Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Kymiring - Uusi moottoriratahanke Suomessa

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Eihän lahdesta ja kouvostoliitosta ole tuohon kovinkaan pitkä matka, nonstop bussikuljetus lahdesta, niin avautuu paljon majoitusmahdollisuuksia

  Comment


   MotoGP kokoluokan kisat vaan on melkosen isot, ei taida Lahdenkaan hotellit piisata. Tuo majotushommahan on isoimpia ongelmia. Puhutaan helposti tarpeesta mikä on 30x isompi. Ja nytkin noita pikkukisoja oli katsomassa vain 1000 ihmistä josta pieni osa oli hotelleissa. huonepaikkoja pitää olla tuhansia, mikä tietysti ei ole mahdottomuus jos otetaan vähän isommalla harpilla.
   Rata näytti oikein hienolta tieltä katsottuna.

   En halua edes ajatella niitä ruuhkia mitä joku motoGP kisa aiheutaa noilla teillä mitä menee Lahteen yms.

   Comment


    Kouvostoliittoon pääsee Lahdesta junalla, kuten myös Helsingistäkin. Ei ole ruuhka ongelma.

    Comment


     Varmasti tulee ruuhka ongelmaksi isojen kisojen aikana, kun ei kaikki voi junalla tulla, ja ne sinne johtavat tiet on jo nyt ruuhkaisia. Sen näkee, jos noita kisoja Suomeen tulee.
     Olin yllättyny miltä se rata-alue näyttää jo nyt. Koko radan näkee hienosti ainakin ohittavalta tieltä.

     Comment


      En tällä hetkellä arvostelisi tuon alueen liikennettä, aika pitkälle moottoritietä&isoja teitä tuohon paikanpäälle. Tällä hetkellä puuroutumista aiheuttaa itse kymiringin takia toteutettavat tietyöt, millä helpotetaan tulevie ruuhkautumisia (btw on välillä mielenkiintoista ajaa pimeällä tolppaviidakossa, kun tie muuttuu joka päivä)

      Comment


       Riittääkö jyväskylässä hotellit MM-rallin aikaan?

       Comment


        Eipä riitä kuin vain osalle tiimeistä, silti ihan hyvin pärjää ralleissa.

        Comment


         Sopivalla asennoitumisella paskalla käymisessäkin voi nähdä niin paljon riskejä ja ongelmia että on pakko laskea housuun.

         Helsingissä riittänee majoituskapasiteettia sitten viimeistään, harvassa paikassa hotellit on kävelymatkan päässä radalta.

         Kuskien mielipide ei kisojen järjestämistä ratkaise suuntaan tai toiseen, sikäli kun puitteet on muuten sääntöjen mukaiset. Kuten hopsis totesi, kuskit on töissä siellä ja ne ajaa missä niiden käsketään ajaa. Pukumiehet päättää onko kisoja vai ei ja niitä kiinnostaa tuleeko sinne yleisöä, myydäänkö lippuja, mainoksia yms. Uudelle radalle varmasti riittää yleisöä, kisan kulku sitten määrittää sen että onko tulevaisuutta. Tylsiä jonoajeluita ihmiset ei varmaan jaksa tänne pohjolan perukoille raahautua pidemmän päälle katsomaan, mutta jos on ohituksia ja tilanteita niin varmasti kiinnostaa kyllä.

         Comment


          MotoGP kokoluokan kisat vaan on melkosen isot, ei taida Lahdenkaan hotellit piisata.
          Kymiringin chief Pohjola arvioi jossain haastattelussa koko Etelä-Suomen majoituskapasiteetin täyttyvän MotoGP -kisojen ajaksi. Sen verran isosta tapahtumasta on kyse. Voi tietysti olla marrkinointihehkutusta. Se on kuitenkin varmaa, että paljon tänne tulee kisaturisteja sekä tietysti tiimien omat porukat, jotka kaikki tarvitsevat majapaikan.

          Tylsiä jonoajeluita ihmiset ei varmaan jaksa tänne pohjolan perukoille raahautua pidemmän päälle katsomaan, mutta jos on ohituksia ja tilanteita niin varmasti kiinnostaa kyllä.
          MotoGP:ssä ei ole tylsiä jonossa ajeluja oli rata sitten mikä hyvänsä. Kisalle, kuin kisalle on tyypillistä, että kärkipaikka vaihtuu helposti kymmenen kertaa kisan aikana ja usein voittaja ratkeaa viimeisellä kierroksella. Menoa ja meininkiä on ihan eri tavalla mitä esim. F1-kisoissa ja selittänee miksi laji on yleisön keskuudessa niin suosittu.

          Comment


           Sinänsä normaalia maailmalla, että isoissa autokisoissa on aika varauduttava ruuhkiin. Sen näkee kun isompia kisoja tulee.

           Itse odotan jotain DTM tai WEC kisoja, jos semmosia saataisiin tänne.

           Comment


            Tuttava oli Unkarin F1 kisoja paikan päällä katsomassa, ja siellä sai odottaa yli 3 tuntia taksijonossa, kun halusi radalta lähteä pois. Helikopterilla olisi päässyt alle 10 minuutissa hotellille n.500eur hintaan, joten vaihtoehtoisia kulkemismuotoja varmasti keksitään Kymiringillekkin.

            Comment


             https://moottori.fi/ajoneuvot/jutut/...et-kierrokset/

             Comment


              Pitkissä puissa oli mutta tulihan se sieltä. Epäilyistä huolimatta. :)

              Comment


               Ja heittämällä kärkeen Suomen radoista ajokokemuksena ja haasteena. Miinusta varikolle ajosta ja sieltä poistumisesta. Molemmat pitäisi olla pidemmällä.

               Comment


                Mahtaako ne aivan lopullisessa muodossaan ollakaan.

                Comment


                 Radalle liittyminen on kyllä kieltämättä vähän ikävä. Jos suoraa tulevalla menee jarrutus pitkäksi, liittyjä on aika ikävästi tulilinjalla.

                 Muuten aivan mainio rata. Haastetta piisaa ja ajolinjassa opettelua. Ja varsinkin jarrupaikoissa. On useampi paikka, missä katsotaan kuskin kanttia ja luottoa laitteisiin.

                 Comment


                  Tuo tuli havaittua ihan omakohtaisesti, kun ekaa kertaa olin menossa radalle ja imolabitti spinnas siinä ekassa mutkassa.

                  Comment

                  Working...
                  X