Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  #61
  Lauantaina Teivon raviradan suunnasta tuli B5 tyyppinen aanelkku roheesti päin punaisia 3-tielle, oli meinaan edellä ajavalla vähän ohjelmaa kun teki väistöliikkeitä pahempien tuhojen välttämiseksi. Kysinen autoyksilö kiihdytti ja poistui paikalta Tampereen suuntaan horisonttiin häipyen huomattavaa ylinopeutta. Taisi olla kuskilla kiirus...

  Olen pannut merkille myös toisen vähemmän miellyttävän seikan. Kun tuolla VW:lla ajelee ja "rinkelikeula" ilmestyy takapuskuriin, yleensä vielä huomattavan nopeasti, niin ohi pitää päästä vaikka sitten kiilaamalla, vaikka vastaantulevaa liikennettä on. Kasvaako meille audisteille sarvet päähän kun pääsemme auton rattiin?

  Toivottavasti tällaiset yksilöt eivät ole foorumilaisia...

  Comment


  • #62
   Olen pannut merkille myös toisen vähemmän miellyttävän seikan. Kun tuolla VW:lla ajelee ja "rinkelikeula" ilmestyy takapuskuriin, yleensä vielä huomattavan nopeasti, niin ohi pitää päästä vaikka sitten kiilaamalla, vaikka vastaantulevaa liikennettä on. Kasvaako meille audisteille sarvet päähän kun pääsemme auton rattiin?
   Tai sitten on käynyt niin että VW kuski on ollut koeajamassa rinkelikeulaa :-). Näin ainakin kävi viime viikonloppuna kun kaveri koeajoi ässää. Kohtuullista ylinopeutta ajaneesta taksista kaveri veti ohi kohtuuttomampaa ylinopeutta käyttäen.

   No, onhan sitä tullut itsekin tehtyä joksus "törkeitä kiilauksia" kun Vaasassa kun ei joskus autoilijat tunnu ymmärtävän että n. 30 metriä halkaisijaltaan olevaan liikenneympyrään mahtuu enemmänkin kuin yksi tai kaksi henkilöautoa kerrallaan.

   Eilen ihmettelin hetken näkemääni. Moottoripyöräpoliisi oli tutkan kanssa näkyvästi parkissa 40 rajoituksella kadunreunassa. Tutkaa ja minua kohti tuli mopo arviolta 70-80 km/h nopeudella. Hetken ajattelin että mikähän idiootti siinäkin ajaa. Sitten tunnistin kuskin poliisiksi joka testasi jonkun 2-tahtimoottoritekniikasta kiinnostuneen nuoren menopeliä.

   Comment


    #63
    Antti: Täytyy kyllä sanoa vaasalaisista sen verran, että vilkun käyttö liikenneympyrässä tuntuu olevan kovin vaikeaa. Sen huomaa etenkin Yhdystien liikenneympyrässä kello neljän jälkeen. Vilkun käyttö parantaisi liikenteen sujuvuutta huomattavasti.

    Comment


    • #64
     Olin eilen tuolla Pyhäselän rannan tienoilla Joensuun Penttilässä, kun hyvin lähelle rantaa ajoi auto. Autosta nousi kiikareilla varustettu partasuinen mies (yllätys) ja alkoi tähyillä taivaalle. Seurasin, kun hän vaihtoi paikkaa, johon oli matkaa viitisenkymmentä metriä -autolla tietenkin. Ajattelin, että siinäpä luonnonystävä ja viherpiipertäjä, kun pitää autolla päästä mahdollisimman lähelle tarkkailtavaa kohdetta.

     Läksimme yhtä matkaa poispain, ajoin hänen perässään. Ensimmäisen stop -merkillä varustetun tasoristeyksen yli sankari meni pysähtymättä. En enää ollut uskoa silmiäni, kun seuraavastakin tasoristeyksestä, jossa on vilkkuvat valot ja hälytyskello, mutta ei puomia -tämä sankari vetää risteyksen yli hälytyksistä huolimatta. Ehti kuitenkin...

     Onkohan tuo miten tyypillinen "vihreiden" tapa vähentää yksityisautoilijoita?

     Comment


     • #65
      Sitten tunnistin kuskin poliisiksi joka testasi jonkun 2-tahtimoottoritekniikasta kiinnostuneen nuoren menopeliä.
      Kesällä törmäsin vastaavaan näkyyn Hgin Vartiokylässä kun seisoin liikennevaloissa. Iso moottoripyöräpoliisi ajoi täydessä varustuksessa pientä monkey mopoa ja vauhtia oli aika reippaasti kunnes alkoi pätkiä ja sammui, tuon jälkeen tuuppasi sivuun ja katsoi bensatankkiin. Vähän veti suunpielet virneeseen, sen verran oli hauskan näköinen ilmestys.

      Täällä on aika paljon mopojengejä jotka ajavat kimpassa vähän miten sattuu, ihme villitys myös että valoja ei saa käyttää. Aina on joukossa yksi kuningas joka vetää keulilla kuolemaa halveksuen muita nopeammalla laitteella. Yhtenä iltana kun olin pankkiautomaatilla kuulin nuorten möykkää joka lähti skootterin päällä olevista kolmesta junnusta, yksi istui jotenkin alhaalla astinlaudalla jalat ylöspäin. Ajoivat ilman valoja yli Itäväylän päin punaisia valoja, yksi huusi kännipäissään jotain että "et uskalla, et uskalla". Paikalla on pensaita estämässä näkyvyyttä ja alle olisivat jääneet jos auto olisi sattunut kohdalle. Onneksi oli pojilla onnea matkassa, taas olisi kerrottu lehdistössä kuinka autoilijat kaahaavat nuorten päälle.

      Ei ole muuten mitenkään helppoa kulkea liikenteessä mopolla, hommasin tyttärelle skootterin ja sitä testaillessa on tuntenut itsensä vähintään bomberiksi. Kun ajaa lain mukaan pyörätiellä missä lukee "sallittu mopoille" saa vihaisia katseita ja aistii sen agressiivisuuden mopoja kohtaan. Autolla on helppo ajaa mutta mopolla pitää loikkia välillä ajoraadalle ja välillä pyörätielle joka ei ole mitenkään loogista. Alussa meni aikaa ennen kuin löytyi järkeviä ajoreittejä.

      Comment


      • #66
       Huomasin jokin aika sitten Raumalla erään kadun laidassa MK4-Golffin. Hopeinen ihan hieno yksilö miedolla korisarjalla ja vanteilla. Takaluukun metallilätkät herättivät pienen hymyn naamalle.
       Vierekkäin R32 -ja DSG-lätkät... =)

       Comment


        #67
        Moposkootterithan eivät missään nimessä kuulu pyöräteille. Niitä ei kuitenkaan sieltä voi pois lailla ajaa, ellei huippunopeutta anneta nostaa muun liikenteen mukaiseksi. Henkihän siinä lähtee, jos yrittää 45km/h sompailla 60km/h tiellä. Mutta eiväthän mottoripolkupyörät nyt sellaisia huimia nopeuksia kestä, polkimethan siinä jo irtoavat... Yhtä vaarallista touhua kuin lisäjarruvalojen asennus!

        Comment


         #68
         Alkuperäinen kirjoittaja JamoS
         Vierekkäin R32 -ja DSG-lätkät... =)
         Kuvauksen perusteella mahdollisesti oli kyseinen auto sitä mitä lätkät kertoo, vai mikä tossa oli niin hauskaa?

         Comment


         • #69
          Elikös tuo koppa MK4-Golf ole vähän vanhempaa mallia ?

          Comment


          • #70
           Hmm... eli tarkennetaan vielä tuota Golffia.
           Unohdin täysin että neloskoppasta löytyy R32:sena, mutta varmasti ei kyllä DSG-laatikolla.
           http://www.autowiki.fi/index.php/Vol...n_Golf_mk4_R32

           Comment


            #71
            R32 on juuri IV koppaa.

            Olisi ollut hieno tilanne kun kaverit nauraa tarratuningille niin omistaja avaa pellin ja näyttää otteesta 3.2 moottoritilavuuden ja nelivedon :D

            Comment


             #72
             Kyllä löytyy dsg:llä, se että viki ei siitä tiedä mitään, ei tarkoita sitä, että niitä ei olis tehty.
             Kato mobilesta myynti-ilmoja siellä niitä on useampiakin

             Comment


             • #73
              *häpeää olemassaoloaan*

              Okei okei... jätän kansanautojen spekuloinnin kun en sit niistä kaiketi tiedä mitään.
              On se kivaa kun aina löytyy viisaampia. =)

              Comment


              • #74
               Ei kai neloskopan R32-Golfia ole saanut DSG:llä? Toki vitoskopan R32 sillä saa, mutta käsittääkseni DSG-vaihteisto esiteltiin vasta 5-kopan Golfin yhteydessä.
               Eli bongattu Mk4-yksilö saattaa kyllä olla R32, mutta DSG ei missään nimessä.

               Comment


               • #75
                Herää vain kysymys, miksi ihmeessä joku liimaisi DSG-lätkää auton perään, jos sellaista tekniikkaa ei autosta oikeasti löydy?

                Tuon R32-lätkän jälkeenpäin liimamisen ns. normi Golffiin vielä jotenkin tajuaisi, tosin mitään järkeähän siinä ei ole. Nämä liimaajathan yleensä on "teinejä".

                Comment


                • #76
                 Jo vuonna 2003 oli DSG tarjolla R32 malliin. Silloin olen itse ensimmäisen kerran kyseisen laitteen livenä nähnyt ja aiheesta keskustellut VW:n tehtaan edustajan kanssa.

                 Comment


                 • #77
                  Herää vain kysymys, miksi ihmeessä joku liimaisi DSG-lätkää auton perään, jos sellaista tekniikkaa ei autosta oikeasti löydy?
                  Tuon R32-lätkän jälkeenpäin liimamisen ns. normi Golffiin vielä jotenkin tajuaisi, tosin mitään järkeähän siinä ei ole. Nämä liimaajathan yleensä on "teinejä".
                  Teinit ne yleensä on asialla noissa tarratuunauksissa. Itseänikin on monta kertaa huvittanut B5-koppanen A4 työmatkan varrella, jossa 1.8-merkinnän yhteyteen on selvästi askarreltu ylimääräiset merkinnät:

                  "T" ja "Quattro"

                  Nelivedon oikeellisuudesta en mene takuuseen, mutta en ole kyllä nähnyt turbokoneisia vakio A-nelkkuja ilman pakoputken tuplaulostuloja (pois lukien Remukset ja muut "oikeasti" tuunatut).

                  Comment


                  • #78
                   Mallimerkinnöillä tuunaamisesta paras näkemäni oli eilen Tampereelta etelään ohittamani ~10v vanha VW Transporter, jonka takapellissä komeili tismalleen oikealla fontilla (ilmeisestikin itse mutta taitavasti) tehty mallimerkintä "DerPornstar".

                   Huvitti oikeasti.

                   Comment


                   • #79
                    Spammataan nyt vielä tänne:

                    viime viikolla seisoi Helsingissä tällainen

                    http://en.wikipedia.org/wiki/Suzuki_X90

                    Melkoisen lyhyt mutta pienen tuijotuksen jälkeen aika sympaattinen vekotin. Ruuhkassa kun katsoin niin en huomannut oliko kotimaisissa kilvissä vaiko eikö.

                    Comment


                    • #80
                     ^^Eikös tommonen Suki-Suki ole RebBullin "esittely-autona" , missä on tölkki pystyssä takakannen päällä, en tiedä onko ihan samanlainen, en ole ainakaan niitä enempää nähnyt kuin sen RedBull-auton. Aika lyhyt auto se kyllä on, kätevä kaupungissa?

                     Comment


                     • #81
                      Kokkolan suunnasta Vaasaan ajaessa vastaan tuli joku turbosaab jota katsoin että keulaan on tarttunut metallinen rappuralli. No, kyseessä taisi olla vähän reilumman kokoinen välijäähdytin. Pieni spoilerikin oli saabin perässä. Jäähdytin oli aika härskin näköinen :-)

                      Comment


                      • #82
                       Sunnuntaina näin tuossa Pirkkalan keskustan tuntumassa mustan/tummanharmaan R32 Skylinen. Kyllä se ihan komia peli on vanhaksi datsuniksi.

                       Comment


                       • #83
                        muutama päivä sitte niittarin mäkillä katottiin vanhaa autoa, huomion siihen kiinnitti noin 40x60cm kokonen välijäähdytin jossa oli ainoastaan rekisterikilpi päällä. omistaja tuli sitte paikalle ni selvisi että auto on nelivetoinen lancia delta. välijäähdytinkin on tarkoitus peittää, oli ollut vain pakko päästä testaamaan. kurkkaus konepellin alle oli kohtalaisen arvostusta herättävä, oli konehuone tehty viimeisen päälle ja sitä hallitsi haljasen kokonen fööni :) välijäähdytintä lukuunottamatta oli pidetty täysin sleeperinä, 3" putkikin oli piilossa katteen alla.

                        Comment


                        • #84
                         ^^Eikös tommonen Suki-Suki ole RebBullin "esittely-autona" , missä on tölkki pystyssä takakannen päällä, en tiedä onko ihan samanlainen, en ole ainakaan niitä enempää nähnyt kuin sen RedBull-auton. Aika lyhyt auto se kyllä on, kätevä kaupungissa?
                         Ne taitaa olla jotain Jimmyjä, jotka on taas tohon X-90:een verrattuna jättimaastureita :) Toi X-90 oli luokkaa potkulauta-jossa-on-istuimet-ja-katto.

                         Comment


                          #85
                          Pyry, oliko lancia punainen?

                          Comment


                           #86
                           näin tänään kun yks tauno veti u-käännöksen moottoritiellä. oli ilmeisesti lähtenyt väärästä rampista moottoritielle. oli pysähtynyt rampin päähän. ohiajaessa kattelin että onko sillä jokin hätä ja ohitettua auton vilkaisin vielä peiliin. säpsähdin melkoisesti kun huomasin että auto teki u-käännoksen ja lähti "ohituskaistaa" pitkin ajamaan vastavirtaan.

                           Comment


                           • #87
                            th, oli harmaahkon värinen

                            Comment


                            • #88
                             Tänään yksi Rellu kuski hiillosti muutaman kilometrin matkan metrin päässä takapuskurista, ei auttanut vaikka välillä otin "lähtöjä", toki auto jäi aina nykäisyissä, mutta taas oltiin hetken kuluttua peräkkäin. Lopulta se sitten ajoi ohi. Sen verran katoin, että kuski oli nuorehko mieshlö. Sinänsä jännä juttu, että alueella oli 80 rajoitus, ja mulla todellista vauhtia 90. Perhe kyydissä, eli silloin ajellaan varovasti.

                             Eilen näkyi sitten liikenteessä vaikka ja mitä. Lähdettiin kaverin kanssa Kokkola-Jyväskylä-Ähtäri-Lehtimäki-Vimpeli-Kaustinen-Kokkola tourneella aamusta.
                             Aamunsarastaessa ei liikennettä juurikaan ollut, eli pahimpia törttöjä ei ollut liikenteessä, mitä nyt pari moottoripyörää painoa +200km/h nopeutta ohitse.
                             Autoa vaihdoimme Jyväskylässä (tdi passatti--> s6 Audi), sen jälkeen alkoi törttöjäkin löytymään, tosin kellokin oli jo sen verran, että liikennettä oli enemmän kuin aamulla. (ja meilllä alla provosoiva kulkine) ;)

                             Muutamassa ohitustilanteessa ohitettava päättikin myös lähteä ohittamaan, siinä sai sitten kaveri seistä jarrun päällä ettei kolahda, ja näitä tapauksia oli ainakin 5!!!? Mikä ihme se on, kun ei ohitettaesa katsota taakse, että onko sieltä mahdollisesti joku muukin tulossa ohi!?

                             Paras tapaus sattui, kun käytiin Ähtärissä Korsumäen autossa. Kaveri yritti vaihtaa tuota s6 Audia johonkin halpaan työautoon. Myyjä oli heti "liian" kiinnostuneen oloinen. Niinpä kahvikupposen jälkeen lähdimme koeajolle ässällä. No, normaali toimenpide toki.

                             Tämä myyjä, joka muuten oli yksi omistajista, suunnisti pienelle, tosi huonokuntoiselle tielle, ja vauhtia oli parhaimmillaan 140km/h, minä takapenkillä pää katossa vauhdin ja huonon tien ansiosta. No, ei siinä mitään, onhan se myyjän toki mukava ajaa vähän reippaammin asiakkaan autolla ja etsiä mahdollisia vikoja....

                             Tultiin sitten soratielle, autossa leveät renkaat ja vanteet, sekä jäykähkö matalahko alusta, vauhtia taas se sama 140km/h tauluun, ja kyllähän kivet ropisi! Myyjä vaan totesi, että ei tämä kyllä alustaltaan kolise, eli kunnossa on!!!?
                             Hei haloo, minkälainen myyjä menee ja testaa asiakkaan autoa ja antaa "sikaa" tuohon malliin, ja vielä niin, että auton omistaja on kyydissä?
                             Mielestäni oli sen verran törkeää touhua, että ihan periaatteestakaan en kyseisestä liikkeestä ostaisi yhtään mitään.

                             Eipä tullut kauppoja ko. liikkeestä. Tosin saihan sitä makiat naurut kotimatkalle omistajien leuhkimisista, mm. heillä myynnissä olevasta rs4:sta kertoivat melkoisia legendoja......

                             Comment


                             • #89
                              Se RS4 on kyllä siisti peli mun mielestä ja hintava.
                              Mitäs legendoja tuli?

                              Comment


                              • #90
                               Olin juuri nelivuotiasta poikaani nostamassa turvaistuimeen työpaikkani edessä kun alkoi kuului Subarun pörinää. Hetken päästä humahti läppä kenossa puolen metrin päästä selän takaa musta Subaru, kyljissä oli Metro-Auton tarrat ja vauhtia toista sataa. Kadulla on neljänkympin rajoitus ja siinä on sopivasti 400m kiihdytyssuora, mistä tahansa porttarista voi tulla joku eteen ja vähän viiden jälkeen on ihmisiä aika paljon muutenkin liikkeellä. "No voi,voi" sanoo taas joku asennevammainen, poikani on kuitenkin minulle sen verran tärkeä että tuollaisesta alkaa otsasuoni pullistua.

                               Comment

                               Working...
                               X