Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Tulliposti - laillistettu ryöstö?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Rusty
    vastasi
    Jos vaikka Ebaystä ostaa ja siinä on maksanut alvin niin tullauksessahan ilmoitetaan IOSS numero jolloin ei alvia enää peritä.

    Leave a comment:


  • knurmela
    vastasi
    Hyvä kun on onnistunut.

    Eli jos ostohetkellä on maksanut ALV:n (VAT), niin nyt ei kannata käyttää digitullausta. (koska maksettua alvia ei saa vähennettyä)
    On vain odoteltava, että saa saapumisilmoituksen ja sillä tehtävä itsetullaus. Tarvitsee vain olla tarkkana, ettei paketti ehdi lähteä takaisin.
    Mutta jos ei ole vielä maksanut alvia oston yhteydessä, niin digitullaus on nopeampi ja pikkaisen halvempi.

    Kuitissa on näin:
    Kuljetus- ja muut kulut, ALV (24%) 0.22 €
    Postin palvelumaksu 0.90 €

    Samalla kaavalla itsetullauksestakin olisi pitänyt alvi mennä..? Hyvä kun ei ole mennyt.

    Taidan kanssa tehdä valituksen, kun on 30 päivän valitusaika...

    Leave a comment:


  • okkim
    vastasi
    Ei ole minunkaan tarvinut maksaa tuplana. Kerran piti maksaa se postin kiristysmaksu että sain paketin nopeammin etenemään, vaikka tulli oli jo maksettu. Posti palautti sen pitkän ajan päästä kun tein valituksen. Piti tehdä kaksi kertaa vielä :(

    Leave a comment:


  • Killeri
    vastasi
    Just viime viikolla hoidin tullauksen eikä tarvittu kaksi kertaa maksaa alvia, Tullauksen yhteydessä ilmoitin että alv maksettu ja piti IOS number ilmoittaa, se löytyy tax invoicesta. Order details, other actions/view tax invoice.

    Maksoin tullauksen jälkeen 2.90 euroa postille ja paketti vapautettiin saman tien.

    Leave a comment:


  • knurmela
    vastasi
    Nykyisin Ebay perii automaattisesti Suomen alvin (VAT) kun ostaa EU:n ulkopuolelta Kiinasta.
    Onko joku ratkaissut, miten tupla alvin maksusta voi helposti välttyä ja saada oikean tullaushinnan?


    https://www.posti.fi/fi/asiakastuki/.../tuontitullaus

    Suomessa tullausvaihtoehdot:
    1. Dikitaalinen tullaus

    Jolloin ALV:n joutuu maksamaan automatic toiseen kertaan... tai tullaus jää tekemättä. (sivusto ei anna vaihtoehtoa maksetun alvin vähentämiseen)
    + Palvelumaksu 0,9e ja alvillisena 1,22e

    2. Manuaalinen tullaus tullin sivuilla ja lisämaksu postille 2,9e ja alvillisena 3,60e.
    Tässäkin vaihtoehdossa Suomen alvi taitaa tulla automatic tullaushintaan lisää? (muistelen että tulee)

    Tässä vaihtoehdossa miinuksena on, että pitää odottaa paketti Suomeen ja saada tullausnumerot itse tullaamista varten.
    (Pari vuotta sitten, numerot tulivat kirjeenä, jos tulivat... ja paketti oli jo ehditty lähettää takaisin. Jolloin palautus ja uudelleen tilaus vei 3kk)



    Vastaus reklamaatioon kahden alvin maksusta:

    "Tulli.fi-sivulta löytyy tähän vastauksia. Jos olet maksanut verkkokauppatilauksen yhteydessä ALV ja vielä uudestaan Tullille niin haet veronpalautusta myyjältä."


    Mielestäni virhe on OmaPostin ja Tullin.
    Eikä myyjä osaa edes oikeaa summaa laskea, kun nyt maksetaan verosta veroa toiseen kertaan.

    Leave a comment:


  • Coupevesqu
    vastasi
    Noh, nyt on saatu tullattua paketti. Se on paljon helpompi tehdä niin päin et ensin menee tullin sivuille ja hoitaa tullauksen siellä jonka jälkeen linkin kautta postin sivuille.Tulli oli maksettu jo myyjän toimesta mutta kyllä tuohon silti 20min hurahti aikaa tietokoneella.

    Leave a comment:


  • hopsis
    vastasi
    Se on ihan kamalaa paskaa. Plus että kahdesti nyt käynyt niin että postin järjestelmään lisätty tullin päätös on hävinnyt "bittiavaruuteen" (suora lainaus postin aspan käsittelijän viestistä). Ei ole maailma ihan valmis vielä postin päässä.

    Leave a comment:


  • Coupevesqu
    vastasi
    Tilasin pikku paketin Kiinasta jossa kolme samanlaista tuotetta. Oma posti sovellusten tunnusten teko ym. säätäminen Postin palvelun kanssa otti 25min ja lopulta en saanut valmista kun piti lähteä muihin hommiin. Ei muuten kannata yrittää puhelimen kanssa tehdä tuota tullausta, on hiukka haastavaa noiden liitetiedostojen ja niiden oikeiden muotojen kanssa. Periaatteessa ihan helppo homma mutta nopeammin saa kun tekee tullauksen itse ja ilmoittaa vaan postille että tullaus on tehty. Ensikertalaiselle suosittelen varaamaan tunnin aikaa jos on multipakettilähetys. Voin hyvin kuvitella että ihan pikkusäästön takia ei kannata tuohon rumbaan lähteä ja tilaa ennemmin Euroopasta, sehän tässä oli vissiin tarkoituksenakin.

    Leave a comment:


  • marre
    vastasi
    Kesällä tilasin Englannista subuttimeen uuden amp platen. Myyjä toimitti lähetyksen kuriirifirman välityksellä ensin eu-alueelle Alankomaihin, jossa lähetys tullattiin Suomen alvia pienemmällä alvilla, jonka jälkeen samainen kuriiri toimitti sen suoraan kotiovelle.

    Leave a comment:


  • taski
    vastasi
    Ilmeisenä tarkoituksenahan on tuolla ollut karsia hillitöntä kiinankrääsätulvaa. Sijaiskärsijöiksi joutuvat ne, jotka oikeasti tarvitsevat jotain, mitä ei EU-alueelta saa.

    Leave a comment:


  • okkim
    vastasi
    Minä tilasin vähän aikaa sitten englannista muutaman AN-nippelin. Kaikki piti tullata erikseen vaikka ne tuli samassa paketissa. Eipä ole ennen tarvinut (muualtakaan EU:n ulkopuolelta), tosi kankeaa.

    Leave a comment:


  • andre_
    vastasi
    Alkuperäinen kirjoittaja TeroPee Näytä viesti
    Postilta tuli ohjeistusta käytännöistä 1.7.2021 alkaen.

    2. Digitaalinen tullaus
    Digitaalinen tullaus toimii OmaPostissa, jota voit käyttää sovelluksena tai selaimessa osoitteessa posti.fi/omaposti. Saat ilmoituksen, kun sinulle on saapumassa tullattava lähetys. Voit myös itse lisätä lähetyksen seurantaan syöttämällä lähetyksenseurantakoodin. Seuraa ohjeita ja tee digitaalinen tullaus ennen lähetyksen saapumista Suomeen. Koskee korkeintaan 150 euron arvoisia ostoksia. Kustannus 0,90 € + ALV.
    Olipa tuokin nyt jotenkin hankalaa, OmaPosti (puhelimessa, en kokeillut tietokoneella) ei antanut laittaa pdf-tiedostoa liitteeksi. Lisäksi tullilta tuli "1,15€ Kuljetus- ja muut kulut"-lisämaksu.

    Jotenkin ei nyt motivoi Kiinasta tilata yhtään mitään jos on noin nihkeää joka artikkelin tullaus.

    Tietysti jos haluais helpolla päästä niin toimeksiantais tuon homman Postille tuontitullattavaksi hintaan 25,60€.

    Leave a comment:


  • jipitkan
    vastasi
    Tullin kanssa säätö on helpottonut jonkin verran, nyt ei tarvita enää kuin saapumistunnus tullausta varten, edes rahtifirmojen kanssa pelatessa. Ei tarvitse enää kysellä monen rivin tietoja erikseen tullausta varten. Tullinimikkeen joutuu etsimään itse, mutta siihenkään ei montaa minuuttia mene. Sitten on vielä rehelliseen yrittäjyyteen perustuvat yritykset kuten Aliexpress, joka on alkanut kiertää tulleja uusilla tavoilla. Euroopan varastoista lähettäminen on vanha juttu, mutta nyt ovat alkaneet kierrättää suoraan kiinasta tulevia lähetyksiä tullausystävällisempien maiden kautta. Tarkoittaa sitä, että paketit tulevat EU:n sisälle esimerkiksi viron kautta ja siirtyvät sieltä EU:n sisäisenä postina suomeen perille. Saa nähdä miten sen kanavan toimitukset muuttuvat heinäkuun vaihteen jälkeen vai muuttuvatko ollenkaan.

    Leave a comment:


  • Ihmemies
    vastasi
    Käytännössä jatkossa homma menee helpoiten niin, että tilaa firmoista, jotka hoitavat paperiasiat kuntoon puolestasi. Esim. wiggle.co.uk ym. Eli hinta on se mikä ostoskorissa on, ja tuotteet tulee suoraan ilman, että tarvitsee itse tehdä muuta kuin odottaa maksun jälkeen. Ellei ole ihan pakko tilata sitten muualta. Tuo tullin kanssa säätö on varsin rasittavaa omasta mielestäni.

    Leave a comment:


  • TeroPee
    vastasi
    Postilta tuli ohjeistusta käytännöistä 1.7.2021 alkaen.

    Koko EU:n alueella astuu voimaan verkkokaupan arvonlisäverouudistus 1.7.2021. Jatkossa myös alle 22 euron arvoisista tavaralähetyksistä on maksettava arvonlisävero ja tehtävä tullaus. Muutos koskee myös EU:n ulkopuolelta lähetettyjä lehtiä. Posti on varautunut arvonlisäverouudistukseen ja tullaustapoja 1.7. alkaen on kolme:

    1. ALV maksetaan verkkokaupassa
    Jos verkkokauppa tarjoaa siihen mahdollisuuden, maksat arvonlisäveron ostoksen yhteydessä. Lähetyksen tiedot välittyvät Postille suoraan verkkokaupasta ja Posti toimittaa tulli-ilmoituksen Tullille. Kustannus on 0 € ja sinun ei tarvitse tehdä toimenpiteitä.

    2. Digitaalinen tullaus
    Digitaalinen tullaus toimii OmaPostissa, jota voit käyttää sovelluksena tai selaimessa osoitteessa posti.fi/omaposti. Saat ilmoituksen, kun sinulle on saapumassa tullattava lähetys. Voit myös itse lisätä lähetyksen seurantaan syöttämällä lähetyksenseurantakoodin. Seuraa ohjeita ja tee digitaalinen tullaus ennen lähetyksen saapumista Suomeen. Koskee korkeintaan 150 euron arvoisia ostoksia. Kustannus 0,90 € + ALV.

    3. Tullaus Tullin sivuilla ja Postin käsittelymaksu Postin sivuilla
    Saat saapumisilmoituksen lähetyksen saavuttua Suomeen, väliaikaiseen varastoon. Tee tullaus ja maksa ALV Tullin verkkosivuilla ja maksa Postin käsittelymaksu 2,90 € Postin sivuilla.
    Voit valita tämän tullausvaihtoehdon aina, jos haluat tehdä tullauksen itse. Tämä vaihtoehto tulee valita, kun lähetyksen arvo on yli 150 € tai lähetyksen tiedoissa on puutteita.

    Jotta tullausprosessi on sujuva, verkkokaupassa on tärkeää antaa oikea matkapuhelinnumero sekä sähköpostiosoite.

    Postin maksuton ALV-neuvontapuhelin palvelee tullaukseen liittyvissä asioissa numerossa 0100 2215 ma-pe klo 8-18, la klo 9-16.
    Lisätietoa muutoksesta löydät osoitteesta posti.fi/alv-muutos

    Ystävällisin terveisin,
    Postin väki

    Leave a comment:


  • Killeri
    vastasi
    Näin sittenkin kävi että posti palautti aihettomasti maksetut rahat, ja hyvä näin.

    Leave a comment:


  • Killeri
    vastasi
    Siltä näyttää. Kun aiemmin tullaus/veron maksu on mennyt koko summasta luulin että pitää tullata ja maksaa, tein tullauksen netissä ja tulli ilmoitti että maksettava 0€, mutta postin käsittelymaksu 2.90. Oli suoralinkki sinne.
    Laitan viestiä ja katsotaan palautaako, jos ei, on maksettava oppirahat tästä.
    Viimeksi muokannut Killeri; 24.12.2020, 10:32. Perustelu: Typo

    Leave a comment:


  • KimmoL
    vastasi
    Ei tarvitse maksaa mitään, jos tulli ei veloita tullimaksuja/veroja. Pitää ilmeisesti pistää viestiä huolinta@posti.com jotta vapauttavat lähetyksen.

    Leave a comment:


  • janhe
    vastasi
    Teitkö suoraan tullin sivuilla vai Postin kautta? Jos en nyt taas ihan väärin muista, niin itsellekin tuollainen postin ilmoitus tuli ja tein tullauksen tullin sivuilla. Jouduin kuitenkin Postin aspaan soittamaan ja sanomaan, että paketti tullattu, kun ei muutamaan päivään liikahtanut, mutta en mitään maksanut Postille.

    Leave a comment:


  • Killeri
    vastasi
    No niin, tänään tuli postilta ilmoitus että paketti menee tullaukseen kun tuli USA:sta. Aiemmin tullaus piti tehdä koko summasta, eli sisältäen postituskulut. Tein tullauksen just ja piti erikseen mainita postituskulut ja kun tavaran arvo ilman postituskuluja jäi alle 22 euroon ei tarvittu maksaa mitään. Nyt uutena maksuna kuitenkin posti vaatii tästä "palvelusta" 2.90€, just joo :( .

    Leave a comment:


  • Kossu
    vastasi
    Mulla halusivat hiljattain ylimääräisen n 80€ luovutus ja jotain muuta maksun.
    Lähettivät yhteydenotto tietoja aivan ihmeelliseen sposti osoitteeseen. Mistähän löytäneet.
    Jännintä jutussa oli pakottava tunne että sun on pakko maksaa jos haluat tavarasi.
    Olin jo maksanut yli 300£ rahtia ja tavaratkaan ei nyt ilmaisia ollut.
    Pakkohan se oli maksaa protestien kanssa ja hyvä että tein niin sillä kerkesin aamulla ennen, jolloin koko Uusimaa suljettiin, hakemaan paketin Vantaan lentorahti terminaalista.
    Vielä kerkeis varmaan pistää asiaa eteenpäin jos vaikka sais rahoja takaisin, sillä soitettuani pääkonttoriin kysyäkseni moisesta maksesta eräs siellä työskentelevä totesi tästäkin varmaan tulevan ongelmia heille, sillä jotkut joutuu mamsaa näitä ylimääräisiä maksuja kun taas toiset ei?

    Leave a comment:


  • tumpsi
    vastasi
    Vielä kun muuttuisi yrityspuolen politiikka...

    Leave a comment:


  • okkim
    vastasi
    Paketti tuli eilen, ilman mitään ryöstöyrityksiä.

    Leave a comment:


  • Jusaberg
    vastasi
    Lisäinfoa:
    https://www.kkv.fi/ratkaisut-ja-julk...-palvelumaksu/

    Leave a comment:


  • tumpsi
    vastasi
    http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/tu...hastus-6672595

    Leave a comment:


  • Buuhiz-
    vastasi
    Tuli tällä viikolla kiinasta arvokkaampi tavara, eikä mitään lisämaksuja kuulunut.

    Leave a comment:


  • Finadeon
    vastasi
    Täällä on ainakin ollut juttua, että maksu poistuisi 1.9 alkaen ja tälläkin hetkellä maksusta pääsisi eroon valittamalla siitä sähköpostitse.

    Leave a comment:


  • okkim
    vastasi
    Vieläkö tämä sama ryöstö jatkuu? Minulle tulee kohta isompi paketti Kiinasta DHL:llä, ja saas nähdä miten käy.

    Leave a comment:


  • Jultsu_
    vastasi
    Osa kiinalaisistakin on nähtävästi herännyt tilanteeseen, kun vähänkään isompien ja arvokkaampien tuotteiden myynti-ilmoitusten otsikoissa on jo mainittuna "NO DHL"

    Leave a comment:


  • V.J.S
    vastasi
    Nykyisin on DHL:llä itsetullauksen palvelumaksu "vain" 20€.
    Jos DHL tullaa mun puolesta, on lasku vähintään 24,80€ tai 5% tullien arvosta (+ALV 24%).

    On kyl asiallista ryöstöä varsinkin kun monesti nettikaupassa ei ole mitään saumaa valita itse kuriiria.

    Leave a comment:

Working...
X