Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Miku, nyt on viimeinen hetki hommata RiSa, että ehtii Citikan ohitse :)

  Comment


  • Onroud:

   Oliko Vantaan punainen Ferrari mallia F430 ja rekkari SEPI-50 (tai SEP-150)?

   Eno nimittäin ajelee tuolla ja asustaa myös Vantaalla :)

   Comment


   • Heh! Hyvä pointti jasso, tilanne vaan oli niin yllättävä että todennäköisesti pitäisi päivittää jotain muuta hidasta, mutta sitä ei vissiin voi päivittää...

    Comment


    • Jami, varmaan oli F430, rekkaria en kerennyt nähdä.

     Ei noita liikaa Vantaalla ole, joten varmaan todennäköisesti sama auto kyseessä :)

     Comment


      Jyväskylästä kotiin ajellessa, jollain kanssa autoilijalla naksahti, tuntemattomasta syystä jotain pään sisällä.

      Tilanne oli sellainen, että etummaisena meni maitoauto perässään viiden auton jono. Takimmaisena tuli matkailuauto, joka oli jättänyt selkeän välin jonoon. (oletin, että matkailuauton kuljettaja oli tietoinen autonsa tehoreservistä ja jätti tarkoituksella selkeän välin jonoon, että hänet voi ohittaa, kun ei itse maitoautosta ohi pääse).

      No, sopiva suora tuli, ohitin matkailuauton ja saavutin jonon. Näin samalla, että jonon kaksi ensimmäistä autoa veti peräkkäin maitoautosta ohi ja takimmainen meni hieman jo keltaisilla viivoilla. Tässä vaihessa edessäni oli siis enään kolme autoa, joista takimmaisen kuski aloitti tökkiä etusormella ohimoaan. Oletin, että hän näytti rouvalleen mielipiteen siitä autosta, joka ohitti keltaisilla viivoilla. Mutta sitten alkoi hätävilkut vilkkua ja hirmuinen käsimerkkien näyttely autosta. Tässä vaiheessa meni hermot, joten piti näyttää keskisormeni pituuskasvu hänelle.

      En tiedä mikä häntä rupesi risomaan. Matkailuauton ja hänen autonsa välissä oli kuitenkin selkeä väli johon pääsi turvallisesti ohittamaan, eikä tarvinnut mennä edes tämän maanteidenritarin luukkuun kiinni, toisin kuin hän oli tehnyt edellä ajavaan. Yritin käsimerkein näyttää hänelle, että jättää turvaväliä, mutta todennäköisesti hän oli päättänyt, että häntä ei ohiteta, joten ajoi edellä menevän luukussa kiinni.

      Siinä ne kolme autoa ajoi edelläni jonossa toistensa luukuissa kiinni. Ensimmäinen autoilija oli jättänyt kyllä väliä maitoautoon.
      Jonkun aikaa seurailin tilannetta, mutta kukaan ei halunnut ohittaa ketään.
      Sopivan suoran tultua ajoin tämän kolmen auton letkan ohi, kun ei väliin viitsinyt ängetä ja jono oli lyhyempi kuin rekka.
      Näytin ohi ajaessani vielä mielipiteeni tästä takimmaisesta kuljettajasta hänelle.
      Nyt sitten olin maitoauton perässä, joka näytti samointein vilkkua, että reitti on selvä joten ohitin senkin.
      Kiitin vilkulla, jonka hän kuittasi.

      Rajoitus oli 100km/h ja rekka ajoi 80km/h. Ylämäessä hitaamminkin.

      Toivottavasti tuli edes suht' ymmärrettävästi kirjoitettua tekstiä tästä mielenkiihkosta huolimatta...

      Comment


      • Jessus, että kiristi nuppia. Tuli nähtyä liikenteessä varsinainen voimanpesä eli VW Golf SDI. Ajeli sitten Haagan liikenneympyrästä Vihdintietä lähes kehä kolmoselle saakka vasenta kaistaa edelläni toissapäivänä. Jos 0-100 km/h on speksattu 17 s kaasu pohjassa, niin voisi sitä älytä väistää välillä oikeallekin kaistalle nopeampien tieltä. Aina valoista lähtiessä tuli puolen kilometrin rako eteen, johon oikealta tietysti tungettiin. Herrasmiehenä (köh) en tehnyt näin.
       Puntollakin ottaa tuosta helposti päänahan puolikaasulla valoista lähtiessä. Näiden höyrykoneiden myynti olisi pitänyt kieltää jo aikoja sitten...

       Liikennettä oli kuitenkin sen verran, että oikean kautta ohittaminen olisi aiheuttanut pahennusta, joten jätin sen väliin. Tietysti jamppa kääntyi samasta risteyksestä vasemmalle kuin minä. No ainakin ryhmittyi ajoissa!

       Comment


       • Ei se niiden "höyrykoneiden" myynnin kieltäminen/lopettaminen auta mitään, jos ei liikennesääntöjä ja käyttäytymistä osaa.

        Comment


         että oikean kautta ohittaminen olisi aiheuttanut pahennusta, joten jätin sen väliin.
         Eikös se ole ihan sallittua ohittaa oikealta kun se ei ole moottoritie, vaan monikaistainen tie. Sehän oli ryhmittyneenä vasemmalle, joten oisit voinu mennä ihan hyvillä mielin ohi. Sama juttu kehillä: eli jos on mahdollista kääntyä (ryhmittyä) vasemmalle, niin voi ohittaa oikealta.

         Comment


          Jani, minä olisin tod näk kuitannut sen maitorekankin heti ekalla vedolla =)

          Comment


           Jep, kehillä ja Vihdintiellä saa puikkelehtia kaistoilla siinä missä jossain kaupungin keskustassakin 40 alueella. Eli oikealta vain ohitse, jos vasen kaista tökkii.

           Comment


           • Ja sit kun tuolla kehällä näkee vielä sellasia sankareita jotka ajelee alinopeutta samaa vauhtia vasemmalla kaistalla kuin mitä toinen auto oikealla, eli ajaa vierekkäin eikä tajuu antaa tilaa. Meinas just eilen mennä hieman hermo sellatteiden kanssa. Vedin sit siitä toisesta oikeelta ohi kun sattu just sen verran jäädä tilaa et mahtu. No onneksi noita ei nyt kuiteskaan ihan joka päivä ole, mut aina välillä.
            Viimeksi muokannut vepsi86; 19.7.2008, 22:40.

            Comment


            • sitten alkoi hätävilkut vilkkua ja hirmuinen käsimerkkien näyttely autosta. Tässä vaiheessa meni hermot, joten piti näyttää keskisormeni pituuskasvu hänelle. En tiedä mikä häntä rupesi risomaan.
             Noinkohan siihen liikennöintiin sujuvuutta saadaan? Ei liene ihme, että ei sen jälkeen ohitusrakoa löytynyt.
             Jos 0-100 km/h on speksattu 17 s kaasu pohjassa, niin voisi sitä älytä väistää välillä oikeallekin kaistalle nopeampien tieltä.
             Ajoiko tämä "voimanpesä" selkeästi alinopeutta? Jos tämä auto olisi ollut Ferrari, olisiko herättänyt niin voimakkaan vastareaktion?
             Nelikaistaisella tiellä vapaasti valita ja vaikka yleensä pitäisi ajaa äärimmäisenä oikealla olevaa ajokaistaa, ruuhkatilanteessa kannattaa pysyä omalla kaistallaan.
             Liikennettä oli kuitenkin sen verran, että oikean kautta ohittaminen olisi aiheuttanut pahennusta
             Varsinkin, kun liikennetta on runsaammin, ei turha kaistanvaihto ole edes suositeltavaa -varsinkaan takana hiillostavien takia. Ohittaminen oikealta ei sen sijaan ole kiellettyä.

             Itselläkin on hyvin verkkaiseen nollasta sataseen kiihtyvä auto, mutta kyllä sillä liikenteen rytmissä mukana pysyy, enkä aio suorittaa nelikaistaisella tiellä tarpeetonta kaistanvaihtoa oikealle vain sen takia, että takaa ylinopeutta ajava pääsisi vapaasti etenemään.

             Comment


             • Alkuperäinen kirjoittaja Jari Lukkarinen Näytä viesti
              Ajoiko tämä "voimanpesä" selkeästi alinopeutta? Jos tämä auto olisi ollut Ferrari, olisiko herättänyt niin voimakkaan vastareaktion?
              Mitä väliä sillä auton merkillä on jos kuski köröttelee vasenta kaistaa tientukkona? Eiköhän se ole kuitenkin siitä kuskista kiinni, vaikka toki tuokin on kyllä omakohtaisesti nähty kuinka ajettu auto vaikuttaa muiden liikennekäyttäytymiseen.

              Nelikaistaisella tiellä vapaasti valita ja vaikka yleensä pitäisi ajaa äärimmäisenä oikealla olevaa ajokaistaa, ruuhkatilanteessa kannattaa pysyä omalla kaistallaan.Varsinkin, kun liikennetta on runsaammin, ei turha kaistanvaihto ole edes suositeltavaa -varsinkaan takana hiillostavien takia. Ohittaminen oikealta ei sen sijaan ole kiellettyä.
              Tuo ei mene ihan noin, ainakaan teoriassa. Kaistaa ei tieliikennelain mukaan saa itse valita, vaan pitää aina käyttää oikeanpuolimmaista tarkoitukseen sopivaa kaistaa. Ja tämä pätee siis tielle kuin tielle. Tässä aiheeseen sopiva ihan mielenkiintoinen linkki yhdestä kohtalaisen älyttömästä jutusta: http://www.viheraho.com/poliisi_luo_turvaa/.

              Ruuhkatilanteessa on todellakin syytä käyttää sitä omaa järkeä ja miettiä sen mukaan tuo tarkoituksenmukaisuus. Mutta jos oikealla kaistalla on runsaasti tilaa, niin en näe mitään hyvää siinä että körötellään itsekkäästi vasemmalla kaistalla tientukkona. Muutenkin tiellä liikkuessa olisi hyvä jos mietittäisiin vähän niitä muitakin. Ja tuo koskee sekä niitä ohitettavia että ohittavia.

              Comment


               Tampereella tuo vasemman kaistan köröttely on muodostunu jo tavaksi, näitä kutsutaan ylöjärveläisiksi (valitsee sen kaistan vain valmiiksi, oli ruuhkaa tai ei ;) Tätä jatkuu joskus hervannasta aina ylöjärvelle asti.

               Comment


                Kyllä se teoriassa menee niin. Kaistan saa itse valita. Laissa on vain suositus oikeanpuolisen kaistan käyttämisestä, se ei velvoita suuntaan eikä toiseen. Mikäli siis kyseiset liikennejärjestelyt eivät sitä muuten kiellä.

                Moottoritiellä ajosta:
                Alkuperäinen kirjoittaja Finlex.fi / Tieliikenneasetus

                Moottoritiellä on ajoneuvoa kuljetettava eniten oikealla olevalla vapaalla ajokaistalla. Jos ajokaistat on opastusmerkein osoitettu tarkoitetuiksi kukin tietylle liikennesuunnalle, saa kuljettaja kuitenkin käyttää olosuhteisiin ja matkan jatkamiseen parhaiten soveltuvaa ajokaistaa.

                Jos moottoritiellä on samansuuntaista liikennettä varten vähintään kolme ajokaistaa, saa kuorma-autoa tai yli seitsemän metrin pituista ajoneuvoyhdistelmää kuljettaa vain jommallakummalla kahdesta oikeanpuoleisesta ajokaistasta, jollei 5 §:n säännöksistä muuta johdu.

                Edellä kulkeva ajoneuvo on moottoritiellä ohitettava vasemmalta. Jos ajoneuvot kuitenkin ajavat jonossa tai käyttävät opastusmerkein tietylle liikennesuunnalle tarkoitettuja ajokaistoja taikka jos ohittava ajoneuvo käyttää linja-autokaistaa, on edellä kulkevan ajoneuvon ohi ajaminen oikealta ajokaistaa vaihtamatta sallittu.
                Alkuperäinen kirjoittaja finlex.fi / Ajoneuvolaki
                9 §
                Ajoneuvon paikka ajoradalla

                Ajoneuvoa on ajoradalla kuljetettava muu liikenne ja olosuhteet huomioon ottaen niin lähellä ajoradan oikeaa reunaa kuin turvallisuutta vaarantamatta on mahdollista. Tämä säännös ei koske ajoa yksisuuntaisella ajoradalla.

                Milloin kuljettajan ajosuunnassa on vähintään kaksi ajokaistaa, hänen on kuljetettava ajoneuvoa ajokaistaa tarpeettomasti vaihtamatta yleensä eniten oikealla olevalla vapaalla ajokaistalla.

                Edellä 2 momentissa tarkoitetussa tapauksessa on vastaan tulevalle liikenteelle tarkoitetulla ajokaistalla ajaminen kielletty.

                Kaksisuuntaisella ajoradalla oleva koroke tai muu vastaava laite on sivuutettava oikealta.
                Varsinkin siis jos jokaiselle kaistalle on omat opasteensa suoraan, saa täysin vapaasti ajaa mitä kaistaa haluaa. Liikenteen sujuvuuden kannalta suositus on kuitenkin yleensä se paras tapa.
                Viimeksi muokannut jasso; 20.7.2008, 12:57. Perustelu: Löysin

                Comment


                 sitten alkoi hätävilkut vilkkua ja hirmuinen käsimerkkien näyttely autosta. Tässä vaiheessa meni hermot, joten piti näyttää keskisormeni pituuskasvu hänelle. En tiedä mikä häntä rupesi risomaan.

                 Noinkohan siihen liikennöintiin sujuvuutta saadaan? Ei liene ihme, että ei sen jälkeen ohitusrakoa löytynyt.
                 Jos joku rupeaa minulle näyttämään käsimerkkejä, niin aivan varmasti näytän takaisin. Se mies ei varmasti olisi tietä antanut, vaikken hänelle olisi takaisin keskaria näyttänyt.
                 Luuletko tosiaan, että tuollainen toisen peräluukussa kiinni ajava, tuossa mielentilassa oleva mies jättäisi ohitus rakoa?!

                 Ei suomalaiset tunnu olevan kovin herkkiä tietä antamaan:
                 Itselläkin on hyvin verkkaiseen nollasta sataseen kiihtyvä auto, mutta kyllä sillä liikenteen rytmissä mukana pysyy, enkä aio suorittaa nelikaistaisella tiellä tarpeetonta kaistanvaihtoa oikealle vain sen takia, että takaa ylinopeutta ajava pääsisi vapaasti etenemään.

                 Comment


                 • Itselläkin on hyvin verkkaiseen nollasta sataseen kiihtyvä auto, mutta kyllä sillä liikenteen rytmissä mukana pysyy, enkä aio suorittaa nelikaistaisella tiellä tarpeetonta kaistanvaihtoa oikealle vain sen takia, että takaa ylinopeutta ajava pääsisi vapaasti etenemään.
                  Saksassa olisit jo putkassa =D

                  Comment


                   Alkuperäinen kirjoittaja Jari Lukkarinen
                   Itselläkin on hyvin verkkaiseen nollasta sataseen kiihtyvä auto, mutta kyllä sillä liikenteen rytmissä mukana pysyy, enkä aio suorittaa nelikaistaisella tiellä tarpeetonta kaistanvaihtoa oikealle vain sen takia, että takaa ylinopeutta ajava pääsisi vapaasti etenemään.


                   Miten se sanonta menikään, helpompi löytää roska toisen silmästä kuin malka omasta. Puhutaan sujuvuudesta ja muiden piittaamattomuudesta ja ajetaan kuitenkin itse samanlailla?

                   Comment


                   • Kyllä tuo lakiteksti minusta aika pitkälti kehottaa käyttämään sitä oikeanpuolimmaista kaistaa, ellei ole mitään syytä käyttää vasemman puoleista. Samoin näköjään tekee poliisi ja käräjäoikeuskin. Mutta kukin tulkitkoon tuon itse ja totta puhuen käytän kaupungissa sitä kaistaa mikä nyt tuntuu parhaimmalta.

                    Tuon linkkaamani sivun tehnyt henkilö tosin taitaa olla melkoinen persoona, tuntuu kuin hän suorastaan etsii vaikeuksia jotka voisi videokuvata ja raportoida nettiin.

                    Comment


                    • Toki ajan nelikaistaisella tiellä yleensä vasenta kaistaa, mutta jos vasemman kaistan liikenne vetää huommin, otan vasemman kaistan. Jos olosuhteet mahdollistavat, ajan yleensä suurinta sallittua nopeutta eikä minulla ole mitään velvollisuutta kaistaa hittaamin etenevään jonoon vain sen takia, että joku takaa ylinopeudella ajava pääsisi nopeammin etenemään. Kaistanvaihto on aina vaarallisempaa kuin suoraan ajaminen.

                     Comment


                      Pidetään ne käsimerkit ihan vain siellä teillä, niin täällä on sitten kivempaa, eikö...? Ja kaikki ymmärsivät. (Lause ei pääty kysymysmerkkiin)

                      Comment


                      • Jeppis, käsimerkeillä ne asiat hoituu. Lisätään vielä viha ja väkivallalla uhkailu niin keitto on valmis nautittavaksi. Itseltä löytyy kaksikin tapausta, joissa allekirjoittanutta on seurattu liikenneraivohullun toimesta. Ensimmäisellä kerralla kättä pidempänä uhkailuvälineenä toimi jakoavain, toisella kerralla tyydyttiin sanalliseen uhkailuun. Ensimmäinen provosoitui siitä, ettei päässyt minusta ohi kaupunkialueella vastaantulevan moottoripyörän takia, oma nopeuteni oli 45kmh 40kmh alueella. Toisen seuraajan sai mukaan vilauttamalla pitkiä moottoritiellä ohittajan tultua aivan eteen (muutama metri) loskakelillä siten, ettei nopein pyyhkijän asentokaan ollut riittävästi.

                       Koko tarinoita ei jaksa edes kirjoittaa, eivät ole sen arvoisia. Ehken silti kuitenkaan poista audista automaattista ovien lukitusta... (tapahtumat sattuivat vanhalla autolla). Lisäksi seuraava uhkailija pääsee suoraan puheyhteyteen poliisille livenä, pakko alkaa ns. rankomaan.

                       Eivätkä nämä incidentit tapahtuneet tänään, eli offtopicia, mutta mielestäni hyvää osoitusta siitä, mihin vihalla liikenteessä pääsee. Että sitä sormea vaan osoittamaan ja kokeilemaan, saisiko jonkun hullun mukaan kotimatkalle.

                       Comment


                       • Eilen alastarolta kotiin, nelikaistainen tie, rajoitus 100. Edessä ajoi joku corollalla 70km/h oikeanpuoleista kaistaa. Ei siinä mitään, senku sit ajaa jos siltä tuntuu. Itse vaihdoin vasemmalle kaistalle ja rollasta ohi(mittarissa 110), ja samantien kun palaan takas oikeelle kaistalle niin alkaa hillitön valoshow takaatapäin. En edes näyttänyt niitä käsimerkkejä takas vaikka mieli teki :D Palasin oikeelle kaistalle jotain 50m rollan edellä et tuskin johtui siitäkään et olis kokenut tulleensa kiilatuks, en olis saanut vaan vissiin ohittaa tai sit se oli kateellinen kun mulla oli hianompi auto :D Ei ymmärrä.

                        Yks mikä lisäks ärsyttää on kakskaistaisella tiellä, satasen alueella, kahdeksaakymppiä ajelevat pakut. Ei siinäkään sinänsä mitään, mut se ottaa kuuppaan kun yleensä nää tapaukset ajelee kutakuinkin keskiviivan päällä. Jos takanaolija haluais jatkaa matkaansa sitä satasta niin ohittaakseen on pakko kurkkia joko vastaantulevien kaistalta tai pientareelta et tuleeko ketään vastaan. Pakun läpi kun ei henkilöauton ohjaamosta näe, ellei ole teräsmies.

                        Comment


                         Alkuperäinen kirjoittaja vepsi86 Näytä viesti
                         Ja sit kun tuolla kehällä näkee vielä sellasia sankareita jotka ajelee alinopeutta samaa vauhtia vasemmalla kaistalla kuin mitä toinen auto oikealla, eli ajaa vierekkäin eikä tajuu antaa tilaa. Meinas just eilen mennä hieman hermo sellatteiden kanssa. Vedin sit siitä toisesta oikeelta ohi kun sattu just sen verran jäädä tilaa et mahtu. No onneksi noita ei nyt kuiteskaan ihan joka päivä ole, mut aina välillä.
                         Vähän samalta suunnalta.
                         Se oli oikeasti jo eilen, mutta... pisti miettimään, mitä jonkun korvien välissä liikkuu hetkellä kun ollaan se ratin ja penkin välinen "täyte" siellä liikkuvassa autossa.

                         Nimittäin tullaan sitä Malmi/Pukinmäki liittymästä alas Kehä I:lle länteen päin. Siellä on tuo alasajoramppi bussipysäkkineen ja sen jälkeen vähän ajan päästä ylösajo niin, että sama kaista ei katkea.

                         Tullaan siis sitä ramppia alas, vilkaistaan peiliin, ettei ketään ole tulossa ihan viereen ja ollaan jo laittamassa vasenta vilkkua päälle, kun... yhtäkkiä joku tööttäilee perässä! Vilkaisu peileihin eikä näy paljon mitään - ei edes tuosta laajakulmaisesta vasemmasta sivupeilistä... ja hetken päästä tööttää uudelleen! Laitanpa sitten vasemman vilkun päälle ja lopulta kaistaa vaihtaessa pystyy näkemään vilauksen vanhemmasta laatikkomallisesta valkoisesta Volvosta joka ilmeisesti oli aikeissa siirtyä tuolle oikeanpuoleiselle kaistalle mutta jostain syystä ei mitenkään pystynyt älyämään, että autossa on jarrut ja pystyy jopa ihan helposti vaihtamaan kaistaa vaikka meikäläisen taakse - ajelisin sitten suoraan tai vaihtaisin kaistaa vasemmalle. Ei tietenkään missään tapauksessa - vaan pitää jäädä visusti roikkumaan sinne "kuolleeseen kulmaan" ja tööttäillä sieltä.

                         Valitettavasti autoa ostaessa ei varustelistasta löydy kuskille aivoja :)
                         Viimeksi muokannut tim71; 21.7.2008, 20:10.

                         Comment


                         • Tossa oli ihan äskettäin liikenteessä taas vaihteeksi ihmettelemistä
                          Joku "iso" aati/aatu (uus A6) missä luki quattro niin tuli mun taakse ja siin sit seistiin valoissa ja sit valot vaihtu lähin ihan reippaasti siitä niin tää roikkuu puskurissa kiinni et kovempaa pitäis mun mennä. Lähettiin siitä keskiverto autoja ripeämmin mutta ei kelvannu

                          Ei se S4 merkki mun autontakana tarkota sitä et mun pitäis joka valoista luukuttaa.

                          Comment


                           Kyllä se tarkoittaa. Kokemuksesta siihen riittää myös merkit 535d ja jopa 200 turbo quattro.

                           Comment


                           • Jos 0-100 km/h on speksattu 17 s kaasu pohjassa, niin voisi sitä älytä väistää välillä oikeallekin kaistalle nopeampien tieltä.
                            Ajoiko tämä "voimanpesä" selkeästi alinopeutta? Jos tämä auto olisi ollut Ferrari, olisiko herättänyt niin voimakkaan vastareaktion?
                            Nelikaistaisella tiellä vapaasti valita ja vaikka yleensä pitäisi ajaa äärimmäisenä oikealla olevaa ajokaistaa, ruuhkatilanteessa kannattaa pysyä omalla kaistallaan.
                            No tuolla kiihtyvyydellä (tuskin oli edes mono lattiassa) ja Vihdintien liikennevalotiheyden sekä "punaisen aallon" tuntien nopeusrajoitusta ei saavutettu oikein missään vaiheessa.

                            Niin ja Ferrari samalla ajotavalla ei olisi aiheuttanut yhtä voimakasta vastareaktiota vaan voimakkaamman ja samalla epäilyksen ajoneuvon ja/tai kuskin kunnosta ;)

                            Comment


                             Alkuperäinen kirjoittaja Jami Näytä viesti
                             Jessus, että kiristi nuppia. Tuli nähtyä liikenteessä varsinainen voimanpesä eli VW Golf SDI. Ajeli sitten Haagan liikenneympyrästä Vihdintietä lähes kehä kolmoselle saakka vasenta kaistaa edelläni toissapäivänä. Jos 0-100 km/h on speksattu 17 s kaasu pohjassa, niin voisi sitä älytä väistää välillä oikeallekin kaistalle nopeampien tieltä. Aina valoista lähtiessä tuli puolen kilometrin rako eteen, johon oikealta tietysti tungettiin. Herrasmiehenä (köh) en tehnyt näin.
                             Puntollakin ottaa tuosta helposti päänahan puolikaasulla valoista lähtiessä. Näiden höyrykoneiden myynti olisi pitänyt kieltää jo aikoja sitten...
                             Alkuperäinen kirjoittaja quattro Näytä viesti
                             Ei se niiden "höyrykoneiden" myynnin kieltäminen/lopettaminen auta mitään, jos ei liikennesääntöjä ja käyttäytymistä osaa.
                             Tuollaiset tapaukset voi samalla lailla hortoilla vaikka Ferrarin ratissa eli usein se on sittenkin tuo ratin ja penkin välikappale sen takana...

                             Comment


                              Kenda:
                              Yks mikä lisäks ärsyttää on kakskaistaisella tiellä, satasen alueella, kahdeksaakymppiä ajelevat pakut. Ei siinäkään sinänsä mitään, mut se ottaa kuuppaan kun yleensä nää tapaukset ajelee kutakuinkin keskiviivan päällä. Jos takanaolija haluais jatkaa matkaansa sitä satasta niin ohittaakseen on pakko kurkkia joko vastaantulevien kaistalta tai pientareelta et tuleeko ketään vastaan. Pakun läpi kun ei henkilöauton ohjaamosta näe, ellei ole teräsmies.
                              Koita ymmärtää ettei monikaan halua ajella ylinopeutta huolto-/paketti-/matkailuautolla, jonka ajoneuvokohtaiseksi nopeusrajoitukseksi on määritelty 80km/h. Tuommoisella kun vedät 101km/h tutkaan niin ylinopeutta on 21km/h satasen alueella ja 42km/h kasikympin alueella. Siitä voit laskea sakkojen suuruutta. Siinä olen kyllä samaa mieltä ettei keskiviivalla tarvi ajaa. Ite ajelen oikeaa reunaa ja näytän kyllä merkin että voi mennä ohi. Enäähään ei tartte olla 80-merkkiä takapaksissa, joten noista ei ees päällepäin aina tiedä mitä niillä saa ajaa.

                              Comment


                              • Ajoneuvokohtaisen rajoituksen ylityksestä taitaa tuo sanktio olla jopa kovempi kuin tiekohtaisen.
                               Tämä tarina on tosi ja kertoja elää: aikanaan sain jossakin Leppävirran tienoilla reilut päiväsakot, kun ajelin kuivalla syyskesän kelillä uudehkolla VW Caddylla satasen rajoitusalueella 96 km/h. Joku aika sen jälkeen valtiovalta armahtikin valtaosaa pakuista satasen ajoneuvokohtaisella.

                               Comment

                               Working...
                               X