Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Älykkyyskohtauksia

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Kyllä sitä pyörävähennystä koskee sama 750 eur omavastuu kuin matkakuluja muutenkin. Eli käytännössä vähennyksen voi saada vain, jos kulkee pyörän lisäksi muullakin kulkuneuvolla (esim. talvisin tai osan matkaa).

  Comment


   Tänä vuonna ensimmäistä kertaa jää työmatka niin lyhyeksi ettei pääse verotukseen merkitsemään mitään. Puhutaan luokkaa 450 kilometriä vuodessa.

   Comment


   • Tajusin mistä taffel nimi tulee

    Comment


     Minulta meni työmatkavähennys, kun HSL teki PK-alueen seutuliikenteen uudistuksen. Aikaisemmin työmatkavähennys laskettiin halvimman menetelmän mukaan, joka siis oli julkisen liikenteen ns.seutumatkaan oikeuttava kuukausilippu x 11kk. No nyt ne meni muuttamaan aluejakoa ja lippujen hintoja. Tästä seurauksena minun työmatkakulu halvimman mahdollisen mukaan pieneni n. 50% eikä se ylitä enää verotuksessa omavastuuosuutta. Joku tietysti ihmettelee miksi en ole tyytyväinen, kun lippuhinnat laskivat merkittävästi. No minä en kulje töihin julkisilla ja omat työmatkakulut pysyvät ennallaan mutta verovähennysoikeus meni :(

     Comment


      Roadsterista päästin bensan loppumaan paluumatkalla katsastuksesta. Hups! Meni kävelyksi! Äkkiä lähimmälle huoltoasemalle ostamaan jerrykannua ja bensaa. Siltikin ehdin vielä minuutin tarkkuudella klo 10:00 palaveriin. Olipa oikea aamuseikkailu, hah!

      Comment


       Ruohonleikkuri käynnistyy paremmin kun on tulpanjohto kiinni

       Comment


        Tai kun vetää pysäytysjarrukahvasta kitkat pois päältä...

        Comment


         Note to self: "Helle ei sovi sinulle, älä edes yritä tehdä mitään järkevää, makaa varjossa ja juo olutta" Eli peruutin Kian tallinvintille, nostin takapään ylös, rengas irti ja tsekkasin että kyllä, sisäpuolen jarrupalat kulunut loppuun, pyöritin vielä jarrulevyä ja kuuntelin rahinaa ( eli ei ollut käsijarru päällä) Rengas kiinni, auto alas ja siinähän se sitten lähti ramppia alas vauhdilla, onneksi vastassa sileä nouseva kallio, eli auto kävi vaan tönäsemässä puupinoa, sitten tuli takaisin ja kun lähti uudestaan eteenpäin ehdin jo saamaan oven auki ja käsijarrun päälle. Olis kyllä ollut materiaalia hauskimmat kotivideot sarjaan kun juoksentelin auton perässä.

         Comment


         • Istuskelin jo hetkenaikaa tossa paljussa, uimashortsit jalassa. Sitten havahduin että, katos joku laittaa viestiä. Sitte tajusin, että hetkinen Siis VIESTIÄ! Ei muuta ku puhelin pois taskusta pöydälle kuivumaan. Onneksi on ip luokitus, niin on ole enempää huolissani.

          EDIT. Näyttäis se luuri edelleen toimivan, hetken sai vaan kuivailla latausliitintä
          Viimeksi muokannut AaaVee; 30.8.2019, 20:12.

          Comment


           Joo iipeet on nykyään kova sana ku tolskaa näijen puhelimien kans. :D

           Comment


            Mersun vanteethan käyvät hienosti Audiin kun on 5x112 jako ja 66,6mm keskireikä... Paitsi että jossain vanhemmissa mersuissa on näköjään 12mm pultit kun Audissa on 14mm. Eiköhän noi käsivaralta akkukoneella pari milliä kairaa..?

            Comment


             Aamulla polkasin kytkimen pohjaan. Automaattibemarilla

             Comment


             • Oli vähän tekemistä ja liikaa aikaa. Pitää vielä siistiä noi välit. Click image for larger version

Name:	20200504_212815.jpg
Views:	479
Size:	129,2 Kt
ID:	1885185

              Comment


              • Alkuperäinen kirjoittaja ilyx Näytä viesti
               Mersun vanteethan käyvät hienosti Audiin kun on 5x112 jako ja 66,6mm keskireikä... Paitsi että jossain vanhemmissa mersuissa on näköjään 12mm pultit kun Audissa on 14mm. Eiköhän noi käsivaralta akkukoneella pari milliä kairaa..?
               Tehty ja toimii.

               Comment

               Working...
               X