Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Vannetukku vs. Daimler AG

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Vannetukku vs. Daimler AG

  Vannetukku on ollut markkinaoikeudessa tavaramerkkioikeuksista monenkin brändin haastamana. Mutta tuore Daimler AG:n vaatimus saada kaikki Vannetukusta MB-replica vanteet ostaneiden yksittäisten ostajien tiedot oli aika erikoinen näin GDPR-aikakautena. Mitä sillä haettiin? Myyntimäärien todennusta varten vai?

  https://www.markkinaoikeus.fi/fi/ind...504543986.html

  Alkuperäinen case täälä:

  https://www.markkinaoikeus.fi/fi/ind...971546050.html

  #2
  Jos tarkoitat tätä:
  joista ilmenevät niiden kaikkien kuluttaja- ja jälleenmyyjäasiakkailleen myymien oikeudenkäynnin kuluessa tarkentuneiden vaatimusten kohteena olevien Daimler AG:n oikeuksia loukkaavien kopiovanteiden myynti- ja ostomäärät, myynti- ja ostohinnat ja kyseisten tuotteiden ostajat ja valmistajat sekä Suomessa että muissa maissa
  .

  Niin tuossa ehkä tarkoitetaan ostajalla Vannetukun ostajaa? Ei loppuasiakasta. Eikä sellaisella tiedolla Daimler mitään tekisikään. Enkä minä ainakaan yleensä kerro henkilötietojani jos ostan kaupasta vaikka piimää. Tai vanteet.

  Comment


   #3
   Kyllähän tuolla kuluttaja-asiakkaatkin mainittiin. Hopsisko ostaa kaiken käteisellä, kerta henkilötietoja et anna piimäkauppaan?

   Comment


    #4
    No en toki, vaan kyllä kyseenalaistaisin jos myyjä kassalla kysyisi henkilötietoja kun ostan sitä piimääni ja tallentaisi ne johonkin rekisteriin. Eikä ole tarvetta kysyä näytänkö S-korttia maksaessa. Jos minun piimäni jotakuta kiinnostaa niin siinähän kiinnostuu. Jos se olisikin piraattikopiopiimää niin ei sekään minun ongelmani olisi enkä näe mitä hyötyä Valio saisi yksilöidyistä myyntitapahtumien tiedoista. Määrät ja hinnat voi helposti selvittää ilman että loppuasiakkaan henkilötietoja tarvitaan. Ne kun eivät liity epäiltyyn pahuuteen millään lailla.

    Ei osunut vaan omaan silmään maininta kuluttaja-asiakkaista.

    Comment


    • #5
     "Daimler AG:n vaatimilla asiakirjoilla on asiassa merkitystä todisteena. Daimler AG ei voi yksilöidä hyvitys- ja vahingonkorvausvaatimustensa määrää tarkasti ilman täsmällisiä ja luotettavia tietoja vanteiden osto- ja myyntimääristä sekä -hinnoista. Daimler AG ei pidä vastapuoltensa lokakuussa 2015 ilmoittamaa myyntimäärää uskottavana eikä Daimler AG:lla joka tapauksessa ole tietoa kyseisen ajankohdan jälkeen tapahtuneesta myynnistä tai vain tavaramerkkioikeuksia loukkaavien vanteiden myynnistä. Vanteiden osto- ja myyntimääriä ja Daimler AG:n vastapuolten niistä saamaa tuottoa on mahdotonta arvioida ilman vaadittujen asiakirjojen esittämistä."

     Tuossa mainitaan. Myös että tieto halutaan korvausvaatimuksen perusteeksi, sillä eivät luota ennestään annettuun arvioon.
     Edit: siis juuri tuota ennen mainitaan.

     "vannetukku.fi Oy:n, Iisalmen Autosompa Oy:n ja Paalupaikka Oy:n esittämään sellaiset 17.3.2012 ja pääkäsittelyn toimittamisen väliseen aikaan rajautuvat tositteet, joista ilmenevät niiden kaikkien kuluttaja- ja jälleenmyyjäasiakkailleen myymien oikeudenkäynnin kuluessa tarkentuneiden vaatimusten kohteena olevien Daimler AG:n oikeuksia loukkaavien kopiovanteiden myynti- ja ostomäärät, myynti- ja ostohinnat ja kyseisten tuotteiden ostajat ja valmistajat sekä Suomessa että muissa maissa sekä esittämään vastaavat tiedot pelkästään Daimler AG:n tavaramerkkioikeuksia loukkaavien vanteiden ostoista ja myynneistä"

     Hölmöähän se tosiaan olisi käyttää myynnin laskua perusteena menetetyille kaupoille, jos orkkissarja maksaa 4-6 kertaa enemmän kuin kopiosarja. Kummastakohan syntyy helpommin ostopäätös.
     Viimeksi muokannut LauriJT; 29.3.2019, 21:42.

     Comment


      #6
      Ei ole kauaa, kun samaa oli VAG vaatimassa ja hävisivät. Ei valitettavasti ole linkkiä antaa. Omat S5 replikat oli jonkun aikaa "myyntikiellossa" toimittajalla tuon takia. Ei vanteille voi mallisuojaa saada, oikeastaan millekkään varaosalle tai tarvikkeelle ei voi saada, koska muuten olisi vain orggis tai lisenssitoimittajia.
      Tietysti, jos ovat myyneet mersun keskilätkillä ilman lupaa, niin voi olla eri juttu.
      Viimeksi muokannut Puuhapete; 30.3.2019, 19:59.

      Comment


       #7
       Tässä ainakin yksi julkaisu liittyen Klonkswagen vs. Vannetukku-jupakkaan.
       https://www.roschier.com/news-and-me...annetukkufi-oy

       Comment


        #8
        Mitä Vannetukku tekee siis väärin, kun on koko ajan markkinaoikeudessa? Ja samaan aikaan esim. WSP Italy myy ympäri maailmaa replica vanteita, jotka ovat ihan samaan tapaan mallinnettu kuin vaikka tuo Vannetukun "Fit for VW Reperbahn" vanne oli. Onko kynnyskysymys siis se, että alkuperäisten OEM valmistaja esim. VW katsoo, että kuluttaja voi luulla ostavansa alkuperäiset vanteet, kun ostaa nuo Fit for VW Reperbahnit? Ja WSP:n kohdalla tällaista sekaannuksen vaaraa ei siis ole?

        Comment


         #9
         Ei vanteille voi mallisuojaa saada, oikeastaan millekkään varaosalle tai tarvikkeelle ei voi saada, koska muuten olisi vain orggis tai lisenssitoimittajia.
         Tästä olen kyllä eri mieltä. Mallisuojallahan nimenomaan suojataan muotoilua ja ulkonäköä. https://fi.wikipedia.org/wiki/Mallioikeus

         Samankaltainen tapaus on tällä hetkellä käynnissä, kun yksi autonvalmistaja on estänyt tarvikekauppiaita myymästä mm. puskurinkulmia mallisuojaan vedoten.

         Comment


          #10
          Ei siitä kovinkaan paljon aikaa ole kun Vannetukku hävisi BBS:lle

          https://www.markkinaoikeus.fi/fi/ind...118350193.html

          Ja vastaava tapaus BMW:

          https://www.markkinaoikeus.fi/fi/ind...239396523.html

          Volkswagen AG:

          https://www.markkinaoikeus.fi/fi/ind...181353906.html

          Miksikö vannetukku tätä tekee? Siksi, että sanktiot ovat varsin pienet saatuun hyötyyn nähden. Muutenhan se olisi tyhmää tarkoituksella loukata tavaramerkkioikeuksia, jos se oikeasti maksaisi enemmän kuin mitä vanteista on saatu rahaa.
          Viimeksi muokannut jannekk; 31.3.2019, 10:07. Perustelu: Lisätty pari tapausta

          Comment


           #11
           Mites tuo pältös muuten ylipäätänsä menee, kun edelleen ne myyvät 885 vanteita ?

           Comment


            #12
            Kun sanktiot eivät ole riittävän suuret, niin MAO:n päätöksillä ei ole mitään virkaa.

            Comment


             #13
             Mallisuojasta voi olla montaa mieltä. Onko nyt loukattu vanteen muotoa vai jotain muuta.
             Sehän ei ole ok, että käytän ilman lupaa jonkun toisen logoa tms.
             Miksi nämä hyökkää jälleenmyyjän kimpuun eikä vanteen valmistajan?

             Comment


             • #14
              Vannetukku on valmistaja/valmistuttaja, mitä itse ainakin pari juttua selasin läpi.

              Comment


              • #15
               885-keississä ainakin isompi ongelma taisi olla logon kopiointi. Ehkä nuo wsp:t on jätetty rauhaan, kun niiden nimissä ei käytetä vaikkapa VW:n tai Mersun nimeä.

               Comment


                #16
                885-logo on kyllä niin paljon samankaltainen BBS-logon kanssa, että siinä kyllä erehdytetään kuluttajaa ihan tarkoituksella. Joku joka on joskus kuullut BBS:stä ja tietää sen laadukkaaksi merkiksi, mutta ei ole tarkemmin asiaan tutustunut, saattaa hyvinkin mennä vipuun. Toki hinnan pitäisi jo jotain kertoa, reilulla satasella kun ei saa mitenkään uutta BBS:n vannetta, eikä kyllä oikein käytettyäkään.

                Comment


                 #17
                 Mulla on Laakkoselta ostetut Golf IV oem 16" BBS:sät jotka makso silloin 65€ kipale

                 Comment


                 • #18
                  Toivottavasti saisivat niin isot sanktiot että menisi viimein nurin koko paskaa suoltava firma.

                  Comment


                   #19
                   Ymmärsinkö oikein että tuossa volkkarin tapauksessa määrättiin sanktiota 800 euroa? Ei se juuri kannusta muuttamaan liiketoimintamallia. Oikeudenkäyntikuluja olikin sitten kymmeniä tuhansia euroja mutta varsinainen rankku on kyllä aivan mitätön.

                   Comment


                    #20
                    Nuo kopiot syövät valitettavasti legendaaristen BBS-mallien näyttävyysarvoa suuren yleisön silmissä, kun jokaisessa kylillä pyörivässä ei niin mintissä kunnossa olevassa Bemarissa ja Ventossa on 885:t alla joissa pahimmillaan keskilätkät vaihdettu vielä BBS-mallisiin. Ei tuossa sinänsä mitään pahaa olisi, mutta tuo 885-merkki on aivan liian tarkoituksenmukainen. Aika naurettava tuo 800 euron saktio.

                    Comment


                     #21
                     Sinänsä BBS:n vannemallien replikointi ei sen pahempi rikos ole kuin vaikkapa Avusten tai Flat Five tai minkä tahansa autovalmistajan oem vanteen replikat joita myydään joka kevät kaikissa valtakunnan rengasliikkeissä. Ei se alkuperäisten näyttävyysarvoa miksikään muuta. 885-logo taasen on kieltämättä aika räikeä ja röyhkeä veto, vaan miettikää mikä mainosarvo kun asialla iltalehteä myöten revitellään.

                     Comment

                     Working...
                     X