ja firmolla on aika paljon rahaa. On kuulemma myyty samalla kaupalla 2 x S4 tässä keväällä, Q7 kahden viikon toimitusajalla yms. Jos ostajat ovat tuota luokkaa niin oletettavasti myös jälkimarkkinointi voi laskuttaa ns. ihan mitä vaan. Toista se on mulla, mie maksan huollot omasta taskusta palkkarahoilla.

Isommalle autolle on jossain vaiheessa tarvetta. Olen haaveillut automaattivaihteisesta (multi- tai S-tronic) uudehkosta A3 Sportbackista tai A4 Avantista, mutta täytynee ostaa joku nissancorolla minkä huollossa käy muitakin omalla rahalla asioivia. Niiltä tuskin viitsitään yrittää laskuttaa 17,60 euroa pyyhkijän sulkien vaihtotyöstä.

Sylettää ..kele vieläkin!

Niin, ja tänään pitää vielä käydä siellä uudelleen. Kenelle on yllätys että ratti on vinossa?
-V- -V- ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #10  
Vanha 17.07.2007, 08:52

Lainaus:
Suurin ärsytys mulla on pienistä töistä tuleva laskutus, kuten tuo 30 euroa pyörien irrotuksesta ja kiinnityksestä jarruremontin yhteydessä. En ole koskaan kuullutkaan eri laskutuksesta pyörien irrotuksesta!
Kuulostaa erikoiselta, onhan luonnollista että pyörät pitää irrottaa pois tieltä joissain remonteissa. Eiköhän tuollainen maalaisjärjen mukaan pitäisi ihan normaaliin tuntityöhön kuulua. Vähän sama kuin pissapojan täytössä veloitettaisiin erikseen konepellin avaamisesta ja sulkemisesta...
ommiK ommiK ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #11  
Vanha 17.07.2007, 08:55

Kirjoittele toki Audin maahantuontiin palautetta. Ei niiltä mielikuvitus-jälkimarkkinointijohtajilta ikinä palautetta tule mutta sitten voi tehtaan palautepostiin kirjoitellessa mainita "ettei suomalainen organisaatio reagoinut, joten kirjoitan sitten teille."

Ensiapuna menisin asiallisen vittumaisesti tapaamaan ko. autotalon johtajaa josko hän ymmärtäisi mitä hänen liikkeessään tehdään.
TeroPee TeroPee ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen
Moderaattori

  #12  
Vanha 17.07.2007, 08:56

Lainaus:
Kuulostaa erikoiselta, onhan luonnollista että pyörät pitää irrottaa pois tieltä joissain remonteissa. Eiköhän tuollainen maalaisjärjen mukaan pitäisi ihan normaaliin tuntityöhön kuulua. Vähän sama kuin pissapojan täytössä veloitettaisiin erikseen konepellin avaamisesta ja sulkemisesta...
Noh nyt kun mainitsit niin lampun vaihdosta minulta laskutettiin vain vaihtotyö, ei konepellin avausta koska se tuli nostettua pois paikaltaan muutenkin tässä huollon yhteydessä.
8866 8866 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF rättivääpeli
ACF jäsen
Moderaattori

  #13  
Vanha 17.07.2007, 08:57

Lainaus:
Eli jos joku on viemässä autoa merkkihuoltoon ja siellä kysytään "vaihdetaanko pyyhkijät" niin suosittelen vastaamaan kieltävästi.
Kerran maksaneena, muistaa seuraavan kerran.
-V- -V- ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #14  
Vanha 17.07.2007, 09:05

Lisätäänpä tähän oma tarinakin viime viikolta. Koskee profiilin Golfia ja kyseessä ei ollut iso merkkihuolto vaan pienempi paja Konalassa. Vein auton etujarrujen vaihtoon, koska en saanut kohtuudella vanhoja levyjä irti, osat olivat itsellä mukana. Koska itselläni oli myös alustan vaihto kesken, takajouset siis vielä vaihtamatta, ajattelin että samallahan ne sen siinä muutamassa minuutissa hoitavat kun auto on ylhäällä. Ei tarvitse kotipihalla kontata. Golfin takajousethan irtoavat aika helposti kunhan jousipuristimilla hieman vetää kasaan. No, lasku etujarrulevyjen ja palojen vaihtotyöstä oli 103,50€ ja omien takajousien vaihtotyö 172,50€... Lisäksi vielä nelipyöräsuuntaus 96€. Jotain pientarvikkeitakin vielä parilla eurolla, varmaankin jarrulevujen lukitusruuvit. Osaavat ne laskutuksen siis joka paikassa.
jtlukkari jtlukkari ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #15  
Vanha 17.07.2007, 09:39

Lainaus:
nelipyöräsuuntaus 96€
Onko tuossa mallissa jotain säädettävää, jos vain takajouset vaihdetaan, ei ainakaan vanhemmissa Golfeissa ole. Meilläpäin alalla vuosikymmenet toiminut suuntausammattilainen tekee moisen työn modernilla Beissbarthin laitteistolla reiluun viiteenkymppiin (sis. säätötyön).
porkkis porkkis ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

hexlock
ACF jäsen
Admin

  #16  
Vanha 17.07.2007, 09:42

Ei muuten lähde 4motionin jouset ihan tuosta vaan. "4motion" Octaviaan vaihdoin ja kyllä sai purkaa aika tavalla että sai jouset pois. Aluksi naureskelin, että onpa helppo homma. Iskari vaan irti ja jousi pois. No ei se tukivarsi avautunut tarpeeksi edes jousi puristettuna. Kolmen tunnin kohdalla ei hymyilyttänyt.
Lyhyemmät meni tilalle aika kivuttomasti. Etupää oli ns. vartin homma.
-V- -V- ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #17  
Vanha 17.07.2007, 10:23

Lainaus:
Ei muuten lähde 4motionin jouset ihan tuosta vaan.
Tuokin voi pitää paikkansa joten silloin hämmästelyni on turhaa. Omaan silmään vaan näytti siltä että iskarien alapää auki ja "irtonainen" jousi irti. Totuus voi olla tarua ihmeellisempää.
msippala msippala ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #18  
Vanha 17.07.2007, 11:03

Käytin itsekin tuossa ennen Gotlandringin reissua C4 ässää ilmastointihuollossa Oulun Pörhöllä. No, ilmastointihuolto jäi tekemättä, kun heillä ei ollut ässän ilmastointiin sopivaa adapteria työkalulaatikossa..

Samalla kuitenkin pyysin, että suorittavat öljyn ja suodattimen vaihdon. Kaveri tiskillä sanoi, että " eli perushuolto". Vastasin, että nii-in, öljyt ja suodatin pitäs vaihtaa.
Iltapäivällä auton hakiessa sain laskun käteen, joka oli jotain himpun vajaa 180€. Eli autolle oli tehty se perushuolto, joka sisälsi tuon öljynvaihdon lisäksi pitkän listan tarkastuksia (jarrut, nivelet, iskarit muut nesteet jne.) ja joitain lamppujen vaihtoja ym.
Hinta aluksi yllätti ja ilmeisesti olisi pitänyt hoksata painottaa enemmän, että vain öljyt ja suodatin vaihdetaan. Mutta loppupeleissä oli ihan hyvä, että tarkistukset tehtiin. Muutama katsastuksessakin varman hylyn aiheuttava vika löytyi.
Hinta sisälsi öljyt (Mobil 0W40) ja suodattimen ja muutaman polttimon. Töiden osuus oli reippaan 100€ luokkaa.
Hauskaa oli, että kuittiinkin oli kirjoitettu, että se huollon työkalulaatikosta puuttunut adapteri on tilattu.
A6tonen A6tonen ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen
Admin

  #19  
Vanha 17.07.2007, 12:22

Audeja/volkkareita en ole kertaakaan käyttänyt merkkihuollossa, enkä todennäköisesti käytä jollei ihan pakko ole.

Edellisessä elämässä, eli Nissanaikaan käytin ainoastaan merkkihuoltoa.
Ihan sama räpä siellä on. Tuulilasinpesunestettä, polttimoita, ja jotain pienosia laskutettiin aluksi.

Sanoin korjaamopäällikölle (jonka kanssa meillä muodostui hyvä suhde, ei kuitenkaan intiimi ;), että jos ei Markku mun laskulla enää olis näitä kun osaan pesunesteet ja polttimot duunata itsekin.
Eikä niitä enää siinä ollut, tehtiin vain mitä oli tarkoituskin.
TeroPee TeroPee ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen
Moderaattori

  #20  
Vanha 18.07.2007, 16:48

Olen tässä nyt pari päivää sulatellut asiaa ja kirjoittanut reklamaation. Ajattelin lähettää sen suoraan Esko Kiesille. Tässä osia tekstistä.

***

Hyvä Esko Kiesi,

on ikävää että joudun lähestymään Sinua reklamaation merkeissä. Vaikka tapahtumasta on kulunut jo parisen päivää, on harmitukseni edelleen varsin suuri. Ajan itse omistamalla Audilla (A2 1.4 TDI) ja maksan huollot ja korjaukset kokonaan omasta lompakosta palkkarahoilla.

Reklamaationi koskee Audi Center Espoon korjaamo- ja huoltopalveluiden laskutusta. Käytin autoni Audi Center Espoossa huollossa 16.7.2007 ja samalla vaihdettiin jarruja (etupalat, takapalat, takalevyt) sekä asennettiin vakionopeudensäädin. Autoa noutaessani ja huoltolaskua läpikäytäessä tyrmistyin muutamista asioista, joista minua laskutettiin. Pyydän nyt kirjallista selvitystä 20.8.2007 mennessä Sinulta tai joltakin alaiseltasi näiden seuraavien kohtien kohtuullisuudesta sekä perusteluja ao. laskutukselle. Osia tästä reklamaatiosta on julkistettu AudiFinns –keskustelupalstalla osoitteessa www.audiclub.fi/audifinns.

Pyörien irrotus ja kiinnitys

Jarruremontin yhteydessä minulta laskutettiin 30,00 euroa pyörien irrottamisesta ja kiinnittämisestä. Pyöriä ei kiinnitetty tuohon hintaan edes momenttiavaimella vaan paineilmatyökaluilla. En ole ennen kuullutkaan siitä, että jarrujen vaihdon yhteydessä asiakkaalta laskutetaan erikseen pyörien irrottamisesta ja kiinnittämisestä. Hinta on mielestäni lisäksi kohtuuton työn vaativuuteen ja siihen käytettyyn aikaan nähden.

Tuulilasinpyyhkijän sulan vaihto

Jättäessäni auton huoltoon minulta kysyttiin, saako tuulilasinpyyhkijän sulan vaihtaa. Normaalitapauksessa vaihdan pyyhkijän sulan itse, mutta koska olisin ostanut sulan joka tapauksessa Audi-varaosana, ajattelin että huollon yhteydessä sen voi vaihtaa. Audi A2 –mallissa pyyhkijän sulkia on vain yksi kappale. Sulka itsessään maksoi 24,20 euroa, se on vielä jotenkuten ymmärrettävissä oleva hinta. Vaihtotyö huollon yhteydessä teetettynä maksoi sen sijaan 17,60 euroa! Ammatikseen autoja huoltavalta ja korjaavalta työntekijältä pyyhkijän sulan vaihtoon menee aikaa 3 – 5 minuuttia. Laskin että tuntilaskutukseksi muodostuu 211 – 352 euroa. Tämä on täysin käsittämätön ja kohtuuton summa! Mihin näin suuri laskutus perustuu yhden tuulilasinpyyhkijän vaihdosta?

Arvailuja hinnoittelun perusteista

Tässä on muutamia omia arvauksia siitä miksi Audin huoltaminen ja korjaaminen maahantuonnin organisaatiossa maksaa niin tolkuttoman paljon.
  • Audi on suosittu työsuhdeauto.
    • Koska Audi on suosittu työsuhdeautona, kustannukset huolloista ja korjauksista eivät kiinnosta autolla ajavaa. Yritysten talousosastoilla puolestaan on muutakin tekemistä kun tutkia huoltolaskujen yksittäisiä kohtia.
  • Aito kilpailu puuttuu pääkaupunkiseudulta.
    • Helsingin alueella kaikki maahantuojan kriteerit täyttävät huollot ovat VV-Auto-konsernin hallussa. Lähin muun yrityksen huolto on Keravalla. Harva viitsii lähteä viemään autoa huoltoon Keravalle saakka.
  • Huollon kehittämiseen investoidaan nyt erittäin kovasti.
    • Tekniikan Maailman huoltovertailun surkea tulos on aiheuttanut sen, että huoltopalveluiden kehittämiseen ja huoltomiesten kouluttamiseen panostetaan nyt suuria summia jotta edes yksinkertaiset pikkuviat (joiden kuntoon laittamisesta ei voi laskuttaa kovin paljoa) huomataan ja laitetaan kuntoon.
Jotain positiivistakin palautetta

Jotta tämä ei menisi pelkäksi valitusvirreksi, haluan antaa myös positiivista palautetta. Espoossa automyyjänä oleva Jarmo Eerola on erittäin asiallinen, hieno ja hyvä työssään! Jos minulla koskaan on varaa huollattaa uutta Audia (ostaminen ei ole ongelma, ylläpito näyttää olevan), mitä todennäköisimmin tulisin ostamaan sen Jarmolta.

***

Taitaa vaan olla turhaa, jos vanhat merkit pitävät paikkaansa ei maahantuontiorganisaatiosta kuulu koskaan a) yhtään b) mitään.
ommiK ommiK ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #21  
Vanha 18.07.2007, 20:08

Ihan asiallinen kirjoitus ja voipi olla että osoitekin on lopulta oikea.

Itselläni oli myöskin hieman hampaankolossa pari kuukautta sitten ja osoitteeksi laitoin ko. Audicenterin autotalon johtajan sekä Uudenmaan alueen jälkimarkkinointijohtajan. Audicenteristä tuli nopea, ytimekäs sekä täydellinen selvitys sekä asia korjattiin välittömästi, herra aluejohtaja ei ole jaksanut reagoida. Eli näissä taitaa toimia periaate: joko suoraan sylttytehtaalle, eli ko. liikkeeseen tai sitten riittävän korkealle.

Toivotaan että asiat oikenevat tässä Teronkin tapauksessa.
TeroPee TeroPee ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen
Moderaattori

  #22  
Vanha 18.07.2007, 21:50

En jaksa uskoa että mitään rahaa sieltä on tulossa enkä oikeastaan sitä edes odota. Haluaisin vain vastauksia noiden asioiden hinnoitteluun, notta minkälaisella laskukoneella niitä on oikein räknäilty kun tuollaisia summia on saatu!
bkmlgk bkmlgk ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #23  
Vanha 19.07.2007, 10:15

Jep, kallista se on Audin pito. Kuten kävi ilmi keväällä, vaihdettiin Bosch Car Service Nikusella etujarrulevyt+palat, etu vetarien sisemmät suojakumit ja taakse jarruletkut. Osineen, töineen 533e.
A-nelonen A-nelonen ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #24  
Vanha 19.07.2007, 10:42

Itse koin iloisen yllätyksen jakoremmin vaihdon yhteydessä.
Etukäteen varmistettu hinta oli 690 euroa, joka on mielestäni V6:een halpa, ottaen huomioon työmäärän.
Työ+varaosat kustansi loppujen lopuksi 698 euroa, joten jäi ihan hyvä mieli merkkihuollon jälkeen.
jannekk jannekk ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden Kerholainen 2016
ACF jäsen

  #25  
Vanha 20.07.2007, 16:56

Lainaus:
tse koin iloisen yllätyksen jakoremmin vaihdon yhteydessä.
Etukäteen varmistettu hinta oli 690 euroa, joka on mielestäni V6:een halpa, ottaen huomioon työmäärän.
Työ+varaosat kustansi loppujen lopuksi 698 euroa, joten jäi ihan hyvä mieli merkkihuollon jälkeen.
Olipa kysymyksessä sitten merkkihuolto tai muu huoltoliike, niin aina kannattaa etukäteen pyytää hinta-arvio huollosta. Merkkiliikkeessä osaavat sen varsin hyvin kertoa, myös muut ajantasalla olevat huoltoliikket tämän taitavat.

Tämä arvion pyytäminen perustuu siihen, että lopullinen hinta ei saa olla kuin korkeintaan 15% arviota suurempi (kuluttajansuojalaki: 8 Luku, 23 ja 24 §). Tällöin välttyy ikäviltä yllätyksiltä kun varaa arvion päälle tuon 15% lisähintaa.
paju paju ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #26  
Vanha 20.07.2007, 23:52

Että tuolla arviolla olisi jotain merkitystäkin niin se pitää saada kirjallisena tai pitää olla todistaja mukana.
James Potkukelkka James Potkukelkka ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #27  
Vanha 21.07.2007, 09:09

Sähköpostilla on kätevä kysellä hintoja etukäteen ja aina olen vastauksenkin saanut.
jannekk jannekk ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden Kerholainen 2016
ACF jäsen

  #28  
Vanha 21.07.2007, 11:02

Lainaus:
Että tuolla arviolla olisi jotain merkitystäkin niin se pitää saada kirjallisena tai pitää olla todistaja mukana.
Kyllähän tähän huoltohommaan pätee ihan samalla tavalla samat pelisäännöt kuin muuhunkin kaupankäyntiin. Ensin pyydetään tarjous eli kysytään hinta ja jos se on hyväksyttävä niin sovitaan huollolle aika. Tällöin sopimus on syntynyt. Sillä ei ole merkitystä onko tarjous kirjallinen vai puhelimessa annettu, molemmat ovat yhtä päteviä.
Mikäli hintaa ei etukäteen varmisteta, silloin on pakko hyväksyä se hinta, mitä huoltoliike pyytää. No, tietenkin sen pitää olla kohtuullinen huomioiden palvelun sisältö ja laatu, mutta tästä sitten hyvin helposti päästäänkin kissanhännänvetoon siitä mikä on kohtuullista ja mikä ei.

Kyllä ainakin merkkihuolloista saa huoltotarjouksen ihan kirjallisenakin, mikäli niin haluaa. Jos hinta annetaan puhelimitse ja lopullinen hinta ylitää tuon mainitun 15%, niin silloin palvelussa on virhe. Jos myyjä kiistää antaneensa mitään hintaa huollolle tai väitääkin että hän ilmoitti juuri tämän hinnan, niin silloin asiakas äänestää seuraavan kerran jaloillaan.
Itse olen aina kysynyt etukäteen huollon tai korjaustoimenpiteen hintaa ja aina lopullinen hinta on ollut muutaman euron sisällä annetusta arviosta.
Hilakitkutin Hilakitkutin ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #29  
Vanha 21.07.2007, 13:40 Huolto

Itse käytin Leppäsuon Huoltokorjaamolla autoa: Pyynti:takalevyt, oikea takalaakeri,tarkistus öljyt (laatikko, perät) Abs-anturit, jäähdytysnesteen pakkaskestävyys ym. Kaikki oli tehty ja soitto toisen takapyörän laakerin vaihdosta, kun sitäkin ehdotin. Asentaja sanoi, ettei kannata, kun ei tiedä, milloin on aikaisemmiin tehty ja hänen mielestään se on ihan OK. Lasku n.400€ sisältäen koko homman. 400€ on mulle ainkin pirun iso raha, kun olen tottunut tekemään kaikki itse. En vaan pystynyt vaihtamaan laakeria. Lisäys: tulihan sinne takapalatkin! Hinta on järjetön, mutta aika hyvä.
paju paju ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #30  
Vanha 21.07.2007, 15:58

Lainaus:
Jos myyjä kiistää antaneensa mitään hintaa huollolle tai väitääkin että hän ilmoitti juuri tämän hinnan, niin silloin asiakas äänestää seuraavan kerran jaloillaan.
Tämä on juurikin se juttu miksi pitäisi hinta saada paperilla/sähköpostissa tai todistajan läsnäollessa suullisesti. Ei se nyt niin paha ole, jos 100€ hommassa meneekin 150€. Ottaa pattiin ja helppo äänestää jaloillaan. Mutta jos työ onkin 600€ puhelimessa, mutta haettaessa 900€ niin on vitsit vähissä siinä vaiheessa. Jaloilla äänestäminen ei enää tässä vaiheessa paljoa auta..
jannekk jannekk ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden Kerholainen 2016
ACF jäsen

  #31  
Vanha 22.07.2007, 13:54

Suomen kauppalaki on lähtökohtaisesti aina heikomman, siis ostajan, puolella. Niin on myös kuluttajansuojalaki, jolla on paljon yhteneväisyyksiä Suomen kauppalakiin.

Jos huollon hinnaksi on ilmoitettu puhelimessa 600 €, mutta tiskillä pyydetäänkin 900 €, niin sitä ei tarvitse, eikä saa hyväksyä. Asiakkaan on velvollisuus maksaa tuosta enintään 690 €. Puhelimessa suullisesti annettu hinta-arvio on ihan yhtä pätevä kuin kirjallinenkin, jos sitä lähdetään koettamaan käräjille. Ja tässä tapauksessa laki on asiakkaan puolella.

Jos huoltokorjaamo pyytää huollosta 900 €, niin silloin sille pitää löytyä perusteet ja niin varmasti löytyykin. Voi olla että on jouduttu käyttämään kalliimpia osia, jouduttu vaihtamaan ylimääräisiä osia, tai sitten aikaa on kulunut paljon arvioitua enemmän. Mutta tällöin palvelussa on virhe, jos näistä ylimääräisistä kuluista ei ole asiakkaan kanssa neuvoteltu eikä ole saatu asiakkaan lupaa niiden suorittamiseen. Mutta se ei muuta asiaa miksikään, asiakas on silti oikeassa ja on velvollinen maksamaan korkeintaan 690 €.

Käytin taannoin profiilin volkkaria Tampereella eräässä ei-merkkikorjaamossa vuosihuollossa. Samalla kertaa sovittiin etujarrulevyt ja -palat vaihdettaviksi sekä sovittiin tutkittavaksi miksi auto tuntuu tehottomalta. Puhelimessa korjaamo antoi koko paketille hinta-arvioksi 400 €, mikä tuntui varsin kohtuulliselle huomioonottaen toimenpiteiden laajuus. Vein auton aamupäivällä korjaamolle ja sieltä luvattiin se iltapäiväksi valmiiksi. Iltapäivällä korjaaja soitti, ettei he saa autoa valmiiksi sulkemisaikaan mennessä, he olivat kohdanneet etujarrujen purkamisessa odottamattomia ongelmia, joka viivästytti auton luovutusta. Sovittiin että he soittavat seuraavana päivänä ja niin tapahtuikin. Seuraavan päivän iltana sain hakea auton pois. Ja hinta oli tasan 400 €, sen mitä he olivat arvioineetkin. Hinta ei muuttunut, vaikka he joutuivat työskentelemään etujarrujen kanssa huomattavan pitkään. Syytä tehottomuuteen haettiin muunmuassa vaihtamalla uusi MAF-anturi, mutta vika ei ollut siinä. Lisäksi he tekivät diagnostiikkalaitteistolla erilaisia testejä, mutta vikaa ei löytnyt. Mikään näistä ei tuonut lisäkustannuksia.

Ei tänäpäivänä yrittäjillä ole varaa ryöstää asiakkaitaan siitä heille erikseen ensin kertomatta. Sehän voi onnistua ehkä kerran, mutta silläkin kertaa kuluttaja-asiamieheen ja kuluttajansuojalakiin vetoaminen usein tehoaa. Ja loppujenlopuksi kiistatapauksissa neuvottelemalla aina on mahdollista päästä molempia tyydytävään lopputulokseen.
TeroPee TeroPee ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen
Moderaattori

  #32  
Vanha 24.07.2007, 23:00

Hinta-arvion saaminen tässä tapauksessa ei oikein toiminut. Mulle soitettiin kesken päivän ja kerrottiin että jarrut eivät kestä seuraavaan huoltoon (LL-ohjelman mukaan 50tkm). Kysyin kyllä osien hintaa puhelimessa mutta itse työn hinta jäi kysymättä. Ja mun mielestä hinta-arvio pitäisi antaa aina ja pyytämättä.

VV-Autolta tuli sähköpostia. Ei tosin Kiesiltä vaan Petri Aarniolta. Eivät kilpailuoikeudellisista syistä halua kommentoida jälleenmyyjien hinnoittelua tai laskutusta. Reklamaatio kuitenkin välitetään Audi Centerille Espooseen. Sieltä pitäisi tulla selvitys laskutusperusteista. Petri toteaa vastauksessaan vielä sen, että Premium-autoksi Audin huoltaminen on edullista, kiitos LL-ohjelman ja pitkien huoltovälien.

Jään mielenkiinnolla odottelemaan mitä Audi Center kertoo laskutusperusteista, edelleenkin kiinnostaa se 17,60 euron veloitus pyyhkijän sulan vaihdosta ja 30 euron veloitus pyörien irrotuksesta ja kiinnityksestä.

Niin, ja nyt on sitten toinen etuvalon poltin pimeänä. Täytynee käydä kokeilemassa ihan vain vertailun vuoksi mitä täkäläinen (Ruotsi) Audi Center veloittaa lampun vaihdosta. Ja veloittaavatko myös siitä konepellin avauksesta.. :)
TeroPee TeroPee ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen
Moderaattori

  #33  
Vanha 15.08.2007, 09:13

Menee vähän yksinpuheluksi, mutta sain sähköpostilla vastauksen reklamaatiooni. Maahantuoja ei kommentoinut yksittäisten huoltojen hinnoitteluun mutta puolestaan maahantuojan omistaman huollon vastauksesta ilmenee että he nojautuvat Audin määrittelemien työvaiheiden osalta vakioituihin työvaiheveloituksiin ja muiden töiden osalta käytetyn ajan ja toimipisteen tuntihinnan mukaiseen työveloitukseen. Eli Suomeksi: Maahantuoja ei kommentoi ja jälleenmyyjä menee maahantuojan selän taakse.

Tuulilasinpyyhkijän työstä on veloitettu Audin työvaiheen ja hinnaston mukaisesti 17,60 €. Työvaiheiden veloitus perustuu pyyhkijän sulan uusinnan työkokonaisuuteen, eli sisältää itse vaihtotyön lisäksi valmistelevat ja jälkityöt. Huollon tai muun korjauksen yhteydessä tarvittava työaika on käytännössä pienempi, joten AC Espoo päättänyt jatkossa veloittaa 0,1h muun työn yhteydessä tehtävästä pyyhkijänsulan uusinnasta. Tämä lienee hyvä asia vaikka mielestäni huollon yhteydessä tuulilasin pyyhkijän vaihtotyön pitäisi kyllä kuulua ns. samaan hintaan.

Vastauksen mukaan Audin työvaiheissa jarrupalojen/-levyjen uusintaan ei sisälly renkaiden irroitus ja kiinnitys, vaan se veloitetaan työvaihejärjestelmän mukaisesti erillisenä työvaiheena. Työvaiheet on jaettu pääasiassa erillisiksi osiksi, jotta työkokonaisuuksiin (esim. jarrulevyjen uusinta jarrupalojen vaihdon yhteydessä) kuuluvia päällekkäisiä työvaiheita (esim. renkaiden irroitus ja kiinnitys) ei veloiteta kahteen kertaan. Mun mielestä tuollaisesta ei pitäisi veloittaa asiakasta ollenkaan sillä jarruremonttia on aika helkkarin vaikeaa tehdä ilman renkaiden irrotusta ja kiinnitystä. Lisäksi asiakas ei voi vaikuttaa tuohon millään tavalla, ei autoa voi viedä jarruremonttiin pyörät irrotettuna eikä hallin puolelle todennäköisesti päästetä asiakasta itseään irrottamaan pyöriä. Minulta sentään oli veloitettu pyörien irrotuksesta ja kiinnityksestä renkaanvaihdon työveloitus eikä renkaiden irrotusta ja kiinnitystä. Se kun olisi tullut maksamaan 17,60 € / akseli eli 35,20 €.

Auton seuraava huolto on 17.500 km kuluttua ja silloin vaihtuu mm. jakohihna. AC Espoo ei näillä näkymin ole se paikka jonne auto menee. Asiakasta kun voi mun mielestä rahastaa "turhasta" vain kahdesti. Ensimmäisen ja viimeisen. Mitä todennäköisimmin järjestän työmatkan Turkuun ja kokeilen paljon kehutun LMS:n palveluita.
miikkal miikkal ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #34  
Vanha 15.08.2007, 12:12

Kuin myös! Sen verran huonoja kokemuksia pääkaupunkiseudun Audi Centerin eri toimipisteiden palvelun laadusta ja hinnasta, että omaa autoani en sinne enää vie ellei ole ihan pakko. Viimeiset huollot olenkin suorittanut Mietoisissa vaikka halvempiakin paikkoja löytyy lähempää. Mietoisissa ainakin palvelun laatu on ollut kohdallaan.
liki liki ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #35  
Vanha 15.08.2007, 12:17

Leppäsuo on toistaiseksi palvellut hyvin pääkaupunkiseudulla.
RobTq RobTq ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #36  
Vanha 15.08.2007, 12:24

Turha Tero sun on ajaa Turkuun asti. Jos Leppäsuon huoltokorjaamo pystyy huoltamaan minunlaisen kontrollifriikin autoa, niin kuvittelisin että se voisi kelvata sinullekin :)

Asiaan liittyen, pyysin tarjousta A6:sen jakopään hihnan vaihdosta syksyllä 2006 Espoon Audicenteristä. Arvio oli 2500-3000 euroa.
Leppäsuolla loppuhinta oli 1200 euroa.

Edit: pientä päällekkäisyyttä Villen kanssa. Ei ole maksettu ilmoitus :)
hiltunenj hiltunenj ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #37  
Vanha 15.08.2007, 12:33 Saapa nähdä...

Kyllähän aina selityksiä löytyy, miksi veloitetaan sen ja sen verran, mutta käsittääkseni korjaamoilla voisi olla mahdollisuus veloittaa ihan sen tehdyn työn mukaankin.

Vielä tällä hetkellä ajan Transporterilla, ja siihen vaihdettiin vähän aikaa sitten kaikki palat ja kaikki levyt, hintaa tuli yli 650 euroa. Aikaa niiden vaihtamiseen meni korkeintaan tunti (sen tiedän varmasti), mutta vaihdosta oli veloitettu kuitenkin yli 88 euroa/pää, eli yhteensä jotain 176 euroa. Jos tämäkin olisi tehty tuntitaksan mukaan, hinta olisi ollut satasen halvempi. Eli jotain järkeä pitäisi merkkikorjaamoidenkin hinnoitteluun saada. Jospa se sitten tulevassa A6:ssa on vielä vähän kalliimpaa, kun se on "premium".....

Vai onko se sittenkin ylihintainen skoda?
jpeltopuro jpeltopuro ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #38  
Vanha 15.08.2007, 12:42

Hieman puolustuspuhetta tuolle hinnoittelutyylille: LMS:llä taannoin sanoivat, että ne työvaiheiden ohjeajat ovat todella tiukkoja saavuttaa. Eli esim V6 biturbon nokkahihnanvaihtoon virallisesti kuluva aika (oliko 6 h tai jotain) on huomattavasti vähemmän kuin todellisuudessa. Oikeasti 120 tkm ajetuissa autoissa kun pultit ja mutterit ovat jämähtäneet kiinni, paikat ovat likaisia ja siksi sähläämiseen menee aikaa. Ohjeajat on kuulemma otettu osaavien miesten purkaessa ja kasatessa uutta tai uudehkoa autoa, oikeilla työkaluilla ja systeemit ulkoa osaten.

Ja nykyaikainen autohuoltosysteemi vaatii järkyttävän määrän koulutusta ja erikoislaitteita. Tämä kompensoidaan sitten vähitellen lätkäisemällä asentajan tuntihinta sinne asianajajan tuntihinnan tasolle :)

Miksei sitten veloiteta kuluneen ajan mukaan? Silloin ne, joiden autoissa on pultit piukassa ihmettelisivät, että "miksi mun nokkahihnaremppa maksoi 2 tonnia kun tolla kaverilla makso vaan tonnin?"
thecronos thecronos ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #39  
Vanha 15.08.2007, 12:53

Lainaus:
Maahantuoja ei kommentoinut yksittäisten huoltojen hinnoitteluun mutta puolestaan maahantuojan omistaman huollon vastauksesta ilmenee että he nojautuvat Audin määrittelemien työvaiheiden osalta vakioituihin työvaiheveloituksiin ja muiden töiden osalta käytetyn ajan ja toimipisteen tuntihinnan mukaiseen työveloitukseen.
Lainaus:
Vastauksen mukaan Audin työvaiheissa jarrupalojen/-levyjen uusintaan ei sisälly renkaiden irroitus ja kiinnitys, vaan se veloitetaan työvaihejärjestelmän mukaisesti erillisenä työvaiheena.
Mielestäni toi on ihan looginen vastaus kyseiseen laskutustapaan. Tuollaisen järjestelmän pohjalta firma ei pysty vetämään hihasta aika-arvioita eri remonteille mikä omaan korvaan kuulostaa varsin hyvältä.

Tässä vaan mietin, että olisko asiakas ollut tyytyväisempi, jos laskulta ei olisi löytynyt rengastöitä, mutta jarrutöitten kohdalla olisi ollut seuraavat rivit:

* 54,00 €, jarrupalat, edessä irrotus ja kiinnitys
* 71,60 €, jarrulevyt, takana irrotus ja kiinnitys
* 42,64 €, jarrut, herkistys

:)
TeroPee TeroPee ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen
Moderaattori

  #40  
Vanha 15.08.2007, 13:43

Lainaus:
Täällä ainakin seurataan mielenkiinnolla sinun reklamaatiosi etenemistä. Hyvä että joku viitsii ja jaksaa puuttua älyttömyyksiin.
Tuskin tämä tästä enää mihinkään johtaa, en jaksa uskoa että vastausta enää AC:lta on tulossa. Itse olen jo sen paikan suhteen ratkaisun melko pitkälle tehnyt. Ja myöskin sinne suuntaan sen kertonut.

Lainaus:
Turha Tero sun on ajaa Turkuun asti. Jos Leppäsuon huoltokorjaamo pystyy huoltamaan minunlaisen kontrollifriikin autoa, niin kuvittelisin että se voisi kelvata sinullekin :)
Leppäsuolla käytin edellistä autoa hyvin tuloksin. Nyt pitkästä aikaa ajattelin viedä auton AC:lle, jo ihan senkin takia että Leppäsuolla tuskin on ollut merkkistatusta enää siinä vaiheessa kun A2:n (etenkin TDI:n) koulutuksia on järjestetty. Samaa tavaraahan se noin periaatteessa on muiden autojen kanssa, mutta eipä tuota moottoria esim. ole muissa Audeissa. Volkkarin, Seatin ja Skodan pellin alla on 3-pyttyistä TDI:tä ollut, ei tosin ihan tuolla viritysasteella.

Lainaus:
Tässä vaan mietin, että olisko asiakas ollut tyytyväisempi, jos laskulta ei olisi löytynyt rengastöitä, mutta jarrutöitten kohdalla olisi ollut seuraavat rivit:

* 54,00 €, jarrupalat, edessä irrotus ja kiinnitys
* 71,60 €, jarrulevyt, takana irrotus ja kiinnitys
* 42,64 €, jarrut, herkistys
Itseasiassa, luultavasti olisin ollut tyytyväisempi. :) En ainakaan olisi osannut kyseenalaistaa töiden laskutusta ihan samalla tavalla. Renkaat kun osaan irrottaa ja kiinnittää itsekin, siksi tuntuu typerältä maksaa siitä hyvästä jollekin 30 euroa. Etenkin kun ao. remonttia ei voi tehdä ilman renkaiden irrotusta. :) Vaikka pyörien irrotus ja kiinnitys olisikin ollut "leivottuna" muiden töiden hintaan olisin saattanut tarttua tuulilasinpyyhkijän vaihtyön hintaan. Siis asian, minkä olen aina kuvitellut sisältyvän vuosihuollon normaaliin työveloitukseen.
jannekk jannekk ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden Kerholainen 2016
ACF jäsen

  #41  
Vanha 15.08.2007, 13:51

Olen samaa mieltä "thecronoksen" kanssa siitä, että tuossa hinnoittelumallissa on vissi logiikka. Helppoahan olisi hinnoitella pelkkä jarrupalojen vaihto yhtenä toimenpiteenä kaikkine siihen liittyvine vaiheineen. Ongelma tulee siinä, jos samalla kertaa tehdään muitakin pyörien irroittamisen vaatimia toimenpiteitä esim. nivelien yms. vaihtoja, jolloin myös yksittäisen nivelen vaihtoon sisältyisi myös renkaiden irroitus. Tällöin pitäisi huomioida jo kertaalleen veloitettu renkaiden irroitus.

Korjaamon kannalta on tietenkin helpompaa tehdä työntutkimusta ja hinnoitella jokainen toimenpide erikseen, jolloin hinnoittelu saadaan helpommaksi ja läpinäkyvämmäksi. Toinen vaihtoehto on tehdä sitten tuntityönä, jolloin jää spekulaation varaa siitä että oliko todellakin tarpeen käyttää noin paljon työaikaa.
JJ JJ ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #42  
Vanha 15.08.2007, 13:54

Mielenkiintoinen keskustelu!
Itse ostin paikallisesta tarvikeliikkeestä Valeon sulat eteen ja kaveri tuli itse asentamaan toisen niistä. hintakin pyöristettiin tiskillä vielä muutama euro alaspäin.
Paikallisessa merkkiliikkeessä taasen laitatin eteen uudet jarrupalat ja -levyt, eikä pyörien tai mutterien irrotuksista veloitettu erikseen. Tuntuvat hinnoittelevan palvelut mten sattuu.
hiltunenj hiltunenj ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #43  
Vanha 15.08.2007, 14:23 Halvemman mukaan

Toisaalta yksi vaihtoehto olisi se, että asiakas maksaa sen tosiasiassa halvemman mukaan, eli jos työ on pakettina hinnoiteltu kalliimmaksi kuin aikaveloituksena oikeasti tekisi, asiakas maksaa sen työajan mukaan tulevan hinnan. Jos taas aikaa menee enemmän kuin on toimenpiteen hinnaksi pakettina sanottu, niin vaikka siinä jäisi korjaamo ns. tappiolle, asiakas maksaisi taas sen halvemman hinnan. Uskoisin että korjaamoilla on ihan hyvä kate...

Ja kun tuolla sanottiin siitä, että pitää olla koulutus kohdallaan asentajilla, niin itselle on jäänyt kuva, että nykyajan asentajat eivät osaa tehdä mitään jos ei testeri näytä autossa vikaa olevan. Puhumattakaan siitä, että ne tarkistuskohteet mitä esim. huolto-ohjelmassa on, käytäisiin ihan aikuisten oikeasti läpi eikä vain laitettaisi rukseja paperiin....

Kaikki jarrulevyt ja palat eivät mene parissa päivässä huollon jälkeen vaihtokuntoon jos ne on ihan aikuisten oikeasti tarkistettu....eikä ollut suinkaan eka kerta vastaavaa.
Ishtor Ishtor ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #44  
Vanha 15.08.2007, 14:26

Ihan normaaleja juttuja minun mielestäni. Pakkoko se on Audilla ajaa jos huoltaminen tuntuu kalliilta... Ei se nyt niin hyvä auto ole, että sitä kannattaa hinnalla millä hyvänsä pitää. Ylipäätään hinta-laatusuhde on Audissa aika heikko, ja sama pätee myös huoltoihin. Mutta on se toisaalta ihan kiva auto. Kivempi ainakin kuin Toyota joka taas lienee vastakohta kaikessa suhteessa.

Josta tuli mieleen yksi tositarina: Imatralla vaihtoivat yhdeltä tyypiltä puoliväkisin männän renkaat (tai jotain, eivät suostuneet kertomaan mitä kaikkea) takuuaikana, kun auto kulutti puoli litraa öljyä vaihtovälillä. Asia oli tullut esiin ihan sivulauseessa ohimennen, mutta tarttuivat heti tilanteeseen. Asentajan laittoivat ylitöihin purkamaan puoli moottoria. Oli kuulemma saanut homman tehtyä klo 2.30 yöllä. Asiakas yritti sanoa että ei se häntä haittaa, eikös auton kuulukin kuluttaa hiukka öljyä, niin olivat vaan todenneet että Toyota ei kuluta! Näin sitä merkin mainetta vaalitaan. Osaisipa VAG-ketju myös tuon. Eikä muuten ollut viimeinen Toyota tuolla ihmisellä.

Takaisin aiheeseen: Itselläni maksoi radion koodin selvittäminen muistaakseni 60€. Todennäköisesti siihen on mennyt aikaa 5 minuuttia kun sen on koneelta auton numeron perusteella katsonut... Mutta minulle oli tärkeintä että sen jälkeen poppi soi. Olisin maksanut vaikka olisivat pyytäneet 200. :)

Lähinnä kalliit tuntiveloitukset tekevät laskusta kalliin, Imatralla muistaakseni 67€.

On järjestelmässä se vika että se laskuttaa ne työt joita on tilausvaiheessa pyydetty välittämättä siitä onko työtä todellisuudessa tehty. Kävi niin (ei tosin minulle, mutta vag-korjaamossa kuitenkin) että oli tilattu jarrunesteen vaihto. Asentaja ei ollut kuitenkaan sitä tehnyt eli sitä ei oltu ruksattu työlistasta tehdyksi. Laskuttivat kuitenkin sujuvasti koska lasku tulee suoraan tilausjärjestelmästä, eikä sen lapun perusteella minkä asentaja täyttää. Näin selittivät jälkeenpäin. Onneksi asiakas oli tarkkana verratessaan laskua ja työlistaa.
Ishtor Ishtor ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #45  
Vanha 15.08.2007, 14:42

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja hiltunenj
Ja kun tuolla sanottiin siitä, että pitää olla koulutus kohdallaan asentajilla, niin itselle on jäänyt kuva, että nykyajan asentajat eivät osaa tehdä mitään jos ei testeri näytä autossa vikaa olevan.
No ei ne "entisajan" asentajat varmasti osaa senkään vertaa jos pitää testerin perusteella tutkia. ;)

Itse kun autopuolen kävin niin meillä oli yksi testeri ja sekin oli silloin ihan uutta ja hienoa. Ei ollut edes korjaamoilla sellaisia. (-90) Silloin oli oikeastaan niin, että ei se testeri mitään tuohon aikaa paljastanutkaan, kaiken kuuli paremmin korvalla. Mutta ymmärrän hyvin että erikoiset viat ovat vaikeita paikallistaa, sillä nykytyössäni paikallistan niitä tietokoneista ym härpäkkeistä. Yleensä vika on asiakkaan ja "asentajan" välissä. Kun ei puhuta samaa kieltä, niin ei puhuta!

Tyypillinen esimerkki tietokonemaailmasta:
- tää kone on ihan jumissa
- mikä siinä ei toimi?
- ei tässä toimi mikään, tää on ihan perseestä. aamulla toimi mutta nyt on ihan jumissa
- mitä näytöllä lukee?
- ei tässä mitään lue, tää on ihan juntturassa
Sitten kun menee paikalle niin vika voi olla niinkin monimutkainen, kuin
esim nettisivu ei aukea (joo onhan se ruutu aika valkea jos siinä lukee että "sivua ei löydy". Eihän sellaista pikku juttua asiantuntijalle kannata kertoa...). Toinen elävä esimerkki oli että näytöstä on virrat pois päältä. Juu ruutu todellakin on musta, edes hiiri ei liiku. Ihan jumissa on!

Vilpittömästi uskon että mitä tietokoneistetummaksi autot muuttuvat, sitä enemmän alkaa olemaan vikoja joita asiakas ei vaan osaa kuvata niin, että asiantuntija ymmärtäisi mistä lähteä vikaa hakemaan. Siksi voi usein olla helpompaa alkaa vaihtamaan osia kunnes vika katoaa. :)
hiltunenj hiltunenj ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #46  
Vanha 15.08.2007, 14:52 Sanotaan näin...

Että esim. moottorin nykimisen ymmärtää varmasti niin asiakas kuin asentajakin, mutta jos liikkeessä ei nykimistä havaita, mutta kaikki muut jotka autolla ajaa, se havaitsevat, niin jossain pätkii ja pahasti....

Tosin päivitystä ohjainlaitteeseen on odotettu yli vuosi, ja odottaminen jatkuu. Muuta ei sille vaivalle ole yritetty tehdä. No, onneksi siis kohta päästään asiassa eteenpäin. Audille odotettu tuotantoviikko 35....
jpeltopuro jpeltopuro ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #47  
Vanha 15.08.2007, 14:59

Korjaamotoiminnan katteet taitavat tosiasiassa olla aika pienet, näin ainakin väittävät. Eli tollainen kikkailu, että maksetaan kiinteä hinta tai vähemmän, on utopiaa. Asiakas se maksaa kuitenkin aina, olipa se sitten huollon hinnassa, osissa tai auton hinnassa.

Koulutustarve tulee sieltä tehtaan määräyksistä, samoin ne vaatimukset erikoistyökaluista. Ajatus on hyvä, varsinkin isossa maailmassa, mutta ei vaan oikein toimi Suomessa.

Eli varmaan ajatellaan, että müncheniläinen lääkäri kurvaa kuuärräaudillaan Suomeen sivukylän merkkiliikkeeseen navinsa ohjaamana. Kappas, sieltäkin löytyy kuuärrä erikoispissapojan täyttötyökalu. Erikoispissapojan täyttöön kuluu täällä 2 h, vaikka münchenin suurliikkeessä meni vain 10 minuuttia, mutta onnistuu, kun on koulutettu kaveri ja ohjeistus kunnossa. Veloitus on kuitenkin melkein sama, vain tuntihinnassa ero. Ja kaikki ovat tyytyväisiä.

Mutta kun peräpitäjällä ei ole niitä kuuärriä yhtään, ja erikoispissapojan täyttötyökalut ja koulutetut kaverit pitää olla joka pitäjässä, niin sitten se normiaudin merkkihuollon leima maksaa enemmän.

Eli vika on müncheniläisessä lääkärissä. ;)
paju paju ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #48  
Vanha 19.08.2007, 21:20

En minä vaan ymmärrä näitä merkkiliikkeiden laskutuksia. Ja siksi en niiden palveluita käytäkkään mikäli ei pakko ole.

Esimerkki viime torstailta. Kävin testaamassa ahtopainevuotoja kun itsellä ei ole kompressoria. Tein purku- ja kasaustyöt itse (voiko tehdä merkkihuollossa?), joten itse testaamiseen ei montaa minuuttia mennyt. Mutta koska vikaa ei tuosta löytynyt niin testattiin MAFin kunto. Siinä menikin sitten jonkin aikaa kun ei heti laite toiminut, kokeiltiin toista jonka kanssa oli ongelmia ja palattiin ensimmäiseen. Testaamisessa meni muutamia minuutteja. Viivyin paikassa varmaankin noin tunnin verran. Jamppa teki hommia varmaankin reilun puoli tuntia yhteensä. Kustannus 20€. Mielestäni tämä on kohtuullinen korvaus tuosta työstä. Merkkiliikkeessä vastaava olisi taatusti maksanut yli 100€.

Ihmiset ovat vain tottuneet maksamaan liikaa pikkuisistakin töistä.
Onroud Onroud ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #49  
Vanha 20.08.2007, 01:20

Tuo nyt on minun mielestä ihan normaalia firma-laskutusta. He vain kun saavat tuosta työn hinnasta 40-70% pois. (villi veikkaus asiasta).

Yksityisen henkilön ei missään nimessä pitäisi joutua kohtaamaan noin sikamaista loppu summaa!
Ishtor Ishtor ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #50  
Vanha 20.08.2007, 16:14

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Tero Pänttönen
Niin joo, ja olihan toki sähkökaasulliseen TDI:hin vakionopeudensäätimen asennuskin sen verran hankala juttu että siitä laskutettiin yli 350 euroa työstä ja 52 euroa osista. Ai miksi osista "vain" 52 euroa? No siksi että vein viiksen itse..
Tuo lienee ihan normaali hinta. Sitä en kommentoi mihin tuo perustuu ja varmasti hinnassa on liikaa ilmaa, mutta samaa hintaa lupailivat minullekin kun asiaa etukäteen tiedustelin. No, kun tiesin hinnan niin ei ollut enää kyse kuin siitä että saa tarvittavat rahat käteen tai sitten toteaa että liian kallista on ja jättää vakkarin laittamatta.

Kommentoin tätä lähinnä siksi että nähtävästi kyse on ihan normaaleista listahinnoista eikä varsinaisesta kusetuksesta, joten mitäpä tuosta ottamaan herneitä nenään. Jos olisit kysynyt etukäteen hinnan niin olisit säästynyt järkytykseltä.

Tottahan se on että huolto on kallista, varsinkin Audin tapauksessa, mutta eihän asialle mahda mitään kuin vaihtamalla autoa. Kun ei osta Audia, niin maahantuojalla herään kysymys että miksi myynti laskee. Sitten he miettivät ja tutkivat että:
1. Auto on laatuun nähden ylihintainen.
2. Huolto on ylihintainen.
3. Huollon ammattitaito on heikkolaatuista.
Jos haluavat parantaa myyntiä, niin ainoat kohdat mille itse mahtavat jotain on 2 ja 3. Kun jompaakumpaa parantaa niin yhtälö alkaa niiltä osin olla kunnossa.

Mutta siihen tarvitaan signaali ostajakunnasta. Ihan yleisellä tasolla foorumin keskusteluihin viitaten, en ymmärrä että porukka on tyytymätön autoonsa ja sen huoltoon, mutta kuitenkin ostetaan Audia toisensa perään. Audin laatu on tippunut tasaisesti 90-luvun alusta lähtien (vanhojen audistien kommenteista päätellen) mutta myyntitilastot senkun komistuvat vuosi vuodelta. Jos minä olisin maahantuoja tai valmistaja niin toteaisin että laatu on riittävä ja hinta sopiva koska kauppa käy. Ja koska on fakta että auto pitää hintansa paremmin kun se on merkkiliikkeessä huollettu, niin lähes kaikki siellä autonsa huoltavat, kun on pakko! Ja kun on pakko niin siitä voi laskuttaa lähes mitä vaan.

Moraalitonta ehkä, mutta kylmää matematiikkaa. Sitä sillä tasolla harrastetaan missä hinnoittelusta päätetään, ja korjaamoilla ei ole lupaa tehdä muuta kuin lukea mitä mikro hinnaksi ilmoittaa. Offtopiccina: Kun joudun isohkon yrityksen asioita konsernitasolla seuraamaan, niin sitä aina välillä hämmästyy kuinka yksinkertaista matematiikkaa siellä sovelletaan. Ja kaiken lisäksi se pitää yllättävän hyvin paikkansa, jos firman johto osaa hommansa. Yrityksen johtaminen on periaatteessa sitä helpompaa mitä suuremmasta yrityksestä on kyse. Siellä ei ole ihmisiä, ne on miljoonia euroja mistä puhutaan. Alemmalle johdolle jää sitten tehtäväksi toteuttaa johdon fantasiat ja toimia oikeiden ihmisten kanssa.

Kyllä se maahantuoja tarvitsisi muutakin herätettä kuin valitusta pienen aktiiviyhteisön foorumilla. Ei ne näitä lue, veikkaan niin.

Eikös se Henry Ford aikoinaan todennut että jos auton joku osa kestää kauemmin kuin muu auto niin sitä pitää heikentää. Siitä se ajatus sitten lähti...

Mutta jos ryöstöstä puhutaan, niin yhden tutun asianajaja laskutti 800 euroa tunnilta. Laskepa remontin hinta tuolla tuntiveloituksella. Eli kyllä on vielä pieniä nämä Audin huoltokulut... ;)

Tulipa taas jaariteltua asiasta ja asian vierestä...
paju paju ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #51  
Vanha 24.08.2007, 23:54

Kyllä maahantuoja on tasan tarkkaan tietoinen huollon laadusta. Vuodesta toiseen Tuulilasin merkkien merkki tilastoissa Audi ja erityisesti volkkari saavat huonoa palautetta käyttäjiltään. Mutta, mitään ei tapahdu tälle epäkohdalle.
Teukka Teukka ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #52  
Vanha 25.08.2007, 00:13

Tehdään vaan tulosta,paskat laadusta.Itse teen kaikki mitä voin.Muut teetän.Nekin jossain muualla jos mahdollista.
Merkki korjaamojen toiminta muutenkin on yliarvostettua, nopeesti vaan huollot läpi ja rahat pois.Pikkupajoilla on elanto kiinni hommassa joten niitä kiinnostaa vähän paneutuakin.Esim multa löysi eräs kaveri loppumaisillaan olevan vesipumpun mutta ei ehtinyt sitä tekemään kun oli liikaa pokaa tulossa ovesta sisään.Mistä se kertoo?
Siellä merkki korjaamolla saattaa olla lopullinen tieto-taito mutta ei aikaa tehdä hommia kunnolla(eikä uudestaan), ja siitä huolimatta laskutuksesta joustamatta.
Listahinnat hei, listahinnat.
Pende Pende ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #53  
Vanha 25.08.2007, 17:50

Lainaus:
Audi ja erityisesti volkkari saavat huonoa palautetta käyttäjiltään. Mutta, mitään ei tapahdu tälle epäkohdalle.
Noihan se voi olla mutta miksi olisi jotain tehtävä kun jengi ostaa kiihtyvällä vauhdilla autoja?
Voisi jopa kuvitella ettei sitä epäkohtaa varmaan olekkaan, 3 viikon jonot huoltoon ja sitä rataa joten ei voi olla suurikaan jengi joka protestoi käytännössä...
jiisimula
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Guest

  #54  
Vanha 25.08.2007, 20:49

Hyvän korjaamon löytäminen usein on aavistuksen haastavaa, mutta onneksi se usein palkitaan.

Mikä hitto pakottaa ihmiset sinne merkkihuoltoon? Täälläkin melkolailla useasti on topicceja aiheesta, silti sinne tuntuu joku eksyvän.. Usein inan vanhemmallakin autolla. - Ja sitten taas valitetaan että voi voi, oli kallista.

Joo-o, ilmeisesti maahantuoja ei vain ole kiinnostunut, ovatko asiakkaat oikeasti tyytyväisiä. Ilmeisesti löytyy niitäkin ihmisiä riittävästi, jotka eivät valita / kysele kun se auto korjataan.
Teukka Teukka ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #55  
Vanha 25.08.2007, 23:21

Hyvin sanottu!
Mun mielestä merkkikorjaamot ovat YLIARVOSTETTUJA.Hinta ja laatu ei kohtaa.Jos katselen esim myynti-ilmoja, niin niissä ei meinaa hittoakaan se että merkki"huollettu".
Mä itse olen niin pilkun halkoja että kun itse teen niin tulee kans tehtyä.Tiedän kyllä erään pikkukorjaamon pitäjän joka on ihan samanlainen.Edukas hinta ja hyvä laatu.
Ishtor Ishtor ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #56  
Vanha 26.08.2007, 10:11

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja jiisimula
Mikä hitto pakottaa ihmiset sinne merkkihuoltoon? Täälläkin melkolailla useasti on topicceja aiheesta, silti sinne tuntuu joku eksyvän.. Usein inan vanhemmallakin autolla. - Ja sitten taas valitetaan että voi voi, oli kallista. .
Kuten tuossa aiemmin sanoin, fakta on että merkkiliikkeessä huollettu auto pitää hintansa paremmin (älä kysy miksi). Ja kun Suomessa autot maksavat maltaita, niin arvon säilymisellä on täällä meillä tavallistakin suurempi merkitys. Kyllä minäkin käytän tätä vanhaa rotiskoani merkkiliikkeessä, kun sitä on siellä aina ennenkin käytetty. Linja pitää! ;)
jiisimula
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Guest

  #57  
Vanha 26.08.2007, 10:27

Lainaus:
Kuten tuossa aiemmin sanoin, fakta on että merkkiliikkeessä huollettu auto pitää hintansa paremmin (älä kysy miksi).
Jos sen auton meinaat liikkeeseen vaihdossa viedä, niin lienee tuurin kauppaa paljonko siitä vanhasta saa hyvitystä. Kuitenkin, jos saat ns. "reilun" hyvityksen, niin silloin se sinun ostamasi auto lienee hinnoilteltu yläkanttiin. Kaikki huollot ja rempat kun tekee VAG liikkeessä, niin väitän että se mahdollinen parempi hyvityshinta on maksettu itse sinne liikkeeseen huollon kautta moneen kertaan. Ainahan sen auton pitäisi liikkeeseen viedessä olla huoltokirjalla (joo, öljyt on vaidettu) ja tietty SUOMI-auto..

Ei ainakaan itselle tulisi tippaakaan luottavaisempi olo, jos auto on huollettu merkkiliikkeessä.
paju paju ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #58  
Vanha 26.08.2007, 13:06

Pende: jos huolto toimisi hyvällä tavalla niin on enemmän kuin oletettavaa, että silloin myydään autoja vielä enemmän. Nyt niitä (Audeja) myydään ihan hyvin, mutta ei lähellekkään sitä määrää mitä Toyotia. Huollon toimivuudella on erittäinkin suuri vaikutus merkkiuskollisuuteen ja jos se ei toimi niin kokeillaan jotain muuta. Näiden tilalle pitää löytää uusi ostaja mikä on aina hankalempaa kuin vanhan asiakkaan pitäminen merkissä.
Pende Pende ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #59  
Vanha 27.08.2007, 10:41

Olen kyllä kuvitellut että Audi painii eri sarjassa toyotan kanssa, eihän sitä bmw täkään myydä enempää kuin toyotaa vaikka siellä taitaa fanaattisimmat vikojen ja ongelmien piilottelijat löytyä.
Voisihan olla että minäkin muutan mielipiteeni kunhan sattuisi jotain korjattavaa Audiin ja sitten töpeksittäisiin koko rahan edestä.

On myös perhepiirissä kokemusta ei-merkkihuollosta ja täytyy sanoa ettei ainakaan huoltamo tienannut siinä hommassa, sillä niin paljon ja kalistakin kamaa rikkoivat jonkun yksinkertaisen letkunpätkän vaihdossa, ei silti toki jälkensä korjasivat ilman kustannuksia, mitä ajeluja kertyi...

Ymmärrän myös sen että itse olemme parhaita avaimenheiluttajia, siis myös minä ja tiedän auton "sielunelämän" kokolailla hyvin ja voisin itsekin huoltaa autoni, pidän kuitenkin Audia ikäänkuin nautintona ja pyrin välttämään sen rassaamista ja rassaan mieluummin jotain muuta.

Tekisi mieli sanoa ja sanonkin että en koskaan tule ostamaan autoa jota joku muu kuin merkkiliike on rassannut ja myös minulta joku saa auton jota ei ole muualla sepitty. En nyt tarkoita jotain jarrupalan vaihtoa varsinaisena rassaamisena, jolla rintamalla olen myös havainnut ettei kannata edes kokeilla muuta kuin originaalia...

Eli, minua on merkkiliike saanut uunotettua toistakymmentä vuotta ja monta Audia varsin hyvin, ylihuomenna mennään taas paljon moitittuun merkkihuoltoon tekemään laajempi LL-huolto, maksaa mitä maksaa, mutta elämä on mitä on...
jannekk jannekk ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden Kerholainen 2016
ACF jäsen

  #60  
Vanha 27.08.2007, 11:22

Tässä huoltoasiassa on yhtä monta mielipidettä kuin on miestäkin. Oman, pian parikymmentä vuotta kestäneen, autoilu-uran aikana olen saanut olla kädet kyynärpäitä myöten rasvassa ihan tarpeeksi omia autoja huoltaessani. Olen siitä lajista saanut aikalailla tarpeekseni, joten huollatan autoni ilomielin siihen hommaan erikoistuneissa liikkeissä. Merkkihuoltoja en ole koskaan ennen Audin hankintaa käyttänyt, nyt käytän eikä toistaiseksi ole ollut huollon tasosta valittamista. Tokihan se maksaa paljon enemmän kuin itse tekeminen tai huollattaminen jossain muussa pikkukorjaamossa, mutta katson kuitenkin että merkkihuollolla on oman merkin erikoisosaaminen. Tuoko se sitten jotain lisäarvoa autolleni -sitä en tiedä.

Kaikki huollot on tehty, hinnat ovat olleet sitä mitä on etukäteen sovittu, palvelu on ollut nopeaa ja ystävällistä ja monista eteen tulevista korjaus- ja huoltotoimenpiteistä on aina kerrottu, joten se pieni "merkkihuoltolisä" on ollut helpompi maksaa.

Totta on se, että hyvä kello kauas kuuluu, huono vielä kauemmas. Jonkin tutkimuksen mukaan jos huoltoliike kerran töppää, niin sen tarvitsee onnistua nappiin seitsemän kertaa, jotta se yksi töppäys ihmisten mielissä unohtuu. Tämä seikka olisi varmasti kaikilla asiakaspalvelua harjoittavilla liikkeilla syytä muistaa.
masanen masanen ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #61  
Vanha 27.08.2007, 11:36

Itsellä oli hetki sitten ajankohtainen pieni jarruremppa eteen, ja kahden käden sormilla laskettavan laajuisen soittokierroksen jälkeen vein Laakkoselle. Syy? Edullisin hinta, nopeimmin aika(="ihan koska vaan, pääsetkö huomenna") + orggis-osat. Tosin auton "harvinaisuus" saattoi nostaa tusinakorjaamojen hinta-arvioita, mutta pahimmillaan arvioissa pelkästään osien hinta oli enemmän kuin merkkihuollossa jäi töineen kaikkineen. Olipa mukana myös "Pyörien irroitus ja kiinnitys". ;)

Muutenkin hoitivat homman hyvin, ja niin työstä kuin palvelustakin jäi positiivinen kuva.
Ishtor Ishtor ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #62  
Vanha 27.08.2007, 15:42

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja jannekk
Tässä huoltoasiassa on yhtä monta mielipidettä kuin on miestäkin. Oman, pian parikymmentä vuotta kestäneen, autoilu-uran aikana olen saanut olla kädet kyynärpäitä myöten rasvassa ihan tarpeeksi omia autoja huoltaessani. Olen siitä lajista saanut aikalailla tarpeekseni, joten huollatan autoni ilomielin siihen hommaan erikoistuneissa liikkeissä.
Heh, minä sain siitä tarpeeksi jo silloin kun laman aikaan ammattikoulusta ajoneuvomekaanikoksi valmistuin ja työttömänä asentajana sain pari vuotta peukaloitani pyöritellä. Siinä ehti miettiä kaikenlaista. Lopputulos: Päivääkään en ole tehnyt sitä hommaa työkseni, enkä kadu. ;)
Mezza9 Mezza9 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #63  
Vanha 05.09.2007, 02:57

Käytin autoani ensimmäisen kerran huollossa täällä Espanjassa, ja koska kyseessä oli korjaus jonka maksaa myyjä, painelin suoraan merkkiliikkeeseen. Yllätyksekseni työn hinta ei ollut ollenkaan paha, sitähän kehtaa vanhempaakin autoa huollattaa "virallisesti"! Muutenkin palvelu oli alusta loppuun kohteliasta, avuliasta ja kaikki tehty käytiin tarkasti läpi autoa luovutettaessa.

Hinnasto:
http://i112.photobucket.com/albums/n...i/Hinnasto.jpg
Pende Pende ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #64  
Vanha 05.09.2007, 07:47

Niin, täällä saa myös se tiskin takana oleva remmi samat liksat ja sosiaaliturvat kuin mekin joten se ei tarvitse välttämättä nöyristellä...
Ilmeisesti ei kuitenkaan voine suhteuttaa kaikkea yksi yhteen vaikka emme enää eläkään pohjolan "lintukodossa" vaan EUssa, jossa ainakin viinan piti olla halpaa...
niemmr niemmr ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #65  
Vanha 07.09.2007, 10:13

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja paju
Kyllä maahantuoja on tasan tarkkaan tietoinen huollon laadusta. Vuodesta toiseen Tuulilasin merkkien merkki tilastoissa Audi ja erityisesti volkkari saavat huonoa palautetta käyttäjiltään. Mutta, mitään ei tapahdu tälle epäkohdalle.
ei se maahantuoja mistään veeämmistä tai teeämmistä seuraa merkkikorjaamoiden laatua, vaan ihan "kentällä" tarkkailee/tekee korjaamotestejä/ muuta tarkkailua/koulutusta/tehtaan auditointeja yms yms. ..
paju paju ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #66  
Vanha 08.09.2007, 13:03

Lainaus:
ei se maahantuoja mistään veeämmistä tai teeämmistä seuraa merkkikorjaamoiden laatua, vaan ihan "kentällä" tarkkailee/tekee korjaamotestejä/ muuta tarkkailua/koulutusta/tehtaan auditointeja yms yms. ..
Näin mitä ilmeisemmin toimii kun kerran laatu ei parane vuodesta toiseen. Auditointeja löytyy jos johonkin lähtöö - hyviä, huonoja ja surkeita. Mutta, mitä tekee auditoinnilla jos siitä ei ota mitään opiksi?

Koulutusta? Ilmeisesti ei ole mennyt perille kun tulokset ovat huonoja ihmisten mielestä.

Jos näin todella olisi (en todellakaan usko että on) että maahantuoja ei seuraisi mitä alan lehdissä kirjoitetaan olisi se todella amatöörimäistä busineksen tekoa. Kyllä kaikki vähänkin busineksesta perillä olevat seuraavat mitä oman alan lehdistössä kirjoitetaan. Ei sillä, kyllähän tuo toisaalta siltä vaikuttaa että luetun ymmärtämisessä on parantamista kun ei mitään muutosta tapahdu vuosien saatossa..
Pende Pende ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #67  
Vanha 08.09.2007, 16:56

Lainaus:
Koulutusta? Ilmeisesti ei ole mennyt perille kun tulokset ovat huonoja ihmisten mielestä.
Itse en juuri perustaisi mitä lehdissä lukee, etenkään kun se ei näytä vastaavaan reaalimaailman todellisuutta. Jos kaikki menisi poikkeuksetta perseelleen ja ei mitään tyydyttävääkään palautetta syntyisi, epäilisin ihmisten äänestävän jaloillaan.
Asiaahan tutkitaan, ainakin itselleni on tämän tästä tullut kyselyjä tutkimuslaitoksilta ja suoraan liikkeiltäkin, liikkeiltä joskus jopa saman päivänä kuin on auto huollettu, muutaman päivän sisällä viimeistään ja kyllä sinne saa sydäntään keventää jos on kevennettävää, eli tietoa menee.
Tiedä sitten onko samaa tietoa kuin lehdissä ja täällä, ilmeisesti me täällä ainakin olemme niin pätevää porukkaa ettei meidän mieliksi osata huoltaa ja siksi rutisemme vaikka emme liikkeissä huollattaisikaan...
Tähän mennessä tapahtuneeseen en itse haluaisi ainakaan muutosta, tai tokihan olisi aina kivempi ellei se maksaisi mitään, kun olen selvinnyt pelkillä määräaikaishuolloilla reilun 10 vuoden Audi-historiani ajan, ja eikä autoani ole pahemmin rikottu huolloissa, olen perin tyytyväinen. Uskon toki että "aisanpäät" saa kyllä vastatusten merkkiliikkeisiin ja maahantuojaan, ainakin mitä lukee lehtiä ja professoritason esseitä Audiensa historioista, kuitenkin olisin valmis uskomaan että kovin usein on syytä sepissä jos sysissäkin ellei kaikki mene kuin yksi yhteen.
RS2 RS2 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #68  
Vanha 08.09.2007, 18:41

Merkkikorjaamossa on helpoin olla töissä, koska tieto on heti saatavissa, työkalut ovat hyvät ja asialliset sekä koulutus on tietoa ja taitoakin ylläpitävää.

Merkkikorjaamo, jossa olin 7 vuotta sitten töissä, oli asiakkuustyytyväisyydessä valtakunnan toiseksi paras.
paju paju ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #69  
Vanha 08.09.2007, 18:42

En tiedä keneltä esim. näissä Tuulilasin Merkkien-Merkki tutkimuksissa on kyselty, mutta tulos on sen valossa aika onneton. Ehkä mukana on tämän foorumin lukijoita - ehkä ei. Epäilen kuitenkin, että ei kovinkaan montaa foorumin lukijaa ole näissä kyselyissä mukana. Sen vuoksi sanoisin, että tilasto kuvaa yleisemmin ihmisten mielikuvaa/tyytyväisyyttä merkkiliikkeen huolloista.

Mitä olen jutellut eri automerkkien (kaikki kuitenkin saman katon alta: Audi, BMW, Mersu) omistajien suhteen niin merkkiliikkeen huolto/korjaus ei ole vastannut heidän odotuksiaan. Paljon maksaa, mutta kuntoon ei tahdo tulla. Luotetaan aivan liikaa diagnostiikkaan: jos se ei näytä vikaa - ei autossa silloin ole vikaa (tästä on omakohtaistakin kokemusta).

Vastaako esim. kyseinen tutkimus usean vuoden ajalta reaalimaailman todellisuutta? En tiedä varmasti - varmaan joissakin tapauksissa täysin ja joissakin ei yhtään.
RS2 RS2 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #70  
Vanha 08.09.2007, 18:51

Piti mainita ,että olin Fordilla silloin töissä.
jf jf ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #71  
Vanha 09.09.2007, 16:21

Meillä on toivoa, eilisen hesarin auto-osasta: "Ihmettelen, että autokauppa tekee näin hyvää tulosta niin huonolla asiakastyytyväisyydellä, mistä on saanut eri yhteyksissä lukea. Jälkimarkkinoinnista, jota sanaa ihmettelen, koska kysehän on huolloista, kuulee paljon kauhukertomuksia", Halmesmäki kritisoi alaa. Halmesmäki korosti, ettei asioihin tule parannusta, jos ei niistä avoimesti puhuta. "Tällaisessa asiassa rima on asetettava korkealle."

JEES! Ehkäpä vihdoinkin saadaan vv-autonkin toimintaan jotain asiakaslähtöisyyttä ja jopa asiakaspalvelua sen oikeassa merkityksessä. Halmesmäellä taitaa olla enempi bisnes näkemys autokaupasta, kuin autokaupan perinteisellä henkilöstöllä ja konserninjohtajan puheet varmasti kuullaan jopa Hertsikassakin.
niemmr niemmr ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #72  
Vanha 10.09.2007, 20:59

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja paju
Näin mitä ilmeisemmin toimii kun kerran laatu ei parane vuodesta toiseen. Auditointeja löytyy jos johonkin lähtöö - hyviä, huonoja ja surkeita. Mutta, mitä tekee auditoinnilla jos siitä ei ota mitään opiksi?

Koulutusta? Ilmeisesti ei ole mennyt perille kun tulokset ovat huonoja ihmisten mielestä.

Jos näin todella olisi (en todellakaan usko että on) että maahantuoja ei seuraisi mitä alan lehdissä kirjoitetaan olisi se todella amatöörimäistä busineksen tekoa. Kyllä kaikki vähänkin busineksesta perillä olevat seuraavat mitä oman alan lehdistössä kirjoitetaan. Ei sillä, kyllähän tuo toisaalta siltä vaikuttaa että luetun ymmärtämisessä on parantamista kun ei mitään muutosta tapahdu vuosien saatossa..
KAIKKI koulutukset mitä esim. asentajat saa, on TEHTAAN mukaisia koulutuksia ja usko pois, niitä järjestetään paljon.

Ja auditoinnit. Jos korjaamo ei vastaa esim. TEHTAAN kriteerejä, silloin ei ole myös Audi kylttejä katolla.. Ja näitä auditointeja järjestetään 1-2 vuodessa per korjaamo.

Audit korjataan/huolletaan TEHTAAN ohjeiden mukaisesti, niillä työkaluilla mitä TEHDAS antaa. elsat, etkat, jälkimarkkinointihenkilökunnan koulutukset yms yms...

Sitä en sano, ettei merkkikorjaamoiden laadussa olisi mitään vikaa, vaan tosi usein ihmiset haukkuu täysin väärää "puuta" jopa täällä Audigurujen sivuilla :)
niemmr niemmr ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #73  
Vanha 10.09.2007, 21:05

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja 4vant
Miksi hlvtissä Laakkosen varaosatiski on auki enää arkisin klo viiteen? Onko tarkoituksena estää omat viikonloppuremontit kun niihin ei uskalla lähteä osatarpeen pelossa? prkl.

Nimim. "Mistä löytyisi Tampereen seudulla G12:sta viikonloppuna?"
Eiköhän se ole ihan busineksen kannalta ajateltu, "ihan" niinkuin espoon volkkari oli joku vuosi sitten vielä 22 asti auki, nyt 18 sen takia ettei kuuden jälkeen paljoa enään tapahdu...
Puuhapete Puuhapete ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #74  
Vanha 11.09.2007, 09:17

Jos auditoinnit on yhtään niin kuin alalla missä minä olen niin ne on yhtä tyhjän kanssa.

Mitäs korjaamoalan auditointi tarkoittaa? Että on roskikset ja työkalut oikeissa paikoissa tms? Ohjeet on saatavilla, ja muut tieto?
Ei siellä osaamista auditoida.

Meillä on ihan normaalia se, että ennen auditointia laitetaan paikat "kuntoon". Listanhan nuo auditoijat lähettävät ainakin meillä, että mitä tutkitaan. Jos jotain ilmenee itse tapahtumassa, siitä tulee vain korjauskehotus. Ei siitä mitkään laput katolta lähde. Se vasta olis huonoa mainosta automerkeille jos niin tapahtuisi. Vuosi tolkulla saanut tehdä sutta ja sekundaa, ja yks kaks lähtee merkkioikeudet? Ei tod.

Koulutuksia toki varmasti järjestetään. Kuinka moni niistä vain oikeasti on hyödyllisiä ja kun on kurssin käynyt niin taas on siellä vaihtamassa niitä öljyjä ja rasvaamassa oven saranoita. Eli niitä hommia ei pääse tekemään.

Kyllähän korjaamoissa osataan silti vielä jotain, isot korjaamot vain on enemmän supermarketteja. Esimerkkejä on varmasti monia. Esim Jos moottori kolisee niin se pitää vaihtaa? Korjaaminen on liian kallista muka.

Onneksi asiakkaalla on vaihtoehtoja, mutta valitettavan usein on se merkkiuskollisuus korjaamoittenkin kohdalla.
ez-E ez-E ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #75  
Vanha 12.09.2007, 09:42

Onhan noita huoltosopimuksia tarjolla, jos kertamaksulla tuntuu liian kalliilta se huolto.
Aika usein ne kalliimmat kodinkoneetkin ostetaan osarilla/joustoluotolla/visalla yms tms...
Harva sitä tänäpäivänä enää säästää rahaa ja ennakoi tiedossa olevia taloudellisia hankintoja.
Joku huoltohan nyt on aika helppo ennakoida, kilometrit kun tippuilee siihen mittariin nenän eteen aika tasaisesti, ei se huollon tarve synny yhdessä yössä.

Ennakointikyvyn puute näkyy myös autoilijoiden liikenne käyttäytymisessä.
Tarvittais taas Enskaa ja joku "teiden ritarit kampanja", siistimään pahimpia hölmöilyjä, ainakin taajamista. Asenneilmaston korjausliikettä perään kuuluttaa hän, ystävällisesti tuttavallisesti.

(käsittämättömän edulliset tuntiveloitukset Epsanjan pojilla..!!?? nooh, on siellä moni muukin asia aavistuksen halvempaa)
Nikke Nikke ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #76  
Vanha 17.09.2007, 12:13

Varmaan se huollon laatu on kiinni myös porukan motivoitumisesta ja innostuksesta. jos jampat vuodesta toiseen rasvaa saranoita ja vaihtaa öljyjä 2 litrasiin A4:siin, niin kyllä sitä äkkiä motivaatio jonkun hankalamman homman selvittämiseen katoaa. sitten kun tulee joku monivikainen biturbo eteen niin kädet nousee pystyyn...

ne paikat missä on mielenkiintoisempaa kalustoa, niin on varmaan myös vaativampaa asiakaskuntaa ja sitä kautta sitten myös ehkä huollon laatu on parempaa
Onroud Onroud ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #77  
Vanha 21.09.2007, 01:09

Nuo espanjan laskuthan oli kohtuu hinnoissa.

Mä en ymmärrä millä nuo perustelee yli tai edes lähes 100 euron tuntilaskutusta yksityisille.

Käytän nyt omaa alaa esimerkkinä.

Kun mennään tekemään remonttia, haetaan kamat hallilta tai tukkuliikkeesta.
Ajetaan paikkaan X useimmiten pakettiautolla. Otetaan erittäin kalliit työvehkeet autosta, viedään ne työpaikalle ja tehdään työ. Kerätään vehkeet ajetaan autolla hallille ja otetaan/jätetään mitä tarvitaan.

Autoliike:

Aloitetaan työt, otetaan vehkeet 2 metrin päästä, tehdään mitä tarvitaan asiakkaan ajoneuvolle jonka hän itse ystävällisesti toi paikalle. Lopetetaan työt ja annetaan mukaan lasku.

Tajuatteko mitä ajan takaa?

Ja tuosta tuntilaskutuksesta... Jos rakennus tai kuljetusalalla joku laskuttaisi noin suolaisia summia, ei kukaan enää mitään tilaisi.
Pende Pende ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #78  
Vanha 21.09.2007, 07:25

Vaikeaahan se lienee ymärtää, taitaa sen asentajan "kulut" olla siinä 30e päälle tunnissa ja tuskin se huoltoneuvojakaan alle sen istuu tiskin takana ja järkkää ne asiakkaat jonoon siihen 2 metrin päähän. Jostain syystä meillä myös se "kivijalka" eli työmaa maksaa enemmän kuin epsanjassa, liekö kuitenkin olleet vertailukelpoisia ne rakennus- ja kuljetushinnat.
Tajuan mitä ajat takaa, ja tuossakin huomasin että ette kiireessä ehtineet tehneet edes laskua!;), merkkihuollossa sille kasatypyllekin joka leimaa sen neuvojan tekeman laskun, on jotain maksettava, ei ehkä sitä 30e tunnissa, mutta kuitenkin...
Mutta turhahan näistä on edes keskustella, ainakin itse nautin mielelläni kohtuullisesta eläkkeestä pienen työrupeaman jälkeen...
Jorma Niemi Jorma Niemi ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #79  
Vanha 21.09.2007, 15:27

"Mutta turhahan näistä on edes keskustella, ainakin itse nautin mielelläni kohtuullisesta eläkkeestä pienen työrupeaman jälkeen..."

Olen ollut eläkkeellä vuodesta 1994. Minulla ei ole yksinkertaisesti varaa viedä autoa merkkiliikkeen huoltoon/korjaukseen.

Esim vävykokelaan A3:n takajarrulevyjen vaihto yms maksoi 700 €.

Tälläinen kun iskee kohdalleni, niin hyvästi punaviini, ulkofilee, taulutv, digiboksi jne. Siihen kun vielä iskee jääkaapin hajoaminen kuten juhannusaattona niin...:(

Siksi käytän "hoviasentajaani", jonka tuntiveloitus on n kolmasosa merkkiliikkeestä ja työ on luotettavaa.
ez-E ez-E ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #80  
Vanha 21.09.2007, 20:19

Onroud:ille.
Jos olet joskus herttoniemessä liikkeellä, niin vilkaiseppas joskus sitä Bilian uutta pytinkiä siinä.
Se maksoi 50miljoonaa.
Laske sitten äkkiä montako tuntia työtä pitää myydä 100€/tuntihintaan(-kulut), että se tönö on maksettu.

Nyt joku nokkela sanoisi, että uusien autojen myynnillä se maksetaan. Ei ihan. Uusia autoja myydään vain, että saadaan asiakkaita korjaamolle myös huomenna.

Merkkiorganisaationa toimiminen pääkaupunkiseudulla on kallista, toki varmaan myös tuottavaa, mutta kulurakenne ei ole mitenkään verrattavissa putkimiehen kulurakenteeseen. EI MITENKÄÄN.

(Sanoppas mitä teet kun remontti kohteesta soitetaan: "kävitte miehissä paskalla meidän hyyskässä remonttia tehdessä", johon sinä, että "ei kyllä käyty". "Kyllä kävitte ja nyt on pyyhe likainen, saippuaa kulunut ja vessassa outo haju, lisäksi työkenkinenne olette naarmineet meidän 15v vanhat klinkkerit nyt pilalle. Tulette huomenna vaihtamaan lattiaan uudet klinkkerit, tuotte uuden pyyhkeen ja maksatte vessan desinfioinnin ja uuden pytyn. jos et maksa, niin kuluttajaasiamiehelle mennään ja rosiksessa nähdään". Maksatko ja teetkö, vai lähdetkö käräjille pilaamaan nimeäsi? Sinähän olet syyllinen, kaikkihan sen tietää, kallispalkkainen ja uudella pakulla ajelet...)

Jos nyt otan esimerkin elävästä elämästä: minulla kävi putkimies tekemässä poistetun patterin putkiin sulut (10cm hanojen jälkeen), olisin sen osannut itsekin tehdä, mutta isännöitsijä vaati ammattimiestä.
Putkimies tuli, tulppasi 2kpl putkenpäitä noin puolessa tunnissa, jauhoi kanssani puoli tuntia paskaa ja lähti. Lasku: reilu 120€, josta osien osuus 12€.
Köyhästä se tuntui kalliilta, mutta minkäs teet.
Jos olisin poropeukalo ja pyytäisin sukulaismiehen tekemään(halvalla) liitos vuotaisi ja tulisi kosteusvaurio, maksaja löytyisi peilistä. Nyt Liitos ei vuoda, jos vuotaa maksaja on puhelinsoiton päässä...
Ei kaikkea kannata edes yrittää ymmärtää.
Maksaminen on autoilijan osa. Autoilemalla maksat kaiken. Tiet, sairaanhoidon, jäänmurtajat, oopperan, verohallinnon, AKE:n, ARK:n jne jne toiminnan.
Niin se on nyt ja niin se on aina ollut.
amalin amalin ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen
Moderaattori

  #81  
Vanha 21.09.2007, 22:41

Se oliskin hyvä jos siellä olis niitä ammattimiehiä, mut kun joutuu ite viemään ohjeet,et miten se homma hoidetaan. Varaosanumerotkin joutuu ite kaivamaan, että saa oikean osan. [huom. yleistys]

Tokihan siellä on niitä osaajiakin ja huonot kokemukset tulee useimmin ilmi. Mutta tuntuu, että olisi vähän liian yleistä että homma kusee merkkikorjaamolla, kun kyse on jostain muusta kuin saranoiden rasvaamisesta.
leecher leecher ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #82  
Vanha 22.09.2007, 04:51 "Merkkihuoltoa"

Käytinpä omaa kulkinetta 90 000 huollossa Porvoon Laakkosella. Jättäessäni auton huoltoon mainitsin vielä erikseen pienestä tärinästä jarrutettaessa.
Autoa noutaessani kysyin löytyikö jarruista mitään, joka aiheutti tärinän. Kaikki kunnossa huollon mukaan. Ei muuta kuin 800 € tiskiin ja avaimet kouraan.
200 km ajon jälkeen motarilla reilu pamaus takapäästä jarrutuksen jälkeen, levikkeelle tarkastamaan mitä tapahtui. Oikeasta takarenkaasta toisesta jarrupalasta pinnat irti.
Rauhallista ajoa kotiin ja takarenkaat irti, kummatkin takapalat molemiin puolin täysin finaalissa. Uudet palat tilalle (29 €, ei marmoritiskiltä) ja tärinät poissa samantien.
Puhelimitse "pieni" avatuminen Laakkonen konsernille-> ko. huoltopäällikkö lähestyy emaililla jossa arvelee, että jarrupalojen paksuuden määritys on saattanut mennä pieleen ja heidän yrittävänsä kehittää toimintaa jatkossa!
That´s it? Kyllä merkkihuollosta kannattaa maksaa, toivottovasti se moniurahihna on sitten vaihdettu ihan oikeasti, eikä ole saanut samaa valohoitoa kuin auton jarrut, joista vielä erikseen mainitsin.
Quality Quality ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #83  
Vanha 22.09.2007, 06:30

Kai sentään tarkistit autoa noutaessasi, mistä töistä oli veloitettu? Ellei edes mainintaa palojen paksuuden tarkistuksesta ollut mainittu, olisi hälytyskellojen pitänyt soida.

Se vaan tuo huollon laadunvalvontavelvoite tuppaa ikävän helposti kaatumaan asiakkaalle ...
Mika Mika ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #84  
Vanha 22.09.2007, 08:36

Homma pyörii hyvin kun X% asiakkaista ei valita, ja asiakkaita riittää jonoksi ovelle kun ei luoteta kuin merkkiliikkeen kaikkivoipaisuuteen...
Blodshed Blodshed ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #85  
Vanha 22.09.2007, 11:06

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja leecher
Käytinpä omaa kulkinetta 90 000 huollossa Porvoon Laakkosella. Jättäessäni auton huoltoon mainitsin vielä erikseen pienestä tärinästä jarrutettaessa.
Autoa noutaessani kysyin löytyikö jarruista mitään, joka aiheutti tärinän. Kaikki kunnossa huollon mukaan. Ei muuta kuin 800 € tiskiin ja avaimet kouraan.
200 km ajon jälkeen motarilla reilu pamaus takapäästä jarrutuksen jälkeen, levikkeelle tarkastamaan mitä tapahtui. Oikeasta takarenkaasta toisesta jarrupalasta pinnat irti.
Rauhallista ajoa kotiin ja takarenkaat irti, kummatkin takapalat molemiin puolin täysin finaalissa. Uudet palat tilalle (29 €, ei marmoritiskiltä) ja tärinät poissa samantien.
Puhelimitse "pieni" avatuminen Laakkonen konsernille-> ko. huoltopäällikkö lähestyy emaililla jossa arvelee, että jarrupalojen paksuuden määritys on saattanut mennä pieleen ja heidän yrittävänsä kehittää toimintaa jatkossa!
That´s it? Kyllä merkkihuollosta kannattaa maksaa, toivottovasti se moniurahihna on sitten vaihdettu ihan oikeasti, eikä ole saanut samaa valohoitoa kuin auton jarrut, joista vielä erikseen mainitsin.
Eli huolto-organisaation sisällä mikään ei ole muuttunut: http://www.audiclub.fi/audifinns/showthread.php?t=45565

Näitä turvallisuuteen vaikuttavia laiminlyötyjä huoltotoimenpiteitä (silmämääräisiä tarkistuksia) tuntuu riittävän siis edelleen.

Viimeksi muokannut Blodshed 22.09.2007 12:04
hiltunenj hiltunenj ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #86  
Vanha 22.09.2007, 13:34

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja leecher
Käytinpä omaa kulkinetta 90 000 huollossa Porvoon Laakkosella. Jättäessäni auton huoltoon mainitsin vielä erikseen pienestä tärinästä jarrutettaessa.
Autoa noutaessani kysyin löytyikö jarruista mitään, joka aiheutti tärinän. Kaikki kunnossa huollon mukaan. Ei muuta kuin 800 € tiskiin ja avaimet kouraan.
200 km ajon jälkeen motarilla reilu pamaus takapäästä jarrutuksen jälkeen, levikkeelle tarkastamaan mitä tapahtui. Oikeasta takarenkaasta toisesta jarrupalasta pinnat irti.
Rauhallista ajoa kotiin ja takarenkaat irti, kummatkin takapalat molemiin puolin täysin finaalissa. Uudet palat tilalle (29 €, ei marmoritiskiltä) ja tärinät poissa samantien.
Puhelimitse "pieni" avatuminen Laakkonen konsernille-> ko. huoltopäällikkö lähestyy emaililla jossa arvelee, että jarrupalojen paksuuden määritys on saattanut mennä pieleen ja heidän yrittävänsä kehittää toimintaa jatkossa!
That´s it? Kyllä merkkihuollosta kannattaa maksaa, toivottovasti se moniurahihna on sitten vaihdettu ihan oikeasti, eikä ole saanut samaa valohoitoa kuin auton jarrut, joista vielä erikseen mainitsin.
Kuten aiemmin kerroin, oli Laakkosella sama homma Transporterin kanssa, eli palat oli katsottu listan mukaan, mutta muutaman päivän päästä oli kaikki palat ja levyt finaalissa....
jf jf ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #87  
Vanha 22.09.2007, 16:58

Aika outoa, että jarrupalojen tsekkaus voi mennä vit**ksi, kun meillä ainakin lukee huoltolapuissa jarrupalojen jäljellä oleva paksuus. Onko meidän huoltomiehellä poikkeavat toimintavat vai muilla väärät?
Blodshed Blodshed ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #88  
Vanha 22.09.2007, 17:28

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja jf
Aika outoa, että jarrupalojen tsekkaus voi mennä vit**ksi, kun meillä ainakin lukee huoltolapuissa jarrupalojen jäljellä oleva paksuus. Onko meidän huoltomiehellä poikkeavat toimintavat vai muilla väärät?
Eronahan tuossa on että toiset huoltomiehet tarkistaa ja laskuttaa toiset ei tarkista mutta laskuttaa. Kaikilta asentajilta toivoisi löytyvän sen verran ammattiylpeyttä että tekisivät työnsä niin että kehtaa tunnustaa tehneensä työn ja olevansa "ylpeä" siitä. Itse en omalla alallani kyllä uskaltaisi ruksia "tarkastuksia" tehdyksi jos en niitä olisi tehnyt, mutta autoala on näemmä omanlaisensa joka suhteessa.

Viimeksi muokannut Blodshed 22.09.2007 21:25
pipo_esa pipo_esa ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #89  
Vanha 22.09.2007, 21:24

Vertailuna hieman raskaampien mobilevehkeiden huoltokorjaamo.

Tuntilaskutus 50 - 60 €

Vehkeet on kyllä yleensä viikon pari huollossa eli tunteja kertyy.

Todennäköisesti ennen sotia tehdyt rakennuksen on jo kuoletettu mutta työkalut on hieman eri luokkaa hinnaltaan kuin autokorjaamossa.
RS2 RS2 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #90  
Vanha 22.09.2007, 21:50

Tiedän joitakin yleiskorjaamoja joilla on hyvät työkalut ja testerit, kun ovat ymmärtäneet työnsä vaatimukset ja vakavuuden.
Ja jatkuvalla koulutuksella pidetään tietotaitoa yllä.

Tuntiveloitus on kohdillaan n. 50 euron molemmin puolin.

Ja kotipaikkakunnassani on kaksi korjaamoa, joissa moni "mystinen"
vika on selvinnyt, kun merkkiliikkeessä eivät ole jostain syystä löytäneet.

Toisen korjaamoyrittäjä sanoi minulle, kun puhuimme asiakkaitten kiireestä saada auto ajoon ja pitäisi korjata nopeasti se hetijustnyt ja tässä semmoista: "Kyllä se kiire on lakannut siinä vaiheessa, kun on maksettu turhasta ja auto seissyt päiviä "laitettavana" ja auto ei ole kunnossa vieläkään,kun sen meille tuovat laittoon." Ja asiakas sanoo: "Laita se kuntoon ja ilmoita,kun valmis"

No tuossa tullaan sitten siihen tilanteeseen, että merkkiliikkeellä tehdään tosiaan kellon kanssa työt, ainakin pyrkimys siihen on kova ja jotain voi jäädä huomaamatta ja merkkitason korjaamon pito kaikkineen maksaa
sen verran enemmän, jolloin tuntitaksa on korkeampi.
Ja sit asiakkaat itkee hintoja.

Kummissakin paikoissa olen ollut töissä ja voin vuosien jälkeen sanoa
etten ole kateellinen niille jotka noita töitä merkki- ja yleiskorjaamoissa tekevät.
Opiskeluineen 13 vuotta autoasennusalalla riitti ja siirryin hitsaajaksi.

Toivon jaksamista asennusten saralla asentajille. :)

Tämä sepustukseni ehkä suosi enemmän yleiskorjaamoja, mutta siellä viimeiset 7 vuotta työskenneltyäni on vain jäänyt muistiin enemmän tuo yleispuoli. Eli ei vittuiluna ole tarkoitettu merkkiasentajille.

Mielipiteitä kirjoituksestani saa ja pitääkin esittää .

Viimeksi muokannut RS2 22.09.2007 21:56
Onroud Onroud ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #91  
Vanha 22.09.2007, 23:52

Eero,

Kannattaa myös muistaa että monella yrittäjällä (niin putkimiehillä kuin muillakin remonttireiskoilla) pätee yleissääntö minimilaskutuksesta, joka on lähes poikkeuksetta 1-2 tuntia. Sillä ei ole mitään väliä mitä tehdään, mutta se että yleisesti ajetaan pelipaikalle 30-minuuttia tehdään työ 30-minuuttia ja takaisin 30-minuuttia, niin siitähän saadaan reaaliarvo kohdalleen. Toisekseen tuosta summasta menee erittäin suuri osa pakollisiin kustannuksiin.

En myöskään ymmärrä miksi Bilia on kuluttanut rakennukseen 50 miljoonaa. Muutamalla miljoonallakin rakennetaan tämän päivän rakennustekniikalla uskomattoman isoja kokonaisuuksia.

Olet aivan oikeassa että tilanteita on vaikea verrata keskenään, mutta silti olen sitä mieltä että haluttaessa autokorjaamolla on mahdollisuutta laskea yli sadan euron tuntiveloitus n. puolella - kysymys tulee siitä onko halua, tajua, osaamista. Nuo firmat kun on sen verran isoja että tietyssä vaiheessa kiinnostus ja tieto katoaa.

En missään nimessä tykkää itsekään minkään alan "kalliista pikkulaskusta", mutta tässä voidaan palata myös hyvin pitkälti Suomen verotuskäytäntöön.

Itse teen ja soitan myös musiikkia. Jos menen ravintolaan ja saan 100 eskoa suoraan käteen, on ravintolalla mahdollisuus maksaa se ja samalla se on ihan hyvä liksa 5-6 tunnin työstä.

Jos sama työ tehdään yrityksen kautta, pitäisi laskuttaa n. 2000 € molemmin puolin että artistit saisivat edes vähän yli 100 euroa käteen.
Tällaisiin palkkioihin ei suurimmalla osalla pikku ravintoloista ole varaa, mutta minkäs teet kun soittokamat maksaa hunajaa ja ei sille baarillekaan voi tehdä ilmaiseksi hyvää tuottavaa iltaa.

"elämä on" :)
jannekk jannekk ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden Kerholainen 2016
ACF jäsen

  #92  
Vanha 23.09.2007, 21:47

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja leecher
Käytinpä omaa kulkinetta 90 000 huollossa Porvoon Laakkosella. Jättäessäni auton huoltoon mainitsin vielä erikseen pienestä tärinästä jarrutettaessa.
Autoa noutaessani kysyin löytyikö jarruista mitään, joka aiheutti tärinän. Kaikki kunnossa huollon mukaan. Ei muuta kuin 800 € tiskiin ja avaimet kouraan.
200 km ajon jälkeen motarilla reilu pamaus takapäästä jarrutuksen jälkeen, levikkeelle tarkastamaan mitä tapahtui. Oikeasta takarenkaasta toisesta jarrupalasta pinnat irti.
Rauhallista ajoa kotiin ja takarenkaat irti, kummatkin takapalat molemiin puolin täysin finaalissa. Uudet palat tilalle (29 €, ei marmoritiskiltä) ja tärinät poissa samantien.
Puhelimitse "pieni" avatuminen Laakkonen konsernille-> ko. huoltopäällikkö lähestyy emaililla jossa arvelee, että jarrupalojen paksuuden määritys on saattanut mennä pieleen ja heidän yrittävänsä kehittää toimintaa jatkossa!
That´s it? Kyllä merkkihuollosta kannattaa maksaa, toivottovasti se moniurahihna on sitten vaihdettu ihan oikeasti, eikä ole saanut samaa valohoitoa kuin auton jarrut, joista vielä erikseen mainitsin.
Oma kulkine kävi Tre:n Laakkosella LL-huollossa. Huoltoneuvoja soitteli että tarttis tehdä noille Audin jarruille kohta jotain, on meinaan palat ja levyt kohta lopussa. Sanoin huoltoneuvojalle että tähän toviin ei vaihdeta, mutta sovittiin aika parin viikon päähän. Ja niinhän siinä kävi, että muutama päivä ennen kun jarruremonttipäivä koitti, niin tuli varoitus kuluneista jarrupaloista.

Taitaa nämä merkkilliikkeiden tekemiset ja tekemättä jättämiset olla aikatavalla paikasta kiinni.
amalin amalin ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen
Moderaattori

  #93  
Vanha 23.09.2007, 22:29

Lainaus:
Taitaa nämä merkkilliikkeiden tekemiset ja tekemättä jättämiset olla aikatavalla paikasta kiinni.
Joo, tai tarkemmin huollon tekijästä. Samasta paikasta löytyy niin monenlaista ammattilaista.
TeroPee TeroPee ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen
Moderaattori

  #94  
Vanha 24.09.2007, 11:35

Lainaus:
Oma kulkine kävi Tre:n Laakkosella LL-huollossa. Huoltoneuvoja soitteli että tarttis tehdä noille Audin jarruille kohta jotain, on meinaan palat ja levyt kohta lopussa. Sanoin huoltoneuvojalle että tähän toviin ei vaihdeta, mutta sovittiin aika parin viikon päähän. Ja niinhän siinä kävi, että muutama päivä ennen kun jarruremonttipäivä koitti, niin tuli varoitus kuluneista jarrupaloista.
Ihan mielenkiinnosta vain, mitä maksoi ja oliko pyörien irrotus ja kiinnitys laskutettu erikseen?
jannekk jannekk ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden Kerholainen 2016
ACF jäsen

  #95  
Vanha 24.09.2007, 20:52

Tero:

Hintaa tuli vajaa 600 €, jossa työn osuus reilu 300 € ja osat noin 200 €. Ja tuohon rahaan sai jarrulevyt ja -palat eteen, sekä uloimpien vetonivelien suojakumien vaihdon.
Ja kyllä, eturenkaiden irroitus ja kiinnitys maksoi 16 € ja se oli omana rivinään samoin kuten jarrulevyjen irroitus ja kiinnitys, vetoakselien irroitus ja kiinnitys, sekä suojakumien irroitus ja kiinnitys.

Viimeksi muokannut jannekk 24.09.2007 20:59
-V- -V- ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #96  
Vanha 06.02.2008, 20:08

Tänään kyselin nelkkuun LL-huoltoa Audicenteristä. Autollani on ajettu n 38tkmtkm ja ikää vajaa 3 vuotta, toinen LL-huolto siis jo tulossa. Edellisen huollon jälkeen ajettu vajaa 15tkm ja parin tuhannen päästä haluaisi seuraavaa. Kustannusarvio huollolle oli n 539€ joka sisältää lisätyönä pakokaasupäästöjen mittauksen, hinnaltaan huollon yhteydessä 10€. Tuo huolto on Audin taulukoissa siis 60tkm/4v huolto, joka sisältää öljynvaihdon lisäksi tulppien vaihdon, ilmansuodattimen vaihdon, raitisilmasuodattimen vaihdon ja jarrunesteen vaihdon. Silti kuulostaa äkkiseltään suolaiselta. Tai sitten johtuu vain omasta ohuesta lompakosta...

Taidanpa kysellä vastaavaa huoltoa myös jostain muualta. Vaikkapa Pohjois-Helsingin Autosta jossa olen menestyksellisesti huollattanut Volkkareita, Seateja ja Opeleita. Samalla heitän tietysti hyvästit Audin liikkumisturvalle mutta onhan sama palvelu myös kaskon kautta. Olisiko pk-seudulla muuta paikkaa joka tänä päivänä huoltaisi ammattitaidolla mutta kohtuullisempaan hintaan? Vai olenko vain päässäni jäänyt huoltojen hintakehityksestä jalkeen? Siinä tapauksessa tietysti kiltisti vingutan korttia merkkiliikkeen huoltotiskillä.
hiltunenj hiltunenj ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #97  
Vanha 14.02.2008, 17:04

Mulla on nyt ajettu vajaat 39 tonnia, ja huomenna vien tokaan huoltoon. Laitellaan sitten hintoja kunhan saa takaisin....tiedä vaan että mitä ne sille tekee, kun se toka pitäisi OIKEASTI olla 60 tonnissa vasta....
Jarno Jarno ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #98  
Vanha 14.02.2008, 18:06

Xenon- ajovalon sytyttimen vaihto. 930e
ommiK ommiK ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #99  
Vanha 14.02.2008, 18:17

Termostaatin vaihto. Työ 256€, osa reilu 88€. Vianetsintä 99€.
paju paju ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #100  
Vanha 14.02.2008, 22:15

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja -V- Näytä viesti
Samalla heitän tietysti hyvästit Audin liikkumisturvalle mutta onhan sama palvelu myös kaskon kautta.
Miksi tuo liikkumisturva poistuisi vai onko sopimuksessa klausaali missä huollot pitää suorittaa ainoastaan ko. liikkeessä mistä se on ostettu?
Vastaa

Palaa takaisin   Audifinns > Yleiset > Esson baari > Avautumista Audin huoltohinnoittelusta


Aktiivisia käyttäjiä katsomassa tätä aihetta: 1 (0 käyttäjää ja 1 vierasta)
 
Työkalut
Display Modes

Kirjoittamisen säännöt
Et voi aloittaa uusia aiheita
Et voi kirjoittaa viestejä
Et voi liittää liitetiedostoja
Et voi muokata viestejäsi

BB-koodi on Päällä
Hymiöt ovat Pois päältä
[IMG] koodi on Pois päältä
HTML koodi on Pois päältä


Samanlaisia aiheita
Aihe Aiheen aloittanut Aihealue Vastaukset Viimeisin viesti
audin v8 venekäytöön? KH Moottori ja voimansiirto 40 23.10.2008 11:21
Uuden Audin lisävarusteet ja webbisivujen selkeys Quality Esson baari 8 18.02.2007 19:01
Unkarin tehdas mokasi Audin moottorit Blodshed Verkosta bongattua 0 06.11.2006 18:34
Avautumista Audin tehottomuudesta ja vikakoodeista. Julius Moottori ja voimansiirto 5 15.08.2006 12:20
Audin tuotanto vuonna 2005 malleittain (ja vuonna 2004) LareHirvonen Verkosta bongattua 0 10.04.2006 02:39


Kaikki ajat ovat GMT +2. Kellonaika on nyt 18:59.


vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.