Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

DHL ryöstää tullauksesta

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • #61
  Mitä ihmettä? Onko kuvaa lapusta?

  Comment


   #62
   Eli tuote on kustantanut posteineen yht. AUD$385 ja kortilta oli menny 273,19e. Auton osa kyseessä. Omien laskelmien mukaan tulli, alvit, dhl:n kulut tekis yht. maks. 105e. Tai sit en vaan osaa..?

   DHL:n lappu mielestäni muutenkin vähä epäselvä:

   Viimeksi muokannut Thuppu; 28.7.2016, 16:55.

   Comment


   • #63
    Tuolle veron korotukselle ei meinaa edes guuglella löytyä selitystä, että mikä se on.

    Comment


    • #64
     Aamulla kunnon henkäys ammoniakkia tai kainalosta ja soitto DHL:n huolintaosastolle.

     Comment


     • #65
      Eilen tuli tää perus tekstari:
      DHL Express: Hei, lähetyksesi 69 on tullattava. Veloitamme lähetyksestä kannettavien tullin ja arvonlisäveron lisäksi palvelumaksun, joka on vähintään 24,80 EUR (sis ALV) tai 5 % tullien ja verojen arvosta (+ALV 24 %). Luovutuksesta (itsetullaus) veloitamme 40 EUR. DHL:n suorittamaa tullausta varten tarvitsemme henkilö- tai y-tunnuksesi ja sähköpostiosoitteesi. Ilmoita tiedot suojatun linkin kautta tai vastaamalla tähän viestiin muodossa hetu/y-tunnus (väli) sähköpostiosoite. Ilmoittamalla tiedot annat toimeksiannon ja hyväksyt, että DHL Express tekee tuontitullauksen puolestasi. Toimeksianto on sitova. Mikäli toimeksiantaja ei täytä velvoitteitaan viivytyksittä, DHL:llä on oikeus irtisanoa toimeksianto. DHL henkilörekisteriseloste www.dhl.fi/fi/lakiasiaa.html
      DHL Express huolinta, puh. 0205338023
      Tänään tuli toiseen pakettiin liittyen puhelu tnteeltä, joka meni suunnilleen näin:
      Moi! Sulle ois tullattava paketti tulossa, haluatko sen tiedot sähköpostiin?, niin säästyt meidän 30e palvelumaksulta tullaamalla sen itse.

      Comment


       #66
       Toi veron korotus voisi olla ns. polkumyyntivero?

       Polkumyyntivero siis lyödään liki sattumanvaraisesti tuotteille, joista katsotaan, että jokin yritys on pyrkimässä kansallisille markkinoille huomattavasti ks. maan hintatasoa alemmalla hinnalla (tai jopa tappiollisella hinnalla saadakseen markkinaosuutta ja tuhotakseen kilpailun). Mutta aika kallista on kyllä tuo DHL:n kautta tullaaminen palvelumaksuineen.

       Comment


        #67
        Rahtifirmanko tehtävä on valvoa yritysten hinnoittelua? Ei kuulosta kovin järkevälle. Kai tuohon veron korotukseen pitäisi joku perustelu mainita.

        Comment


        • #68
         Ainoa asia mikä kävisi itselläni järkeen, on kusetusyritys jossa tulli on katsonut korotetun veron/tullin aiheelliseksi. Tuo varmaan selviää lopullisista tullausasiakirjoista jotka DHL lähettää myöhemmin postissa. Mutta kannattaa soittaa DHL:n asiakaspalveluun, kyllä ne siellä tietää mitä on tapahtunut. Voihan tuossa olla ihan huolitsijan näppihäiriökin kyseessä.

         http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2...81#Pidp3264448

         Comment


          #69
          Asia selvis. Soittelin aamulla DHL:lle ja siellä virkailija oli just avannu mun eilisen sähköpostin asian tiimoilta joten asia oli hyvin tiedossa ja oli sitä jo selvitellyt. Eli tuossa on käyny niin et mun lähetys on ollu just samalla numeroinnilla ku joku tammikuussa menny lähetys ja tullilla nuo on menny sekaisin. Tuo korotettu vero on tullu ku tuon toisen lähetyksen kohdalla tullausaika olis ylittynyt. Mutta mun paketti odottaa nyt uusintatullausta joten eiköhän asia selviä. Täytyy nyt kuitenki antaa propsit DHL:n erittäin asialliselle ja ystävälliselle virkailijalle.

          Comment


          • #70
           Hyvin selvittävät juu, mutta jos eivät sekaantuisi tullaukseen lainkaan, olisi päässyt vieläkin helpommalla.

           Comment


            #71
            Oonko vaan skeptinen mutta heti tuli mieleen että noita "samalla numerolla olevia" lähetyksiä taitaa olla enemmänkin. Ei kaikki kuitenkaan soita perään.

            Comment


            • #72
             Kieltämättä kuulostaa kovasti "hupsista, jäätiin kiinni" -selitykseltä.

             Comment


              #73
              Homma on nyt hoidossa. Tuli uusi huolintalasku, yht. 87,50e.

              Itelle kävi joskus aiemmin noin et samalla lähetysnumerolla oli paketti ku mitä jollain muulla oli ollu aiemmin. Pikkasen ihmettelin et ku seurantaa katselin, et missä se paketti seilaa, mut ku päivämääriä katsoi niin oli joku 4-5kk aiemmin ollu. Sit ilmesty nää mun paketin matkailut noiden vanhojen perään. Et kyllä niitä paketteja samoillakin numeroilla seilaa. En muist minkä kuriirin kyydis silloin kulki.

              Comment


               #74
               Tuossa on kyllä systeemissä vikaa jos samat koodit on käytössä. Merkkejä riittää kyllä niin että niistä saa "muutaman" miljardin yksilöllisen koodin.

               Comment


               • #75
                Totta on että samoja numeroita käytetään, minullakin on monesti käynyt noin. Mutta se osoittaa taas uuden heikkouden dhl systeemissä. Sen lisäksi ettei niillä ole mitään mahdollisuutta tietää tullattavan todellista arvoa rikkomatta kirjesalaisuutta. Onko nämä tapaukset sattuneet sitten vain niissä paketeissa jossa on paketin papereissa lukenut todellinen arvo eikä 1,2$?

                Comment


                • #76
                 Tilasin EU:n ulkopuolelta tavaraa ja lähettinä piti olla joku muu kuin DHL vaan nyt tuli DHL:n seurantakoodi. Saas nähdä jaksaako alkaa taistelemaan.

                 Comment


                 • #77
                  Lainaus suoli24:sta:

                  "Vielä kaikille teille, jotka joskus ehkä törmäätte samaan asiaan. Valitin DHLn toimista Kuluttajariitalautakunnalle - sekään ei ihan ymmärtänyt, miten DHL teksteissään rinnastaa itse keksimänsä maksun (itsetullauksesta YLLÄTYKSENÄ perittävä 40€) veroon tai tulliin. DHL kuitenkin kiirehti sopimaan asiasta kanssani 'ilman ennakoivaa vaikutusta ja vaatimuksen oikeellisuuden tunnustamista' ja hyvitti kahdesta lähetyksestä perimänsä 'itsetullauksen palvelumaksut (2 * 40€).

                  Eli, mitä tästä opimme: jos DHL ei kerro teille että se perii EUn ulkopuolelta tilattavista tuotteista ilmoittamansa rahtihinnan LISÄKSI noin 40€ tullauksesta (heidän tekemästä tai sinun itsesi tekemästä - molemmista veloitetaan), postia vaan Kuluttajariitalautakuntaan. Nythän ei saatu ennakkopäätöstä, koska menin rahapulassa hyväksymään DHLltä palautuksen. Mutta yhtä kaikki, lautakunnalla on asia tiedossa ja jonkinlainen ennakkotapaus on nyt olemassa. Asianumero, jonka perusteella voi alkaa vääntää on D/2593/39/2016. Asian käsittely siis päättyi siihen, että DHL hyvityti minulle vaatimani luovutuskulut ja itsetullauksen palvelumaksut. Samaa kannattaa siis muidenkin vaatia!"

                  Vaikka suomi24.fi:n postaukset ovat usein kaikkea muuta kuin luotettavia, näyttää kuitenkin siltä että joku on onnistunut saamaan takaisin DHL:n perimän tullausmaksun.

                  Comment


                  • #78
                   Aamulla viestiä:

                   "DHL Express: Hei, lähetyksesi 696969 tullausta varten tarvitsemme henkilö- tai y-tunnuksesi ja sähköpostiosoitteesi. Veloitamme lähetyksestä kannettavan tullin ja arvonlisäveron lisäksi palvelumaksun, joka on vähintään 24,80 EUR (sis ALV) tai 5 % tullien ja verojen arvosta (+ALV 24 %) tai itsetullauksesta 20 EUR. Ilmoita tiedot suojatun linkin httpjeejee kautta tai vastaamalla tähän viestiin muodossa hetu/y-tunnus (väli) sähköpostiosoite. Ilmoittamalla tiedot annat toimeksiannon ja hyväksyt, että DHL Express tekee tuontitullauksen puolestasi. Toimeksianto on sitova. Mikäli toimeksiantaja ei täytä velvoitteitaan viivytyksittä, DHL:llä on oikeus irtisanoa toimeksianto. DHL henkilörekisteriseloste www.dhl.fi/fi/lakiasiaa.html#privacy
                   DHL Express huolinta, 0205338023 / fiennakko@dhl.com
                   PS. for message in English, please answer to this SMS with the letter E only."

                   Comment


                    #79
                    Itse meinasin tilata iherpistä vitskuja sun muuta ja valitsin sen halvimman lähetyksen mutta seuraavassa vaiheessa tulikin että kuskina toimii DHL kuitenkin. Ovat muuttaneet näemmä toimittajaa joten peruin lähetyksen. Alkaa olemaan iherppikin jo kallis kun kurssi on heikentynyt ja nyt tuli toi DHL siihen sähläämään ryöstöjensä kanssa yli 35 usd paketeille. Pari pussia erikoiskahvia silti tilasin muta se jäi alle 35 dollares joten tullee suoraan kotiin.

                    Comment


                    • #80
                     Ei sitä tullausta tietystikään tarvitse antaa DHL:n tehtäväksi, vaan niiden antaman lähetystunnus- ja saapumispäivätietojen avulla tullauksen voi tehdä itse nettituonti/nettitullaus-palvelussa. Palvelu ei maksa mitään. Kun tullauksen tekee tuota kautta, lähetys vapautuu jakeluun saman tien.

                     Comment


                      #81
                      tai itsetullauksesta 20 EUR
                      Ei se DHL:n kanssa ihan noinkaan mene, että ei maksa mitään. Toki niin sen pitäisi mennä.

                      Comment


                      • #82
                       On mulla DHL:llä tullut tavaraa Suomeen ja tulliin päätyen, en ole kyllä kertaakaan joutunut tullin+verojen lisäksi mitään maksamaan.

                       Vai onko minulla sitten ollut eri toimituslauseke lähetyksissä, en tiedä. Voihan olla, että DHL on sittemmin löytänyt jonkun mahdollisuuden rahastaa lisää vastaanottajalta (luultavasti juuri toimituslausekkeesta riippuen).

                       Comment


                        #83
                        Mulla tuli paketti ( toisin kun luvattiin) DHL:llä. Heidän sähköpostissaan pitkä litania mihin lakiin perustuu tuo heidän lisämaksunsa. Lisäksi paketti ei liikahtanut ennenkuin soitin ja ihmettelin että kun kaikki maksut on hoidettu että mikä maksaa.
                        Jatkossa kaikille jotka toimittaa ulkomailta DHL:llä (kun on ilmoitettu muuta) täydet negat palautteena

                        Comment


                        • #84
                         DHL kuitenkin puolittanut tuon luovutusmaksun. =D

                         Jos tietää seurantanumeron ja luonnollisesti sisällön ja käy tekee tullauksen nettitullissa niin veloittaako ne silti sen 20€? Eli tavara ei liiku ennekuin maksaa tuon?

                         Comment


                          #85
                          Alkuperäinen kirjoittaja villho Näytä viesti
                          On mulla DHL:llä tullut tavaraa Suomeen ja tulliin päätyen, en ole kyllä kertaakaan joutunut tullin+verojen lisäksi mitään maksamaan.

                          Vai onko minulla sitten ollut eri toimituslauseke lähetyksissä, en tiedä. Voihan olla, että DHL on sittemmin löytänyt jonkun mahdollisuuden rahastaa lisää vastaanottajalta (luultavasti juuri toimituslausekkeesta riippuen).
                          Tämä maanmainio uudistus tuli alkuvuodesta. Sitä ennen ei itsetullaus maksanut mitään. Tavara ei liiku DHL:ltä ennen kuin suojeluraha on maksettu todistetusti.

                          Comment


                          • #86
                           No niin, tämä selittää, kiitos. Tietääpä nyt sitten välttää DHL:n toimituksia EU:n ulkopuolelta.
                           Viimeksi muokannut okkim; 20.12.2016, 09:31. Perustelu: Poistettu tarpeeton lainaus.

                           Comment


                            #87
                            Mitäs jos tuon toimeksiannon irtisanoo, missä paketti odottaa tai mitä sille tapahtuu?

                            Comment


                            • #88
                             Palautunee oletettavasti lähettäjälle mikäli vastaanottaja ei sitä huoli.

                             Comment


                             • #89
                              Onkohan toi kuitenkaan ihan lain mukaista?
                              Jos tilaat tavaraa ja lähettäjä ei kerro rahtifirmaa tai valitset vaikka Kekkosen Kuljetuksen, joka ostaakin palvelun DHL:ltä eikä sitä missään mainita?

                              Comment


                              • #90
                               Riippunee kaiketi myyjäliikkeen maan lainsäädännöstä? Oletuksena kun on että tilataan tavaraa EU:n ulkopuolelta niin paha lähteä miettimään asioita Suomen lainsäädännön kannalta.

                               Comment

                               Working...
                               X