Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • Tänään noin klo 10 nähtiin Vaasassa esimerkillistä lastausta. Pontiac Trans Sport veti peruskokoista karvalakkikärryä jossa oli runsaasti lautoja. Harmi vaan että niiden lautojen pituus oli noin kaksinkertainen koko vaunuun verrattuna. Luonnollisesti vaunu oli niin takapainoinen että töyssyissä aaltoilevat laudat saivat aikaan sen että auto nosti vasenta takapyörää ilmaan. Eipä se kuskia hidastanut. :P

  Comment


   Takavetoisena (oletus jenkille) tykkää perä ja vetarit hyvää :)

   Comment


   • 1-tiellä näin kesällä onnettomuuden jossain n. Salon kohdilla moottoritiellä. Vastaan tuli jenkki-van vetäen painavaa lautakuormaa alas jyrkkää mäkeä. Mäen alla on kaksi voimakkaampaa töyssyä ja näiden pomppujen jälkeen yhdistelmä olikin yhtäkkiä menossa nokka edellä kohti keskikaidetta johon yhdistelmän matka päättyikin aika siistin näköisesti hetkeä myöhemmin.

    En sitten tiedä tarkemmi oliko syynä esim. sairaskohtaus vai heittikö väärin kuormattu kärry yhdistelmän suunnasta.

    Comment


    • Takavetoisena (oletus jenkille) tykkää perä ja vetarit hyvää :)
     Kyllähän se taitaa Trans Sport olla ihan etuvetoinen kuten niin monet muutkin tuon aikakauden amerikkalaiset, ellei sattumalta 4wd. Enemmän olisin kuitenkin esimerkkitapauksessa huolestunut muun liikenteen turvallisuudesta kuin auton kestävyydestä.

     Comment


     • Eilen maanantaina klo 13 tienoilla Kemin poliisin maija P122 painoi niin penteleellistä vauhtia kohti Oulua, taisi olla suorilla 130-150 km vauhtia koskapa lopuksi häipyi horisonttiin pikaisesti. Merihelmen eteläpuolella olevassa mutkassa sokeasti rekasta ohi - onneksi ei vastaantulijoita. Eikä edes sinivilkut päällä! Yhtä paljon taisi olla vauhtia Yli-Olhavan 80 km/h rajoitusalueellakin.

      Soitin Kemiin laitokselle, oli kuulemma kiireellinen vankikuljetus syynä älyttömään kaahaamiseen! Jos olisin vanki, syyttäisin miekkahihakuskia oman hengen ja liikenteen vaarantamisesta. :)Vankikuljetus ei taatusti oikeuta moiseen vastuuttomaan liikennekäytökseen ilman muun liikenteen asianmukaista varoittamista.

      Comment


      • Tais olla vanki myöhässä lomilta ja pojat vähän jeesas ettei pala lomaputki ... :)

       Comment


       • Viime viikolla Tuusulantiellä Hki-Vantaan lentoaseman liittymän tuntumassa meinasi tulla taksi kylkeen. Rullasin oikeanpuoleista kaistaa pohjoiseen tasaisella nopeudella kun vasemmalta tuikkasi reilusti muita kovempaa ajava taksimese parin kaistan yli suoraan kohti. Ehdin juuri painaa torvea että huomasi jarruttaa ajoissa mutta tuo aiheutti jonoissa lievää paniikkia. Sen verran ehdin nähdä että ratissa olleella naishenkilöllä oli puhelin pään ja olkapään välissä, toisessa kädessä kynä ja toisessa ilmeisesti muistikirja. Jäi hyvin mieleen kun oli pää jotenkin ihan vinossa. Oliskohan ollut kolmaskin käsi käytössä kun ehti vielä vilkutella valoja perässä...
        Sinänsä tuossa ei ollut mitään ihmeellistä, normaalia liikehdintää lentoaseman liepeillä. Se pistää miettimään että puhui ajaessa käsipuhelimeen, kirjoitti samalla jotain muistiin ja puikkasi muista välittämättä kaistojen yli muuta liikennettä nopeammin. Ammattiautoilijoitakin on niin monen tasoisia, luulenpa että kirjoittelun ja puhelimen kannattelun lomassa meinasi mennä lentokentän liittymä ohi ja paniikki iski.

        Comment


         Tiistaina Lahden väylällä tasan klo 17 oli Helsingistä poispäin mentäessä siinä mäessä juuri ennen Kehä3:sen liittymää poliisiauto tienposkessa vilkut päällä. Tyypillisesti lähes seisahtui koko jono molemmilla kaistoilla vilkkujen kohdalla. Poliisi oli pysäyttänyt tien sivuun vanhemman pikkupösön, kuljettajana joku raksavaatteinen kaveri. Kaverille tehtiin juuri ruumiintarkastusta auton vieressä eikä syy pysäytykseen voinut olla selvempi. Kaveri oli sen verran tillintallin, että kun poliisi hieman hellitti otettaan alkoi mies horjua kohti ojanpohjaa. Pysyi jaloillaan ainoastaan poliisien tukemana.

         Että näin skarpissa kunnossa sitä osa ajelee vilkkaimassa ruuhkassa töistä kotiin. Turvallista matkaa.

         Comment


          Taisi olla viime perjantaina kun Kehä III:sella kanssa-autoilijat näyttivät todella typerästi oman uteliaisuutensa. Pyörätieellä oli joku mennyt "katolleen" fillarilla, minkä johdosta siinä pyörätiellä sitten oli poliisi ja ambulanssi vilkut vilkkuen parkissa. Itse olin menossa itään päin ja niistä viimeisistä valoista (Ansatie?) kun lähdettiin liikkelle niin jono edellä lähes pysähtyi kun kaikki halusivat nähdä mitä siellä on. Viereisellä kaistalla joutui eräskin auto jarrruttamaan pyörät lukossa, ettei aja edelläolevaa päin. Kertoo kyllä sen, että taisi kyseinen kaveri itsekin hämmästellä näitä sangen erikoisia ajoneuvoja...

          Comment


          • Kyllä kannatti jälleen lähteä maalta kaupunkiin.
           Raumalla kun tämä autokanta on melko tylsää suurimmaksi osaksi, niin aamupäivä oli mukava yllätys.
           Tarvontorin katolla hopeinen farmari Chrysler 300c ja tummanvihreä Allroad 2.5 tdi. Kelpais molemmat...

           Kahviossa istuessa katua ajaa Jeepin Commander shamppanjan värisenä ja tämän kadotessa uusi musta farmari S6 menee toiseen suuntaan. Leuka kirjaimellisesti loksahti auki ja jäin tuijottamaan tyhjänä "tonne se meni"-ilme kasvoillani. Hetken päästä ässä kaartaa takas ja menee parkkiin toiselle puolelle katua ja noin nelikymppinen naisihminen nousee autosta...perus tuulipuku päällä.
           Voin kertoo että syö miestä kattella tollasta autoo, tuo nainen tuskin tietää millanen peli loppujen lopuksi alla on.

           Ja lähtiessä vielä piti kiertää Audin vierestä ja löytyi sieltä vielä yksi musta farkku-300c, mutta se ei paljon enää sytyttänyt... :)

           Comment


           • Vaasassahan tommosia löytyy ihan kaupuingin vuokrakämppienkin pihasta :-)

            Comment


            • Kehä I:llä tuli lounaalle mentäessä vastaan autonkuljetusrekka, jossa yläkerrassa uusi Jetta matkasi takakontin luukku komeasti auki ja perä sopivasti menosuuntaan jollekin uudelle onnelliselle omistajalle.

             Tässä säässä kun se vielä vetää koko matkan tuolla tavalla niin voi olla aika märkä takakontti + luukun saranat hyvin voimisteltu kun se pääsee määränpäähänsä.

             Comment


             • onko jonku klubilaisen s4 tuossa kaakkurin tepontiellä parkissa ollu jo toista päivää?

              Comment


               Tuli tossa matkalla rapakon takana liikenteessä vastaan jonkin moista vekotinta ja kaikkia pääsi tutkimaan lähemmin kun parkissa sattuivat ranta kadulla aina silloin tällöin olemaan.

               mm.
               Bugatti Veyron
               SLR McLaren
               Z06
               Lamboja
               Ferrareita
               yms kivaa :)

               Tietenkin paljon näitä perusjenkkejä aivan ylisuurilla bling bling vanteilla...

               Liikenteestä sen verran, että kyllä liikenteeseen mahtuu jatkuvasti paljon aivot narikkaan jättäneitä ja muutenkin saa varoa ettei mitä ihmeellisimpiä kaistasurffailijoita tule kylkeen vähän väliä, jos ei itse väistä niitä.

               Comment


                Tuli tänään varsin ruuhkaisessa Jumbossa vieraillessa ihmeteltyä erästä oven viereen jätettyä punaista uudehkoa A3:sta. Hätävilkut päällä parkkeerattu kylmästi oven viereen varsin kiellettyyn paikkaan. Ensiksi ajattelin, että joku oli autoa tönäissyt ja hälytin vilkutteli vielä omiaan. Seuraavaksi positiivisesti ajattelin Audin ehkä pettäneen juuri pahaan paikkaan, siksi hätävilkut. Mutta kas, totuus olikin jotain aivan muuta. Perhe tuli kylmän rauhallisesti autolle ostoksineen kolmen lapsensa kera, avasi ovet ja kytki hätävilkut pois päältä. Ei tarvinnut paikkaa etsiä. Auto vain oven viereen ja hätävilkut päälle hämäämään. Ei sakkoja, ei parkkipaikan etsimistä, ei kävelyä, ei omatunnon tuskia. Lapset hymyilee, kun isi ja äiti näyttää miten maailma pyörii.

                Miksi juuri kaikista merkeistä Audi? Taas saatiin lokaa niskaan.

                Comment


                • Jos heillä oli hätä? Just potalle opetettu pienokainen valitteli kovaa vatsan väännettä. Parempi heittää auto parkkiin hätävilkut päälä ennen kuin on nahkapenkki tai lasten istuin ravassa :-)

                 Itse taas ihmettelin kotipihasta lähtiessä BMW:tä joka oli parkkeerattu aivan keskelle ajoväylää, siten että ohi ei päässyt mistään. Joku nuori sälli oli mennyt kaverinsa kanssa kauppaan. Rekisterihaku paljasti auton omistajaksi vielä jonkun rantaruotsalaisen kuljetusfirman. Aika edustavaa käyttäytymistä. Hetken kävi mielessä pistää hinausköysi auton keulaan ja tempasta auto hieman syrjempään.

                 Comment


                 • Kävin tuossa perjantaina täällä Tampereella Lielahdessa rekisteröimässä uuden ajokin omiin nimiin. Sieltä sitten takaisin päin Ikuriin ajellessani pysähdyin Lamminpään kohdalla valoihin, ja vasemmalle puolelle kääntyvien kaistalle valutteli sellanen melko nami RS4:nen. Siitä se sitten hyrähti tiehensä melkoisen mukavien äänien saattelemana, ja olo omassani oli kuin istuisin "mopossa" =).
                  Rekkarikin oli RS- henkinen. Olihan se hiano!

                  Comment


                  • Aika jees kelit http://kotisivu.dnainternet.net/dnakaiel/easywebcam.jpg

                   Comment


                   • joka oli parkkeerattu aivan keskelle ajoväylää
                    Yllättävän tavallista, eikä tulla ajatelleeksi, että tukitaan mahdollisesti tie hälytysajoneuvoilta. Paloauton kuljettaja ei välttämättä sääli tien tukkivaa autoa päästäkseen palopaikalle 8)

                    Comment


                     Lauantaina tiellä 186 kohti Saloa oli niin kohtelias autoilija, että oikein itsekin hämmästyin. Siinä kohtaa tie on todella mutkainen ja keltaistenkin viivojenkin osalta ja muutenkin ohittaminen lähes mahdotonta. Edellä ajoi valkoinen kakkos golf, joka huomasi että lähestyn häntä, joten ajoi ystävällisesti pysäkille ja tuli perään sen jälkeen kun olin ohittanut hänet. Äkkiseltä en edes muista koska joku olisi tehnyt itselleni näin kohteliaasti tilaa (nostaa "hattua")!

                     Comment


                     • Olikos joku kattomassa myllyn ilotulitusta. Jos joku väittää ettei ollut, en usko. Siellä oli meinaan koko Varsinais-Suomi ohikulkutiellä.

                      Siinä jo kaksi kilometriä ennen myllyä lakkasi liikenne vetämästä ja joillekin se tuli ihmeen yllätyksenä. Takapeilistä näin yhden bemarin tulevan hurjaa vauhtia, samoihin aikoihin jarrutin itse aika voimakkaasti jonon äkkinäisen pysähtymisen vuoksi, mutta ehdin kuitenkin siirtyä lähemmäs keskikaistaa ja mennä aivan lähelle etumaista. Bemari heräsi lopulta ja alkoi jarruttamisensa ja löysi raon oikealta puoleltani ja meni vielä kaksi autoa minusta edemmäs, ennen kuin sai pysähtymään.

                      En tiedä mihin katteli, mutta aika pihalla tuntu bemu kuski olevan tilanteesta, kun jarrutus tuli niin myöhään, tai sitten vauhtia oli enemmän kuin laki salli. Pelkäsin todella, että se rysähtää perään ja kovaa.

                      Toinen tapaus oli mersu, joka vaihtoi vasemmalle oikean kaistan jumitettua, muttei hiljentänyt juuri vauhtiaan. Ihan hyvä ideä, mutta sama idea näytti tulevan muillekin mieleen, ja kas kummaa kun vasenkin kaista tyssäsi 300 metriä myöhemmin. Mese puikkelehti tuurilla ja sai pysähtymään, ennen kuin törmäsi keneenkään.

                      Näkikös kukaan muu mitään mielenkiintoista siellä? Ainakin 4 autoparia vaihtoi yhteystietoja, vaikka autot näyttivät mielestäni ehjiltä, eli oiskohan peileihin osunut. Ei ihme olihan siellä parhaimmillaan 4 autoa vierekkäin kahdella kaistalla siis.

                      Comment


                       Se on toi kun ilmaseks jotain saa (tässä tapauksessa ilotulitus) niin kannattaa tulla vähän kauempaakin :)

                       Olin tässä taannoin kiireellä rautakaupassa hakemassa jotain laastisäkkiä, kun loppui kesken urakan, nii eikös siellä ollut jotkin saamarin pihamarkkinat ja ilmasta makkaraa ja kahvia! Porukkaa kuin pipoa paikalla ja suurin osa mussuttaa sitä ilmasta cämppinkiä. Hyvä kun sai auton 100m:n päähän ovesta ja myyjää ei sitte tahtonut puoleen tuntiin puheille saada.

                       Ihme vaikutus ihmisiin tolla ilmasella hyödykkeellä...

                       Comment


                        Olin 2 min ennen tapahtumaa ohikulkutiellä mutta vaihto vasemmalle kaistalle ja matka jatkui lähes keskeytyksettä Raisioon asti. On se Suomessa jotenkin hassun näköistä kun porukat jalkautuu moottoritielle..

                        Comment


                         Eilen ajelin viiden nurkilla kohti Turkua ja juuri Hesan pään motarin päätyttyä siinä suoralla ennen Lohjanharjun Neste-asemaa tööttää tummanharmaa typ44 Avant erittäin paljon yli sallittua nopeutta lähes koko suoran mittaisen jonon ohi. Ohitus loppuu tasan Nesteen risteyksessä. Heti alikulkusillan jälkeen otti vasemman kaistan, sen jolta saa vain kääntyä vasemmalle Shellin (vai mikä se nykyään on) suuntaan, ja kiihdytti reipasta vauhtia loppujonon ohi jatkaen kohti Turkua. Aivan järjetöntä menoa pimeässä tihkusateessa.

                         Toivottavasti ei Clubilaisia.

                         Comment


                         • Hätävilkut päällä parkkeerattu kylmästi oven viereen varsin kiellettyyn paikkaan.
                          Tämähän on sitä "eurooppalaistumista" parhaimmillaan. Tuossa loppukesästä kun käytiin Milanossa, niin siellä tuollainen "parkkeeraus" on enemmän sääntö kuin poikkeus. Jotkut jopa pysäköivät autonsa keskelle katua ja hätävilkuilla kuittaavat tilanteen sallituksi.

                          Oli muuten Via Montenapoleonella hienosti pysäköity kaksi Porschea. Aivan uuden karhea 911 Turbo ja erittäin siistissä kunnossa oleva 60-luvun ensimmäisen korimallin 911 oli ajettu nokat vastakkain toisiinsa kiinni samalle puolelle katua. Väliin ei mahtunut edes paperiarkkia. Otin tästä vanhan ja uuden kohtaamisesta kuvankin, mutta niinhän siinä kävi että kamera hävisi viimeisenä päivänä ja kaikki lomakuvat siinä samalla.

                          Comment


                          • Tainnut joku yrittää jotain tällaista siinä ihan nippanappa onnistumatta ;)


                           Nämä kuvat Pamplonasta. Taitaa olla S3 tuo etualan keltainen auto?

                           Comment


                           • Sunnuntaina illalla työreissuun lähdettyä ajoin Vaasan motarilla vakionopeuden säädin päällä rauhallisesti poliisiauton ohi. Takaisin oikealle kaistalle siirryttyäni polisiiauto ajoi lähes takapuskuriin kiinni vähän kuin provosoidakseen ajamaan ylinopeutta.

                            Jonkin matkaa ajettua ja moottoritien loputtua ajoin autoletkan perään joka ajeli n. 70 km/h 80 raijoituksella. Rivakkaalla kiihdytyksellä mutta rauhallisesti ohitin nuo autot ja poliisit tulivat taaskin takapuskurissa kiinni kunhan olivat saaneet diesel-pakuunsa poljettua riittävästi vauhtia.

                            N. 20 kilometrin jälkeen huomasin siniset valot taustapeilissä. Hiljensin vauhtia ja näytin vilkulla että menevät ohi. Tie on suora ja vastaan ei tule ketään. Sitten totesin että poliisit haluavat pysätttää. Pysähdyin ja avasin ikkunan ja kysyin että "no, mikäs nyt on ongelmana".
                            Poliisi tarjosi heti pilliä suuhun. Ajattelin että "no, rattijuopothan ne varmaan eniten poliiseja ohittelevatkin :-)". Sitten mies poliisi totesi että "ei muuten oltaisi pysäytetty, mutta piti pysäyttää että ihmisille ei tule semmoinen käsitys että poliisi ei välitä kun joku ajaa ylinopeutta".

                            Kysyin että paljonko minulla oli ylinopeutta. Poliisi totesi että, ei paljoa semmoiset 7 km/h. Sanoin että semmoinen nopeusero jää tämän auton nopeusmittarin viisarin alle ja kun on vielä mailimittari. Sitä mittaria kävi "pariskunta" ihmettelemässä oikeen usemapaan kertaan.

                            Naispoliisi kysyi ajokortin annettuani että "kumpiko tässä syntymäajassa on kuukausi ja kumpi päivä. Ensimmäinen vai toinen numero?" :-)

                            Sanoin poliisille että "on tää aika naurettavaa touhua pysäytellä jonkun 5 -8 km/h ylityksen vuoksi". - Ai olet sitä mieltä että tämä on naurettavaa? - Olen! - No, joku toinen voi jokupäivä antaa sakot. -Me annetaan tämän nyt olla.

                            Yli 1000 km:n reissun aikana tuli seurattua GPS:stä tarkkoja nopeuksia ja kyllä suurin osa autoilijoita ajoi n. 85 -90 80-rajoituksella. Rekat erityisesti. Jostain olen kuullut että AKT:llä ja sisäaisainministeriöllä on (salainen?) sopimus siitä että rekat saavat ajaa 90 km/h 80-rajoituksella. Jos näin on, niin sakottamisiin ei lienee perusteita muillekaan. Vai onko joku saanut sakot 80 rajoituksella, alle 90 km/h nopeudesta?

                            Comment


                             Olin tossa vähän aikaa sitten käymässä Oulussa ja matkalla tapahtui seuraavaa. Huomioni kiinnittyi poliisi autoon joka ajoi aivan rekan peräkärryn takaluukussa kiinni jota rekka kuski ei todennäkösesti huomannut. Nopeutta oli semmonen 100km/h ja ajoin sitten noin 103km/h gps:än mukaan ohi. Ohittaessani poliisi autoa huomasin että pojilla oli tutka päällä ja lukemat yli satasen. Noh ajattelin että kohta menee vilkut päälle, yllätykseni oli suuri kun poliisi auto ajoi seuraavasta liittymästä pois motarilta ja rekka jatkoi menoa. Mitäh?

                             Comment


                             • Ookkonä Oulusta, pelkääkkönä polliisia? Mistäs tutkan päällä olon huomasi? :-)

                              Comment


                              • Sopivasti kun onnistuu ohittaessaan poliisiautoon sisään katsomaan ni ainakin Stalkerin näyttö on helposti luettavissa...

                               Comment

                               Working...
                               X